USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
jeza u ledja

#276 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

a chelli ko chelli :lol: hoce covjek da bude analiticar i to ti je. :D sto vise stranih rijeci, nema veze kako nabacano, i eto intelektualca. :sax:
eltroxin

#277 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by eltroxin »

jeza u ledja wrote:a chelli ko chelli :lol: hoce covjek da bude analiticar i to ti je. :D sto vise stranih rijeci, nema veze kako nabacano, i eto intelektualca. :sax:
Ovi su mu postovi na tragu Nemanjinih baljezgarija "Drang nach Osten". Samo jos Rusija i Srbija stoje gordo kao brana od pomahnitalih atlantista.
Frtalj marke post, pa kao zaboravio da ima edit funkcija.
GandalfSivi

#278 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Iskace mi na fb reklama za Tulsi (valjda misli da je jos u trci) gdje ona sa Tucker Carlsonom prica o tome kako je al-qaeda jaca nego ikada i kako se treba boriti. Paralelni svijetovi svega mi...
jeza u ledja

#279 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Garant si guglo nesto o njoj. Imas fetis na bijeli pramen? :D
GandalfSivi

#280 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Garant si guglo nesto o njoj. Imas fetis na bijeli pramen? :D
Komentarisao par puta njene postove/reklame pa se nakacilo. Nisam ni skontao nesta pramen, mada sam jedno vrijeme izlazio sa djevojkom koja je nekada bila u marincima, luda k'o struja, dobra zajebancija bila...
GandalfSivi

#281 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Sada nesta kontam, imamo wild card (Steyer) u sljedecoj debati. Mogao bi dosta boba centralistima odbiti, vidjet cemo...
GandalfSivi

#282 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Slusao sam sinoc Steyera na Town Hallu, onako, blago pogubljen. Ali opet, realno, on je tek upao u ovu pricu i LGBTQ prica mu nije primarna, tako da se samo provlacio kroz to, nije nista zajebao, samo je ono, blijed utisak ostavio. Vidjet cemo sljedece sedmice...
jeza u ledja

#283 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Kakav ba on.
Haman2

#284 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Haman2 »

Ako ostane ovako, ako se ne pojave novi kandidati demokrata sadasnji predsjednik ostaje. medjutim, do izbora ima jos vemena.
ultima_palabra

#285 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Nema nikakvih novih kandidata, neozbiljno je ulaziti u trku u ovom periodu.
GandalfSivi

#286 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Haman2 wrote:Ako ostane ovako, ako se ne pojave novi kandidati demokrata sadasnji predsjednik ostaje. medjutim, do izbora ima jos vemena.
Da je meni samo znati na osnovu cega ti takve zakljucke donosis?
GandalfSivi

#287 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Zagrijava pred debatu veceras, slusam CNN i Bakari Sellers mrtav hladan rece da je Tulsi “Russian puppet” bez ikakve sumnje. Razbudih se namah...
jeza u ledja

#288 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Treba organizovat kakvu drinking game svaki put kad Biden kaze “the fact of the matter is”. :D
GandalfSivi

#290 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Treba organizovat kakvu drinking game svaki put kad Biden kaze “the fact of the matter is”. :D
Ili kad kaze: I am the only person here. Ili kad Harris kaze: As the former prosecutor :D

Anyhow, evo neki summary koji napravih (da ne prevodim sa engleskog)...

Biden: Obama that’s me...
Bernie: Still alive bitches...
Elizabeth: Let’s bring some fight on...
Klobuchar: Elizabeth sucks...
Harris: Will jail them all...
Beto: I don’t care about this...
Castro: Nice and easy...
Pete: Don’t touch my sponsors...
Booker: Kids, don’t fight...
Yang: Money money money...
Steyer: Let me please introduce myself...
Tulsi: Don’t mind me, I am packing my luggage...

Anyhow, winners: Booker, Warren, maybe Biden, losers: Tulsi, Pete, Klobuchar...
GandalfSivi

#291 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Ako hoces da budes shvacen ozbiljno, nemoj vise postavljati to veritas smece ovdje...
drastic

#292 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by drastic »

GandalfSivi wrote:
Ako hoces da budes shvacen ozbiljno, nemoj vise postavljati to veritas smece ovdje...
prosvijetli me
Da je sutuacija obratna i da su u pitanju trampova djeca bili onda bilo smece?
GandalfSivi

#293 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

drastic wrote:
GandalfSivi wrote:
prosvijetli me
Veze s vezom nema. Ako ti tema do sada nije jasna, a pogotovo ako ti nije jasno ko je veritas, ne mogu ti pomoci...

Btw, Trumpova djeca (cerka i zet) su prosle godine zaradili 69 miliona dolara, dosta od toga inostrane (pogotovo saudijske investicije)...
GandalfSivi

#294 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Da se vratimo na ozbiljne teme, mediji postaju smijesni. Pokopali su Bidena jer nije bio dovoljno agresivan prema progresivcima, a proglasili su pobjednicina Klobuchar i Petea koji i jesu uglavnom samo udarali po drugim kandidatina (pogotovo po Warren). Big money has new favorites...
drastic

#295 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by drastic »

GandalfSivi wrote:

Veze s vezom nema. Ako ti tema do sada nije jasna, a pogotovo ako ti nije jasno ko je veritas, ne mogu ti pomoci...

Btw, Trumpova djeca (cerka i zet) su prosle godine zaradili 69 miliona dolara, dosta od toga inostrane (pogotovo saudijske investicije)...

vlasnik burisme je bio ministar priroddnih resursa u janukovicevoj vladi, kad se vlast promijenila pocela je istraga u vezi kompanije. Doveden je bidenovo sin u board za $50000 mjesecno. Biden stariji ucjenom od milijardu $ pomoci uspijeva isposlovati otkaz dotadasnjeg tuzioca. Drugi tuzioc dolazi na njegovo mjesto ,Burisma placa nekoliko miliona poreza i vjerovatno $$$ novim igracima u vlasti i istraga se zavrsava. Vuci siti ovce na broju.
Ovo me podsjeca na dane kad je sdp prvi put pobijedio na izborima poslije rata kada su neki razgulili po par mjeseci po amerikama dok se nije osiguralo da ih niko nece zakonski tjerati
Ovo je u mojim knjigama cista korupcija, ne kazem da tramp nije korumpiran(to je za njega normala poslovanje), ali ove su uhvatili spustenih gaca.
Biden je zavrsio sa svojom kandidaturom
Jebe mi se za veritas ali su im dobri ovi filmici
GandalfSivi

#296 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Mojne svega ti, sada ja tebi da objasnjavam sta su fakti, sta fantazija, nema smisla...
ultima_palabra

#297 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

drastic wrote:
GandalfSivi wrote:
prosvijetli me
Pa oni to rade stalno, Trump toranj u Istanbulu a on povlaci vojsku iz Sirije da Erdogan moze udariti.

Pence kad je posjetio Irsku, citava svita morala biti smjestena u Trumpovom resortu 200 km od Dublina, nekoliko dana vozarili na sastanke...
GandalfSivi

#298 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote: Pa oni to rade stalno, Trump toranj u Istanbulu a on povlaci vojsku iz Sirije da Erdogan moze udariti.

Pence kad je posjetio Irsku, citava svita morala biti smjestena u Trumpovom resortu 200 km od Dublina, nekoliko dana vozarili na sastanke...
Ne znam sto se trudis svega mi. Ko nece da vidi, ne mozes mu objasniti ni da mu nacrtas. Lik prica o nepotizmu a cerku i zeta zaposlio kao visokopozicionirane u svojoj administraciji iako ni dana iskustva nemaju. Pa se sazna da Saudijci mu drze zeta u saci, lik preko noci izgubio sve security clearances, koje nije ni trebao dobiti. Lik preselio Bijelu kuci u svoj golf klub, ako hoces da ga vidis moras kod njega odsjesti u hotelu, ne samo da je Pence morao biti u njegovom hotelu, nego i svaki put kada Airforce One ili vojni avioni putuju kroz Irsku, moraju i oni. A to je samo vrh ledenog brijega.

I onda ti ide vec poznato spinovanje o Biden junioru i kako mu je otac insistirao da se otpusti tuzioc, samo zaborave spomenuti da je Biden to radio po nalogu Obame uz podrsku obje stranke u Kongresu, te na insistiranje IMFa, WBa i svih zapadnoevropskih vlada. Smjesan spin ba, ovo je zadnji put da odgovaram na isti, a vidjet ces da ce se lik opet pojaviti i nastaviti udarati po svome, vjerovatno ganjajuci neku semantiku u svemu ovome...
GandalfSivi

#299 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Da se vratimo na ozbiljnije teme, Sanders je dobio endorsement od AOC, a izgleda da ce dobiti i od cijelog squada. S jedne strane sam mislio da su malo prakticnije i da ce ici sa Warren, dok s druge strane im moram odati priznanje da ostaju principijalne i idu sa OG-om. Jako bitan momenat, smatra se da je njen endorsement najbitniji poslije Obaminog...
jeza u ledja

#300 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Da se vratimo na ozbiljnije teme, Sanders je dobio endorsement od AOC, a izgleda da ce dobiti i od cijelog squada. S jedne strane sam mislio da su malo prakticnije i da ce ici sa Warren, dok s druge strane im moram odati priznanje da ostaju principijalne i idu sa OG-om. Jako bitan momenat, smatra se da je njen endorsement najbitniji poslije Obaminog...
Kome? :-)

A citam za Butiggiega, vidi fakat raja sa Zuckerbergom, Silicon Valley su mu glavni sponzori, ali i Wall Street. Razocaravajuce, ali ne iznenadjuje. Ne znam sta da kazem, svidja mi se kako razmislja, ali me ovavkve stvari odvracaju.
Neodlucan sam. Al ima jos vremena. :D

A ti, koga god CNN proglasi pobjednikom debate za tebe je big money kandidat. :D
Naravno ako pohvale Warrenovu onda se ne pika. :oops:

Za mene Pete pogadja tacno ono sto hocu da cujem. Mislim da pogadja u sridu kada kaze da se pretjeruje sa megalomanskim zahtjevima prakticno sa nule, tj. minusa. Zivimo u zemlji u kojoj je predsjednik Trump jbt. Ovdje se masta ko da su iza nas 3 decenije liberalnog prosperiteta.
A zasto - da bi se dobili glasovi naivnih glasaca, od kojih svakako mnogi nece ni izaci glasati.

Mislim da se i dalje podcjenjuje znacaj proste cinjenice ko nam trenutno vodi drzavu i Senat.

Americi treba ujedinitelj prije svega. Ovo ostalo su sarene laze, bar danas. Ne znam ko je to od ovih, ko zna, mozda je Warren, ali ja mislim da je to trenutno najbitnije.

Evo jednostavno, ako pobjedi Warren ili Sanders, koliko ce imati glasova u Senatu spremnih da potpise njen program sto se tice zdravstvenog osiguranja? Obama je kumio i molio, znaci za watered down ACA, iako su imali vecinu u Senatu, pa su onda pravili neke nove kompromise... samo da nesto prodje. I opet su izgubili 2010-e i ostatak predsjednistva je imao R Kongres protiv sebe. Znaci, Obamacare. I sad Warren misli da moze bolje u goroj situaciji?
Kako vi to zamisljate?

Mislim kontam ja, shoot big i to, ali bojim se da to ne konta prosjecan Bernie glasac. A kad ne bude, onda
ce bit kuknjava, jer im niko nije objasnio da zive u redneck America.

In other news, latest Iowa poll, ovako nesto Biden 24%, Warren 24%, Sanders 23%, Butiggieg 14% :shock: :-)

Ja samo jedno sa sigurnoscu mogu reci - niko ne moze dobiti D primaries bez da dobije crnacke glasove s Juga.
Ovo ti garantujem.
Post Reply