BHCluster wrote:
67:3 Onaj koji je sedam nebesa/univerzuma jedna iznad drugih stvorio – ti u onome što Milostivi stvara ne vidiš nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidiš li ikakav nedostatak,
Zamo da nesto rascistimo gdje god se spominju nebesa tu se radi o univerzumima i njih je 7? To kao On drži ono što je na nebu da ne bi palo na Zemlju, osim ako On to dopusti.
pucas u prazno: Malo si konfuzan tu, prvo kazes Bog moze sve, onda prati prirodne procese, onda kao treba sjemenka, pa onda kost koja ne truhne a zapravo truhne, pa kisa pa ta ja znam sta vec a nigdje odgovora na jednostavno pitanje.
21:30 Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
Ovdje sad se tvrdi da su nebesa tj. UNIVERZUMI i zemlja bili jedna cjelina ili On govori o nebu kao da je tvrdi objekat i sad zamisli komad neba ti padne na glavu ono nigdje veze.
neefikasan kazes, cuj to ako moze sve stvoriti iz nicega cemu onda kako ti kazes prirodni procesi, zakoni.
onda oni poslije nas bi pitali a sto nije cekao nas: pa zar ovo sto ti sada navlacis i interpretiras na svoj nacin ne bi bio precizni da je Objava stigla 2000?
Kuran je sastavljen od njima poznatih rijeci, Bog koristi vec poznate rijeci , dok detaljna objasnjenja iziskuju akademski rijecnik i to beduini tog vremena ne bi razumijeli.
Bas zato je trebao Objavu dati kasnije da nema dileme.

Zamo da nesto rascistimo gdje god se spominju nebesa tu se radi o univerzumima i njih je 7? To kao On drži ono što je na nebu da ne bi palo na Zemlju, osim ako On to dopusti.
da, a to ono sto je na nebu da ne bi palo osim ako on dopusti su asteroidi, komete, meteori.
pucas u prazno: Malo si konfuzan tu, prvo kazes Bog moze sve, onda prati prirodne procese, onda kao treba sjemenka, pa onda kost koja ne truhne a zapravo truhne, pa kisa pa ta ja znam sta vec a nigdje odgovora na jednostavno pitanje.
ja odgovaram samo izgleda to ti ne povezxes najbolje.
Ovdje sad se tvrdi da su nebesa tj. UNIVERZUMI i zemlja bili jedna cjelina ili On govori o nebu kao da je tvrdi objekat i sad zamisli komad neba ti padne na glavu ono nigdje veze.
druze asteroidi, komete , meteori, jesi li kad cuo za ove stvari, izgleda nisi
pogledaj kako "komad neba" = meteor pada na zemlju
Ovdje sad se tvrdi da su nebesa tj. UNIVERZUMI i zemlja bili jedna cjelina
posmatraj to ovako, ono sto vidis sad, prostor i materija, nebesa i zemlja su bili jedna cjelina, singularitet, kosmicko jaje kako naucnici kazu.
ali ako razmisljas da je zemlja ovakva kakva je danas bila u tom kosmickom jajetu sa nebesima onda si popuit osobe koja vjeruje da se krije covjek od 1.80 m u jajnicima svog oca , onako dlakav, misicav, sa kostima i mesom
neefikasan kazes, cuj to[/u] ako moze sve stvoriti iz nicega cemu onda kako ti kazes prirodni procesi, zakoni.
pa radi tebe potrebni su procesi, da bi znao se snaci u unierzumu, tj na zemlji, da nema proces ne bi nista znali o onome sto nas okruzuje niti o nama samima. Bog moze stvoriti od jednom ali to ako stvara radi sebe i boli ga briga za njegova stvorenja, ali on stvara radi nas stvari, kako bi lakse zivjeli i snasli se u ovom materijalnom svijetu, zato su prirodni procesi logican izbor stvaranja za Bog.
zamisli se samo medvjed zreo se stvori ispred tebe ni otkud, ili ides ulicom i samo odjednom se lav stvori ispred tebe , zamisli odjednom vatra se na sred sobi zapali ni otkud, to je ono kada nema prirodnih proces i pa kada bi zamisljali da se stvari stvaraju na hokus pokus.
takav svijet je nelogican i neshvatljiv, cak sta vise nemoze se ni zivjeti u takvom svijetu.
onda oni poslije nas bi pitali a sto nije cekao nas: pa zar ovo sto ti sada navlacis i interpretiras na svoj nacin ne bi bio precizni da je Objava stigla 2000?
ovakva objava kakva je sad, uopste sad ne bi stizala na takav nacin nego na totalno drugi nacin zbog drugog nacin zivota i faze u historiji covjecanstva.
Bas zato je trebao Objavu dati kasnije da nema dileme.
pa nema ni sad dileme za mnoge, smo je vazno ukljuciti mozak