Nadal je najbliži. Naročito ako osvoji sad Australiju.normala brate wrote:Uh ja je baš prestao pratiti.Tomahawk11 wrote:Da si živ i zdrav, čitavih 20 ima Roger.normala brate wrote:I da sumiramo Roger ima 17 GS ili 18 naspram Novakovih 12-13 i Nadalovih isto tako?
Rafa 17, Novak 14.
Trebali bi ovo stici bar jedan od njih.
Australian Open 2019
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#276 Re: Australian Open 2019
-
Bijeli look
#277 Re: Australian Open 2019
Jedini kol’ko tol’ko ispravan način da se ocijeni ko je GOAT je da se podvuče crta na kraju karijere igrača, uporedi se broj osvojenih GS turnira, broj Mastera i cjelokupni broj osvojenih turnira. I to je to. Brojevi ne lažu. Nije relevantno koliko dugo je trajala karijera igrača, jer ako neko igra do 40te godine, to znači da su ga način treniranja i generalno življenja doveli do toga.
Kako stvari stoje, i Nadal i Djoković još uvijek mogu prestići Federera. Znaćemo sve nekad tamo oko 2025te.
P.S. Ja mislim da će Nadal preći cifru od 20 G-slamova.
Kako stvari stoje, i Nadal i Djoković još uvijek mogu prestići Federera. Znaćemo sve nekad tamo oko 2025te.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#278 Re: Australian Open 2019
Jašta je.santo gral wrote:A ova recenica se moze citati i odpozadi. Kad Novaka nema Rozer eksplodira. Činjenica stoji da je Federer uzeo 75% titula prije nego sto se pojavio Novak. Novak je uzeo 100% titula kad je Federer bio u prajmu.ultima_palabra wrote: Najvise od toga je naredano od Wimbledona 2014. do AO 2016. kada je Roger bio u dovoljnoj formi da dodje u finale, ali ne i da dobije Novaka u zivotnoj formi. Onda kad je Roger eksplodirao narednih godinu i po, Novaka nigdje na megdanu.
Jebo svu ovu pricu či je veći. Nadam se još jednom fenomenalnom finalu i barem 5 sati uzivanja.
A a i ja se nadam odličnom finalu. U ovom momentu najbolji akteri za spektakl.
-
normala brate
#279 Re: Australian Open 2019
Bijeli look wrote:Jedini kol’ko tol’ko ispravan način da se ocijeni ko je GOAT je da se podvuče crta na kraju karijere igrača, uporedi se broj osvojenih GS turnira, broj Mastera i cjelokupni broj osvojenih turnira. I to je to. Brojevi ne lažu. Nije relevantno koliko dugo je trajala karijera igrača, jer ako neko igra do 40te godine, to znači da su ga način treniranja i generalno življenja doveli do toga.
Kako stvari stoje, i Nadal i Djoković još uvijek mogu prestići Federera. Znaćemo sve nekad tamo oko 2025te.![]()
Ne znam vala Novak je još u godinama gdje 3 od 4 GS za godinu nisu problem
Namerno Novak jer je Nadala cini mi se previše krhak za tako nesto
Last edited by normala brate on 24/01/2019 12:46, edited 2 times in total.
- necko_hz
#280 Re: Australian Open 2019
Pa šta će, kad je počeo razbijati tada najjači teniski dvojac ikada sa dvije najveće fan baze, teško je mogao i skupiti popularnost poput njih dvojice.
Uz to, nema ni njihovu karizmu, da budemo realni.
A to što je uglavnom neomiljen, kad bolje razmislim, donijelo mu je više pozitivnog nego negativnog. Svakako najbolji tenis igra kada su svi protiv njega. Ili kad misli da je tako.
Thiem nije naivan protivnik na šljaci, pa Nadalu ostaje jedino taj US Open 2017. godine kao turnir gdje je imao možda najlakši žrijeb.
Sad zamisli da mu je 2011. godine umjesto Đokovića u finalima dolazio Baghdatis ili Roddick? Sjećaš se kako je potonji prošao u njihovom okršaju na USO-u iste godine?
Ma idi još bliže, daj da mu se prošle godine u SF-u Wimbledona nacrtao Bjorkman, a ne Đoković.
Uz to, nema ni njihovu karizmu, da budemo realni.
A to što je uglavnom neomiljen, kad bolje razmislim, donijelo mu je više pozitivnog nego negativnog. Svakako najbolji tenis igra kada su svi protiv njega. Ili kad misli da je tako.
Jesu, ali Novaku i kada dođe Anderson u finalu, prije toga se mora pobiti sa Nadalom u polufinalu i odigrati meč mečeva da bi pobijedio.ultima_palabra wrote:Pa igrali su i u ovoj eri Nishikori, Anderson (2x), Thiem itd. Ne znam da su oni bolji igrači od ovih... dobro, jesu od Bjorkmana, đe njega izvuče
Thiem nije naivan protivnik na šljaci, pa Nadalu ostaje jedino taj US Open 2017. godine kao turnir gdje je imao možda najlakši žrijeb.
Sad zamisli da mu je 2011. godine umjesto Đokovića u finalima dolazio Baghdatis ili Roddick? Sjećaš se kako je potonji prošao u njihovom okršaju na USO-u iste godine?
Ma idi još bliže, daj da mu se prošle godine u SF-u Wimbledona nacrtao Bjorkman, a ne Đoković.
Last edited by necko_hz on 24/01/2019 12:48, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#281 Re: Australian Open 2019
Pa dobivao je Nadala redovno tada, koji je njemu veći kriptonit nego Đoko.santo gral wrote:A ova recenica se moze citati i odpozadi. Kad Novaka nema Rozer eksplodira. Činjenica stoji da je Federer uzeo 75% titula prije nego sto se pojavio Novak. Novak je uzeo 100% titula kad je Federer bio u prajmu.ultima_palabra wrote: Najvise od toga je naredano od Wimbledona 2014. do AO 2016. kada je Roger bio u dovoljnoj formi da dodje u finale, ali ne i da dobije Novaka u zivotnoj formi. Onda kad je Roger eksplodirao narednih godinu i po, Novaka nigdje na megdanu.
Jebo svu ovu pricu či je veći. Nadam se još jednom fenomenalnom finalu i barem 5 sati uzivanja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#282 Re: Australian Open 2019
Onda uzima Rafu u finalu?normala brate wrote: Ne znam vala Novak je još u godinama gdje 3 od 4 GS za godinu nisu problem
-
normala brate
#283 Re: Australian Open 2019
Prvo finale gdje naprosto nemam blage veze ko uzima Novak mora pobjediti sve osim toga je senzacija epskih razmjera..Tomahawk11 wrote:Onda uzima Rafu u finalu?normala brate wrote: Ne znam vala Novak je još u godinama gdje 3 od 4 GS za godinu nisu problem
Kvote ce biti po 1, 80..
Nadal ako bude igrao kao do sada u prednosti je, al' sad ide Novak ne mrtvi grk muda se stisnu.
- lethalthreat
#284 Re: Australian Open 2019
Jel' to opet čiji je duži
Okanite se ćorava posla, svi su oni tu negdje u pet deka, jedina razlika je što je Federer imao taj neki Head Start od par godina pa pokupio dobar kajmak dok se Rafa i Nole nisu pojavili. GOAT kao kategorija ne postoji - zaboravi, kaput! Možda samo kao subjektivna stvar svakog pojedinca. Neko mjeri ovako, neko onako. Nego uživajmo u ovome bar na trenutak:
- necko_hz
#285 Re: Australian Open 2019
Koliko je to bolesna kontrola samo. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#286 Re: Australian Open 2019
"Nemam pojma šta bih mogao naučiti iz ovog meča. Nisam bio ni blizu, osvojio sam šest gemova. Osjećam se čudno. Zadovoljan sam bio dosadašnjim dijelom turnira, ali sada sam pomalo razočaran. Mogao sam bolje u polufinalu. Nerviralo me to što mu ne mogu ni prići da napravim brejk. Bio je agresivan sa osnovne linije i to je to. Ne mogu reći ništa pozitivno, ovo je bila potpuno druga dimenzija".
"Inače se na terenu osjećam vrlo brz, a danas sam se osjećao sporo. Sve u svemu, čudno. Osjećao sam se prazno što je čudno jer nikada nisam bio takav. Nadal ima ono nešto što drugi nemaju. Primorao me da igram loše, nazvao bih to talentom", poručio je Grk.
- lethalthreat
#287 Re: Australian Open 2019
Slomio se pod pritiskom očekivanja. Na svakom portalu, TV kanalu, novinama je njegova slika, reporteže, intervjui... ljudi ga pitaju može li skinuti i Nadala i Federera u par dana... Nije izdržao ali opet dostignuće za svaki respekt 
-
normala brate
#288 Re: Australian Open 2019
Nije se slomio pod bilo kakvim pritiskom vec je izgubio od boljeg.lethalthreat wrote:Slomio se pod pritiskom očekivanja. Na svakom portalu, TV kanalu, novinama je njegova slika, reporteže, intervjui... ljudi ga pitaju može li skinuti i Nadala i Federera u par dana... Nije izdržao ali opet dostignuće za svaki respekt
Da su igrali još 20 puta izgubio bi 19.
- necko_hz
#289 Re: Australian Open 2019
Ma jednostavno, nije još tehnički dobar da se nosi sa onom životinjom. Sa tenisom koji trenutno igra može dobiti ogroman broj igrača, ali kada je preko puta tebe onaj ludak, pogotovo na onom nivou, to je druga vasiona potpuno.
Zato je lik u šoku, nije se još susreo sa nečim ovakvim. Ali lekciju i to bolnu je primio i to je dobro, jer je shvatio koliko je daleko od onoga što želi postići i koliko još rada mora uložiti u sebe.
Zato je lik u šoku, nije se još susreo sa nečim ovakvim. Ali lekciju i to bolnu je primio i to je dobro, jer je shvatio koliko je daleko od onoga što želi postići i koliko još rada mora uložiti u sebe.
- lethalthreat
#290 Re: Australian Open 2019
Da je izgubio od boljeg je neupitna činjenica, međutim ono što sam htio reći da mu pritisak javnosti nimalo nije pomogao.normala brate wrote: Nije se slomio pod bilo kakvim pritiskom vec je izgubio od boljeg.
- necko_hz
#291 Re: Australian Open 2019
A i poletio je malo, očigledno. Ne možeš se porediti s Federerom samo zato što igrate slično i pitati se kako je on pobijeđivao Rafu, a ti ni seta ne možeš da mu uzmeš
Federer koji ima jedan od najboljih servisa i forhenda ikada i jedan od najraznovrsnijih bekenda ikada. A i kao takav je više puta dobijao po pakašu od Rafe nego što je uspijevao dobiti meč.
Šta ti imaš? Nijedan ti element igre nije među najboljim na touru, a kamoli svih vremena i opet se ibretiš.
U svakom slučaju, ovo mu je bila i dobra i potrebna lekcija.
Federer koji ima jedan od najboljih servisa i forhenda ikada i jedan od najraznovrsnijih bekenda ikada. A i kao takav je više puta dobijao po pakašu od Rafe nego što je uspijevao dobiti meč.
Šta ti imaš? Nijedan ti element igre nije među najboljim na touru, a kamoli svih vremena i opet se ibretiš.
-
normala brate
#292 Re: Australian Open 2019
Da je to slucaj izgubio bi od Bautiste..lethalthreat wrote:Da je izgubio od boljeg je neupitna činjenica, međutim ono što sam htio reći da mu pritisak javnosti nimalo nije pomogao.normala brate wrote: Nije se slomio pod bilo kakvim pritiskom vec je izgubio od boljeg.
Imao je on mnogo dobrih poena nego ovaj ga je uništio i nema tu puno filozofij..
Last edited by normala brate on 24/01/2019 17:19, edited 1 time in total.
-
normala brate
#293 Re: Australian Open 2019
Zar je stvarno izjavio to prvo?necko_hz wrote:A i poletio je malo, očigledno. Ne možeš se porediti s Federerom samo zato što igrate slično i pitati se kako je on pobijeđivao Rafu, a ti ni seta ne možeš da mu uzmeš
Šta ti imaš? Nijedan ti element igre nije među najboljim na touru, a kamoli svih vremena i opet se ibretiš.![]()
- necko_hz
#294 Re: Australian Open 2019
“I’m just trying to understand how Federer beat him [Nadal] so many times when he has a game style like me. I don’t want to lose to him 10 times.” - A completely shattered and devastated Tsitsipas’ press conference turned into a therapy session by the end.
-
normala brate
#295 Re: Australian Open 2019
On stvarno pomislio da je na tom nivou jer je pobjedio 37godisnjeg Rogeranecko_hz wrote:“I’m just trying to understand how Federer beat him [Nadal] so many times when he has a game style like me. I don’t want to lose to him 10 times.” - A completely shattered and devastated Tsitsipas’ press conference turned into a therapy session by the end.
- necko_hz
#296 Re: Australian Open 2019
Zato i služe ovakve lekcije. 
- BHF_Manijak
#297 Re: Australian Open 2019
Ali Federer ima game style like him, a ne obrnuto.
Poletio decko, lezi dole.
I nidje veze vam je prica, navukao vas frajer koji je bolesno opcinjen pocinjanjem rasprava, onda kad se zakuha sjedne u kuci, napravi kafu i cita. Bolesno pati covjek da provocira pisanjem.
Po meni najveca distinkcija, osim tehnickih nijansi, medju ovom trojkom je psiha. Roger je tu najveca picka, treba priznati. On recimo da je imao Novakovu psihu i inat, zivotom garantujem da bi sad najmanje 5 GS-ova jos na kontu im'o.
Ovako je nerijetko pokazivao da je picka, koju je lahko isfrustrirati (suze protiv Nadala), a da ne govorim od toga da nije imao ono Novakovo kad ga nista ne ide, da kaze "e sad cu vam jebat mater svima".
Prvise je ugladjen, iako mi je jedan od najdrazih ne tenisera, vec sportista ikad.
Nadal ce ga po meni skinuti sa GS-ovima i postati najveci, sto je i realno kad se pogleda jos medjusobni duel. To sam i ranijih godina govorio. Previse je dominantan u korist Rafe da bi se "jednoglasno" reklo da je Federer GOAT.
Mislim za mene ce biti svakako, u mom nekom poimanju te titule, jer tu ne gledam samo broj titula, vec dugotrajnost, karizmu, doprinos sportu, brend, ma milion faktora... Ali realno to ce biti Rafael Nadal.
I nidje veze vam je prica, navukao vas frajer koji je bolesno opcinjen pocinjanjem rasprava, onda kad se zakuha sjedne u kuci, napravi kafu i cita. Bolesno pati covjek da provocira pisanjem.
Po meni najveca distinkcija, osim tehnickih nijansi, medju ovom trojkom je psiha. Roger je tu najveca picka, treba priznati. On recimo da je imao Novakovu psihu i inat, zivotom garantujem da bi sad najmanje 5 GS-ova jos na kontu im'o.
Ovako je nerijetko pokazivao da je picka, koju je lahko isfrustrirati (suze protiv Nadala), a da ne govorim od toga da nije imao ono Novakovo kad ga nista ne ide, da kaze "e sad cu vam jebat mater svima".
Prvise je ugladjen, iako mi je jedan od najdrazih ne tenisera, vec sportista ikad.
Nadal ce ga po meni skinuti sa GS-ovima i postati najveci, sto je i realno kad se pogleda jos medjusobni duel. To sam i ranijih godina govorio. Previse je dominantan u korist Rafe da bi se "jednoglasno" reklo da je Federer GOAT.
Mislim za mene ce biti svakako, u mom nekom poimanju te titule, jer tu ne gledam samo broj titula, vec dugotrajnost, karizmu, doprinos sportu, brend, ma milion faktora... Ali realno to ce biti Rafael Nadal.
-
normala brate
#298 Re: Australian Open 2019
Ne znam ko je lik, al' je cinjenica da Roger ne može prismrditi na šljaci ovom dvojcu što se tice ostalih podloga tu su negdje.BHF_Manijak wrote:Ali Federer ima game style like him, a ne obrnuto.![]()
![]()
Dakle kad gledamo i međusobne omjere i ostalo i jedan i drugi su bolji igraci od Rogera pricamo 1 na 1.
Roger k'o Roger je GOAT i to je cinjenica isto dok ga neko ne stigne s GS.
- BHF_Manijak
#299 Re: Australian Open 2019
Ma vidi, tesko je i zamisliti tenisera koji ce biti tito na sve 4 pdloge, ono da podijeljen skor osvojenih Grand Slamova po 5-6 na svim podlogama, uz to da je beton igrac i da je koplje iznad ostalih.
Ja mislim da se takav jos nije rodio niti ce. Da osvoji 20GS i da su ravnomjerno rasporedjeni.
Ja mislim da se takav jos nije rodio niti ce. Da osvoji 20GS i da su ravnomjerno rasporedjeni.
-
smijesni_ste
#300 Re: Australian Open 2019
Ureći ćete Rafu do nedjelje
Zaboravljate da on izvlači najbolje iz Novaka i da još nije odigrao slab meč na turniru što se vrlo lako može desiti u finalu.
Stoga, idemo Pouille
Zaboravljate da on izvlači najbolje iz Novaka i da još nije odigrao slab meč na turniru što se vrlo lako može desiti u finalu.
Stoga, idemo Pouille