Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
-
PM72
#276 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ti si se odrekao BH državljanstva a nisi kap znoja prolio za nju i ne vidim što se toliko pališ oko sudbine nečeg što si davno prekrižio.
- Kaligrafija
#277 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ko hoce da dijeli BiH, ima banjaluka forum, ScFi politika, pa neka tamo dijeli...! Neprijatelji BiH, koji bi dijelili i milimetar BiH, mogu da ga glabaju...!
- zateznistub
#278 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Isplati li se napisati svoje mišljenje o eventualnoj podjeli
-
Haman2
#279 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Sumnjam da bi zivot bio bolji Podijeliti BiH pravedno nije moguce. Nepravedno praviti podjele mogu samo oni jaci a to je medjunarodna zajednica. Ona je posao zapocela ali nije dovrsili. Napravila je Ustav da se BiH pati, jer za naredni korak u podjeli, moraju postojati dobri argumenti, kao npr. kako tri naroda ne mogu zivjeti zajedno itd.
- Point.
#280 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Trebo sam možda sa 12 godina da idem u rov da me Tvoje Frustrirano Veličanstvo ne bi prozivalo na forumu 25 godina poslije. Ponavljaš se, dosadan si.PM72 wrote:Ti si se odrekao BH državljanstva a nisi kap znoja prolio za nju i ne vidim što se toliko pališ oko sudbine nečeg što si davno prekrižio.
-
PM72
#281 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Vjerovatno si sam otišao vani a tata ostao da brani Bosnu?Point. wrote:Trebo sam možda sa 12 godina da idem u rov da me Tvoje Frustrirano Veličanstvo ne bi prozivalo na forumu 25 godina poslije. Ponavljaš se, dosadan si.PM72 wrote:Ti si se odrekao BH državljanstva a nisi kap znoja prolio za nju i ne vidim što se toliko pališ oko sudbine nečeg što si davno prekrižio.
-
Vilajet_Bosna
#282 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kaligrafija wrote:Ko hoce da dijeli BiH, ima banjaluka forum, ScFi politika, pa neka tamo dijeli...! Neprijatelji BiH, koji bi dijelili i milimetar BiH, mogu da ga glabaju...!
da ne misliš da si malo preradikalan?
- Point.
#283 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Frustracije sve veće pa se prelazi na familiju ha? Odgovori na pitanje Rambo, bi li halalio pola države?PM72 wrote:Vjerovatno si sam otišao vani a tata ostao da brani Bosnu?Point. wrote:Trebo sam možda sa 12 godina da idem u rov da me Tvoje Frustrirano Veličanstvo ne bi prozivalo na forumu 25 godina poslije. Ponavljaš se, dosadan si.PM72 wrote:Ti si se odrekao BH državljanstva a nisi kap znoja prolio za nju i ne vidim što se toliko pališ oko sudbine nečeg što si davno prekrižio.
-
PM72
#284 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
kakve frustracije-jadan nebio? U principu me boli ćošak i za tobom i za tvojom familijom jer znam da ste se svi ispalili i da niko puške nije uzeo niti prolio kap krvi jal znoja za Bosnom.Nemoj samo slagati kako ti je "tetić jal dajdža" ratovao oko Vlašića...
Odrekli ste se BiH,imate tuđa državljanstva i grije vas sunce tuđeg neba.Što se petljaš ovdje ?
Odrekli ste se BiH,imate tuđa državljanstva i grije vas sunce tuđeg neba.Što se petljaš ovdje ?
-
MLA_333
- Kaligrafija
#286 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Jok, jos sam birao rijeci za svekoliko forumsko pucanstvo, koje bi da dijeli nesto...! Dijelili bi drzavu, a nebi podijelili sa sirotinjom koru hljeba...more mrs...Vilajet_Bosna wrote:Kaligrafija wrote:Ko hoce da dijeli BiH, ima banjaluka forum, ScFi politika, pa neka tamo dijeli...! Neprijatelji BiH, koji bi dijelili i milimetar BiH, mogu da ga glabaju...!![]()
da ne misliš da si malo preradikalan?
- Point.
#287 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Jao frustracija. Hajde živ bio popusti me tih gluposti koje danima pišeš. U pravu si u jednom, nisu mi dajdže ratovale oko Vlašića al jesu amidže, tetKi itd za isti.PM72 wrote:kakve frustracije-jadan nebio? U principu me boli ćošak i za tobom i za tvojom familijom jer znam da ste se svi ispalili i da niko puške nije uzeo niti prolio kap krvi jal znoja za Bosnom.Nemoj samo slagati kako ti je "tetić jal dajdža" ratovao oko Vlašića...
I po tvojim uzvišenim kriterijama, '92 smo bili u BiH, imamo svi bosanske papire, uredno glasamo na izborima u domovini, oderkli se ničega nismo povratili smo okupiranu kuću, zemljište, plaćamo dadžbine u domovini a i ne grije me sunce tuđeg neba plaho, jer ga nema nešto ovdje nego me više ugrije onih mjesec dana kad upekne u julu-augustu u BiH. Imam svako pravo da se petljam, neće mi valjda frustrirani, nedorečeni lik poput tebe takvo nešto određivati. Sve tvoje kriterije ispunjavam al opet nešto bezuspješno sputavaš.
No, de ti malo svoje robotske priče krv znoj za Bosnu, ispalili bla bla bla bla bla. I da, zaboravio sam ono najvažnije bla.
Kakav frustriran lik, očiju mi, ovo u životu nisam vidio.
Odgovori bolan na pitanje u skladu sa temon, šta izbjegavaš ko miš muhalovku, bi li halalio pola države Rambo?
-
PM72
#288 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
E ok,tetka ti je ratovala oko Vlašića
Imaš bolji CV za medalju otpora od Sefera Halilovića!
- Point.
- славянин
#290 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kako nece biti frustriran kada je ginuo da danas mogu majmuni da sjede po kancelarijama i otimaju od naroda sve uz pisanje po istom ?Point. wrote:Buhubuhu.
Bio bi lud da nije frustriran ..
- Point.
#291 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Nisi pratio, nije on frustriran zbog toga nego što neki nisu uzeli pušku u ruke sa 11-12 godina. Ko je te majmune doveo u kancelarije? Pa taj isti narod.славянин wrote:Kako nece biti frustriran kada je ginuo da danas mogu majmuni da sjede po kancelarijama i otimaju od naroda sve uz pisanje po istom ?Point. wrote:Buhubuhu.
Bio bi lud da nije frustriran ..
-
PM72
#292 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ne ,ja sam frustriran
što ti se i babo ispalio a bio taman za puške i sad vam suze niz leđa idu što niste okusili baruta.Pa sad iz Švecke glumite zabrinutost
- Point.
- basar
#294 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Čuj odcjepljenje, samo u mokrim snovima mališani. Bilo kakav nered i neko "izvođenje policije na granice", presjeći koridor kod Brčkog, pa ćemo sjesti da se dogovaramo ponovo. Nikakav problem.
Uzmeš genocidom, protjeraš i etnički očistiš i hoćeš na silu da se neko zadovolji time. Nije problem, neka budu entiteti, ali cjelovita Bosna, ali sa teritorijom srazmjernom brojčanosti naroda. Nikakav problem.
Nek se otcjepe u dva dijela ako mogu, bilo bi interesantno.
Uzmeš genocidom, protjeraš i etnički očistiš i hoćeš na silu da se neko zadovolji time. Nije problem, neka budu entiteti, ali cjelovita Bosna, ali sa teritorijom srazmjernom brojčanosti naroda. Nikakav problem.
Nek se otcjepe u dva dijela ako mogu, bilo bi interesantno.
-
emric
#295 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Vrijeme je da digneš kredit i nađeš najbolje psihijatra, govedo Dodikovo.__Phoenix__ wrote:Zašto bi se Bošnjaci protivili otcjepljenju ako je RS rana koja nikad neće zacijeliti i samo će se još gore zagnojiti? Trenutno stanje je takvo da RS dobija više nego što bi trebala, govoreći o budžetskom kolaču na nivou BiH, također, njena zaduženost kod banaka je puno veća u odnosu na FBiH uzimajući u obzir broj stanovnika. Uplitanje Srbije je na nikad većem nivou od rata i nakon gubljenja Kosova tek će se osjetiti uticaj Rusije na ovaj dio Balkana. Je li vrijeme pričati o mirnom razilaženju?
-
Haman2
#296 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
A ko bi to mogao znati sta je blije? Ovako nije dobro, opljackani smo agrarnim reformama, u poslednjem ratu protjerani sa preostalih ognjista, stisnuti na manjem prostoru ali opet izmijesani sa drga dva naroda, ne garantuje nam nikakav boljitika.
Ni jedan narod nije spreman na posten razgovor veano za eventualnu podjelu BiH. Iz tog razloga mislim, da je najbolje raditi na jacanju drzave u pravnom i ekonomskom smislu ali i to ne znamo kako, jer opstrukcije imamo svaki dan. Svaki dan tonemo i tonemo zbog ovih ili onih manje vaznih pitanja, do kojih nam je izgleda puno stalo, pa makar se svi iselili.
Ni jedan narod nije spreman na posten razgovor veano za eventualnu podjelu BiH. Iz tog razloga mislim, da je najbolje raditi na jacanju drzave u pravnom i ekonomskom smislu ali i to ne znamo kako, jer opstrukcije imamo svaki dan. Svaki dan tonemo i tonemo zbog ovih ili onih manje vaznih pitanja, do kojih nam je izgleda puno stalo, pa makar se svi iselili.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#297 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Hadzi Lojo wrote:Al su udarili salonci sa cetnickom ofanzivom sa svih strana, dolazi Putin pa ko vele da malo poradimo i na ovom frontu.
Zapamtite da je takz. rs genocidna tvorevina i privremeno okupirano podrucje dijela RBiH.
Kad tada ce to okupirano podrucje biti oslobodjeno i naziv te tvorevine biti anuliran.
Ima da rijeke krvi teku ali ce biti oslobodjen svaki pedalj BiH.
» Hadzi Lojo