Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:Samo ignorisati, pokretati teme o turizmu, novim fabrikama. Da sam na mjestu Džaferovica predložio bih Dodiku da se poveća saradnja između Federacije i RS-a iz oblasti turizma. U Šipovu ima fantastičan turistički kompleks sa ogromnim potencijalom. U RS-u ima desetak top lokacija od kojih se mogu napraviti kompleksi poput onog u Šipovu. Pa banjski turizam.
Kakve zastave, kakvo meso, kakvi praznici i dan državnosti kada svi odoše van Bosne.
Turizam, poljoprivreda, fabrike namještaja, namjenska industrija to su prave teme.
jes pa da izgubi slijedece izore.
on je navikao svoje stado da hrani ovim glupostima i primitivizmom ispod satora. opera i kultura a pogotovo suzivot takve ne zanima.
Mislim da se može sa Dodikom dosta posla završiti, ja bih bar probao.
Bio sam u Šipovu prvi put ove godine, prelijep kompleks, turista iz arapskih zemalja koliko hoćeš i to dolaze a nema skoro nikakve reklame osim ono malo na bookingu.
Gdje je ovaj dio od Jajca prema Banjaluci, pa Drina, Bijeljina. Toliko dobrih stvari imamo ne znamo ih iskoristiti.
Kaligrafija wrote:Dok je nama nase dijaspore, bice nama i nase Bosne i Hercegovine, ako nista na FB i twitteru...kako oni nas hrabro brane i bodre na internetu...a mi trebamo da se bijemo i ratujemo...! Ma mrs, dodjite u Bosnu i Hercegovinu pa ratujte, naoruzajte se, sprovodite politicke ideje, vratite nam RBiH, zemlju svih gradjana...!
Jebo vas i Dodik i Bakir i Marina i Covic i svi zajedno se jebite...!
A geto mi je i ovako Fransoa, sam sebi sam ga napravio u glavi, nisam otisao na Jahorinu od prije rata, kroz Lukavicu samo prodjem, u zapadni Mostar isto itd...a isao sam poslom i u Banjaluku i Bjeljinu, Trebinje, Siroki Brijeg jer sam morao i sjedio poslom i sa pravim cetnicima i ustasama, gdje bi u ratnim uslovima garant i oni meni i ja njima smjestili metak u celo...znali smo i rucati i zajebavat se, ali bez puno politike...znam ja sta oni misle o meni, a znaju i oni sta ja mislim o njima u nekim drugim okolnostima...Geto je i nama i njima u glavama...rat nam je tako nametnuo, a i poslijeratno doba...svako trci gdje je u vecini, da moze lanuti sta hoce...jbg ali je tako...a svi smo karine, samo politicari kupe kajmak...oni nece ratovati, a ni njihova djeca, ako bude rata, boli njih kita...! Djeca bosnjacke elite se provode po Beogradu isto ko i srpske elite, za njih ne postoje granice, ni u glavi, ni bukvalno...!
Kaligrafija wrote:Dok je nama nase dijaspore, bice nama i nase Bosne i Hercegovine, ako nista na FB i twitteru...kako oni nas hrabro brane i bodre na internetu...a mi trebamo da se bijemo i ratujemo...! Ma mrs, dodjite u Bosnu i Hercegovinu pa ratujte, naoruzajte se, sprovodite politicke ideje, vratite nam RBiH, zemlju svih gradjana...!
luckylaka wrote:E moj @Fudo al te tamo neki ispovocirase.Hajde sto odose oni koji su se neki dan registrovali ali ode i ti.Ne mogu vjerovati na sto nasjedas.
Druze laki, ja sam svakako nanijeto da idem.
Tebi pozdrav i halali ako sam te malkice udusio na fudbalu.
Ti picko, ni jedne.
PPK, a nije Walther...!
De mi sad posalji pp i napisi nesto srceparajuce kako ce mi biti zao kad saznam ko si...rodjo.
luckylaka wrote:E moj @Fudo al te tamo neki ispovocirase.Hajde sto odose oni koji su se neki dan registrovali ali ode i ti.Ne mogu vjerovati na sto nasjedas.
Ma nisi bolan vidis da ja prelazim lako preko svega nego ne kontam da te tamo neki neznako isprovocira .Ma covjece boli te kurko .Man se bolan politike i politicara ista govna.Okreni se Edinu,Miretu,Robiju...onima koji u pravom smislu reprezentuju drzavu BiH
Samo da bude jasno namjernim provokatorima - ja se s, konkretno, fudom mogu ne slagati po nekim pitanjima, ali isto tako znam da mi on neće kopati masovnu grobnicu.
Kada dođe stani-pani, a doći će, jer ste stoka sitnog zuba koja hoće hljeba preko pogače, sjedit ćete u nekom smrznutom rovu i pitati se zašto nema wi-fija i gdje je sad mile i kako ovo nije trebalo ovako ispasti. Jer nikada ne ispadne onako kako se zamisli - 1992. godina je trebala biti kratki pobjedonosni rat, na primjer.
Vjerujte mi da ćemo se fudo i ja tada znati sasvim fino organizirati oko toga.
escobar__ wrote:Negira ti državu - treba ga ignorisat.
Prekrši odluke Ustavnog suda - treba ga ignorisat.
Uklanja državne simbole iz brloga stvorenog na zločinu/genocidu - treba ga ignorisat.
U sred Sarajeva, u zgradi državnog Predsjedništva postavi zastavu tog brloga - treba ga ignorisat.
Pa mi smo tačno za psihijatrijskog posmatranja. Nevjerovatno kakvi beskičmenjaci znamo bit.
Ma malo je to,cekaj jos dok se on odomaci vidjeces cirkusa.Al tu je meni inzko najkrvaviji,on igra po onoj,,haj jos jednom pa ces vidjeti...ja tipa levata a 720 maraka svaki mjesec u dzep :DAl onako ozbiljno ko ma sta moze ...dodi .Tip ne jebe Dzafera,Komsica,Trumpa,Merkelovu.Erdogana,Kolindu(nju mozda)ambasadore,ohr,sipu ...Jednostavno koga hoce jer mu se moze
Ne znam zasto se vi uopste svadjate oko krmka,krmak je takav,na tim stvarima opstaje,od njih zavisi i to ce raditi dok god ga ima u vlasti.Dizanje tenzija je tu i bice.Zasto mi pusimo tu foru? Zasto nasi uvijek pristaju na te igre? Ocito odgovara im.Ignorisi krmka,sukni mu gdje mozes,ulazi u ekonomiju,obrazovanje,stimulisi ljude...pokopaj ga vremenom na druge nacine...Jok,plesu sa njim i onim trecim majmunom jer im svima odgovara ovakvo stanje.Sve je to go kurac,niko nista za narod ne radi,samo za sebe i svoj dzep i vlast.Dok se mi zajebajemo sa njihovim bacenim koskama,oni ubise pare.Samo to ih i zanima.I vlast.Kakav narod,vjera...i picke materine.Sutra da zaroka ,nasa ce djeca najebati,nece njihova sigurno.Ovako je kako je,i bice jos dugo ovako, jer mi ocito ne znamo drugacije.Mi smo ti koji im dajemo legitimitet i nacine da rade to sto rade.Nema ovde mojih,to su govna sve.Dabogda svi rak kostiju dobili i raspadali se u najgorim mukama.U domacim klinikama.Za trodona nemali.Al posto boga nema,nista ni od moje zelje.Da bar ima zlatna ribica,da trojici po zelju zazelim.
Sudeći po forumskoj euforiji koja evo već više od mjesec dana vlada zbog Komšićeve veličanstvene pobjede na Čovićem, očekivao sam da će jutros osvanuti vijest da je Komšo juče utrčao u Predsjedništvo sa sve zlatnim ljiljanom na reveru, zgrabio zastavu RS i bacio je kroz prozor sve do Lukavice.
draganbl wrote:Sudeći po forumskoj euforiji koja evo već više od mjesec dana vlada zbog Komšićeve veličanstvene pobjede na Čovićem, očekivao sam da će jutros osvanuti vijest da je Komšo juče utrčao u Predsjedništvo sa sve zlatnim ljiljanom na reveru, zgrabio zastavu RS i bacio je kroz prozor sve do Lukavice.
Kad ono, ništa.
Ne funkcioniše BiH po matrici klix foruma.
Bravo, majstore!
Ovako pronicljivo i genijalno zapazanje rijetko se moze sresti na ovom forumu...bas milina za citati i steta sto cesce ne objavljujes ovakve bravure...
Četnik ti dođe bukvalno na 10 metara od kućnog praga i provocira zastavom pod kojom te je granatirao 4 godine i tebi što je prvo palo na glavu je da prozivaš dijasporu i one koji pokazuju na tu nezakonitost. I šta sad treba neko iz Norveške ili pmaterine da dođe dole samo da bi ga ti i takvi kao ti popljuvali sa "ti iz dijaspore došao da nas zavadiš sa komšijama". Znaš šta, pun mi je racku bezmudih "ko nas bre zavadi, svi su ista govna, dijaspora kmekme" likova.
Pa dodji ratuj, nemoj samo pricat, mudonjo...!
Koji je tebi vrag, ko uopšte priča o jebenom ratu? Imaš legalne, zakonite puteve da spriječiš ovog debelog krmka da ne sramoti BiH u sred Sarajeva.
Fudo jebiga, žao mi je što ideš. Jedan od rijetkih čije postove sam sa guštom čitao. Nadam se da će moderacija imati razumijevanja i dobiješ mjesec kopanja.
Srbi sto nisu postigli u ratu jesu u miru.
Ali neka, sve ce se ovo to jest vec se odbija njemu od glavu.
On zaboravlja da je jedan od tri and jedan od jedan.
Za svaku losu stvar koju on uradi to ce jednu stvar manje imati podrske u predsjednistvu.
Za svaki njegov zahtjev, prijedlog i pokusaj da nesto postigne dobice po dvije odbijenice.
Umjesto da se adaptira na novu funkciju gdje se mora postici dogovor za dobro svih on kontrira i radi na stetu ostalih.
To je moglo proci u RS ali ne na drzavnom nivou.
Ne sekirajte kroz sljedecih par mjeseci ce se pokazati da je on najgora opcija za ovo mjesto jer ce ukopati sopstveni narod i entitet.
On kaze nema od BIH fajde ali ima itekako.
Za sve sto je RS postigla na međunarodnom planu a to su kontakti, sporazumi ekonomski i drustveni za to je zasluzna BIH kao drzava a ne entitet.
Pola ekonomije RS postoji iskljucivo zbog BIH a ne zbog RS.
Isto tako da se nadovezem na onog Azerbedzanskog fudbalera koji je rekao da je Kosovo Pecina, e pa u BIH blago receno RS je pecina.
Samo ih Banja Luka i Bijeljina izvlace sve ostalo nek im je bog na pomoci.
Cinjenica da poslije hrvata da su srbi iduci narod koji najvise bjezi je poraz politike nacionalizma i fasizma.
Najvise bjezanije je iz tvrdih nacionalistickih sredina Posusje, Siroki, Grude, Vlasenica, Trebinje, Gradiska, Doboj , Prijedorr sve odlazi nema ko da ostane.
A najperspektivnine to najmanje osjecaju, Tesanj, Gorazde, Visoko, Kakanj, Sarajevo, Tuzla....
Isto tako sta ja vjerujem da gospodin Covic i gospodin Milorad se ubijaju zbog cinjenice da je naglo porasla populacija Hrvata i Srba u Sarajevu, najvise mladi iz RS i Hrvatskih dijelova dolaze da studiraju i ostanu vecinom jer nadju posao i perspektivu tu. Odmah vide da je "Sarajevski Teheran" prenapuhan.
Znam dosta Studenata pa cak i srednjo skolaca koje su dosli u Sarajevo i ne namjeravaju se odseliti.
U prici s omladinom iz Istocnog Sarajeva i Pala cujem sve cesce pricu da Lukavica treba biti dio Sarajeva jer ne dobijaju nista od RS a u Sarajevu bi bili bitan faktor.
Naravno to jos nije vecina jer starija generacija koja je zakuhala jos uvijek drzi vecinu i otpor ali prolaze godine a zivoti ljudi nisu ispunjeni a mladji koji imaju zelju za napredak sve vise dolaze u izrazaj.
Danas je opet normalmlno da Srbi s Pala dodju u provod u Sarajevu, na koncerte, na derneke prijatelja Bosnjaka i ostalih, na kulturne dogadjaje.
Da ne bude da pretjerujem sad ili da lazem imam osobna iskustva i iskustva ljudi koje poznajem da dokazu tu cinjenicu.
Nema nista gore Coviu kad cuje da je Ivicaa iz Vitine odlican student u Sarajevu i zaposlen s djevojkom i druzenjima s kolegama i prijateljima Bosnjacima, Srbima i Hrvatima.
To isto prevedi za Dodika samo sto je kod njega Milojko iz Foče.
ovi sto se ljute na dijasporu je zato sto nisu u dijaspori i ne zive kao oni.
ispade da ce dijaspora bit kriva ako pukne.
nece niko u rat zato sto hoce vec ce bit nametnut i necete imati izbora.
DOCI CE PO VAS.
lajkujMe wrote:U prici s omladinom iz Istocnog Sarajeva i Pala cujem sve cesce pricu da Lukavica treba biti dio Sarajeva jer ne dobijaju nista od RS a u Sarajevu bi bili bitan faktor.
Uz svo dužno poštovanje, naivan si. Iako suštinu tvog upisa razumijem i poprilično se mogu složiti s njom ne treba zaboraviti da su i prije rata mnogi današnji stanovnici Istočnog Sarajeva živjeli i radili u Sarajevu, a onda opkolili grad i ubijali sugrađane.
Hoću reći da se ne zanosiš previše pričom mladih iz Istočnog Sarajeva.
lajkujMe wrote:U prici s omladinom iz Istocnog Sarajeva i Pala cujem sve cesce pricu da Lukavica treba biti dio Sarajeva jer ne dobijaju nista od RS a u Sarajevu bi bili bitan faktor.
Uz svo dužno poštovanje, naivan si. Iako suštinu tvog upisa razumijem i poprilično se mogu složiti s njom ne treba zaboraviti da su i prije rata mnogi današnji stanovnici Istočnog Sarajeva živjeli i radili u Sarajevu, a onda opkolili grad i ubijali sugrađane.
Hoću reći da se ne zanosiš previše pričom mladih iz Istočnog Sarajeva.