polemika oko Bijelog Dugmeta

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
summeja

Post by summeja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Brega. Medjutim nadao sam se da je covjek ipak trunku intaligentniji, naprotiv, Brega je rjecnikom kocijasa pokazao da nije nista bolji od onih koji su 4 godine ubijali Sarajevo. Jer jebo Aliju, Alija balija, Alijini Srbi, jebo vas Alija, je isti onaj rijecnik koji se i dan danas koristi na cetnickim sajtovima. To "jebo Aliju" se kao i 1992. godine polako ali sigurno pretvara u ubij Aliju, ubij Turcina, poceraj Turke, pokradi, siluj, pucaj u ledja djeci od 15-16 godina, ubij kao u Bratuncu dijete od godinu dana... Da je kojim slucajem Braga diplomatski rekao jebo Aliju ali i jebo Radovana pa covjek bi rekao hajde, ali ovako je to samo tipican mentalni sklop covjeka zadojenim mrznjom prema svemu sto ima veze sa ljudima koji su od 1992-1995 branili Sarajevo. Pa nisu nas cetiri godine gađali bombonama prelivenim cokoladom ili Braga misli da smo mi svi ludi.

Sa druge strane Brega nije DUGME, DUGME nije Brega, to je fakat, ali covjek ne moze ostati ravnodusan na takvu nisku i hinjsku spiku Gorana Bregovica.

Zato Gorane Bregovicu da ti uzvratim istim rijecnikom jer izgleda jedino to razumijes-
JEBO TI SAM SEBE I SVOJE BLIZNJE!

BREGOVICU GO HOME. :x

Sorry za zesce izraze.
hahahahaha... :-D

NEDAVNO je kod nas u Ljubljani bila A rkanova udovica...i večina nas Bošnjaka nije išla...jer nema toga-živim u Slo ..pa kad idu svi idem i ja,a kamoli Sarajlije što su doživljavale to sve..pa još na koncert njegov da idu...a četnik teški...jer da nije nebi izjavljivo takvo što...i da nije izjavio,mogo je dati kakvu podršku svom gradu u kojem je roden..ali NIJE...
NIKAD GA NE BI IŠLA GLEDATI,NEK OSTANE ČIM DALJE OD BOSNE,I NJEMU SLIČNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nedavno je u Slo bila ceca..i večinanas
rajvosa

Post by rajvosa »

addem wrote:Sasomange ne kaze se htjeo nego htio.
Upravo ce se od tebi slicne "visoko intelektulane" publike Kosevo napunit. Obaveza imalo pametnih jeste da opominju protiv sunda i kica koji jacaju. Ja bi na videotopu tokom koncerta pustao snimke strijeljanja maloljetnih Srebrenicana.

A kako se kaze na ciganskom....

Nemoj mi reci da si branio bosnu
sasomange

Post by sasomange »

jeste rajvosa za komentar ti svaka dala.
Najgore je to sto niko nece da prizna dio svoje krivice, uvjek je bilo ono svaka ptica svom jatu leti.
rajvosa

Post by rajvosa »

hananah wrote:Pricajte vi sta hocete izgleda da ce koncert biti otkazan pa nece ici ni oni sto hoce da idu ni oni sto nece da idu :D
Ma treba pronaci Behku i Ljucu pa nek tamburaju....
rajvosa

Post by rajvosa »

Ovo je sve otislo u PM

Zao mi je :sad:
sasomange

Post by sasomange »

pa eno behka i ljuca sa Edom Maajkom przeeeeeeeeeeeeeeeeee
pitt

Post by pitt »

KAko otkazan? :roll: :?
summeja

Post by summeja »

JBL wrote:
mIRCerka wrote:
bosniaque wrote:
ceca ili brega ili nele sve je to isto smece chetnichko i jos se ponose time!
pevace vam i kontati joj kako su glupi ovi bosanci, eli nije to dzaba "glupi bosanac" ima to svoje, svjedoci smo i sami!
nek ti je sa srecom crvena....
ok...sta je onda Hanka Paldum? Vise je u Beogradu sada nego ovdje...
"nedime sta nam ovo rade?".....
mi jesmo glupi, nama sada da dodje Corba, napunili bi Zetru....
to je cinjenica....
nego, nemoj da se svadjamo oko Bijelog Dugmeta... :roll: jel moze?
Ti stvarno nemas blage veze sta pises zar ne? Kakve veza ima Hanka sa Bregom? Ili je to neka racionalizacija tipa "mi smo njih ubijali u Srebrenici ali i oni su nase streljali"? Hanka nije na RTSu furala price o Aliji ili XYZ.

Ustvari, uopste nije bila na RTSu.
ALI JE NA PINKU!!!!!!!!!!
summeja

Post by summeja »

bosniaque wrote:
Harrys wrote:
Fair Life wrote: Image
Da sam u Sarajevu,isao bih ja i sva moja Sarajevska Raja da vidimo legendu i iz inata.
eh jaka ti ta raja tvoja! :roll:
predpostavljam da si izbjego iz "sarajva" jer su onakvi kao sto je brega pucali granatirali po sarajevu!!!
za mene si ti i takvi kao ti tipcni primjeri jednog balije! :zzzz:
DE OBJASNITE MI KO JE,I ŠTA ZNAČI RIJEČ BALIJA??????
ŠTA SAMI SEBE-mUSLIMANI NAZIVAMO TAKO??????????????????
STVARNO VIŠE NE RAZUMIJEM...
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:36, edited 1 time in total.
ed0

Post by ed0 »

Nije mi jasna cijela diskusija. Bregovic plaho ne voli muslimane, mada mu je zena Dzenana (mozda nas zbog nje i ne voli :D ). Vise naginje prema srbiji i svojim srbima. Pa bujurm. Nek naginje.
Po Bosni slobodno hodaju oni koji su klali, silovali, oni koji tvrde da se u Srebrenici nista nije desilo itd itd. Niko ni habera nema za njima.
Sad je jedan glupi muzicar nesta izjavio i cijela Bosna u frtutmi.
Cinimi se da se u Bosni o pametnijim i bitnijim stvarima ima diskutovati.
summeja

#287 Re: polemika oko Bijelog Dugmeta

Post by summeja »

edu wrote:
meho_sikira wrote: a i taj alija se borio za narod a ne za svoj dzep kao sto svi znaju!!!
pa sta bi tek bilo da se borio za svoj dzep..kol'ko bi onda Porodica imala..nek' se vise niko ne bori k'o sto se on borio...

šta vam
šta vam je ljudi,pustite več jednom rahmetli Aliju...on je bio veliki čovjek,koji simbolizira borbu BIH za njenu opstojnost...i slobodu...a vi neki tako pričate...stid vas treba da bude...niko nam ne valja,a oni njihovi što kolju ...Karadžić i drugi,u zlato bi jih ulili Srbi...još jih imaju za heroje,haloooo!!!!!!
ja sam plakala kad je preselio na ahiret...i kad je prikazalo dženazu u Sarajevu...i da sam mogla ikako..išla bi na njegov zadnji put...
NE BI SJALA OVAKO JAKO OVA MOJA LIJEPA AVLIJA,JA BIH SVJETLO ZVAO MRAKOM,DA TE NIJE A L I J A :)
bipsich

Post by bipsich »

Treba to otkazat!!!! Bregu znam licno, bio sam na koncertu 1988 s pozivnicom. ALi nakon rata i sta je uradio u ratu dabogda mu oci ispale. Fujjj. Dabogda mu tumor narasto na glavi, samo radi ovog intervju zadnjeg. :x
pricamTIpricu

#289 pa dokle ljudi?

Post by pricamTIpricu »

:-) hajmo malo uzivati u zivotu, [b]znamo li se mi vise ICEMU RADOVATI?[/b] Ili samo znamo pljuvaati, psovati i mahalati ko je sta uradio, bio, rekao i sl. Iskreno boli me dupe sta je Brega radio ili rekao i sama sam hiljadu puta zviznula glupost zbog koje se kajem. Zar nije svako od nas? Samo sto ja nisam poznata licnost, pa mi se to ne uzima za zlo (barem ne u siroj javnosti) Ne interesuje me ko je kakav od clanova Dugmeta, ali fakat je da su pjesme i muzika super, radujem se koncertu i JEDVA CEKAM!!! A zlopamtila i kreteni neka sjede kuci sa svojim crnim i zlim mislima ali neka ne truju druge.... :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#291 Re: pa dokle ljudi?

Post by mIRCerka »

pricamTIpricu wrote::-) hajmo malo uzivati u zivotu, znamo li se mi vise ICEMU RADOVATI? Ili samo znamo pljuvaati, psovati i mahalati ko je sta uradio, bio, rekao i sl. Iskreno boli me dupe sta je Brega radio ili rekao i sama sam hiljadu puta zviznula glupost zbog koje se kajem. Zar nije svako od nas? Samo sto ja nisam poznata licnost, pa mi se to ne uzima za zlo (barem ne u siroj javnosti) Ne interesuje me ko je kakav od clanova Dugmeta, ali fakat je da su pjesme i muzika super, radujem se koncertu i JEDVA CEKAM!!! A zlopamtila i kreteni neka sjede kuci sa svojim crnim i zlim mislima ali neka ne truju druge.... :-D
sestro mila, nemojto da pises :D sad ce Fatmirovci da te sahvataju :D i neces prezivjeti :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Preskocit cu ovih vasih 13 stranica svega i svacega, no sustina je da bi 90% vas voljelo da je na mjestu Brege i da u srijedu izadje na Kosevo stadion gdje ce biti ljudi koji ga i pljuju, no i sam zna da je sve to dio spektakla. :)

Onima koji idu na koncert, nek se fino provedu, onima koji ne idu nek puste da uzivaju ove koji idu. :)
suncica13

Post by suncica13 »

Da oprostite na izrazu, jer nemam obicaj psovati,ali...
Svi zajedno posr... su mi se na cejf!
I stvarno, vise mi je muka od...
Poslije rata, poslije uzasa, poslije svega, tek sad pozelim da odem, isparim. Sto dalje, to bolje.
Negdje, gdje mogu otici na je... koncert a da na njemu ne nadjem politiku.
Dajte, moze li se u ovoj zemlji pasteta otvoriti a da te ne doceka politika?!
Stvarno...
Prvo mi je zeludac proradio kaj je to prestalo biti "moje" Dugme, neke pjesme koje volim,i postalo opstenarodno nadmetanje ko je veca faca, postalo dokazivanje, ko ce prije kupiti kartu, kad su raja pocela uciti pjesme, kad je Avaz provalio da je Dugme in.
A onda...
Dani i Bregovic.
Kao sto nedavno Start na naslovnicu stavi "Pricali smo sa Radovanom Karadzicem" i rasprodase tiraz, Dani pogodise netu sa "Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo".
Prvo... Ovo je moje Sarajevo. Ne Alijino.
Drugo, sad ja kao treba da se zabrinem sto on nije htio svirati za Alijino Sarajevo?!
Trece... Ovo je koncert Dugmeta. A ne Gorana Bregovica, koji je svoj koncert odrzao u BKC-u (prije dvije ili tri godine?) i nesto ne cuh da je bilo neke pompe oko toga?! Par rijeci... i sve je proslo... bez problema!
Zasto je sad drugacije?
Jesmo li to tek sad otkrili da je Brega supak? Ili je sad lova u pitanju?
Ovim i pokazujemo kolika smo mi provincija zapravo. Koliko smo iskompleksirani. Ko je to Brega?! Koji k..ofer mi je on u zivotu? Koji faktor? I sad ja treba da se zabrinem kakva sam ja osoba ako odem na koncert?! Boze moj, "gazim po ljudima koji su poginuli za Bosnu"?! A to sto svaki dan gazite po njima, pljujete po onome za sto su se borili... pustajuci Paravce, Covice, Tihice i slicne da vam kroje sudbinu i zivot.
Sta bi sad Oni rekli da vide za sta i koga su se borili?! Kako zivite?! Na sta trosite energiju?! Da je ovoliko energije, snage koliko se svaki dan trosi na budalastine potrosilo na izgradnju Srebrenice, autoputa, pomoc izbjeglicama...do sad bi bili Svicarska.
Ali ne... nama je najprece je li jedan Brega covjek ili supak. Boli me ku...fer za to. To je njegov moral. Njegova dusa s kojom ce pred Boga. Njegova savjest.
Ja ne idem slusati BreguOn ima da svira. Uzme gitaru u ruke i... svira, nije to politicki miting... Zato oni sto namjeravaju pjevati "Da te nije Alija"...
Progovorila sam uz Balasa, Indekse i Dugme.
Ostalo je samo jos koncert Dugmeta. Ne Bregovica, vec Dugmeta.
Znate Tifu?! E ovo je i njegov koncert. I Micin. I Laze Ristovskog (covjek ima multipleks sklerozu i zivi za koncert- ne procitah rijeci o tome,jer,vaznije je je li Brega supak ili ne), i Bebeka, i Alena...
Stvarno... je dosta...
Mogu li pjevati a da mi se neko ne pos.... na cejf?
Moze li se u ovoj zemlji pjevati?!
Bez politike?!?
Last edited by suncica13 on 12/06/2005 00:39, edited 1 time in total.
suncica13

Post by suncica13 »

Usput, ostala sam potpuno zbunjena...
Fahro je rekao da je uredu ici na koncert.... A Senad (Hadzifejzovic) da nije...
A Reis se nije oglasio...
Tako da...
:D :D :D
zasarajevo2005

Post by zasarajevo2005 »

SARAJLIJE, BOJKOTUJMO KONCERT!!!

Nije uopce bitno ko je za koju politicku opciju..ovdje se radi o vrijedjanju nas Sarajlija, naseg grada i muka koje smo pretrpili tokom protekle decenije....bojkotujmo koncert..necemo valjda ko ovce za klanje otici i pokloniti se takvom drzniku, covjeku koji nas ne postuje ni najmanje, ni nase patnje, ni nasa stradanja, smije nam se u lice, vrijedja nas i ocekuje da cemo podviti repice i ipak doci da skakucemo uz Ciriciribelu!!!!!
NEK VIDI KAKO SU SARAJLIJE PONOSNE!!! NEK VIDI DA SE PREVARIO I DA NE MOZE PO SVIJETU DOK NAS OVDJE UBIJAJU PRICATI DA SMO SAMO JEDNA KASABA NA NEKOM BALKANU...

OSVIJESTIMO I TATE I MAME KOJI BI SAD DA SE SJETE MLADIH DANA...PA TO JE CISTA ZABLUDA!!! SVI MI OTKIDAMO NA ESMU I LIPE CVATU....MOZDA DA SE IPAK ZADOVOLJIMO SLUSANJEM TIH DOBRIH, DA ODLICNIH PJESAMA U PRIVATNOM ARANZMANU...RADI SE O NASEM OBRAZU...SMIJACE NAM SE I BALKAN I SVIJET I ISPIRATI USTA S NAMA..OVCICAMA

Nije uopce bitno ko je za koju politicku opciju..ovdje se radi o vrijedjanju nas Sarajlija, naseg grada i muka koje smo pretrpili tokom protekle decenije....bojkotujmo koncert..necemo valjda ko ovce za klanje otici i pokloniti se takvom drzniku, covjeku koji nas ne postuje ni najmanje, ni nase patnje, ni nasa stradanja, smije nam se u lice, vrijedja nas i ocekuje da cemNije uopce bitno ko je za koju politicku opciju..ovdje se radi o vrijedjanju nas Sarajlija, naseg grada i muka koje smo pretrpili tokom protekle decenije....bojkotujmo koncert..necemo valjda ko ovce za klanje otici i pokloniti se takvom drzniku, covjeku koji nas ne postuje ni najmanje, ni nase patnje, ni nasa stradanja, smije nam se u lice, vrijedja nas i ocekuje da cemo podviti repice i ipak doci da skakucemo uz Ciriciribelu!!!!!
NEK VIDI KAKO SU SARAJLIJE PONOSNE!!! NEK VIDI DA SE PREVARIO I DA NE MOZE PO SVIJETU DOK NAS OVDJE UBIJAJU PRICATI DA SMO SAMO JEDNA KASABA NA NEKOM BALKANU...

OSVIJESTIMO I TATE I MAME KOJI BI SAD DA SE SJETE MLADIH DANA...PA TO JE CISTA ZABLUDA!!! SVI MI OTKIDAMO NA ESMU I LIPE CVATU....MOZDA DA SE IPAK ZADOVOLJIMO SLUSANJEM TIH DOBRIH, DA ODLICNIH PJESAMA U PRIVATNOM ARANZMANU...RADI SE O NASEM OBRAZU...SMIJACE NAM SE I BALKAN I SVIJET I ISPIRATI USTA S NAMA..OVCICAMA

o podviti repice i ipak doci da skakucemo uz Ciriciribelu!!!!!

The_Fluid

Post by The_Fluid »

zna li iko da li su sve karte vec rasprodate?? meni se cini da je mogao dvije noci da svira na Kosevu?? 8-)
Majjah

Post by Majjah »

Ma ne dam im 20 maraka. To su dvije dnevnice nase. Dobro je rek'o EDO MAAJKA:
,,I KAD SE ISPRAZNI KASA, BICETE 4 ASA I ZA SVE SELJAKE RADIT NARODNJAKE''

LOPOV LOPOVAAAAAA UVIJEK POZNAJEEEEE........ :x
zzzzz

Post by zzzzz »

Banalizujete problem 8)

Postoji li u ovom gradu snaga koja ce pokusati odbraniti dostojanstvo zrtve. Hebe mi se sto ce se uvijek naci dovoljno kretena koji ce napuniti stadion i Bregine dzepove ali nije valjda da se ovaj grad sastoji iskljucivo od kretena.
Ne suprostaviti se zlocinu je isto sto i pociniti zlocin.
Nisam protiv njegovog dolaska ali Papa se morao pokloniti zrtvama holokausta da bi dosao u Izrael. Ne znam, jednostavno ne mogu da shvatim da su nam nase zrtve toliko beznacajne i ti ljudi koje smo izgubili.

Volim Bijelo Dugme i slusat cu ga, ali to nije isto sto i otici na ovaj koncert i time dati za pravo nekom ko je prao Beograd po bijelom svijetu, dok su moji sugradjani ginuli od njihove ruke.

Nazalost autor i djelo su neodvojivi, cijenim dijela ali odlazak na koncert znaci i podrsku autoru.
Division

Post by Division »

Bregu treba karati, isto kao i ove domace pickice koje ce poletiti na koncert a koji su rat prezivljavali u njemackoj, danskoj, svedskoj pa sada seru o 'raji i papcima'. Jebem vas u usta nakaradna prodana.
Stipan Tomašević II

Post by Stipan Tomašević II »

Nevjerovatno je koliko ovdje ima primitivnih stavova. :(
Post Reply