Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Streptokok

#276 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Streptokok »

Mišo_Kovač wrote:Znači, od sad provjeravat etikete da se ne bi slučajno štagod bošnjačko kupilo :D Pfft, haj dobro... :D
provjeravaj, nije isto kad 8% bojkotuje sa tendencijom vrtoglavog pada i kad to isto radi 50% stanovništva. sretno i poselami čovića.
beni-bu-man

#277 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote: kome ti mater :lol: :lol: :lol:

sta mi je kurcu cejf to cu i kupiti, boli me pimpek odakle i cije je :mrgreen:

ima se moze se, nema se kuka se ......
Ja sam svakako u bojkotu, samo sam prikriveni...

Ne jedem Argetu, ne pijem hr pivu (osim ako nisam kod njih, nemaju druge :oops: ), ne jedem svakako svinjske proizvode...

:izet: se, vidiš da sam na vašoj strani, vi me napadate :lol: :lol:
ma fukare sve, moj ti, fukara nikad manjka nece biti :mrgreen:
Last edited by beni-bu-man on 17/10/2018 14:52, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#278 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:Omg...
Nek neko provjeri ko uvozi Durex!!!! :shock:
:lol: :lol: :lol:
tandmand

#279 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by tandmand »

A da se malo bojkotuju preskupa njemačka auta, audi, bmw ... pa mobiteli od tisuću maraka "na kojima nema na računu", zara ...

Kupujem kod našeg čoeka, njegov proizvod a onda čoek sve pare koje zaradi dadne švabi za BMW ... :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#281 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

tandmand wrote:A da se malo bojkotuju preskupa njemačka auta, audi, bmw ... pa mobiteli od tisuću maraka "na kojima nema na računu", zara ...

Kupujem kod našeg čoeka, njegov proizvod a onda čoek sve pare koje zaradi dadne švabi za BMW ... :run:
E, sad si dao ideju, bojkotovati Kramara :thumbup:
Kikibombona

#282 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote:
Kikibombona wrote:
razuman_covjek wrote:Ima li Hafisa i Kolinde da nam objasne da je ovo los potez i da nece nikada uspjeti?
To trebas sam skontati.

Ovakva vrsta bojkota nikad i nigdje nije dala nikakve rezultate. Ovdje se bojkotuje vec godinama, rijecima... a realnost je da smo preplavljeni srpskim, hrvatskim i slovenackim proizvodima. Tako ce jos dugo ostati. Nazalost.

Imalo bi smisla jedino da politika animira bojkot. Al' to bi vec bio ozbiljan incident sa teskim posljedicama za inicijatora.

---

Ja jedino pazim da uzimam proizvode zenicke mljekare. Tu sam iskljuciv i nista drugo ne dolazi u obzir. Ako nema proizvoda, idem u drugu prodavnicu. Zenicki jogurt u tetrapak pakovanju je najbolji u svemiru. Kvalitet (ili vise okus) na vrhunskom nivou, zato uzimam, inace ne bih da je 100 puta zenicki.

Jednako tako, redovno kupujem sarajevski Kiseljak ili tesanjku Oazu kao alternativu. Ako nema jednog i drugog proizvoda, sto se desilo svega par puta, uzeo bih prvu bocu koju bih ugledao.

---

Sto se tice hrvatskih proizvoda, karlovacku pivu pijem vise nego vodu (u ljetnom periodu). :D Prije Karle je bio Tuborg, ali se ogadio. I Karla ce, sigurno, pa ne znam sam na sta cu onda preci. :D

---

Sve ostalo uzimam bez razmisljanja. Odakle je, bas me briga. Jedino nekad pogledam kalorije, moram priznati. :D

---

Hrvate sam jebo kada sam se prestao kladiti. Od tog soka se jos nisu oporavili. :izet: :D Koliko sam im para ostavio za 10 godina. :evil: :( :oops: Koliko su kokaina posmrkali na moj racun... :evil: :evil:
Kod nas u Tr, prvo nestane Zenicki jogurt :thumbup: dodje malo
Nije mi jasno jedino sto ne povecaju proizvodnju 5x kada je najteze doci do njihovih proizvoda a imaju veliku potraznju.
Jedan komso je poslovodja ili sef u ZIM-u, ne znam tacno, bas smo pricali nedavno. Kaze da rade odlicno i da je potraznja velika. Prosirili su se i opet ce. Uradili su proizvodni pogon, sve novo, maksimalno uredno.

Ne znam kakvu politiku vode, vjerovatno su opredjeljeni postepenom razvoju. Ne valja se zaletiti, uvaliti u kredite, pa onda propasti.

I ovdje u ZE nestane njihovih proizvoda, mogu misliti tek u TR. Pocesto se desi da moram u drugi market po proizvode zenicke mljekare.

Jogurt je zakon. :D U plasticnoj ambalazi, nije to to, ali tetrapak - vrh. :izet:
Streptokok

#283 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Streptokok »

tandmand wrote:A da se malo bojkotuju preskupa njemačka auta, audi, bmw ... pa mobiteli od tisuću maraka "na kojima nema na računu", zara ...

švabo mi nije instalirao zločinačku tvorevinu u državi, a tvoji jesu. kontaš li razliku?
emmir1

#284 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by emmir1 »

Da zenički jogurt i ja kupim kada naletim na njega

Ali baš taj u tetrapaku, u plastičnoj boci nije to to.

Zaista klasu iznad svih koje sam pio
Kikibombona

#285 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Kikibombona »

Nekad sam negdje procitao:

'seks sa gumom je kao pranje nogu u carapama'

:D

Tako da, provjeriti mladu, iz kakve je famElije, pa opleti. :lol:
Dozer

#286 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Ne znam jel' ko spomenuo, ali - hocete li bojkotovati i kladionice? Sve ih redom drze oni, centrale su u Hercegovini, poreze svakako ne placaju.
Bas bih volio vidjeti prazne kladionice po Sarajevu i te "karaktere" koji ce Covica i HDZ bojkotovati na ovaj nacin, inace jedan od najprofitabilnijih za njih :D
Last edited by Dozer on 17/10/2018 14:57, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#287 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote:
Jarane, pakleni plan povecanja nataliteta...
Recimo da Hrvati uvoze Durex kondome, moraju se Bosnjaci presaltati na one sumLJive kineske indijske...slabe kvalitete...i onda se poveca broj trudnoca i bude jos vise Bosnjaka da bojkotuju.ove firme...i zavladaju Violetom i onda sve pare idu SDA a ne HDZ

Supremacija!
Tomahawk11
Globalni moderator

#288 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Ne znam jel' ko spomenuo, ali - hocete li bojkotovat ii kladionice? Sve ih redom drze oni, centrale su u Hercegovini, poreze svakako ne placaju.
Bas bih volio vidjeti prazne kladionice po Sarajevu i te "karaktere" koji ce Covica i HDZ bojkotovati na ovaj nacin, inace jedan od najprofitabilnijih za njih :D
Spomenuli. Jok.
Bloo
Globalna šefica

#289 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Streptokok wrote:

švabo mi nije instalirao zločinačku tvorevinu u državi, a tvoji jesu. kontaš li razliku?
A treci Rajh si zaboravio, a?
Kikibombona

#290 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Kikibombona »

emmir1 wrote:Da zenički jogurt i ja kupim kada naletim na njega

Ali baš taj u tetrapaku, u plastičnoj boci nije to to.

Zaista klasu iznad svih koje sam pio
Fakat, plastika - skroz drugi okus.

Dobra je i plastika, ali ni blizu kao tetrapak.

Ambalaza ista od kada znam za sebe. :thumbup:

I da, najbolji smoki je onaj iz Srebrenika. Ne znam ni kako se zove, nikad nisam obratio paznju, ali uzimam gooooddiiiinaaaaamaaa. Uvijek ista ambalaza. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#292 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by O'zone »

Dozer wrote:Ne znam jel' ko spomenuo, ali - hocete li bojkotovati i kladionice? Sve ih redom drze oni, centrale su u Hercegovini, poreze svakako ne placaju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa đeš to kume?!!

Haj prestat uzimati Violetin tariguz i pelene al nemoj ba kladionice....evo drži me da večeras dobijam na bingu 100% ima da osiromaše kad ih dobijem Allaha mi.
Streptokok

#293 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Streptokok »

Dozer wrote:Ne znam jel' ko spomenuo, ali - hocete li bojkotovati i kladionice? Sve ih redom drze oni, centrale su u Hercegovini, poreze svakako ne placaju.
bojkotujem ih od samog nastanka. od mene ni pfeninga nisu vidjeli.
Tomahawk11
Globalni moderator

#294 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Streptokok wrote:
Ovo je bila priča dosta onih dok sam igrao sportsku
O'zone wrote:evo drži me da večeras dobijam na bingu 100% ima da osiromaše kad ih dobijem Allaha mi
Kao, uzeti levate....

Al pogledaj realno, svaka je puna, unutra ko u Alisinoj zemlji čuda, tiketi, bingo, cuke, nema šta nema.
I sad to bojkotovati...objasni to zidaru, penzioneru, konobaru koji je došao da spiska platu, penziju.
error codes

#295 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by error codes »

Streptokok wrote:

e pravo si ih zajebao
beni-bu-man

#296 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

O'zone wrote:

Pa đeš to kume?!!

Haj prestat uzimati Violetin tariguz i pelene al nemoj ba kladionice....evo drži me da večeras dobijam na bingu 100% ima da osiromaše kad ih dobijem Allaha mi.
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
statixx

#297 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by statixx »

Kazu FGR nece, a bosnje bi... :D
beni-bu-man

#298 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
beni-bu-man wrote:
Jarane, pakleni plan povecanja nataliteta...
Recimo da Hrvati uvoze Durex kondome, moraju se Bosnjaci presaltati na one sumLJive kineske indijske...slabe kvalitete...i onda se poveca broj trudnoca i bude jos vise Bosnjaka da bojkotuju.ove firme...i zavladaju Violetom i onda sve pare idu SDA a ne HDZ

Supremacija!
jebo kondome, svakako fukara ne guzi
Dozer

#299 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

Vala, ja nikad nisam ni usao u kladionicu...ne znam ni popuniti ono nesto...
Janu, njihove pive itd. ionako ne kupujem.
Tariguz kupujem principijelno najjeftiniji, a Violeta to nije. Besmisleno mi je bacati i pfening vise od nepohodnog u WC solju...
Last edited by Dozer on 17/10/2018 15:07, edited 1 time in total.
SaraFina

#300 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

O'zone wrote:

Pa đeš to kume?!!

gubitas-alminijum-na-izdisaju-rjesenje- ... 51782.html

Evo uvodni post i oporezivanje kladionica... Bojkot? Za mene je kockar ovisnik/glup čovjek... Tako vidim sve igre na sreću i ljude koji se nadaju dobitku na guzove...

Sad koliko bi uspjeha polučio "apel" gubitniku/glupoj osobi ili osobi koja je ovisna ne znam :D
Kad deklarativno ni prosječno i nadprosječno inteligentni ne razumiju bojkot u "naslovu"... Svrhe i posljedice :D

Uglavnom, zaobilazite/bojkotujte i kladare ljudi! :D

Da budem principijelna!

:lol:
Last edited by SaraFina on 17/10/2018 15:08, edited 1 time in total.
Locked