Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
Hafis
#276 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nije se ni opismenilo da valja, a zna savijete jednim narodu davati.
-
BMX1977
#277 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ja sam Hrvat ali vi ste Juzni Srbi.Hafis wrote:Jok, eto ti si. A i pravi vijernik i čovijekBMX1977 wrote:
Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati?
South Serbs from West Mostar.
-
dert
#278 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Hafis wrote:Nije se ni opismenilo da valja, a zna savijete jednim narodu davati.
medeni, nesto si neUrozan
- AmiĐa_Idriz
#279 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Čovke obećava TV kanal, kako originalno 
Nema Željko šanse sad.
Nema Željko šanse sad.
-
Hafis
#280 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Baš. A čime si to izmijerio?BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat ali vi ste Juzni Srbi.Hafis wrote:Jok, eto ti si. A i pravi vijernik i čovijekBMX1977 wrote:
Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati?
South Serbs from West Mostar.
BMX1977 wrote:
Evo tocno sam i izmijerio u google earth.
-
Hafis
#281 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Hebo majku, ovo ovdje isto psihijatrija. Je li to sestra izašla na pauzu pa se dokopali interneta 
-
BMX1977
#282 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
4 sata camio cekajuci.dert wrote:Hafis wrote:Nije se ni opismenilo da valja, a zna savijete jednim narodu davati.
medeni, nesto si neUrozan
-
dert
#283 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
medeniHafis wrote:Hebo majku, ovo ovdje isto psihijatrija. Je li to sestra izašla na pauzu pa se dokopali interneta
- Capsicum
#284 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
cyprus wrote:Po zdravorazumskim mjerilima.Capsicum wrote:To po mjerilima Poskoka ili foruma UZP?
Recimo ovaj Twit se sastoji iz tri riječi, a govori njih hiljadu...
Ovo je jal za krivične prijave, jal za mentalne institucije...

Jest, isto tako su i crnci u Južnoafričkoj republici bili krivi za apartheid.cyprus wrote:Raspad jednog HDZ-a na dva je itekako bio veliki znak pluralizacije hrvatskog glasačkog tijela. Osim toga, jedan solidan broj glasova su znali otkinuti i Lijanovići, HSP, NHI i slično... To što su ove stranke i dalje imale neke zajedničke poglede, pa Bože moj, to je nažalost realnost ove postratne Bosne i Hercegovine... Moraš biti dio određenog narativa, ako želiš uopšte preći onaj prag od 3%... I svaka, doslovno svaka partija u Bosni i Hercegovini se nalazi unutar okvira jednog od ta tri narativa... One koje su pokušale da izađu iz istih, vrlo brzo su kažnjene od strane glasačkog tijela... Neke zajedničke poglede imaju i SDA, SDP, NS i SBB, pa to ne znači da su kopije jedne drugoj (iako to možda nekome iz Širokog Brijega može tako djelovati)...Capsicum wrote:Po čemu je to HDZ-ovo glasačko tijelo bilo u fazi raspadanja? Po postojanju druge kopije HDZ-a, koja se od prvog razlikuje samo u tome šta bi želieli da obuhvati zamišljeni treći entitet? Kao što rekoh, na prostorima na kojima danas HDZ vlada je najhomogenija desničarska baza na planeti. Opozicija praktično ne postoji. Ljevica ne postoji. Liberali ne postoje. Ne postoji ništa osim natvrđe desnice. NIŠTA. To je crna rupa ove planete. Jednoumlje nezabilježeno u historiji. To nema veze ni sa Komšićem ni sa GS-om.
Što se tiče HDZ-a i Dagana Čovića, ja ne znam niti jednog Hrvata da je fasciniran njima, a znam neke njihove glasače... Oni iako ne misle puno toga dobrog o Čoviću i kriminalcima iz HDZ-a, smatraju da imaju moralnu dužnost da glasaju za njih, jer u njima vide jedini garant svog opstanka... Ironija je u tome što baš HDZ-ova politika najviše doprinosi nestanku Hrvata iz Bosne i Hercegovine, ali kratkovidnost bosanskohercegovačkih naroda je druga tema... Ovdje pričamo o percepcijama koje odlučuju izborne rezultate... Kreature kao što su Željko Komšić i Emir Suljagić samo pojačavaju taj sentiment na n-tu, tako dajući Čovićevom HDZ-u monopol nad svemu što je hrvatsko u ovoj zemlji...
Tebi je pozicija vrhovnog komandanta, institucija koja definiše vanjsku politiku, imenuje mandatara vlade, budžet države, u stvari simbolika? Bravo majstore.cyprus wrote:E upravo je u tome suština vaše kratkovidnosti... Kad kažem vaše, mislim na sve koji smatraju da Komšićeva pobjeda predstavlja neku stvarnu pobjedu za Bosnu i Hercegovinu... Otkud vam jebena ideja da je predsjedništvo jedan od bitnijih instrumenata blokade?Capsicum wrote:Ne shvataš zato što se praviš lud. Lijepo sam objasnio. Komšić će HDZ-u izbiti jedan od bitnijih instrumenata blokade. Drugi instrument im se može izbiti tako što ćemo glasati za kandidate građanskih stranaka koji se izjašnjavaju kao Hrvati. A kada HDZ-a više ne bude ni u vladi FBiH, onda se može lagano početi demontirati UZP. Izbiti mu poluge moći oličene u javnim preduzećima, eliminisanje korumpiranih kadrova u administraciji i sudstvu i tužilaštvu, presijeći im kanale finansiranja iz državne kase. I na kraju pokazati ljudima da postoji život i van zločinačkih organizacija.![]()
![]()
Kakvo promašeno razmišljanje, ja ne mogu da vjerujem... Predsjedništvo je samo jebena simbolika, malo više fensi fotelja i govornica, i ništa drugo... Apsolutno ništa... Poluge moći u Bosni i Hercegovini su potpuno negdje drugo...
Ti meni išaretiš da mi je bolje da mi glas vrijedi 3-5 puta manje od nekog Hrvata iz Širokog Brijega, a ja tebi i svim drugim građanima, ovako ćorav želim da svi budemo jednaki.cyprus wrote:Al, džabe ja ovo sve pišem, jelde?Pametnom je dovoljan i išaret, a ćoravom ne vrijedi ni crtež...
- Capsicum
#285 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nema toga u presudi US.Kolinda wrote:Ustav sine.Capsicum wrote:Država bi se trebala bazirati na jednakosti svakog njenog građanina, pravnim tekovinama EU, modernim civilizacijskim i demokratskim vrijednostima, a ne sistemu apartheida, privilegovane kaste koja svoju moć bazira na tome što glas njihovog birača vrijedi nekoliko puta više od glasova drugih birača. Nedemokratski je, necivilizovano, nepravedno, diskriminatorski i nema šanse da opstane.Kolinda wrote:Znači sustav i država bi se trebala bazirati na prevari, otimanju i konstantnoj uzurpaciji prava jedno cijelog naroda. Bogami država za čovjeka, kako birvaktile reče uzoriti Komšić.
Po presudi US na apelacije Bože Ljubića sud je kazao da postoji pojam legitimni predstavnici a sad vi trubite o aparthejdu, pravnim tekovinama i ostalim floskulama koje koristite ali po potrebi, a gdje je onda zastoj u Mostaru i izborima, jeli tu vrijedi jedan čovjek jedan glas?
Druga stvar. Imaju i presude u slučajevima Sejdić, Finci, Zornić, Pilav... I to moramo provesti. A bit će još presuda ako treba. A vrijeme curi...
Bit će ovo zemlja ravnopravnih građana kad tad.
-
BMX1977
#286 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Capsicum wrote:
Jest, isto tako su i crnci u Južnoafričkoj republici bili krivi za apartheid.![]()
Ova budala Thompson je pred 50.000 ljudi velicao Jasenovac pjesmom: "oj neretvo teci niza strani , nosi srbe plavome jadranu, U capljini klaonica bila, mnogo srba neretva nosila." Dakle bolestan mentalni sklop i to treba rusiti do temelja.
Ovi igraci jesu ustase. 50% Hrvata u RH su ustase i oko 99% svih Hrvata hercegovine. Mada vidimo i da cak i u Sarajevu medju Hrvatima poput Cyprusa ima Covicevih sljedbenika. Samo sto su to u tolikoj manjini medju Hrvatima da to pakuju vrlo vrlo pazljivo.
Last edited by BMX1977 on 14/09/2018 10:22, edited 1 time in total.
- AmiĐa_Idriz
#287 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kako bi se zvao obećani TV kanal?
- cyprus
#288 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Capsicum wrote:Tebi je pozicija vrhovnog komandanta, institucija koja definiše vanjsku politiku, imenuje mandatara vlade, budžet države, u stvari simbolika? Bravo majstore.![]()
Ne vodi ovo nigdje... Hajd, završili smo
- Capsicum
#289 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
cyprus wrote:Capsicum wrote:Tebi je pozicija vrhovnog komandanta, institucija koja definiše vanjsku politiku, imenuje mandatara vlade, budžet države, u stvari simbolika? Bravo majstore.![]()
![]()
![]()
Ne vodi ovo nigdje... Hajd, završili smo
-
Novak20
#290 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Apsurdno, nema šta.Capsicum wrote:1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
2. Vidjet ćemo, neće biti prvi put. Ako ne prođe sad, na sljedećem popisu ću se ja prvi izjasniti kao Hrvat u Sarajevu i lobirati da se što više ljudi izjasni tako. Trebamo do apsurda dovesti ovaj sistem apartheida. Ako nema razuma među ljudima da se uvede jednakost svih građana, mi ćemo sistem urušiti iznutra, igrajući po tim diskriminatorskim pravilima.
3. Nikom ja ne biram ništa osim samom sebi. Koristim svoje Ustavno pravo da glasam onako kako mi je ćeif. Ljubić može samo da mi se sagne...
Ne moraš se izjašnjavati kao Hrvat na popisu stanovništva da bi se kao takav kandidovao na neku listu ili funkciju. Ž.K. se, na primjer, na popisu mogao izjasniti kao Bosanac, a za izbore se prijavio kao Hrvat.
-
kolobok
#291 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Bez obzira kakve uvjete stvoriš ili ne stvoriš u BiH, uvijek će Njemačka biti bolja i nema te stranke ni tog političara u BiH koji to može promijeniti i koji može spriječiti čovjeka s EU putovnicom da ode u Njemačku ako mu se otvori prilika. To je poanta, sve drugo je demagogija.BHCluster wrote:
Znaci tebi je demagogija kad nisi sposoban da obezbjedis svojim glasacima ono za sta su te izabrali kao npr posao, zdravstvo, skolstvo.
Što se mene tiče, ja bih moralistima dao apsolutnu vlast na 10 godina pa da vidim što bi to oni učinili u praksi da spriječe odlazak ljudi i na koga bi se vadili kad poslije par godina shvate da je to u ovakvoj zemlji nemoguća misija. U zemlji u kojoj su svi politički procesi vođeni od strane 4 nacionalizma (tri konstitutivna i jedan "pro-bosanski" koji se voli prikazivati građanskim, a u praksi je jednako smiješan kao i ova tri).
-
statixx
#292 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Izjasnis se kao Hrvat ne bi li KS delegirao vise hrvatskih delegata u Dom naroda. Koji su likovi ovi iz GS-a. 
- 512MB
- Capsicum
#294 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ne razumiješ o čemu pričam. Hoću da se iz Sarajeva bira u dom naroda više Hrvata.Novak20 wrote:Apsurdno, nema šta.Capsicum wrote:1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
2. Vidjet ćemo, neće biti prvi put. Ako ne prođe sad, na sljedećem popisu ću se ja prvi izjasniti kao Hrvat u Sarajevu i lobirati da se što više ljudi izjasni tako. Trebamo do apsurda dovesti ovaj sistem apartheida. Ako nema razuma među ljudima da se uvede jednakost svih građana, mi ćemo sistem urušiti iznutra, igrajući po tim diskriminatorskim pravilima.
3. Nikom ja ne biram ništa osim samom sebi. Koristim svoje Ustavno pravo da glasam onako kako mi je ćeif. Ljubić može samo da mi se sagne...
Ne moraš se izjašnjavati kao Hrvat na popisu stanovništva da bi se kao takav kandidovao na neku listu ili funkciju. Ž.K. se, na primjer, na popisu mogao izjasniti kao Bosanac, a za izbore se prijavio kao Hrvat.
- Capsicum
#295 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Šta je problem? Moje Ustavom zagarantovano pravo.statixx wrote:Izjasnis se kao Hrvat ne bi li KS delegirao vise hrvatskih delegata u Dom naroda. Koji su likovi ovi iz GS-a.
- Kolinda
#296 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Koliko, 4-5 ?Capsicum wrote:Ne razumiješ o čemu pričam. Hoću da se iz Sarajeva bira u dom naroda više Hrvata.Novak20 wrote:Apsurdno, nema šta.Capsicum wrote:1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
- Kolinda
#297 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nema toga u presudi US.Capsicum wrote:Ustav sine.Capsicum wrote:Država bi se trebala bazirati na jednakosti svakog njenog građanina, pravnim tekovinama EU, modernim civilizacijskim i demokratskim vrijednostima, a ne sistemu apartheida, privilegovane kaste koja svoju moć bazira na tome što glas njihovog birača vrijedi nekoliko puta više od glasova drugih birača. Nedemokratski je, necivilizovano, nepravedno, diskriminatorski i nema šanse da opstane.Kolinda wrote:Znači sustav i država bi se trebala bazirati na prevari, otimanju i konstantnoj uzurpaciji prava jedno cijelog naroda. Bogami država za čovjeka, kako birvaktile reče uzoriti Komšić.
Po presudi US na apelacije Bože Ljubića sud je kazao da postoji pojam legitimni predstavnici a sad vi trubite o aparthejdu, pravnim tekovinama i ostalim floskulama koje koristite ali po potrebi, a gdje je onda zastoj u Mostaru i izborima, jeli tu vrijedi jedan čovjek jedan glas?
Druga stvar. Imaju i presude u slučajevima Sejdić, Finci, Zornić, Pilav... I to moramo provesti. A bit će još presuda ako treba. A vrijeme curi...
Bit će ovo zemlja ravnopravnih građana kad tad.[/quote]
Ustavni sud podsjeća na tekst članka I/2. Ustava Bosne i Hercegovine: „Bosna i Hercegovina je demokratska država, koja funkcionira sukladno zakonu i temeljem slobodnih i demokratskih izbora“ iz kojeg slijedi načelo vladavine prava prema kojem svi ustavi, zakoni i drugi propisi koji se donose moraju biti usklađeni sa ustavnim načelima.
Ustavni sud podsjeća da države uživaju široko polje procjene u uspostavi i reguliranju izbornog sustava koji će primjenjivati. Postoje različiti načini organiziranja i provedbe izbora, a ova različitost uvjetovana je, između ostalog, i političkim razvojem zemlje. Zbog toga, zakonodavstvo koje regulira izbore mora biti sagledano u svjetlu političkog razvoja zemlje koja je u pitanju. Nadalje, Ustavni sud podsjeća da se prema općem načelu demokracije pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru onih koje predstavlja i čije interese zastupa. U tom smislu veza između onih koje predstavlja i njihovih političkih predstavnika na svim administrativno-političkim razinama[1] je ta koja omogućava legitimitet predstavnicima zajednice. Dakle, samo legitimitet predstavljanja stvara temelj za stvarno sudjelovanje i odlučivanje.
Ustavni sud ponovo podsjeća na opće načelo demokracije da vlast u državi proistječe iz naroda i pripada narodu. Iz Ustava Bosne i Hercegovine slijedi da je Ustav Bosne i Hercegovine kao narod označio konstitutivne narode koji zajedno sa Ostalima i građanima Bosne i Hercegovine čine zajednicu državljana koja jednakopravno ostvaruje vlast putem svojih predstavnika, a pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje se legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru te zajednice državljana koju predstavlja i čije interese zastupa. Međutim, iz navedene alineje Preambule Ustava Bosne i Hercegovine slijedi da je ustavotvorac imenovao, odnosno označio konstitutivne narode (Bošnjake, Srbe i Hrvate) kao posebne kolektivitete i priznao im jednaka prava, tj. da je „podvukao“ poseban, jednakopravan i jednak status Bošnjaka, Hrvata i Srba kao konstitutivnih naroda. U svezi s tim Ustavni sud podsjeća na svoju Odluku broj U 5/98 (odluka o konstitutivnosti) u kojoj je Ustavni sud istaknuo: „Ovo označavanje u Preambuli, stoga, mora biti shvaćeno kao jedan natkrovljujući princip Ustava BiH kojem se entiteti moraju u potpunosti povinovati prema članu III/3.(b) Ustava BiH.“
- Capsicum
#298 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
I 2 će biti dovoljnoKolinda wrote:Koliko, 4-5 ?Capsicum wrote:Ne razumiješ o čemu pričam. Hoću da se iz Sarajeva bira u dom naroda više Hrvata.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#299 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
https://--- NO LINKS ---/covic-pogaze-li-ust ... vnu-krizu/
opet poskokovci sa svojim čovićem. toliko isprazna priča, bez ideje. prijetnje i obećanja koja nije u stanju ispuniti već više od decenije.
kakvo licemjerstvo. poziva se na ustavne odredbe, a deset godina se PIŠAJU po odluci ustavnog suda o nazivu kantona 10 i "županija". i onda se svi pitaju što se bira komšić i otkud komšiću tolika snaga i moć.
žao mi je što to moram reći, ali ova hercegovačka struja hdza, sa poskokovcima, je trenutno najradikalnija organizirana skupina i zaista su najveća prijetnja za rat u bosni i hercegovini, ali i na balkanu.
opet poskokovci sa svojim čovićem. toliko isprazna priča, bez ideje. prijetnje i obećanja koja nije u stanju ispuniti već više od decenije.
kakvo licemjerstvo. poziva se na ustavne odredbe, a deset godina se PIŠAJU po odluci ustavnog suda o nazivu kantona 10 i "županija". i onda se svi pitaju što se bira komšić i otkud komšiću tolika snaga i moć.
žao mi je što to moram reći, ali ova hercegovačka struja hdza, sa poskokovcima, je trenutno najradikalnija organizirana skupina i zaista su najveća prijetnja za rat u bosni i hercegovini, ali i na balkanu.
- Kolinda
#300 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Gdje su još 4?Capsicum wrote:I 2 će biti dovoljnoKolinda wrote:Koliko, 4-5 ?Capsicum wrote:Ne razumiješ o čemu pričam. Hoću da se iz Sarajeva bira u dom naroda više Hrvata.