Opetja033 wrote:Nevjerovatno je kako raja ovdje fulaju sa svojim procjenama koje su vise plod licnih zelja nego realne procjene stanja. Evo ko smije u pare sa mnom da ce NiP uzeti 6-8 mandata i da ce sasvim sigurno biti veci od NS i medju prve tri stranke u kantonu?
Novak20 wrote:
Na ovu ponudu bih se rahat smio okladiti. Nisam iz SK ali NiP nema šanse za više od 2 mandata. Ako i toliko.
baxus wrote:6 mandata? NIP? Koliko smiješ stavit para na tu opkladu.
2 to 1
_Reds_ wrote:
Haha, ja sam im evo amiciozno dao mogućnost i do 3, ali prije 2.
Kifla će pokupiti nešto glasova na Ilidzi, nešto u Centru, pokoji u Trnovu i NG. Ostale općine zanemarivo.
JThomas wrote:on mislio raja vole njega što je visok i glasan, a ne što dijeli milijardu i 50 miliona. smiješno. 2-3 puna šaka brade.
cyprus wrote:Ma ne vjerujem da do 5-6 mandata može SBB, a još manje NiP...
Chmoljo wrote:preći će prag, ali 4-5 je stvarno previše.
2, 3 da se udara nogom u guzicu.
Dr. Kuca wrote:Realno je puno 5 mjesta, ne vjerujem 3 plafon.
_Reds_ wrote:
Moze vlas i bez Kifle i bez SDA.
Dobro jutro analiticari, jeste li mi dobro? Kako ide jutarnja kahva?
Ja sam vam govorio a vi mi ne vjerujete. Ovi vasi komentari su dokaz problema kojeg "ljevicari" imaju: jednostavno nemate dodira sa stvarnoscu, zivite u nekom paralelnom svijetu svojih zelja i fantazija pa jednostavno ne osjetite puls naroda. Međutim to je već vaš problem i, ako vam moze biti neka utjeha, to je sada vec globalni problem ljevice. Recimo ovi iz SDA su vrlo brzo detektovali odakle im prijeti glavna opasnost.
Evo sada jos par informacija: Narod i pravda ima vise od tih 13% i imace vise od 5 zastupnika. Dakle unutar one moje procjene od 6-8 mandata. Narod i pravda je, sada vec sasvim sigurno, druga stranka po broju glasova i mandata u kantonalnoj skupštini.
Ukoliko se bude formirala vlast mimo SDA - ne da se Narod i pravda nece moci zaobici u istoj - nego trebate pozdraviti novog-starog premijera Elmedina Dinu Konakovića.