Kruzni tok
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#276 Re: Kruzni tok
Da rezimiramo, kamerman je pogrijesio sto se uvalio u kruzni bez da je propustio sva vozila, da je doslo do kontakta takso bi najebo. Imamo li konsenzus oko ovoga?
- van Basten
#277 Re: Kruzni tok
Glavna greska bmwa i taxe je sto se nisu na vrijeme prestrojili u vanjsku traku i time pokazali nijjet da ce izaci na iducem izlazu. Time bi ujedno i kameru onemogucili da se ukljuci u kruzni i sva zbrka bi bila izbjegnuta.
Iako nisam siguran da su ijedan prekrsaj napravili, izlaze na cestu s 2 trake, to bi trebalo znaciti da se mogu i iskljuciti iz obje.
Iako nisam siguran da su ijedan prekrsaj napravili, izlaze na cestu s 2 trake, to bi trebalo znaciti da se mogu i iskljuciti iz obje.
- Travnički Noćni Šetač
#278 Re: Kruzni tok
un1ted wrote:Hajde stani sa ovim, ako nije problem? Rečeno ti je da niko normalan ne opravdava taksistu, ALI do toga ne bi ni došlo da kamerman nije poletio da se uključi.Travnički Noćni Šetač wrote: Lukavo si izbjegao odgovoriti da li je taksista sa snimka išta pogriješio... mislio sam da si korektniji sagovornik...
Složimo se da se ne slažemo, barem dok neko od struke ne da konkretan komentar.
Postavljen je tačan član zakona koji kaže da na putu s prvenstvom prolaza moraš propustit sva vozila.
Ja se slažem da se sa dijelom učesnika ne slažem... sa dijelom učesnika se slažem...
...
Ali kad neko nešto kaže i ja zatražim objašnjenje ne dobijem ga... to nije dijalog... najlakše je reći to je to i ušutiti se bez obrazloženja...
...
Ja sam dao svoj stav i o uključenju i o isključenju koje smo vidjeli na navedenom snimku i obrazložio ga... bilo bi lijepo da i ostali obrazlože svoje mišljenje a ne da zvuče kao Bogom dati...
...
Taj član koji spominješ definiše cijeli put u oba pravca i ako se tako primijeni onda blokira saobraćaj... saobraćajne trake su dijelovi tog istog puta i moraju se uzeti u obzir jer se kretanje vozila a logično tome i oduzimanje prvenstva odvija upravo kroz saobraćajne trake...
...
Evo ja ću ovdje stati... ali moram reagovati ako se spomenu netačne stvari poput nebitnosti žmigavaca i slično...
-
ek0
#279 Re: Kruzni tok
Hehe, za šta služi onda unutrašnja izlazna traka ako će svi izlaziti preko vanjske?van Basten wrote:Glavna greska bmwa i taxe je sto se nisu na vrijeme prestrojili u vanjsku traku i time pokazali nijjet da ce izaci na iducem izlazu. Time bi ujedno i kameru onemogucili da se ukljuci u kruzni i sva zbrka bi bila izbjegnuta.
- Travnički Noćni Šetač
#280 Re: Kruzni tok
Evo... žao mi je ali moram reagovati... ovo podvučeno nije propis i nije moranje... naprotiv... taksista je morao propustiti kamermana koji nastavlja voziti po putu sa pravom prvenstva...Koshpa wrote:Kamerman se po meni uredno ukljucio, ali je morao kao sto jeste propustiti ova dva vozila, jer su prije njega bili u kruznom toku.
- Koshpa
#281 Re: Kruzni tok
a yar kamerman nije uzeo prvenstvo taxiju ? jer je taxi vec bio u kruznomTravnički Noćni Šetač wrote:Evo... žao mi je ali moram reagovati... ovo podvučeno nije propis i nije moranje... naprotiv... taksista je morao propustiti kamermana koji nastavlja voziti po putu sa pravom prvenstva...Koshpa wrote:Kamerman se po meni uredno ukljucio, ali je morao kao sto jeste propustiti ova dva vozila, jer su prije njega bili u kruznom toku.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#282 Re: Kruzni tok
u taxiju je bio huso cesir ,on ne propusta kamere ni kamermane
- Travnički Noćni Šetač
#283 Re: Kruzni tok
Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti...NediM17 wrote:Da rezimiramo, kamerman je pogrijesio sto se uvalio u kruzni bez da je propustio sva vozila, da je doslo do kontakta takso bi najebo. Imamo li konsenzus oko ovoga?
...
Da je morao propustiti vozila i iz druge trake u koju nije namjeravao ući , onda bi i kod ulaska na autoput u traci za ubrzavanje bila kolona koja propusta sva vozila u obe trake ...
- Travnički Noćni Šetač
#284 Re: Kruzni tok
Nije jer nije ulazio u saobraćajnu traku kojom se taxi kretao ...Koshpa wrote:
a yar kamerman nije uzeo prvenstvo taxiju ? jer je taxi vec bio u kruznom
- muha_sa
#285 Re: Kruzni tok
žao mi je što ti moram ovako odgovorit jer drugacije neceš razumjetTravnički Noćni Šetač wrote:NediM17 wrote:Da rezimiramo, kamerman je pogrijesio sto se uvalio u kruzni bez da je propustio sva vozila, da je doslo do kontakta takso bi najebo. Imamo li konsenzus oko ovoga?
Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti...
...
Da je morao propustiti vozila i iz druge trake u koju nije namjeravao ući , onda bi i kod ulaska na autoput u traci za ubrzavanje bila kolona koja propusta sva vozila u obe trake ...
-
ek0
#286 Re: Kruzni tok
Zašto onda odbijaš dati mišljenje o ovome videu gdje se u identičnoj situaciji jasno vidi da auto koje se uključuje čeka da auto iz unutrašnje trake prođe i gdje narator to striktno naglašava? https://youtu.be/8wIoR7fpPJM?t=90Travnički Noćni Šetač wrote: Ali kad neko nešto kaže i ja zatražim objašnjenje ne dobijem ga... to nije dijalog... najlakše je reći to je to i ušutiti se bez obrazloženja...
.
-
NediM17
#287 Re: Kruzni tok
Nemoj tako, budi politicki korektan, on je nap'o samo kameru.bitanga_sa_otesa wrote:u taxiju je bio huso cesir ,on ne propusta kamere ni kamermane
Pravda za husA.
- muha_sa
#288 Re: Kruzni tok
sad ce tebi cika Muha kazat kako je to u zemlji koja je par svjetlosnih godina ispred nas--ŠveCkaTravnički Noćni Šetač wrote:
Ja se slažem da se sa dijelom učesnika ne slažem... sa dijelom učesnika se slažem...
...
Ali kad neko nešto kaže i ja zatražim objašnjenje ne dobijem ga... to nije dijalog... najlakše je reći to je to i ušutiti se bez obrazloženja...
...
Ja sam dao svoj stav i o uključenju i o isključenju koje smo vidjeli na navedenom snimku i obrazložio ga... bilo bi lijepo da i ostali obrazlože svoje mišljenje a ne da zvuče kao Bogom dati...
...
Taj član koji spominješ definiše cijeli put u oba pravca i ako se tako primijeni onda blokira saobraćaj... saobraćajne trake su dijelovi tog istog puta i moraju se uzeti u obzir jer se kretanje vozila a logično tome i oduzimanje prvenstva odvija upravo kroz saobraćajne trake...
...
Evo ja ću ovdje stati... ali moram reagovati ako se spomenu netačne stvari poput nebitnosti žmigavaca i slično...
vozim 40 i kusur godina
ŽMIGAVAC je OBAVEZAN kad ulaziš u kružni
- Travnički Noćni Šetač
#289 Re: Kruzni tok
I meni je žao što mi moraš tako odgovoriti, umjesto da odgovoriš da li vidiš grešku u vožnji taksiste ili ne '?muha_sa wrote:[
žao mi je što ti moram ovako odgovorit jer drugacije neceš razumjetPOJMA TI NEMAŠ--al fakat
...
Inače tek takve ispade elokventnosti slabo razumijem... znači nisi ništa napravio sa tim...
- JavierBosnia
#290 Re: Kruzni tok
Na kojoj sekundi se to tacno dogadja da stopiram snimak?
I ovaj objasnjava nesto, a animirano da na ulasku u kruzni daju zmigavac sto je pogresno.
Ne znam jesu li to razliciti zakoni, al eto
I ovaj objasnjava nesto, a animirano da na ulasku u kruzni daju zmigavac sto je pogresno.
Ne znam jesu li to razliciti zakoni, al eto
-
Horcrux
#291 Re: Kruzni tok
Nije u saobracajnoj traci, ali jeste na putu, tako da se na njega primjenjuje onaj clan zobsa, koji je ovdje prekrsio. I eto, gotova prica.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti... .
- Travnički Noćni Šetač
#292 Re: Kruzni tok
Alberta Motor Association iz Kanade ? ... čemu komentarisati ?ek0 wrote:Zašto onda odbijaš dati mišljenje o ovome videu gdje se u identičnoj situaciji jasno vidi da auto koje se uključuje čeka da auto iz unutrašnje trake prođe i gdje narator to striktno naglašava? https://youtu.be/8wIoR7fpPJM?t=90Travnički Noćni Šetač wrote: Ali kad neko nešto kaže i ja zatražim objašnjenje ne dobijem ga... to nije dijalog... najlakše je reći to je to i ušutiti se bez obrazloženja...
.
-
NediM17
#293 Re: Kruzni tok
'ta ce svedjani, pa nema nijednog kruznog u Gorazdu. Sad salu na stranu ne vidim uopste svrhu davanja zmigavca prilikom ulaska u kruzni kad imas obavezan smjer. E sad jedino ako si Londoncanin ko moj sused pa vozis u kontra smjeru kroz kruzni. 
- Travnički Noćni Šetač
#294 Re: Kruzni tok
Pa na putu je i auto u lijevoj saobraćanoj traci na autoputu pa Muha kaže da nemam pojma ako se i oni moraju propuštati... ... nažalost meni to nije gotova priča ...Horcrux wrote:Nije u saobracajnoj traci, ali jeste na putu, tako da se na njega primjenjuje onaj clan zobsa, koji je ovdje prekrsio. I eto, gotova prica.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti... .
- JavierBosnia
#295 Re: Kruzni tok
Ajde shvati da prema tome bi uključivanje u kružni trajalo vječno. Samo razmisli.Horcrux wrote:Nije u saobracajnoj traci, ali jeste na putu, tako da se na njega primjenjuje onaj clan zobsa, koji je ovdje prekrsio. I eto, gotova prica.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti... .
Čovjek se uključio 100% sigurno na praznu traku, jel tako - jeste
Ova dvojica su mu uzela prvenstvo - jestu
Da je došlo do udesa ko bi bio kriv - oni
-
NediM17
#296 Re: Kruzni tok
Bavi se ti ekonomijom i marketingom, mani se ZOBSaJavierBosnia wrote:Ajde shvati da prema tome bi uključivanje u kružni trajalo vječno. Samo razmisli.Horcrux wrote:Nije u saobracajnoj traci, ali jeste na putu, tako da se na njega primjenjuje onaj clan zobsa, koji je ovdje prekrsio. I eto, gotova prica.Travnički Noćni Šetač wrote:Ja se ne slažem jer kamerman nije imao koga propustiti u saobraćajnoj traci u koju se namjeravao uključiti... .
Čovjek se uključio 100% sigurno na praznu traku, jel tako - jeste
Ova dvojica su mu uzela prvenstvo - jestu
Da je došlo do udesa ko bi bio kriv - oni
- muha_sa
#297 Re: Kruzni tok
Sve ok Nedime--žiku sad ovoNediM17 wrote:'ta ce svedjani, pa nema nijednog kruznog u Gorazdu. Sad salu na stranu ne vidim uopste svrhu davanja zmigavca prilikom ulaska u kruzni kad imas obavezan smjer. E sad jedino ako si Londoncanin ko moj sused pa vozis u kontra smjeru kroz kruzni.
izlaziš na drugom il nekom narednom-daješ lijevi žmigavac i voziš kroz kružni--daješ znak svima koji cekaju da ne ulaze u kružni dok ti ne prodješ
imal logike
-
ek0
#298 Re: Kruzni tok
Kakve to veze ima? Jel identičan kružni tok? Jel isti znak stoji pri ulasku u kružni tok? Jel se uključuje sa iste pozicije u vanjsku traku? Jel unutrašnjom trakom u susred dolazi auto? Ne znaju Kanađani, mi ćemo ih naučiti, prvi kružni tok vidjeli prije 5 godina, ne možemo ni smjer toka pogoditi iz prve.Travnički Noćni Šetač wrote: Alberta Motor Association iz Kanade ? ... čemu komentarisati ?
- JavierBosnia
#299 Re: Kruzni tok
Ma ja ti kazem kako jeste, a ti maši ušima pa sutra pokupi tako nekog kad misliš da si u pravu.NediM17 wrote: Bavi se ti ekonomijom i marketingom, mani se ZOBSa
Pa ti dokazuj kad se ko uključio
- Travnički Noćni Šetač
#300 Re: Kruzni tok
Ako gledamo godine ne možeš nikako biti čika Muha... drug Muha da...muha_sa wrote: sad ce tebi cika Muha kazat