Kriza srednjih godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#276 Re: Kriza srednjih godina

Post by Hakiz »

Eto...
Last edited by Hakiz on 28/08/2018 03:37, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#277 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

daddy-kool wrote:Zatezanje lica, razne plastiče dorade na koži i tijelu, žene posegnu da voze džipove kad to dođe, ...
Pretpostavljam da kad kazes dzipovi da mislis na terenska vozila, Jeep je marka vozila.
Terenci su prije svega vozila namijenjena kao porodicni off-road za odlazak na izlet u prirodu ili kao malo transportno vozilo za prevoz materijala. Terenci nisu predvidjeni za trke, sta god oni koji ih kupe mislili o njima.
Ramzess Veliki

#278 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

S4mpion wrote:Zato motor treba nabavit' dok si mlad, da ti se komšiluk ne ibreti što ga vozaš i u četrdesetim.
Nece ti se ibretiti. Za motor nikad nije kasno, to je samo prevozno sredstvo prakticno za kvalitetno se polomit. :lol:
klosar pravi

#279 Re: Kriza srednjih godina

Post by klosar pravi »

Cuj brine se šta ce komšiluk reci
Ramzess Veliki

#280 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.

Zakljucujem da sam u krizi i sretan sam zbog toga. :novine:
-storm-

#281 Re: Kriza srednjih godina

Post by -storm- »

Ramzes :thumbup:

Da dodam....u krizi si, ako nakon trke za stvaranjem, pocnes ciniti i nesto za sebe...
....kad razvijes totalnu indiferenciju na misljenje okoline...
...u krizi si, jer si i prije znao kako, ali sad imas i sa čime...
...u krizi si jer se nisi zbombao ispred tv sa 35 i ceskas muda jednom, a pivu drugom rukom...

Ako je to kriza, dabogda potrajala :mrgreen:
klosar pravi

#282 Re: Kriza srednjih godina

Post by klosar pravi »

Rijec kriza srednjih godina je izmišljena od luzera.
uglavnomja

#283 Re: Kriza srednjih godina

Post by uglavnomja »

.
Last edited by uglavnomja on 28/08/2018 09:17, edited 1 time in total.
uglavnomja

#284 Re: Kriza srednjih godina

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote:
-storm- wrote:Ramzes :thumbup:

Da dodam....u krizi si, ako nakon trke za stvaranjem, pocnes ciniti i nesto za sebe...
....kad razvijes totalnu indiferenciju na misljenje okoline...
...u krizi si, jer si i prije znao kako, ali sad imas i sa čime...
...u krizi si jer se nisi zbombao ispred tv sa 35 i ceskas muda jednom, a pivu drugom rukom...

Ako je to kriza, dabogda potrajala :mrgreen:
:thumbup:

i ramzes :thumbup:
seln

#285 Re: Kriza srednjih godina

Post by seln »

Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
Ramzess Veliki

#286 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

seln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
Isto ce te cekati, ne brini se. :thumbup:
U srednjim tek pocnes guzit ... do tada samo gledas kako staronje zigu I vozaju skupa auta, zive u velikim stanovima u centru, zuljas dlan na komade koje su sa njim i nista pametno ne znas reci nego "Ma kriza srednjih godina ..." ... a staronja zigulizigu ... :lol: :lol: :lol:
seln

#287 Re: Kriza srednjih godina

Post by seln »

Ramzess Veliki wrote:
seln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
U srednjim tek pocnes guzit ... do tada samo gledas kako staronje zigu I vozaju skupa auta, zive u velikim stanovima u centru, zuljas dlan na komade koje su sa njim i nista pametno ne znas reci nego "Ma kriza srednjih godina ..." ... a staronja zigulizigu ... :lol: :lol: :lol:
Ja sam vec u tim famoznim srednjim godinama. Ozenjen sam, vozim porodicni auto, a o velikom stanu u centru mogu sanjati.
Stani malo... znaci li to da ipak nisam u srednjim godinama? :?
VladaFBiH

#288 Re: Kriza srednjih godina

Post by VladaFBiH »

pročitaj ovo za par godina :)
seln

#289 Re: Kriza srednjih godina

Post by seln »

VladaFBiH wrote:
Biva, kad me prodju srednje godine?
VladaFBiH

#290 Re: Kriza srednjih godina

Post by VladaFBiH »

Ramzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.

daj sliku :)
VladaFBiH

#291 Re: Kriza srednjih godina

Post by VladaFBiH »

seln wrote:
VladaFBiH wrote:
ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetom :)
djevojka bez imena

#292 Re: Kriza srednjih godina

Post by djevojka bez imena »

Ramzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.

Od tebe nisam očekivala da izvlačiš iz konteksta. :lol:
Po meni, a vidim to u okolini koliko hoćeš, kriza je u glavi, u moralu. A sta neko nosi ili vozi to nema veze s krizom.
Ramzess Veliki

#293 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

seln wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Ja sam vec u tim famoznim srednjim godinama. Ozenjen sam, vozim porodicni auto, a o velikom stanu u centru mogu sanjati.
Stani malo... znaci li to da ipak nisam u srednjim godinama? :?
Ne ... jesi u srednjim godinama ali nisi u krizi. :sad:
Kriza ti donosi provod jaro ... PARTIIII !!! :igrac:
Ramzess Veliki

#294 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

VladaFBiH wrote:

E j...ga ... nisam u tolikoj krizi otkle mi ... :sad:
VladaFBiH

#295 Re: Kriza srednjih godina

Post by VladaFBiH »

Ramzess Veliki wrote:
VladaFBiH wrote:

E j...ga ... nisam u tolikoj krizi otkle mi ... :sad:
Ja sam supruzi rekao: Kada me vidiš da sam kupio cabrio porsche - zabrini se :)
seln

#296 Re: Kriza srednjih godina

Post by seln »

VladaFBiH wrote:
seln wrote:
VladaFBiH wrote: pročitaj ovo za par godina :)
ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetom :)
Vec sad se sjecam sa sjetom... :roll:
kad jedva hvatajuci dah kazem zeni " e, jesam te al bas ono pravo", a ona kaze "jesi, vala, bolje neg prosle hefte".
Ramzess Veliki

#297 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

djevojka bez imena wrote: Od tebe nisam očekivala da izvlačiš iz konteksta. :lol:
Po meni, a vidim to u okolini koliko hoćeš, kriza je u glavi, u moralu. A sta neko nosi ili vozi to nema veze s krizom.
Zato se I segacim. Ne postoji kolektivna kriza srednjih godina kako neki pokusavaju implicirati, ali kako kazes postoji kriza kod pojedinaca. Koliko je to kriza godina ili neceg drugog tesko je reci.
Ramzess Veliki

#298 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

VladaFBiH wrote:Ja sam supruzi rekao: Kada me vidiš da sam kupio cabrio porsche - zabrini se :)
To je pazljivo od tebe ... bolje da se na vrijeme pocne spremati da otplacuje jos jedan kredit. :thumbup:
VladaFBiH

#299 Re: Kriza srednjih godina

Post by VladaFBiH »

seln wrote:
VladaFBiH wrote: ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetom :)
Vec sad se sjecam sa sjetom... :roll:
kad jedva hvatajuci dah kazem zeni " e, jesam te al bas ono pravo", a ona kaze "jesi, vala, bolje neg prosle hefte".
:thumbup:
moonca

#300 Re: Kriza srednjih godina

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
S4mpion wrote:Zato motor treba nabavit' dok si mlad, da ti se komšiluk ne ibreti što ga vozaš i u četrdesetim.
Nece ti se ibretiti. Za motor nikad nije kasno, to je samo prevozno sredstvo prakticno za kvalitetno se polomit. :lol:
Ha, iznenadila sam se koliko i 'normalnih' :-) :lol: , vikendom obave voznju motorom.Vidjeh mog dr- nisam bas ocekivala...
Post Reply