Kriza srednjih godina
-
Hakiz
#276 Re: Kriza srednjih godina
Eto...
Last edited by Hakiz on 28/08/2018 03:37, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#277 Re: Kriza srednjih godina
Pretpostavljam da kad kazes dzipovi da mislis na terenska vozila, Jeep je marka vozila.daddy-kool wrote:Zatezanje lica, razne plastiče dorade na koži i tijelu, žene posegnu da voze džipove kad to dođe, ...
Terenci su prije svega vozila namijenjena kao porodicni off-road za odlazak na izlet u prirodu ili kao malo transportno vozilo za prevoz materijala. Terenci nisu predvidjeni za trke, sta god oni koji ih kupe mislili o njima.
- Ramzess Veliki
#278 Re: Kriza srednjih godina
Nece ti se ibretiti. Za motor nikad nije kasno, to je samo prevozno sredstvo prakticno za kvalitetno se polomit.S4mpion wrote:Zato motor treba nabavit' dok si mlad, da ti se komšiluk ne ibreti što ga vozaš i u četrdesetim.
-
klosar pravi
#279 Re: Kriza srednjih godina
Cuj brine se šta ce komšiluk reci
- Ramzess Veliki
#280 Re: Kriza srednjih godina
Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.
Zakljucujem da sam u krizi i sretan sam zbog toga.
- -storm-
#281 Re: Kriza srednjih godina
Ramzes
Da dodam....u krizi si, ako nakon trke za stvaranjem, pocnes ciniti i nesto za sebe...
....kad razvijes totalnu indiferenciju na misljenje okoline...
...u krizi si, jer si i prije znao kako, ali sad imas i sa čime...
...u krizi si jer se nisi zbombao ispred tv sa 35 i ceskas muda jednom, a pivu drugom rukom...
Ako je to kriza, dabogda potrajala
Da dodam....u krizi si, ako nakon trke za stvaranjem, pocnes ciniti i nesto za sebe...
...u krizi si jer se nisi zbombao ispred tv sa 35 i ceskas muda jednom, a pivu drugom rukom...
-
klosar pravi
#282 Re: Kriza srednjih godina
Rijec kriza srednjih godina je izmišljena od luzera.
- uglavnomja
#283 Re: Kriza srednjih godina
.
Last edited by uglavnomja on 28/08/2018 09:17, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#284 Re: Kriza srednjih godina
uglavnomja wrote:-storm- wrote:Ramzes![]()
i ramzes![]()
- seln
#285 Re: Kriza srednjih godina
Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
- Ramzess Veliki
#286 Re: Kriza srednjih godina
Isto ce te cekati, ne brini se.seln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
U srednjim tek pocnes guzit ... do tada samo gledas kako staronje zigu I vozaju skupa auta, zive u velikim stanovima u centru, zuljas dlan na komade koje su sa njim i nista pametno ne znas reci nego "Ma kriza srednjih godina ..." ... a staronja zigulizigu ...
- seln
#287 Re: Kriza srednjih godina
Ja sam vec u tim famoznim srednjim godinama. Ozenjen sam, vozim porodicni auto, a o velikom stanu u centru mogu sanjati.Ramzess Veliki wrote:Isto ce te cekati, ne brini se.seln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.![]()
U srednjim tek pocnes guzit ... do tada samo gledas kako staronje zigu I vozaju skupa auta, zive u velikim stanovima u centru, zuljas dlan na komade koje su sa njim i nista pametno ne znas reci nego "Ma kriza srednjih godina ..." ... a staronja zigulizigu ...![]()
![]()
Stani malo... znaci li to da ipak nisam u srednjim godinama?
- VladaFBiH
#288 Re: Kriza srednjih godina
pročitaj ovo za par godinaseln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
- seln
#289 Re: Kriza srednjih godina
Biva, kad me prodju srednje godine?VladaFBiH wrote:pročitaj ovo za par godinaseln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
- VladaFBiH
#290 Re: Kriza srednjih godina
daj slikuRamzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.
- VladaFBiH
#291 Re: Kriza srednjih godina
ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetomseln wrote:Biva, kad me prodju srednje godine?VladaFBiH wrote:pročitaj ovo za par godinaseln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.
- djevojka bez imena
#292 Re: Kriza srednjih godina
Ramzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.
Od tebe nisam očekivala da izvlačiš iz konteksta.
Po meni, a vidim to u okolini koliko hoćeš, kriza je u glavi, u moralu. A sta neko nosi ili vozi to nema veze s krizom.
- Ramzess Veliki
#293 Re: Kriza srednjih godina
Ne ... jesi u srednjim godinama ali nisi u krizi.seln wrote:Ja sam vec u tim famoznim srednjim godinama. Ozenjen sam, vozim porodicni auto, a o velikom stanu u centru mogu sanjati.Ramzess Veliki wrote:Isto ce te cekati, ne brini se.seln wrote:Srednje godine su same po sebi kriza. Kako ih neko sublimira i koliko se pri tome pravi smijesnim... to je apsolutno sporedno. Dakle, vozite motore, ganjajte puterice, trcite svako jutro... artritis i impotencija vam to uskoro nece dozvoljavati.![]()
U srednjim tek pocnes guzit ... do tada samo gledas kako staronje zigu I vozaju skupa auta, zive u velikim stanovima u centru, zuljas dlan na komade koje su sa njim i nista pametno ne znas reci nego "Ma kriza srednjih godina ..." ... a staronja zigulizigu ...![]()
![]()
Stani malo... znaci li to da ipak nisam u srednjim godinama?
Kriza ti donosi provod jaro ... PARTIIII !!!
- Ramzess Veliki
#294 Re: Kriza srednjih godina
E j...ga ... nisam u tolikoj krizi otkle mi ...VladaFBiH wrote:daj slikuRamzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.
- VladaFBiH
#295 Re: Kriza srednjih godina
Ja sam supruzi rekao: Kada me vidiš da sam kupio cabrio porsche - zabrini seRamzess Veliki wrote:E j...ga ... nisam u tolikoj krizi otkle mi ...VladaFBiH wrote:daj slikuRamzess Veliki wrote:Po do sada napisanom, u krizi si ako si ostvario karijeru i imas dovoljno novca da ne vozis odrndanog Opela karavana. U krizi si ako si slikao rostilj u gepeku terenca koji ne moze potegnut preko 190 km/h. U krizi si ako zbog zdravlja ides na trcanje ili u teretanu. U krizi si ako se nedajboze okrenes za dobrim dupetom. U krizi si ako kupis Lamburginija u 40-toj. U krizi si ako vozis dobar motor nakon 40-te. U krizi si ako nisi nakon 40-te lego u krevet cekajuci da sto prije krepas. U krizi si jer si shvatio da ti za dvoje-troje djece treba veliki terenac ako planiras sa njima ici na Jablanicko jezero. U krizi si jer putujes gdje zelis, uzivas u zivotu I zelis I dalje da uzivas u zivotu.
- seln
#296 Re: Kriza srednjih godina
Vec sad se sjecam sa sjetom...VladaFBiH wrote:ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetomseln wrote:Biva, kad me prodju srednje godine?VladaFBiH wrote: pročitaj ovo za par godina
kad jedva hvatajuci dah kazem zeni " e, jesam te al bas ono pravo", a ona kaze "jesi, vala, bolje neg prosle hefte".
- Ramzess Veliki
#297 Re: Kriza srednjih godina
Zato se I segacim. Ne postoji kolektivna kriza srednjih godina kako neki pokusavaju implicirati, ali kako kazes postoji kriza kod pojedinaca. Koliko je to kriza godina ili neceg drugog tesko je reci.djevojka bez imena wrote: Od tebe nisam očekivala da izvlačiš iz konteksta.![]()
Po meni, a vidim to u okolini koliko hoćeš, kriza je u glavi, u moralu. A sta neko nosi ili vozi to nema veze s krizom.
- Ramzess Veliki
#298 Re: Kriza srednjih godina
To je pazljivo od tebe ... bolje da se na vrijeme pocne spremati da otplacuje jos jedan kredit.VladaFBiH wrote:Ja sam supruzi rekao: Kada me vidiš da sam kupio cabrio porsche - zabrini se
- VladaFBiH
#299 Re: Kriza srednjih godina
seln wrote:Vec sad se sjecam sa sjetom...VladaFBiH wrote: ma kad ne budeš mogao više guzit sjetit ćeš se srednjih godina sa sjetom![]()
kad jedva hvatajuci dah kazem zeni " e, jesam te al bas ono pravo", a ona kaze "jesi, vala, bolje neg prosle hefte".
-
moonca
#300 Re: Kriza srednjih godina
Ha, iznenadila sam se koliko i 'normalnih'Ramzess Veliki wrote:Nece ti se ibretiti. Za motor nikad nije kasno, to je samo prevozno sredstvo prakticno za kvalitetno se polomit.S4mpion wrote:Zato motor treba nabavit' dok si mlad, da ti se komšiluk ne ibreti što ga vozaš i u četrdesetim.