Vaistinu vaskrese...Djogo.bisao wrote:Pryda wrote:
Ja ne znam gdje su te crkve srusene, zivim u Sarajevu i nijedna crkva nije srusena, ni pravoslavna ni katolicka. Takodje nisam ucestvovao u ratu, od familije cujem uvijek da nasa strana nije rusila nikakve bogomolje (dok Hrvati jesu uveliko i nase i vase) i uvijek mi skrenu paznju ako dodje opet do sranja da krenem od sebe i da uticem na druge da sprijecim zlo pocevsi od ubijanja civila do rusenja bogomlja, eto tako odgajaju nas ovdje u Sarajevu ma sta tebi rtrs govorio.
U osnovnoj i srednjoj skoli sam imao izbor bhs jezika tako da je ovo informacija iz prve ruke, srpska djeca mogu uciti srpski jezik u Sarajevu.
Vidim da si pravi srpski mitoman, mislis da mi nesto gradimo preko vasih ledja.. Ustvari me zaboli za vas (pazi znaci nisam naucen da vas mrzim nego ignorisem sve dok ste divljaci), ne smetaju mi ni kolone iz Lukavice i Pala koje svaki dan dolaze autobusima na radno mjesto u tako vam mrzak glavni grad.
Hoće familija o bajkama. Iznenadio bih se da je drugačije.![]()
Više od trećine srpske djece u osnovnim školama nema mogućnost da izučava srpski jezik u FBiH. Imajući u vidu koliko ih je malo, smješna je brojka onih koji ga i izučavaju u FBiH.
Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- seln
#276 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- seln
#277 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pusti, bolan muha, vidis da lik trola.muha_sa wrote:koja je u Sarajevu srušenabisao wrote:Pryda wrote:
Ja ne znam gdje su te crkve srusene, zivim u Sarajevu i nijedna crkva nije srusena, ni pravoslavna ni katolicka. Takodje nisam ucestvovao u ratu, od familije cujem uvijek da nasa strana nije rusila nikakve bogomolje (dok Hrvati jesu uveliko i nase i vase) i uvijek mi skrenu paznju ako dodje opet do sranja da krenem od sebe i da uticem na druge da sprijecim zlo pocevsi od ubijanja civila do rusenja bogomlja, eto tako odgajaju nas ovdje u Sarajevu ma sta tebi rtrs govorio.
U osnovnoj i srednjoj skoli sam imao izbor bhs jezika tako da je ovo informacija iz prve ruke, srpska djeca mogu uciti srpski jezik u Sarajevu.
Vidim da si pravi srpski mitoman, mislis da mi nesto gradimo preko vasih ledja.. Ustvari me zaboli za vas (pazi znaci nisam naucen da vas mrzim nego ignorisem sve dok ste divljaci), ne smetaju mi ni kolone iz Lukavice i Pala koje svaki dan dolaze autobusima na radno mjesto u tako vam mrzak glavni grad.
Više od trećine srpske djece u osnovnim školama nema mogućnost da izučava srpski jezik u FBiH. Imajući u vidu koliko ih je malo, smješna je brojka onih koji ga i izučavaju u FBiH.
- seln
#278 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ne znam zasto se onda srpstvo trza...bisao wrote:
Idealno oruđe za muzeja.![]()
Lijepo je vidjeti čime su Nijemci 39-te raspolagali.
- Streptokok
#279 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Nije trebalo dugo cekati da iz tebe progovori radovan o turskom zulumu. U srbiju mozete ponijeti samo traktore i opanke, đikane.bisao wrote:Pryda wrote:
- bisao
#280 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
U Dabrobosanskoj eparhiji u ratu su srušene 23 crkve.muha_sa wrote:koja je u Sarajevu srušenabisao wrote:Pryda wrote:
Njoj je rodbina rekla kako ništa nije srušeno.
- Pryda
#281 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Bujrum u glavni grad, ja cu te ugostit i ti me vodis da mi pokazes prstom koja je crkva bila srusena.bisao wrote:U Dabrobosanskoj eparhiji u ratu su srušene 23 crkve.muha_sa wrote: koja je u Sarajevu srušena
Njoj je rodbina rekla kako ništa nije srušeno.
Do tad analiziraj ovaj tekst i razmisli s kakvim mi divljacima pokusavamo zivjet.
Potpuno je porušeno 614 džamija (534 od strane srpskog, a 80 od hrvatskog agresora), dok je oštećeno 307 džamija (249 od srpskog, a 58 od hrvatskog agresora), što čini 80,5% od ukupnog broja 1144 džamije, koliko ih je bilo prije ove dvije agresije. Pored toga je od ukupno 557 mesdžida (džamija bez munare), potpuno porušeno njih 218 (175 od srpskog, a 43 od hrvatskog agresora), dok je oštećen 41 mesdžid (21 od srpskog, a 20 od hrvatskog agresora), što čini procenat od 46,40% mesdžida.
Ovome treba dodati još 14 potpuno uništenih i 18 oštećenih mekteba, te 447 uništenih i 160 oštećenih drugih vakufskih objekata.
-
Fudo387
#282 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Al dajgle mu uvoda, fino, kulturno, sta vi mislite...kad ga zagrebes po djon obrazu, nadjes jos jednog rOjkana vasica u nizu. Onda ga banuju, pa se vrati umiven sa jos vise srceparajucom postavkom...i tako, u krug.bisao wrote:Prateći malo mišljenje javnosti u Republici Srpskoj stekao sam utisak da je odgovor na ovo pitanje podijeljen. Smatraju da bi ih Vučić prodao, kao svojevremeno Milošević.
Da ne bude nagađanja. Ja sam Srbin.
Šta vi mislite?
I ovo levatsko blebeltalo hoce drzavu?
-
kockakockica
#283 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Sta ti je Vlah jarane moj. Prvo sve fino, ljubicice, karanfili, i tone ljubavi o zajednistvu i postovanju. Onda, svaki upis sve otvorenije prozivanje, napadanje, mitomanija, lazi i pokusaj izjednacavanja zlocina. Ovo izgleda neki lik iz Beograda, uzivo iz Vucicevog SNS
Kad sam bio klinjo rahmetli dedo non stop govorio, svi su oni isti, dobro to zapamtite. Sve do 1991. mi nije bilo jasno o cemu je pricao
Kad sam bio klinjo rahmetli dedo non stop govorio, svi su oni isti, dobro to zapamtite. Sve do 1991. mi nije bilo jasno o cemu je pricao
- seln
#284 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Prezirem ovog trola kao i ti, ali ne trebamo tako govoriti.kockakockica wrote:Sta ti je Vlah jarane moj. Prvo sve fino, ljubicice, karanfili, i tone ljubavi o zajednistvu i postovanju. Onda, svaki upis sve otvorenije prozivanje, napadanje, mitomanija, lazi i pokusaj izjednacavanja zlocina. Ovo izgleda neki lik iz Beograda, uzivo iz Vucicevog SNS
Prvo, ne znamo ko je (osim da je trol), mogao bi biti i neki minderpuza koji ovom temom mobilise nacionalne emocije.
Drugo, daleko od toga da su svi Srbi isti; da je u BiH bio samo Slavise Sucur, a u Srbiji Petar Lukovic, i to je vec nesto.
- Banksy
#285 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
I kao pred svake izbore...
U Sarajevu kolaps, borci na ulicama, u parlamentu Puzigaća i Bradara, Ljubić i izborne jedinice, marisana na sve strane, Bihać izdiše pred nakrcanim izbjeglicama, Novalić hladno i bez pardona slaže nekoliko miliona u džep, gdje god se okreneš kriminal, haos i rasulo,
A forum gori... Od pitanja i priče SDA trolova žele li Srbi i ustaše da se otcijepe ili ne.
Razumijem djecu da se ovako lože, ali da su odrasli ljudi ovako slijepi i budalasti, to baš ne razumijem.
U Sarajevu kolaps, borci na ulicama, u parlamentu Puzigaća i Bradara, Ljubić i izborne jedinice, marisana na sve strane, Bihać izdiše pred nakrcanim izbjeglicama, Novalić hladno i bez pardona slaže nekoliko miliona u džep, gdje god se okreneš kriminal, haos i rasulo,
A forum gori... Od pitanja i priče SDA trolova žele li Srbi i ustaše da se otcijepe ili ne.
Razumijem djecu da se ovako lože, ali da su odrasli ljudi ovako slijepi i budalasti, to baš ne razumijem.
- славянин
#286 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Banksy wrote:I kao pred svake izbore...
-
kockakockica
#287 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jos malo pa utakmica, dvije 
- ¤ jelena ¤
#288 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Da je bolji, da nije đikan, da je normalan i izjašnjava se na forumu Srbinom iz RS, ne bi im ni bio zanimljiv i ne bi ga ni registrovali.
Našla krpa zakrpu...
Našla krpa zakrpu...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#289 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Dobar dio Srba, pogotovo oni najradikalniji, žele cijelu Bosnu i Hercegovinu, otcjepanje manjeg bh. entiteta im samo dođe kao dokaz da oni mogu da rade šta hoće i onda oni idu dalje ka ovajanju ostatka naše zemlje. Ili ste vi stvarno mislili da će nas Srbi sa Pala nadgledati od gore i ne stvoriti želju da osvoje grad?
Ovo sad što sam napisao nije moje lično mišljenje, već ono što sam čitao na srpskim forumima u zadnjih par dana, a i postavljaju neke "Lebensraum" teorije". Zgrozio sam se
Da li su svi Srbi tog mišljenja, da li se radi o većini, manjini, pola-pola? Šta vi mislite?
Ovo sad što sam napisao nije moje lično mišljenje, već ono što sam čitao na srpskim forumima u zadnjih par dana, a i postavljaju neke "Lebensraum" teorije". Zgrozio sam se
Da li su svi Srbi tog mišljenja, da li se radi o većini, manjini, pola-pola? Šta vi mislite?
Last edited by PreWiBa on 26/07/2018 19:35, edited 1 time in total.
- insomnia78
#290 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jes jes, Alija ga mrtvi navratio nema sta drugo bitiseln wrote:Prezirem ovog trola kao i ti, ali ne trebamo tako govoriti.kockakockica wrote:Sta ti je Vlah jarane moj. Prvo sve fino, ljubicice, karanfili, i tone ljubavi o zajednistvu i postovanju. Onda, svaki upis sve otvorenije prozivanje, napadanje, mitomanija, lazi i pokusaj izjednacavanja zlocina. Ovo izgleda neki lik iz Beograda, uzivo iz Vucicevog SNS
Prvo, ne znamo ko je (osim da je trol), mogao bi biti i neki minderpuza koji ovom temom mobilise nacionalne emocije.
Drugo, daleko od toga da su svi Srbi isti; da je u BiH bio samo Slavise Sucur, a u Srbiji Petar Lukovic, i to je vec nesto.
-
Fudo387
#291 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa ja, sda trol, nema ko drugi.Banksy wrote:I kao pred svake izbore...
- spreca
#292 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Previse jedu grah....pogotovu u ove ljetne dane pa ih malo nosasehohari wrote:Dobar dio Srba, pogotovo oni najradikalniji, žele cijelu Bosnu i Hercegovinu, otcjepanje manjeg bh. entiteta im samo dođe kao dokaz da oni mogu da rade šta hoće i onda oni idu dalje ka ovajanju ostatka naše zemlje. Ili ste vi stvarno mislili da će nas Srbi sa Pala nadgledati od gore i ne stvoriti želju da osvoje grad?
Ovo sad što sam napisao nije moje lično mišljenje, već ono što sam čitao na srpskim forumima u zadnjih par dana. Zgrozio sam se
- Banksy
#293 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Fudo387 wrote:Pa ja, sda trol, nema ko drugi.Banksy wrote:I kao pred svake izbore...
Reko čovjek...bisao wrote: Da ne bude nagađanja. Ja sam Srbin.
-
Fudo387
#294 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma ja ba, sigurno je neki uhljebljeni Himzo, o’ma’ si ga procitala. Dje bi ovo Srbi pisali, ne’a saMse.Banksy wrote:Fudo387 wrote:Pa ja, sda trol, nema ko drugi.Banksy wrote:I kao pred svake izbore...
Razumijem djecu da se ovako lože, ali da su odrasli ljudi ovako slijepi i budalasti, to baš ne razumijem.Reko čovjek...bisao wrote: Da ne bude nagađanja. Ja sam Srbin.
- Banksy
#295 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Drž se ti Amerike, moj dobri Fudo, ne ide ti ovo, nikako.
-
Fudo387
#296 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Drzim, drzi se i ti budzeta, moja dobra Banksy, i Fudo bi da su mu dali.Banksy wrote:Drž se ti Amerike, moj dobri Fudo, ne ide ti ovo, nikako.
- insomnia78
#297 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Kažu Alija licno. IP adresa vodi do Kovača
- bisao
#298 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Srbin pravoslavac.kockakockica wrote:Sta ti je Vlah jarane moj. Prvo sve fino, ljubicice, karanfili, i tone ljubavi o zajednistvu i postovanju. Onda, svaki upis sve otvorenije prozivanje, napadanje, mitomanija, lazi i pokusaj izjednacavanja zlocina. Ovo izgleda neki lik iz Beograda, uzivo iz Vucicevog SNS
To mi bio i đed i prađed i čukunđed. I njegov čukunđed. I njegovog čukunđeda čukunđed. To sam uostalom rekao i na startu. Time se ponosim.
Što se ostalog tiče, nikakve ljubičice, samo što su mnogi otišli od teme.
Ako smeta to što sam Srbin i pravoslavac na forumu, istina jedan od rijetkih koji se ne stide to reći ili preciznije ponosni su na tu činjenicu.
Niti mrzim koga, niti se bojim tabua. Međutim, činjenica ne uklapam se u 99% forumskog pučanstva koje gaji jednu percepciju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
- LBVIEW
#299 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Patices dok si ziv, a nakon tebe i potomci.bisao wrote:1. U proteklom ratu je srušeno više od 120 pravoslavnih crkava.Pryda wrote:Ovo je vas glavni problem, sto ste vi divljaci i mislite da smo mi isti. Evo hocemo da zivimo sa vama, da pravimo drzavu ali dzaba kad ste takvi. Kako ti je dijeliti drzavu sa narodom koji vecinski podrzava klanje civila, mnogi od tih sugradjana su cak i ucestvovali u istom. Neko ko ubija civile (30 hiljada ste pobili) nije nista drugo nego bolesnik. Sami sebi cete doci glave, sirotinja ste teska, samo KS je ekonomski jaci od citavog manjeg entiteta.bisao wrote: Da ne dužim, stranci su svjesni da su napravili veliki promašaj što su nakon krvavog rata ponovo spojili strane koje se ne mogu i među kojima je po svoj prilici tragedija i dalje mehanizam pravdanja za brdo neuspjeha.
Nijedna crkva vam nije srusena u Sarajevu tokom rata, srpski jezik svako dijete u Sarajevu moze izabrati da uci, a sad malo razmisli sta vi radite i zbog koga ova drzava ne moze da napreduje. Kad skontate da ste sami sebi najveci problem tad cemo poceti napredovati.
2. Niti sam klao, niti bih klao.
3. Za jezik i djecu netačno.
4. Zabole me za vaš napredak. Sve dok se on ogleda u srpskoj patnji.
- General War
#300 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Banksy wrote:I kao pred svake izbore...
Botovi moraju zaraditi svoj posao...ove glupe teme ne nastaju onako