Jesi li čitao ti taj tekst? Čak je i Loša izjavio da nema nikakvog smisla..klosar pravi wrote:Jel te stid spomenuti bolje biti pijan nego star?veliki_ah wrote:Ja ih baš ne volim, ali vala se ovdje cjepidlači i ide s u analiziranje stihova. Jbt, Čola je umjetnik sa "Nono bijela" ili plavi orkestar sa "bolje biti pijan nego star", a ovo nije.
Opštepoznato je da kod većine komercijalne muzike tekstovi nemaju ama baš nikakvog smisla i da se tu traži nešto sasvim drugo.
Ovi momci skontali da nema hajra od klasične rap priče i da im je dosta metiljanja sa frenkijem i sličnima i skontali kako mogu zaraditi dobre pare. Ja im ne znam ni jednu pjesmu, ali vidim da iskaču iz paštete i više je nego jasno da uzimaju keš dok mogu.
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
-
veliki_ah
#276 Re: Jala Brat & Buba Corelli
-
klosar pravi
#277 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma ne mozes to tako gledati 
- zomri
#278 Re: Jala Brat & Buba Corelli
A sta Edo ne pjeva nikako u pjesmama? Ko da je neka razlika, pjevanje repanje isti k, al i dalje stoji da bi bio umjetnik ne smijes repat o tome kako imas para.
- beni-bu-man
#279 Re: Jala Brat & Buba Corelli
klosar pravi wrote:Bukvalno Beni momentalno se udaljit od teme nakon pjevaju odma ti jasno bude s kim imaš posla
- zomri
#280 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jala bar nije licimur ko Edo da i dalje drvi socijalu a pun ko brod 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#281 Re: Jala Brat & Buba Corelli
nisam zainteresiran za ovu dvojicu
-
klosar pravi
#282 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zomri wrote:Jala bar nije licimur ko Edo da i dalje drvi socijalu a pun ko brod
Nisam baš siguran da je Edo pun k'o brod ofalio je on godinama
- Steph
#283 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jebiga, kad ovi "američki old skul reperi" ubace nigga i bitch u svaki drugi lajn onda je to umjetnost.zomri wrote:A sta Edo ne pjeva nikako u pjesmama? Ko da je neka razlika, pjevanje repanje isti k, al i dalje stoji da bi bio umjetnik ne smijes repat o tome kako imas para.
- zomri
#284 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ni ja ne mislim ali evo ima znalaca na temi koji znaju razliku repanja i pjevanja o parama pa nek pojasneklosar pravi wrote:zomri wrote:Jala bar nije licimur ko Edo da i dalje drvi socijalu a pun ko brod
-
veliki_ah
#285 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam kolike su to pare zaradili Edo i frenki. Mislim da je edo svojevremeno zaradio fino, a da sada živi od tantjema. Za frenkija ne znam.. Kontra i Shtuka čisto sumnjam. Helem nejse sada ponešto zarađuje uz dubiozu, al sve je to daleko od ozbiljnih para da se može reći da žive od muzike. Ne znam ni koliko će ova dvojica potrajati, ali je očito da rade na turbofolk način sa puno nastupa i sa puno brzih para. A koliko vidim imaju i produkciju i rade narodnjake za druge, što donosi pare kroz tantjeme. Ne znam da li reperi nastupaju toliko na tim profitabilnim mjestima kao ova dvojica.
- hadzinicasa
#286 Re: Jala Brat & Buba Corelli
mora da se salis.klosar pravi wrote:https://www.youtube.com/watch?v=DJtmfceDWvAhadzinicasa wrote:slazem se.veliki_ah wrote:Ja ih baš ne volim, ali vala se ovdje cjepidlači i ide s u analiziranje stihova. Jbt, Čola je umjetnik sa "Nono bijela" ili plavi orkestar sa "bolje biti pijan nego star", a ovo nije.
Opštepoznato je da kod većine komercijalne muzike tekstovi nemaju ama baš nikakvog smisla i da se tu traži nešto sasvim drugo.
Ovi momci skontali da nema hajra od klasične rap priče i da im je dosta metiljanja sa frenkijem i sličnima i skontali kako mogu zaraditi dobre pare. Ja im ne znam ni jednu pjesmu, ali vidim da iskaču iz paštete i više je nego jasno da uzimaju keš dok mogu.
licno nisam do ove teme nikad ni cula nista njihovo. kliknuh na neki Video iz prethodnih postova iz radoznalosti ciste.
po mom skromnom, misljenju - shund.
A šta iskreno misliš o ovoj?
-
klosar pravi
#287 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ništa stara si halali.
-
klosar pravi
#288 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zomri wrote:Ni ja ne mislim ali evo ima znalaca na temi koji znaju razliku repanja i pjevanja o parama pa nek pojasneklosar pravi wrote:zomri wrote:Jala bar nije licimur ko Edo da i dalje drvi socijalu a pun ko brod
Nema Ede na sceni dugo zbog toga govorim ovi drugi su aktivni svi i pune klubove.
- hadzinicasa
#289 Re: Jala Brat & Buba Corelli
a malo i formalno muzicki obrazovana, pa zamisli kombinacije - ubila se za ovaj osebujni dvojac.klosar pravi wrote:Ništa stara si halali.
-
klosar pravi
#290 Re: Jala Brat & Buba Corelli
hadzinicasa wrote:a malo i formalno muzicki obrazovana, pa zamisli kombinacije - ubila se za ovaj osebujni dvojac.klosar pravi wrote:Ništa stara si halali.
Ma dobro sad o formalnostima necemo ulazit u te teme gdje ces mi ti reci kao starija osoba da je opera jedino što valja.
- Steph
#291 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje

-
klosar pravi
#292 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Steph wrote:Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje
![]()
A moraš priznati da se ovako nekad sjebeš na forumu s kim pricas u suštini koliko je udaljen neko od tebe u svakom pogledu.
- zomri
#293 Re: Jala Brat & Buba Corelli
stvarno se NE MOŽE više na ovoj temi
- Steph
#294 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Apsolutnoklosar pravi wrote:Steph wrote:Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje
![]()
A moraš priznati da se ovako nekad sjebeš na forumu s kim pricas u suštini koliko je udaljen neko od tebe u svakom pogledu.
Ponekad pomislim da živimo na mjestima udaljenim par hiljada kilometara. Uglavnom su mi na forumu ljudi nekako izvještačeni, k'o da žive pod staklenim zvonom ili zapravo ne postoje
- hadzinicasa
#295 Re: Jala Brat & Buba Corelli
bas.klosar pravi wrote:Steph wrote:Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje
![]()
- Edin H.
#296 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Koji je trebao ići u muzičku - Jala Brat ili Buba Corelli?Steph wrote:Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje
![]()
- Steph
#297 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nekako mi je Jala više za škole, Koreli je baš ono eklatantan primjer AlipašinaEdin H. wrote:Koji je trebao ići u muzičku - Jala Brat ili Buba Corelli?Steph wrote:Dakle, tom analogijom, da je jedan od njih išao u srednju muzičku sve bi bilo bolje
![]()
- HAVANA
#298 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Njih su i iz branko lazic istjerali.
-
klosar pravi
#299 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Došao i Havana gospodin vamo balavci u srednjim dvadesetim nešto pricaju s druge strane dama i gospodin vjerovatno u 5 ili 6 deceniji života.
Kakvi crni pokušaji objašnjenja rep kulture.
Kakvi crni pokušaji objašnjenja rep kulture.
- Edin H.
#300 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ako je mogao Josip završiti za mesara u Branko Laziću ne vidim zašto Buba Corelli ne bi mogao završiti za skladatelja.HAVANA wrote:Njih su i iz branko lazic istjerali.