Booking.com ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SD7

#276 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by SD7 »

Kao odgovor na par predhodnih postova...Cime se budala ponosi, pametan se stidi. :D
swanfilter

#277 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Super za tebe ...
hava123

#278 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by hava123 »

un1ted wrote: Sto da ne? Odlična opcija koju nudi booking. Zato ti kao izdavač staviš da je povrat novca onemogućen, pa kada bukira, mora se pojaviti, ili gubi novac. Opet se ti zaštitiš problema ako iskljucis opciju besplatnog otkazivanja.
Ne nudi Booking tu opciju u BiH čak mislim ni za Srbiju. To je opcija kad Booking vrši naplatu i tu nema besplatnog otkazivanja ( u biti ima ako ti namjestiš u postavkama extraneta). Ako gost otkaže odmah nakon rezervacije booking skine 30% a ako otkaže mjesec dana prije skine cijeli iznos rezervacije.
hava123

#279 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by hava123 »

HAVANA wrote:I niko ziv mi ne blokira kalendar citav mjesec juli a to uradi u aprilu.
Pa namjesti u postavkama da se ne može rezervirati duže od npr.10 dana. Mora postojati ta opcija.
Hakiz

#280 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Hakiz »

Ja redovno u februaru rezervišem za septembar. Cijene su niže ako ne smještaja a onda avionskih karata. I znam da masa ljudi iz Evrope tako radi jer je standard da ako se ranije rezerviše cijene i smještaja i prevoza budu niže.

Po mojim iskustvima standardno se neki datum može rezervisati 6 mjeseci ranije, ponekada neki mjesec prije ili poslije.

Tako da ako ne mogu rezervisati kada hoću, ako nemam opciju besplatnog otkaza do određenog roka (poslije kojeg se naplati samo prva noć) bez obzira na to što će cijena sobe biti viša u tom slučaju i još neke opcije, recimo kako izdavač ne vjerjue meni, ne vjerujem ni ja njemu, pa biram one za koje u komentarima piše da naplaćuju pri odjavljivanju, može i pri prjavljivanju u objektu, a odbijam one koji pri rezervaciji sobe "rezervišu" iznos na kartici, a naplate pri odjavljivanju, pa onda mjesecima čekam oslobađanje "rezervisanog" iznosa. Taj smještaj ne uzimam u obzir.

A ako sam ja ovakav sigurno ima još puno sličnih, ne mislim da sam jednistven.

Ne postoji 100% sigurnost, a svako povećanje sigurnosti onoga ko prodaje smanjuje opcije onome ko kupuje i obratno.

Ako se naruši balans, vjerovatnije je da će gore proći onaj koji prodaje. Jer će opcije onima koji kupuju u tom slučaju skoro sigurno postati neprihvatljive i okrenuće se konkurenciji. U svim gradovima su stotine, negdje i hiljade hotela, pansiona, individualnih soba ili apartmana, couch surfinga... tako da konkurencija uvijek vreba.

A i negative feedback nije teško ostaviti.
swanfilter

#281 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Naplata pri odjavljivanju? Sa tim se do sada nisam susreo ...
Hakiz

#282 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Hakiz »

swanfilter wrote:Naplata pri odjavljivanju? Sa tim se do sada nisam susreo ...
Meni su do sada isključivo naplaćivali pri odjavljivanju.

Pri rezervaciji normalno dam broj kartice. Provjeravao sam, a i sada sa putovanjem koje čekam isto sam provjerio, stanje računa je poslije rezervisanja isto kao i prije rezervisanja. Čak i na sam dan puta. Znači da novac nije skinut sa računa.

Kada završim sa boravkom i odjavim se, dam karticu čiji broj sam dao pri rezervaciji, provuku je kroz POS i dobijem račun. Kada se vrarim kući i provjerim stanje na računu je umanjeno za cijenu boravka. Dakle, naplaćuju pri odjavljivanju.

Doduše, ja uglavnom odsijedam u hotelima, ponekada u pansionima i apart-hotelima. Ta tri oblika smještaja posluju veoma slično.

Vjerovatno je kod ljudi koji imaju jedan ili dva stana pa ih izdaju drugačije.
Zizi505

#283 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Zizi505 »

I ja sam do sada plaćala samo pri odjavljivanju.
Hakiz

#284 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Hakiz »

Samo, cijena te sigurnosti je da nećemo naći sobe za 2 zvjezdice smještaj ispod 60-70 Eura.

Ako hoćemo sobe od 30 Eura, e tada :evil:
paladinka

#285 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by paladinka »

HAVANA wrote:
paladinka wrote:
HAVANA wrote:Ja sam skonto dobar fol i pali mi.Kad bukiraju posaljem im poruku da je 4 sprat,nema lifta,parking 30 eura...I pali. :D Samo 3 puta ih nisam uspio izbjeci.Dva puta smetljarnik samo takav ostavili. :evil: Treci cemo vidjeti sutra,izlaze.Al znam vec otprilike.A i ovo troje su kukali malo je rec :lol: Ko da se na mont everest penje a ne na 4 sprat.Nismo kaze vidjeli da je 4.Pa sta si mislio da je potkrovlje u prizemlju,a fino pise i sprat i sve. :-) A hadzo obavezno ide i mlatara rukama a zene tegle kofere. :-)
Tvoji stanovi su
isto malo zastrarjeli. Daklo , kao biznis , pogtotovo za europjere nije vise sto nudis. Pogledaj gradski turizn u isticnim zemljama ?
Koristio sam usluge bookinga u sigurno 40 gradova po inostranstvu,cerka isto tako iako joj je tek 21 godina a studira na tu temu turizma...Sto mi je i dalo neku sliku kako i sta treba,a i rezultat od prvog dana.Usluga,dostupnost,lokacija,cistoca,cistoca i cistoca pored lijepo i ukusno uredjenog objekta.To sve da dobre recenzije i ocjenu, a samim tim i popunjenost.I sve je to divno i mogu reci najljepsi posao od svih sto sam radio.Svi nasmijani,pripazis ih,popricas,momentalno im je i drazi grad i zemlja u koju su dosli.I sve je to super dok ne dodju arapi.Paf.Sa njima nista ne funkcionise na isti nacin.A ja ostario i stavovi mi zastarjeli. :D Jednostavno,za posao sa njima treba totalno drugaciji pristup poslu,izgled objekta,lokacija i na kraju cijena.Meni nisu interesantni,ne trebaju mi.Al ne mogu ih bas uvijek izbjeci,nema nacina.Tako da smo spremni na te periode i znamo da ide nerviranje.Jedino tada iz dosadasnjeg iskustva.Do koga je?
Mislim da odredjeni apartami i privlace posebne turiste , zasto se ne specijalizirati recimo samo za parove , parovi ne prave puno problema.
HAVANA

#286 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Da,parovi prave najmanje problema.Mada iskreno ja nemam nikakvih problema ni sa gostima, ni sa utiscima,dojmovima,ocjenama...osim sa arapima.Oni su bas na svoju ruku.
Hakiz

#287 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Hakiz »

HAVANA wrote:Da,parovi prave najmanje problema.Mada iskreno ja nemam nikakvih problema ni sa gostima, ni sa utiscima,dojmovima,ocjenama...osim sa arapima.Oni su bas na svoju ruku.
Najveći problem koji parovi prave je buka gostima u susjednim sobama :evil:
paladinka

#288 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by paladinka »

Hakiz wrote:
HAVANA wrote:Da,parovi prave najmanje problema.Mada iskreno ja nemam nikakvih problema ni sa gostima, ni sa utiscima,dojmovima,ocjenama...osim sa arapima.Oni su bas na svoju ruku.
Najveći problem koji parovi prave je buka gostima u susjednim sobama :evil:
moguce , ali makar ne naprave puno smeca :-) Ne znam , nije sad booking nego airbnb , Ja vise volim hotel ali ponekad putujemo sa jednom kolegicom i njoj se kao samcu ne isplati hotel , pa unajmjuljemo apartman , kao prvo , cesto vidim na potrazi mali stanovi a oni bi tu uvalili po 4-5 osoba , kreveti na rasklapanje , hajd sve je to ok al normalno da sa tako puno osoba se vise i isprlja. i onda te taxe za ciscenje su bas zajebancija , mislim recimo mi u apartmanu niti kuhamo niti isprljamo , znaci istusiramo se i to je to , i opet taxa za ciscenje :
HAVANA

#289 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Kakva taksa za ciscenje? Nemam ja to.58 eura stan do 7 osoba,3 spavace i dnevni,skoro pa 100 m2.Strogi centar.Sve novo.Kome je skupo nek spava kod nailove matere.Mada jos mi se nikad niko nije zalio na cijenu.Znam ja da to moze vise ali ce biti slabija popunjenost.Dosta.Dobro meni,dobro gostima.
paladinka

#290 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by paladinka »

HAVANA wrote:Kakva taksa za ciscenje? Nemam ja to.58 eura stan do 7 osoba,3 spavace i dnevni,skoro pa 100 m2.Strogi centar.Sve novo.Kome je skupo nek spava kod nailove matere.Mada jos mi se nikad niko nije zalio na cijenu.Znam ja da to moze vise ali ce biti slabija popunjenost.Dosta.Dobro meni,dobro gostima.
Nemaju svi apartmani , to je stvar vlasnika ,ima ih koji traze taksu za ciscenje. Naravno do 7 osoba mozes zamisliti kad se 7 osoba uvali , normalno da se isprlja i napravi smeca
paladinka

#291 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by paladinka »

paladinka wrote:
HAVANA wrote:Kakva taksa za ciscenje? Nemam ja to.58 eura stan do 7 osoba,3 spavace i dnevni,skoro pa 100 m2.Strogi centar.Sve novo.Kome je skupo nek spava kod nailove matere.Mada jos mi se nikad niko nije zalio na cijenu.Znam ja da to moze vise ali ce biti slabija popunjenost.Dosta.Dobro meni,dobro gostima.
Nemaju svi apartmani , to je stvar vlasnika ,ima ih koji traze taksu za ciscenje. Naravno do 7 osoba mozes zamisliti kad se 7 osoba uvali , normalno da se isprlja i napravi smeca
Tvoj stan nije nov , ja sam vec jednom vidjela slike , nije ni los ali nije vala ni wow , moze se prespavati, naravno sva tvoja investicija se mora isplatiti , bez pitanja . Ali nije neki objekat koji ce se zapamtiti, i naravno da privlacis turiste koji gledaju samo na cijenu . Nije ni skup. Ti sam sebi limit napravo.
HAVANA

#292 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

:lol: Ti si car majke mi.Daj zamjerku posto je gosti nemaju,da poboljsam
Uslugu.Cuj moze se prespavati. :lol:
https://www.booking.com/hotel/ba/apartm ... ea.hr.html
insomnia78

#293 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Mogo si vala bolji skivi staviti :lol:
HAVANA

#294 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Kakav skivi :D
insomnia78

#295 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Ma onaj kanadski i nije bas sreca. :lol:
Zajebavam se. Top izgleda
HAVANA

#296 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Aha,jesam paglu :lol:
Dosadno mii

#297 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Dosadno mii »

Haha
Na prvoj slici da otjera arape je trebalo stavit
Mea_parvitas

#298 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Mea_parvitas »

Sve je top fkt, sredjeno, cisto, lokacija top, od mene jedina zamjerka ide na posteljinu, uzas mi je, grdna do bola skoro na svakom krevetu :D
HAVANA

#299 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Sta je bolan,ko je meni viski ostavio.I gitaru,i trubu ima :twisted:
insomnia78

#300 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

:lol:
Post Reply