Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
- duminjo
#276 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
I nevin je jer je fin.
- tendzera
#277 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Karijera odlicna=imas para=imas prodavacica ljubavi=nemas problema
- Dozer
#278 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Nemam pojma da li pokretac teme trola i zajebava se ili ne, ali ako je sve iz uvodnog posta istina i ako zaista trazi razlicita misljenja kako bi sebi pomogao, evo jedno.
Za pocetak, mozes mi biti sin (jer i moj ima 22, iako sumnjam da je nevin).
Sto se tice faksa - svaka cast. To se zove ambicija i zelja, i to je ok. Osnovne probleme koje imas si i sam detektovao i naveo, ali nisam siguran da ih bas i razumijes. I ovo je, takodjer, normalno s toliko godina. Vidis sta je problem, ali nemas rjesenje.
Ono sto bih ja uradio na tvom mjestu, a ovo isto govorim i svom sinu, jeste da dobijes BA diplomu, dobijes stalno zaposlenje (iako je to u takvim firmama i sredinama prakticno nemoguce, jer se radi o dinamicnim i "brzosagorijevajucim" sredinama), i upises MA.
Ako se uspijes zadrzati u toj firmi dok ne zavrsis MA - super. Ali sumnjam da hoces, i pored svoje velike zelje. Takvi kao ti, sto bi se reklo "fina djeca", tesko da mogu proci medju beskrupuloznim karijeristima koji samo gledaju gdje i kome mogu podapeti da bi sebi otvorili put za koji Euro u dzep.
Ali, ako uspijes ostati tu, a sto znaci da se moras i sam pretvoriti u jednog beskrupuloznog karijeristu, pa ma koliko to bilo protiv tvojih principa i/ili shvatanja zivota, onda budi spreman da jos godinama neces imati socijalni zivot u smislu stabilne veze. Sexa ce tu biti cim dodjes do love, odijela i auta, ali i to ce te takvog kakav jesi izjedati, i onda ces nam ovdje za 8 godina pisati kako si, ipak, odbacio do 30, a i dalje sam.
U medjuvremenu ces shvatiti da je sex kao takav precijenjen, pa ce ti ovo danasnje biti smijesno. Ali, to i dalje nece rijesiti problem tvog drustvenog i ljubavnog zivota.
S obzirom na sredinu koju i kakvu opisujes, kao i ljude u njoj koji te gledaju kako te gledaju, i iako ce se to s vremenom promijeniti, rjesenje tvog drustevno-ljubavnog problema ima samo 2 moguca pravca:
1. Ili da sebi zenu trazis u maticnoj zemlji, tj. ovdje (ako si iz BiH), ili
2. Da istu takvu zenu trazis tu gdje jesi.
Postoji i 3, ali s obzirom na posao i sve, tesko da ce ti to biti izvodljivo u narednih bar 3-5 godina, a to je - putovanja, i upoznavanje nekoga izvan te hladne zemlje u kojoj jesi.
Sto se tice faksa - svaka cast. To se zove ambicija i zelja, i to je ok. Osnovne probleme koje imas si i sam detektovao i naveo, ali nisam siguran da ih bas i razumijes. I ovo je, takodjer, normalno s toliko godina. Vidis sta je problem, ali nemas rjesenje.
Ono sto bih ja uradio na tvom mjestu, a ovo isto govorim i svom sinu, jeste da dobijes BA diplomu, dobijes stalno zaposlenje (iako je to u takvim firmama i sredinama prakticno nemoguce, jer se radi o dinamicnim i "brzosagorijevajucim" sredinama), i upises MA.
Ako se uspijes zadrzati u toj firmi dok ne zavrsis MA - super. Ali sumnjam da hoces, i pored svoje velike zelje. Takvi kao ti, sto bi se reklo "fina djeca", tesko da mogu proci medju beskrupuloznim karijeristima koji samo gledaju gdje i kome mogu podapeti da bi sebi otvorili put za koji Euro u dzep.
Ali, ako uspijes ostati tu, a sto znaci da se moras i sam pretvoriti u jednog beskrupuloznog karijeristu, pa ma koliko to bilo protiv tvojih principa i/ili shvatanja zivota, onda budi spreman da jos godinama neces imati socijalni zivot u smislu stabilne veze. Sexa ce tu biti cim dodjes do love, odijela i auta, ali i to ce te takvog kakav jesi izjedati, i onda ces nam ovdje za 8 godina pisati kako si, ipak, odbacio do 30, a i dalje sam.
U medjuvremenu ces shvatiti da je sex kao takav precijenjen, pa ce ti ovo danasnje biti smijesno. Ali, to i dalje nece rijesiti problem tvog drustvenog i ljubavnog zivota.
S obzirom na sredinu koju i kakvu opisujes, kao i ljude u njoj koji te gledaju kako te gledaju, i iako ce se to s vremenom promijeniti, rjesenje tvog drustevno-ljubavnog problema ima samo 2 moguca pravca:
Postoji i 3, ali s obzirom na posao i sve, tesko da ce ti to biti izvodljivo u narednih bar 3-5 godina, a to je - putovanja, i upoznavanje nekoga izvan te hladne zemlje u kojoj jesi.
- Dozer
#279 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Nemam pojma da li pokretac teme trola i zajebava se ili ne, ali ako je sve iz uvodnog posta istina i ako zaista trazi razlicita misljenja kako bi sebi pomogao, evo jedno.
Ali, ako uspijes ostati tu, a sto znaci da se moras i sam pretvoriti u jednog beskrupuloznog karijeristu, pa ma koliko to bilo protiv tvojih principa i/ili shvatanja zivota, onda budi spreman da jos godinama neces imati socijalni zivot u smislu stabilne veze. Sexa ce tu biti cim dodjes do love, odijela i auta, ali i to ce te takvog kakav jesi izjedati, i onda ces nam ovdje za 8 godina pisati kako si, ipak, dobacio do 30, a i dalje sam.
U medjuvremenu ces shvatiti da je sex kao takav precijenjen, pa ce ti ovo danasnje biti smijesno. Iako, sto vrijeme vise prolazi i sto imas vise godina, to prvo sexualno iskustvo ce ti biti sve veci i veci teret. Mozda ja i nisam relevantan za ovo jer samo to "pdradio" s 15, ali u svakom slucaju ce ti se vjerovatno opet desavati erektilni problemi kao i prvi put. Na tvom mjestu bih ja ipak otisao kod dama noci, cisto da se oslobodis psihickih barijera koje, ocito, imas.
Ali, to i dalje nece rijesiti problem tvog dugorocnog drustvenog i ljubavnog zivota, nego samo tu nekakvu seksualnu inicijaciju.
Ali, ako uspijes ostati tu, a sto znaci da se moras i sam pretvoriti u jednog beskrupuloznog karijeristu, pa ma koliko to bilo protiv tvojih principa i/ili shvatanja zivota, onda budi spreman da jos godinama neces imati socijalni zivot u smislu stabilne veze. Sexa ce tu biti cim dodjes do love, odijela i auta, ali i to ce te takvog kakav jesi izjedati, i onda ces nam ovdje za 8 godina pisati kako si, ipak, dobacio do 30, a i dalje sam.
U medjuvremenu ces shvatiti da je sex kao takav precijenjen, pa ce ti ovo danasnje biti smijesno. Iako, sto vrijeme vise prolazi i sto imas vise godina, to prvo sexualno iskustvo ce ti biti sve veci i veci teret. Mozda ja i nisam relevantan za ovo jer samo to "pdradio" s 15, ali u svakom slucaju ce ti se vjerovatno opet desavati erektilni problemi kao i prvi put. Na tvom mjestu bih ja ipak otisao kod dama noci, cisto da se oslobodis psihickih barijera koje, ocito, imas.
Ali, to i dalje nece rijesiti problem tvog dugorocnog drustvenog i ljubavnog zivota, nego samo tu nekakvu seksualnu inicijaciju.
-
moonca
#280 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Ovo bas nije uslov za sex.Sexa ce tu biti cim dodjes do love, odijela i auta, ali i to ce te takvog kakav jesi izjedati, i onda ces nam ovdje za 8 godina pisati kako si, ipak, odbacio do 30, a i dalje sam.
Samo je do njega. Gledam klince oko sebe 13, 15, 16, godina, vec se drze za rucice- cisto sumnjam da je to sve.Novac nije uslov.
Jedino sto ja predlazem je -putovanja. Ne da nekoga upozna radi zabavljanja/ braka, vec da upozna druge kulture, nacin zivota,da savlada male probleme koje idu uz putovanja, snalazenje...
- Dozer
#281 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Nisam ni mislio da je lova uslov, nego da ce njemu u takvoj sredini kakvu opisuje privuci i te domace hladne cure. Na to sam mislio.
A, jarane, ako dodjes ovamo s kakvim bijesnim autom na stranim tablama, nemoj se iznenaditi da te na sajbi doceka papiric s brojem telefona i porukom "javi se, zgodna sam". Vec licno vidio par puta kod jarana kad dodje s X6.
A, jarane, ako dodjes ovamo s kakvim bijesnim autom na stranim tablama, nemoj se iznenaditi da te na sajbi doceka papiric s brojem telefona i porukom "javi se, zgodna sam". Vec licno vidio par puta kod jarana kad dodje s X6.
-
Fudo387
#282 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Pa nema frajer problema da nadje krasnoticu, ima problem da penetrira. Pisao je da je odveo jednu, al’ kad treba da ubode nesta mu u tintari ne fercera, gornjoj ili donjoj nebitno, i zakze.Dozer wrote:Nisam ni mislio da je lova uslov, nego da ce njemu u takvoj sredini kakvu opisuje privuci i te domace hladne cure. Na to sam mislio.
Ne vjeruje u sebe,
Ostaje da bubne pola flase zveceva i nekako ga pristavi.
Cuj na zapadu hladne, nedaju, a njima se naguzit isto dobar dan.
-
daddy-kool
#283 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Sad ispade loše biti nevin? Loše je biti incel. Kolega iz prvog posta koji te je savjetovao da ne ideš kod profesionalki te je zajebo, trebaš ili za pare ili naći lake djevojke željne provoda. I onda puno vježbe i treninga, i poslije ćeš se mnogo bolje osjećati. Tada možeš tražiti i neku ozbiljniju vezu.
-
moonca
#284 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
I ja mislim da uopste nije sramota, niti ce to odbiti neku djevojku.Uopstalom, nwe bih rekla da je tu velika razlika i da se tu nesto specijano primjeti ko je koliko iskusan.daddy-kool wrote:Sad ispade loše biti nevin? Loše je biti incel. Kolega iz prvog posta koji te je savjetovao da ne ideš kod profesionalki te je zajebo, trebaš ili za pare ili naći lake djevojke željne provoda. I onda puno vježbe i treninga, i poslije ćeš se mnogo bolje osjećati. Tada možeš tražiti i neku ozbiljniju vezu.
Ko' da smo mi zene nesto bolje u tome i znamo procjeniti i da nam je to toliko bitno.
-
daddy-kool
#285 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Nema to veze sa ženama nego sa njim i njegovim samopouzdanjem.moonca wrote:
I ja mislim da uopste nije sramota, niti ce to odbiti neku djevojku.Uopstalom, nwe bih rekla da je tu velika razlika i da se tu nesto specijano primjeti ko je koliko iskusan.
Ko' da smo mi zene nesto bolje u tome i znamo procjeniti i da nam je to toliko bitno.![]()
Došlo mu da to riješi.
- Kona__
#286 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
E čuj pet mjeseci radi i karijera odlična 
- mousstapha
#287 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Pa u perspektiviKona__ wrote:E čuj pet mjeseci radi i karijera odlična
- Kona__
#288 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Biće onda svegamousstapha wrote:Pa u perspektiviKona__ wrote:E čuj pet mjeseci radi i karijera odlična
U perspektivi
- mousstapha
#289 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Prvo poso, onda mindja. 
- Streptokok
#290 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Sex je precijenjen
. Lupaj ti pare a vec ces nesto i uloviti.
-
klosar pravi
- BajramBarecula
#292 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
ma ovo klasican niceguys slucaj
-
hAZNADAR
#293 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Pogledaj ovaj film - nekoliko puta.Murriel wrote:
1) Nevinost, ne mogu naci djevojku, ljubav, seks
2) Teski napori da se dokazem na poslu, budjenje u toku noci, strah da cu zakasniti na posao, sanjam posao, kako radim a konstantno mi nesto izmice, uvijek nesto nedostaje
https://www.youtube.com/watch?v=ZIPjyDkB-Z8&t=5s
Paranoja jarane, ne ona kao dijagnoza vec nesto sto svi imamo ponekad, kod nekoga manje a nekoga vise. Kako ce ispasti, sta ce drugi misliti,.... otjeraj to u p.m.
- Ludzak
#294 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Šta hoćeš? Čak si bolji od mene, u ljubavnom planu, koji imam 26 godina. Još kad se sjetim da se trebam ženiti, ako su uopšte i oženim.
... neću do 40 godine.
- cendlerbing
#295 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Uf, ti si zaglavio. Brže smišljaj šta ćeš i kako ćeš.Ludzak wrote:Šta hoćeš? Čak si bolji od mene, u ljubavnom planu, koji imam 26 godina. Još kad se sjetim da se trebam ženiti, ako su uopšte i oženim.... neću do 40 godine.
-
moonca
#296 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Mogla bi mu ti pomoci.

- cendlerbing
#297 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Što ja, ja sam još mlada.
-
moonca
#298 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Taman za prvi brak 
- cendlerbing
#299 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Ne smije poštena forumašica ni komentarisati na teme, odmah je monca s nekim spoji. 
- insomnia78