Šta je fufica?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
triconja

#276 Re: Šta je fufica?

Post by triconja »

moonca wrote:
Nastasia wrote:PS Ne znam na šta misliš moonca? Nisam nikad pročitala ništa od te Rudan?!
:lol: ma nisi nista ni propustila- psujes brate , ocu reci sesto :oops: :lol: :lol:
Sta je lose ako se psuje?
dale cooper

#277 Re: Šta je fufica?

Post by dale cooper »

moonca wrote:
dale cooper wrote:
moonca wrote:
A sta zele vise? nabroj?
Više od onoga što ti želiš. A to je biti dobra majka i poslušna supruga. Nisam li u pravu? Imao sam prilike
čitati tvoje postove i primjetio sam da se uvijek provlači ta konzervativna crta kroz tvoje pisanje i tvoje
viđenje pozicije žene u društvu.
Ne vidim povezanoist sa feminizmom i kako im u tome moze pomoci.
Sta znaci dobra majka i supruga?

Ja sam po pricanju onih koji me znaju-razumna.
Pogrešno si me shvatila. Nisam govorio o feminizmu i povezanosti sa majčinstvom i supružništvom.
Govorio sam o tome kako imam dojam da je tvoje viđenje žene u društvu primarno kao dobra majka i poslušna
supruga. Ne znam, možda griješim, ali to je dojam koji ostavljaš.
Nastasia

#278 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

triconja wrote: Jebiga, svako ima u porodici nekog dajdzu ili tetka koji pita imas li curu i tako to pocne samo jebaji... Ne kontam sta je u svemu tome dobro, hajd mogo bih skontat da napravis na taj nacin 30 komada djece pa eto, napravis bolju podlogu za cuvanje tvog gena u nekoj svjetskoj "supi". A malo bolje kad skontam vecinom se svodi na to da se mjeri ona stvar, znaci preseravanje i tako to, uzmi na to da mozda imas dva tri prava jarana pa se prema ostalima pretvaras da si ono sto nisi pa eto, kae zbario milfacu i to, znaci samo pokazivanje svoje "moci" u nekoj siroj grupi. Naravno, sve zavisi i od publike, od dvozube (mentalitetom) publike ne mozes nista bolje ni ocekivat, jer ne postoji laksi nacin da se ista odusevi. Evo jedan primjer, sjedim ja na kafi na autobuskoj stanici i ulazi sofer i fali se kako mu neka trazila da joj posudi neke pare i on kae moze ali ako te nategnem i ona pristala. I covjek sve detaljno opisuje citav cin a ovi ga reklo bi se ohrabruju i isprica pricu do kraja i ode, eee, da vidis kako ga ti ljudi osudjuju :lol: :lol: :lol: .

Malo su kompleksniji drustveni odnosi od tog jebac fufa i ostalih etiketa, u ogromnoj mjeri se ljudi pretvaraju, pa se nekom ko ima ulogu posmatraca moze "uciniti" da neke stvari funkcionisu na nacin na koji se predstavljaju dok to u stvarnosti nije slucaj.

I jos nesto u vezi tih jesam glup i jesam ruzan i jesam kurava i tako to, eee, ne znam ko jos to tako koristi osim bas ako ne zeli da ga neko obasipa suprotnoscu od toga sta je reko :D
Opet pričamo o drugim stvarima.

Ja ti kažem kako je društvo takvo, na isti postupak se muškarcu gleda pohvalno, ženi pogrdno. To je suština. Možda neko privatno i ne misli tako, ali se javno ponaša tako. I to je itekako problem, jer ono što je javno iskazano može uticati na nekoga negativno, na nekoga za koga ti možda i ne znaš da sluša, posmatra i upija, pronađe se u onome što ti pljuješ i to ostavi negativnog traga na psihu te osobe. Ono što ti privatno misliš ne može nikoga povrijediti.

A to oko pljuvanja samog sebe da bi čuo pohvale, dojadila mi je ta izlizana fraza. Nemam potrebu da me hvali ili razuvjerava neko, ja sama znam da pogrešno mislim, ali rekoh ti, odgoj, društvo, okolina su me naučili da su određeni postupci etiketirani tako da nekada i ja sama sebe nesvjesno strpam pod takve etikete. Tek kada to izgovorim shvatim da je i u meni problem, što se ja još ni sama sebe nisam naučila da ne osuđujem. Mislim da sam tip osobe koji samo sebi ništa ne prašta.

To ti je kao ono, plačem ko kišna godina i znam da je razlog što plačem nebitan, da je pravi razlog PMS, ali džaba, ne mogu si pomoći i prestati plakati. Tako i znam da pogrešno mislim, ali džaba, ne mogu si pomoći da mi nekad i takva misao ne prođe kroz glavu.
Nastasia

#279 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

moonca wrote:
Nastasia wrote:
Priroda žene i muškarca nije jednaka, tačno, biološki nismo jednaki.
Ja ni ne želim da budem JEDNAKA, ja želim da budem RAVNOPRAVNA.

I da nam je pokret pomogao? Pomogao nam je. Evo samo sam dala jedan primjer, i ponoviću ga, Emily Bronte (nju izdvajam jer baš volim Orkanske visove) i njene dvije sestre, nadarene i talentovane (sigurno si čula za ako ništa Jane Eyre poznato djelo Charollete) nisu mogle serbez objavit ko žene nego pisati pod muškim pseudonimom. Recimo, tu se feminizam jako istakao.

Ima mnogo, mnogo toga što su takozvani prvi val i drugi val feminizma učinili za ženski rod u globalu. Ovaj sad "treći", ne znam, stvarno ne znam, ali sad već čini mi se da prelazi granicu ravnopravnosti, i zalazimo u neku sferu: mi smo bolje od vas, vi ste svi govna i ništa ne valjate.

Više sam za egaliterizam. Svi smo jednaki i ravnopravni, moralno, etički, pred poslodavcem, zakonom, itd.
Ravnopravna po 'KLJUCU'. Ne slazem se. Kada zavrsis fakulet, ako si 'kadar' lomice se svaka firma, ako ti vec nisu na vratu , da te imaju u svojoj posadi. Dokazi se radom, sposobnoscu, da ne bude svakog prvog -- jao boli me glava, ne mogu putovati na sastanke -znate imam ' period' :-) itd.
Ne, ravnoparavnost po ključu.

Ako smo oboje mašinski inžinjeri, hoću da bude zaposlen onaj koji posao zaslužuje, a ne onaj ko nosi kurac u gaćama.
E to je recimo u prošlosti bilo nezamislivo. Negdje je i sada tako.

Ili evo najočitiji primjer - glasanje. Što to žene nisu mogle glasati? Tu ide ravnopravnost po ključu - punoljetna si i mentalno zdrava osoba - zaslužuješ da glasaš. Tu nema ni struke, ni obrazovanja.

Ili školovanje. Nekada se ženska djeca nisu školovala. I tu se trebalo (a sada se i ide) ravnopravnost prema ključu: dijete si od šest godina - školuješ se.

Itd.

Ne psujem. Za mene je kurac riječ jednako kao i sto, stolica.

Ja ovdje još nikome nisam jebala ni mater ni oca :D :D
triconja

#280 Re: Šta je fufica?

Post by triconja »

Nastasia wrote: Opet pričamo o drugim stvarima.

Ja ti kažem kako je društvo takvo, na isti postupak se muškarcu gleda pohvalno, ženi pogrdno. To je suština. Ono što ti privatno misliš ne može nikoga povrijediti.

Mislim da sam tip osobe koji samo sebi ništa ne prašta.

To ti je kao ono, plačem ko kišna godina i znam da je razlog što plačem nebitan, da je pravi razlog PMS, ali džaba, ne mogu si pomoći i prestati plakati. Tako i znam da pogrešno mislim, ali džaba, ne mogu si pomoći da mi nekad i takva misao ne prođe kroz glavu.
Ne mogu ti nista na ovo pametno odgovoriti, mogu samo ona sranja, jebiga takav je svijet i slicno. Mozda kad bi se malo dublje propitalo ko siri to da je musko treba da jebe a zenska da se cuva za princa na bijelom konju mozda bi se i doslo do nekih zakljucaka.

Ja sam se dugo vremena pito sto su neke stvari kakve jesu i privlacila me dugo vremena ideja fasizma, privlaci me i sad, bas zbog toga sto mislim da drustvo treba da bude ispred pojedinca u svemu, cini mi se da postoji neka iluzija da ima kao neki stepen individualizma u demokratiji ali u stvarnosti to bas i nije tako, jase ko koga stigne, jednostavno potrebno je dosta pravila i onih koji ce ta pravila sprovoditi metodom cilj opravdava sredstvo da bi mozda kolektivu bilo bolje.

Postoji jos jedna stvar a to je da se djeci od malena propagira sta i kako i sve zavisi od sredine, ako je sredina previse uvjerena u svoja uvjerenja onda svaki pokusaj djece da prave neke devijacije od plana sredine kaznjava se surovo. Ne znam sta bih dalje o ovom govorio jer glupo je bilo sta govoriti i davat neke ideje ako se to samo ne moze promijeniti.

Mogu dat jos jednu definiciju fufice, fufica je jedinka koju drustvo ubijedi da je fufica a ona prihvati da jeste.
moonca

#281 Re: Šta je fufica?

Post by moonca »

Nastasia wrote:

Ako smo oboje mašinski inžinjeri, hoću da bude zaposlen onaj koji posao zaslužuje, a ne onaj ko nosi kurac u gaćama.

Ili evo najočitiji primjer - glasanje. Što to žene nisu mogle glasati? Tu ide ravnopravnost po ključu - punoljetna si i mentalno zdrava osoba - zaslužuješ da glasaš. Tu nema ni struke, ni obrazovanja.

Ili školovanje. Nekada se ženska djeca nisu školovala. I tu se trebalo (a sada se i ide) ravnopravnost prema ključu: dijete si od šest godina - školuješ se.

Itd.

Meni bas lici da feminizam hoce, po -klucu-lijepo upakovano u celofan.
Sve nabrojano je vec odavno zenama omoguceno ili one su se same odlucile prikljuciti, obrazovanju, glasanju itd. Mozda u Arapskom svijetu ima diskriminacije -

Haj dobro , prihatam tvoje izrazavanje ako ti tako zelis. Ne znam kako ce muskarci na sastancima , radnom mjestu reagovati na to. Nemoj se nicemu iznenaditi. :oops: :lol: :lol:
Nastasia

#282 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

moonca wrote:
Nastasia wrote:

Itd.

Meni bas lici da feminizam hoce, po -klucu-lijepo upakovano u celofan.
Sve nabrojano je vec odavno zenama omoguceno ili one su se same odlucile prikljuciti, obrazovanju, glasanju itd. Mozda u Arapskom svijetu ima diskriminacije -

Haj dobro , prihatam tvoje izrazavanje ako ti tako zelis. Ne znam kako ce muskarci na sastancima , radnom mjestu reagovati na to. Nemoj se nicemu iznenaditi. :oops: :lol: :lol:
Pa da, sve je to ženama omogućeno, a u velikoj mjeri im je to omogućio pokret feminizma.

Ja sam samo replicirala na to da je feminizam otežao ženama, što nije tačno. Feminizam nije nastao 2015-te, već mnogo ranije.

Uf evo sam se sva nasikirala kako će muškarci reagovati na to, sad si me zabrinula :eh:
moonca

#283 Re: Šta je fufica?

Post by moonca »

dale cooper wrote:
moonca wrote:
dale cooper wrote:
Više od onoga što ti želiš. A to je biti dobra majka i poslušna supruga. Nisam li u pravu? Imao sam prilike
čitati tvoje postove i primjetio sam da se uvijek provlači ta konzervativna crta kroz tvoje pisanje i tvoje
viđenje pozicije žene u društvu.
Ne vidim povezanoist sa feminizmom i kako im u tome moze pomoci.
Sta znaci dobra majka i supruga?

Ja sam po pricanju onih koji me znaju-razumna.
Pogrešno si me shvatila. Nisam govorio o feminizmu i povezanosti sa majčinstvom i supružništvom.
Govorio sam o tome kako imam dojam da je tvoje viđenje žene u društvu primarno kao dobra majka i poslušna
supruga. Ne znam, možda griješim, ali to je dojam koji ostavljaš.
O,ne. Nisam na tu ulogu mislila.

Jesam za ravnopravnost ali ne po nekim pravilima koje su samo zene ucestvovale u izradi. Sta je njima dobro, sta su pojedine osjetile da im nedostaje.
moonca

#284 Re: Šta je fufica?

Post by moonca »

Nastasia wrote:
Pa da, sve je to ženama omogućeno, a u velikoj mjeri im je to omogućio pokret feminizma.

Ja sam samo replicirala na to da je feminizam otežao ženama, što nije tačno. Feminizam nije nastao 2015-te, već mnogo ranije.

Uf evo sam se sva nasikirala kako će muškarci reagovati na to, sad si me zabrinula :eh:
Ne mislim da je pokret ista doprinjeo. Po meni prirodan tok.
Hajmo sad ko djeca- borim se za svoja prava-od koga ---od muskaraca- oni su ti koji nam nedaju da budemo ko' oni.
Zasto se oposte druzimo sa njima.Hajmo same sve, bez njih , da vidimo dokle cemo. :zoka:

Nece reagovati- samo ce ono da ''---te imitiram u necemu''--- jebaiih i odmahnu rukom i nastave.....

:lol: :lol:
Nastasia

#285 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

moonca wrote:
Nastasia wrote:

Ne mislim da je pokret ista doprinjeo. Po meni prirodan tok.
Hajmo sad ko djeca- borim se za svoja prava-od koga ---od muskaraca- oni su ti koji nam nedaju da budemo ko' oni.
Zasto se oposte druzimo sa njima.Hajmo same sve, bez njih , da vidimo dokle cemo. :zoka:

Nece reagovati- samo ce ono da ''---te imitiram u necemu''--- jebaiih i odmahnu rukom i nastave.....

:lol: :lol:
Pa da, borile se žene za svoja prava i izborile se. Da nije žena koje su izlazile na proteste, šipak bi nam muški dominantni svijet dao ta prava, sam od sebe.

Da se nisu robovi borili da se oslobode, šipak bi robovlasnici rekli: eh vala vrijeme je da vas oslobodimo.

Ogradiću se odmah i reći da ne mislim da su žene bile u istom položaju kao robovi, samo pokušavam dočarati misao.

A tebi ako ne odgovara što možeš da se školuješ, radiš, glasaš, voziš, jer ne želiš da budeš kao "oni", onda jebiga, ti nemoj :D
moonca

#286 Re: Šta je fufica?

Post by moonca »

Nastasia wrote:
Pa da, borile se žene za svoja prava i izborile se. Da nije žena koje su izlazile na proteste, šipak bi nam muški dominantni svijet dao ta prava, sam od sebe.

Da se nisu robovi borili da se oslobode, šipak bi robovlasnici rekli: eh vala vrijeme je da vas oslobodimo.

Ogradiću se odmah i reći da ne mislim da su žene bile u istom položaju kao robovi, samo pokušavam dočarati misao.

A tebi ako ne odgovara što možeš da se školuješ, radiš, glasaš, voziš, jer ne želiš da budeš kao "oni", onda jebiga, ti nemoj :D

opet, prirodan tok dogadja.Da oni, tj muskarci nisu htjeli ono sto zene imaju danas klinac bi se mi same izborile.

Kako smo se to mi borile, tj feminiskinje.Koji su to 'ultimatum' imale da su muski popustili( jer je borba protiv njih) u strahu i dozvolili im, nama. :-)

Zadnja recenica nema veze sa feminizmom.Ne vidim sebe u toj recenici.

Manje vise, kako ja vidim, vecinom 'neudate zene se zalazu za neku ravnopravnost, 'feminizam' - :zoka: nije mi to jasno....
Nastasia

#287 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

Ja ću se opet ponoviti, feminizam se desio u tri talasa, treći je ovaj današnji, sa kojim se ne slažem.

Prva dva su itekako bitna.
To što si ti napisala u pretposljednjem komentaru možda se dešava danas, mi hoćemo sve same, šta će nam oni. Itd.

Ne, nije prirodan tok događaja, malo se edukuj.

A sad se povlačim iz ove rasprave sa tobom, zaista :D Dočekala sam sehur, idem probudit mamu i spavanje.

Laku noć :kiss:
moonca

#288 Re: Šta je fufica?

Post by moonca »

Nastasia wrote:Ja ću se opet ponoviti, feminizam se desio u tri talasa, treći je ovaj današnji, sa kojim se ne slažem.

To što si ti napisala u pretposljednjem komentaru možda se dešava danas, mi hoćemo sve same, šta će nam oni. Itd.

A sad se povlačim iz ove rasprave sa tobom, zaista :D Dočekala sam sehur, idem probudit mamu i spavanje.

I ovo je linija koju koriste oni koji nemaju argument i ne prihvataju diskusiju vec samo svoje izlaganje.
Ne, nije prirodan tok događaja, malo se edukuj
Laku noc. :kiss:
Nastasia

#289 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

.
duminjo

#290 Re: Šta je fufica?

Post by duminjo »

Karlinko seri nam se svima usta
Aaaaaaaaaaaaa

A vala i Ove sve koji joj odgovaraju Nabijem na kolac :mrgreen:
Gori ste od nje
MarlboroGold

#291 Re: Šta je fufica?

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:Tacno tako. Puno vise su obaveza dobile, ali i izbor koje ce obaveze prihvatiti... do tad su uglavnom bile nametane.
totalna glupost , ako su obaveze pravilno raspodjeljenje, sve se moze :D
Šta je glupost, da ste dobile više obaveza? To je činjenica, a raspodjela je druga priča i siguran sam da to sve žene ne podnose na isti način.
Nisu više samo obaveze u domaćinstvu, obradi zemljišta i odgoju djece - sve više uz našu pomoć. Pored svega toga, sada i radite i imate karijere i imate izbor da ne morate jedno od toga ni raditi ukoliko vam bude previše. Eno ti na temi današnjeg feminizma primjer Islanda kada je žena donijela bebu na radno mjesto, jer ne može da stigne... što je još uvijek nezamislivo uraditi na balkanu.

Pa samo prije 50-100 godina je bila situacija kada su svaku drugu ženu očevi udavali za imućne muškarce... kao da su se nešto pitale...
Nastasia

#292 Re: Šta je fufica?

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:
MarlboroGold wrote:Tacno tako. Puno vise su obaveza dobile, ali i izbor koje ce obaveze prihvatiti... do tad su uglavnom bile nametane.
Šta je glupost, da ste dobile više obaveza? To je činjenica, a raspodjela je druga priča i siguran sam da to sve žene ne podnose na isti način.
Nisu više samo obaveze u domaćinstvu, obradi zemljišta i odgoju djece - sve više uz našu pomoć. Pored svega toga, sada i radite i imate karijere i imate izbor da ne morate jedno od toga ni raditi ukoliko vam bude previše. Eno ti na temi današnjeg feminizma primjer Islanda kada je žena donijela bebu na radno mjesto, jer ne može da stigne... što je još uvijek nezamislivo uraditi na balkanu.

Pa samo prije 50-100 godina je bila situacija kada su svaku drugu ženu očevi udavali za imućne muškarce... kao da su se nešto pitale...
Pa šta ako smo dobile više obaveza? :D

Ko neće, ne mora. I danas se neke cure udaju radi para jer neće da rade, i svašta nešto, samo što je razlika važna: danas imamo izbor.
Bloo
Globalna šefica

#293 Re: Šta je fufica?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:

Kako si dosao do zakljucka da je donijela jer ne moze da stigne? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#294 Re: Šta je fufica?

Post by Tomahawk11 »

Samo se vi zaj...., oho vam se kad Karlin ustane. :skoljka: :run:
MarlboroGold

#295 Re: Šta je fufica?

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote: Pa šta ako smo dobile više obaveza? :D

Ko neće, ne mora. I danas se neke cure udaju radi para jer neće da rade, i svašta nešto, samo što je razlika važna: danas imamo izbor.
Ništa, samo nemojte kukati kako ništa ne možete stići :D
Bloo
Globalna šefica

#296 Re: Šta je fufica?

Post by Bloo »

Nastasia wrote:Ja ću se opet ponoviti, feminizam se desio u tri talasa, treći je ovaj današnji, sa kojim se ne slažem.

Ovaj danasnji je 4. talas. Nije tema, ali just to get the facts straight.
Tomahawk11
Globalni moderator

#297 Re: Šta je fufica?

Post by Tomahawk11 »

Dobro je dok nas kakav uragan ne udari.
MarlboroGold

#298 Re: Šta je fufica?

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: Kako si dosao do zakljucka da je donijela jer ne moze da stigne? :mrgreen:
Logikom... valjda :D
Bloo
Globalna šefica

#299 Re: Šta je fufica?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Nastasia wrote: Pa šta ako smo dobile više obaveza? :D

Ništa, samo nemojte kukati kako ništa ne možete stići :D
Mislim da "kukaju" zene kod kojih u porodici ne postoji podjela poslova, te je kompletno domacinstvo, odgoj i briga o djeci i dalje na njoj. A i ona radi kao i muz.

Raspodjelom odgovornosti i obaveza (svaki dan, sve sfere domacinstva i odgoja) teret se podjednako rasporeduje i lakse nosi. To se valjda zove bracni zivot.
Bloo
Globalna šefica

#300 Re: Šta je fufica?

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Bloo wrote: Kako si dosao do zakljucka da je donijela jer ne moze da stigne? :mrgreen:
Logikom... valjda :D
:mrgreen:
Post Reply