Kako skupiti pare za Hadz?
- insomnia78
#276 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ti nemeres nidje bez mehrema
- insomnia78
#277 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Cenim
da bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu 
- HAVANA
#278 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Jes jebo mater,ustanem u 3,pa jedem keksa,pa nazad...arzuhal wrote:E aferim! Njih dvojica ne mogu dobro spavat, prevrću se i jedva čekaju da se probude, da dođu na temu o hadždžu i napišu prije 7 sati ono što ih je tištilo, kopkalo i to...insomnia78 wrote:Isp je onaj pjeske prije koju godinu. Al nemeres sad kroz SirijuHAVANA wrote:Ama kupe konja pa polahko kako se nekad islo, pa kad se namuce bit ce prave hadzije.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#279 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
insomnia78 wrote:Cenimda bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu
Ti kad provališ, onda to baš bude onako...dobro
- insomnia78
#280 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Pa eto razmisli. Ova besana. Neudata zena vec u godinamaBloo wrote:insomnia78 wrote:Cenimda bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti kad provališ, onda to baš bude onako...dobro![]()
- animals
#281 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Mi smo jednom davno kao momcici krenuli na zavjet
pjeske 80 km. nas cetvorica..
nakon 10 km smo odmorili da jedemo..
tu smo pojeli sve zalihe..
negdje oko ponoci na 30 km, smo naisli na
logorsku vatru i covjeka sa ficom kako prodaje pive..
tu smo se olesili od piva..
ujutro mamurni krenuli ka cilju..
kad smo stigli pred mrak smo se ispovjedili, pa nasli.curice pa se ljubakali do ponoci..
zaspali na livadi i zamal se nismo smrzli iako je ljeto bilo.
sutradan autobusom nazad..
od zavjeta nista usliseno.
pjeske 80 km. nas cetvorica..
nakon 10 km smo odmorili da jedemo..
tu smo pojeli sve zalihe..
negdje oko ponoci na 30 km, smo naisli na
logorsku vatru i covjeka sa ficom kako prodaje pive..
tu smo se olesili od piva..
ujutro mamurni krenuli ka cilju..
kad smo stigli pred mrak smo se ispovjedili, pa nasli.curice pa se ljubakali do ponoci..
zaspali na livadi i zamal se nismo smrzli iako je ljeto bilo.
sutradan autobusom nazad..
od zavjeta nista usliseno.
- HAVANA
#282 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
I ja sam to sve tako samo sto nisam isao 80km i nisam na taj,zavjet kako li... 
- spreca
#283 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
ja ovo procitah kao kako skupiti pare za Hadeze 
- animals
#284 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Islo se u Jajce..
sv. Ivo..
sv. Ivo..
- basicm
#285 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Markica po markica...
- Zejnep
#286 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
insomnia78 wrote:Pa eto razmisli. Ova besana. Neudata zena vec u godinamaBloo wrote:insomnia78 wrote:Cenimda bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ona u islamskom drustvu ne bi mogla mrdnuti. Eventualno da devera oko kake sirocadi i ‘oda po mevludima
Hvala Bogu pa ti ne određuješ ništa.
- ExNihilo
#287 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Šejtan bi bio treći s vama. Hodočastili biste Bakha, a vratili se kao od majke rođeni. Ali ne čisti od grijeha.Zejnep wrote:arzuhal wrote:Kada je u pitanju društvo, ima ćafira s kojima bih rado išao na hadždž i vjernika za koje bih volio da, kada ja krenem od kuće prema Bejtu-l-haramu, da oni krenu od Bejtu-l-harama svojoj kući...
Mogul ja s tobom na hadždž?
- ExNihilo
#289 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Idi čitaj suru Jusuf. 
- Bloo
- Globalna šefica
- HardcoreMX
#291 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Bloo wrote:insomnia78 wrote:Cenimda bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
obren stara seoska lisica
cas tespih cas brojanica
nocu obren djed
danju dido mehmed
all rights reserved
sa tavana skido
sad ikona sad levha
valja biti cist od grijeha...
by HardcoreMX
- Zejnep
#292 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Pročitala. Davno još. A ti i drugarica ti pogledajte ovoExNihilo wrote:Idi čitaj suru Jusuf.
Biće to sve u redu
- Bloo
- Globalna šefica
#293 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Zaboravio siHardcoreMX wrote:Bloo wrote:insomnia78 wrote:Cenimda bi je’no devedeset posto ovih “vanila muslimana” da ih neko natjera zivjeti po islamskim zakonima drugi dan pocelo plakati. Treci bi se sjetili djeda Obrena i ikone na tavanu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
obren stara seoska lisica
cas tespih cas brojanica
nocu obren djed
danju dido mehmed
all rights reserved
sa tavana skido
sad ikona sad levha
valja biti cist od grijeha...
by HardcoreMX
*Mic drop*
- insomnia78
#294 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Otvorim ja da vidim o cemu se ono radiExNihilo wrote:Idi čitaj suru Jusuf.
Pazi reklame na kraju

Crkoh, oplakah
-
mali jomu
#295 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Ni jedan onaj koji sam ne radi i ne zaradjiva ne moze znati sta znaci poskupljivanje........ bilo cega, a tako ne moze ni znati sta znaci i poskupljivanje putovanja na Hadz.
Hadz se ne moze nikom poklonoti...... putovanje i sva putovanja se mogu pokloniti kome hoces, a Hadz je, ili je kraj ili je povratak, ili oboje sa putovanja tamo gdje se ode, ili gdje se dodje (ili dokle stignes.....)
a ne putovanje - "ja odoh, ja isao... ja bio....."
"idem....." je putovanje, i moze se svakom poklonoti, a "doci....." se ne moze nikom ni poklonit niti dati,
zato ja ovo ovako radi cijena putovanja za Hadz, jer sad za sad kako to ide... ne mogu doci, (mozda mogu samo krenut..... a neki ne mogu ni krenut)
(velke pare se mogu skupiti...... ali hajde onda i budi na Hadzu ako mozes)
Hadz se ne moze nikom poklonoti...... putovanje i sva putovanja se mogu pokloniti kome hoces, a Hadz je, ili je kraj ili je povratak, ili oboje sa putovanja tamo gdje se ode, ili gdje se dodje (ili dokle stignes.....)
a ne putovanje - "ja odoh, ja isao... ja bio....."
"idem....." je putovanje, i moze se svakom poklonoti, a "doci....." se ne moze nikom ni poklonit niti dati,
zato ja ovo ovako radi cijena putovanja za Hadz, jer sad za sad kako to ide... ne mogu doci, (mozda mogu samo krenut..... a neki ne mogu ni krenut)
(velke pare se mogu skupiti...... ali hajde onda i budi na Hadzu ako mozes)
-
mali jomu
#296 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
sjetih se, spomenut je konj negdje u nekom postu.....
dedo mi rehmetli pricao kako su njegovi nekad davno i prije nego sto se on rodio (i njemu pricali....) isli konjima za Meku, nije on bio na Hadzu, rekao mi da je sve imao za puta ali nije mogao, bilo mu je nekih precih stvari..... do komsija i nekih ljudi, jer i tada je taj put bio cifra dobro dobra, pa nije mogao da ih u tom stanju ostavi a on da glumi Hadziju.
"Slusaj mali" rece mi, "ako ne znas kakvo je stanje ljudi okolo tebe a ti kreno na Hadz, neces nigdje ni stici ni otici niti biti, a ako ne znas gdje ides ne idi nigdje, jer ti tu nikakvo bogastvo nema vrijednost osim onoga sto si donio u sebi, ako ti to nije dobro onda nije dobro, pa gledaj sta ces tamo i ponijeti i donijeti, jer kad se vratis dobit ces onako kako si tamo i donio. "
dedo mi rehmetli pricao kako su njegovi nekad davno i prije nego sto se on rodio (i njemu pricali....) isli konjima za Meku, nije on bio na Hadzu, rekao mi da je sve imao za puta ali nije mogao, bilo mu je nekih precih stvari..... do komsija i nekih ljudi, jer i tada je taj put bio cifra dobro dobra, pa nije mogao da ih u tom stanju ostavi a on da glumi Hadziju.
"Slusaj mali" rece mi, "ako ne znas kakvo je stanje ljudi okolo tebe a ti kreno na Hadz, neces nigdje ni stici ni otici niti biti, a ako ne znas gdje ides ne idi nigdje, jer ti tu nikakvo bogastvo nema vrijednost osim onoga sto si donio u sebi, ako ti to nije dobro onda nije dobro, pa gledaj sta ces tamo i ponijeti i donijeti, jer kad se vratis dobit ces onako kako si tamo i donio. "
- MarlboroGold
#297 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Malo prase kao kasicu pa ubacuj...
-
mali jomu
#298 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
MarlboroGold wrote: Malo prase kao kasicu pa ubacuj...
Moze li u ovna?
- MarlboroGold
#299 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
Nećeš to prase jesti... svejedno.mali jomu wrote:MarlboroGold wrote: Malo prase kao kasicu pa ubacuj...
Moze li u ovna?
-
mali jomu
#300 Re: Kako skupiti pare za Hadz?
MarlboroGold wrote: Nećeš to prase jesti... svejedno.
Meni nije svejedno...... tebi mozda jest.