Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#276 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

To je svakako novi aspekt koji je danas bitan faktor za instituciju braka.
Danas se, uglavnom, parovi upoznaju preko društvenih mreža.
Lakše tako. Puno manje hrabrosti treba od direktnog prilaska u lokalu, na ulici, u kinu, pozorištu, sportskoj dvorani, marketu.
Opet, ako je u pitanju anonimni forumaš(ica) o kojem me znaš ništa osim njegovog/njenog pisanja, mislim da je to premalo za bilo šta više od efentualne kafe.
Valja život s tim nekim proživjeti.
sekerbay

#277 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

Bla bla, samo šuplja. Narod ba muhanat pa mu sve smeta, svaka sitnica.
Osim toga, ono zbog čega se prije ženilo/udavalo, danas imaju dzabe :mrgreen:
Ramzess Veliki

#278 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote: Ramo bolan, mi spekulisemo o jednom od potencijalnig razloga ulaska u brak, ne dajemo definitivne istine :D Nema ih...
MarlboroGold wrote:Govorimo o ljudima koji se prije braka nisu mogli/ne bi mogli snaći u životu zbog strahova i sličnog, a koji osjećaju potrebu da se samo iz tog razloga ožene/udaju i da nađu nekakvu svrhu u životu. Još gori su mi oni "šta će mahala reći". To za mene jesu osobine manje inteligentnih ljudih. Doduše, nije isključeno da u međuvremenu i zavole partnera.

Kao što Bloo reče, razlozi su razni, ali nabrojani također spadaju tu.
Aaaa ... potreba za laksim putem do redovnog seksa i sa druge strane rjesavanjem egzistencije?

Brak moze biti cilj da neko nadje svrhu u zivotu.

Ali je pitanje koliko to moze dugo da traje.

Licno znam neke koji su se ozenili radi redovnog seksa pa im je brak ispao na kraju vrlo dobar, sreca, pomaganje, djecica, sve stima.
Znam i neke koje su se udale da se izvuku iz nekog problema, pa je i njima brak ispao dobro.

Neki su se uzeli sve k'o iz price, oboje zaposleni, ljubav, paznja, dobar porodicni zivot, pomazu im i njeni i njegovi, pa nakon prvih pelena kurvaluk, droga, svakakvih problema ...

Mislim da je sreca da trefis nekoga glavni faktor za dobar brak. Stvarno pravila tu nema.
Ramzess Veliki

#279 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

Bellomo wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
a to je zato jer ne znas koliko osoba se sa ovog foruma vjencalo :thumbup:
I zato sto ne znam nikoga licno. A i cudna su internet upoznavanja, rijetko sam upoznao neku da se ispostavila onakva kakvu sam je zamisljao. Ovako se ipak mozes predstavljat kako ti cejf. :D
Ma mozes I kad se offline upoznajes. Ljudima je u korijenu ponasanja da se predstavljaju u najboljem svjetlu drugim ljudima, evo sam sam si takav. Takvi smo svi.
Ramzess Veliki

#280 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

duminjo wrote:
Zoya wrote:
duminjo wrote:Slozicemo se da Se ne slazemo :mrgreen:
Ti se hoćeš ženiti po drugi put nakon što si izašao iz prvog braka i pitaš je li to O.K? Ili sam ja pogrešno pročitala :-?
Ja ne pitam nikoga je li ok. Naveo sam svoj vlastiti primjer samo kao jedan od razloga zasto brak puca. A kada se stvore uslovi zä Novi brak, Normalno da Se zelim Zeniti, opet.
Ovako i ja razmisljam. I nije razlog sto sam perem, kuham ... to mi dodje kao Survival. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#281 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

- Mlada, hoćeš se ti udati, mene strah spavati sam?
ili
- Trebao bi mi neko da usisa, popegla, opere suđe, počisti stan, eto da se mi uzmemo...?!

Još ako će biti i seksa, pun pogodak :thumbup:
UterivacDugoga

#282 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by UterivacDugoga »

sekerbay wrote:
UterivacDugoga wrote:vidis moj prijatelju,o tome ti nisam razmisljao
Čovjek uči dok je živ :mrgreen:
Helem, jesi li promijenio mišljenje? Koju bi sad oženio?
Kakvu ruznu sa velikim poprsjem. Da barem imam gdje glavu nasloniti a da sam iole siguran da je nece niko drugi :lol:

Po mogucnosti da ne zna internet koristiti :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#283 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

UterivacDugoga wrote:
Kakvu ruznu sa velikim poprsjem. Da barem imam gdje glavu nasloniti a da sam iole siguran da je nece niko drugi :lol:

Ima fakat ljudi koji ovako razmišljaju. Ono, zgodna žena - tuđa žena.
Jes vraga. Tuđa je svaka ako je njoj ćejf da bude tuđa.
Draga moja, ako se tebi više nekad ne bude sa mnom, samo me na vrijeme obavijesti, tj. da bude pošteno.
Nije niko ni za koga svezan.
Ramzess Veliki

#284 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

UterivacDugoga wrote: Kakvu ruznu sa velikim poprsjem. Da barem imam gdje glavu nasloniti a da sam iole siguran da je nece niko drugi :lol:

Ma ima slatkohranih, ne gledaju kako zena izgleda ... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#285 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:
UterivacDugoga wrote: Kakvu ruznu sa velikim poprsjem. Da barem imam gdje glavu nasloniti a da sam iole siguran da je nece niko drugi :lol:

Ma ima slatkohranih, ne gledaju kako zena izgleda ... :lol:
Blago njima, 100 godina će živjeti :roll:
superiska

#286 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by superiska »

Tomahawk11 wrote:
UterivacDugoga wrote:

Ima fakat ljudi koji ovako razmišljaju. Ono, zgodna žena - tuđa žena.
Jes vraga. Tuđa je svaka ako je njoj ćejf da bude tuđa.
Draga moja, ako se tebi više nekad ne bude sa mnom, samo me na vrijeme obavijesti, tj. da bude pošteno.
Nije niko ni za koga svezan.
Boldirano....teško da će iko ovako postupiti. Obično se ne napušta zona udobnosti dok se, tamo, negdje nešto ne obezbjedi. Rijetki su oni koji neće dozvoliti da ih mori savjest.
Tomahawk11
Globalni moderator

#287 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

superiska wrote:
Boldirano....teško da će iko ovako postupiti. Obično se ne napušta zona udobnosti dok se, tamo, negdje nešto ne obezbjedi. Rijetki su oni koji neće dozvoliti da ih mori savjest.
Svjestan sam ja toga. Ne možeš dobiti sve što tražiš. Ipak, moje je pravo da, štonokažu, zaišćem.
Pa ako ne bude tako, ako prevari, prvo je bogme sebe, a svejedno ćemo se igrati razlaza.

Mislim, to u kontekstu lijepe/zgodne žene i priče kako je to tuđa žena.
Da ne ulazimo u to šta je i kome po kojim kriterijima lijepa žena.
superiska

#288 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by superiska »

Tomahawk11 wrote:
superiska wrote:
Svjestan sam ja toga. Ne možeš dobiti sve što tražiš. Ipak, moje je pravo da, štonokažu, zaišćem.
Pa ako ne bude tako, ako prevari, prvo je bogme sebe, a svejedno ćemo se igrati razlaza.

Ja u ovo ne vjerujem. Istina da su takve žene više podložnije muškim pogledima, udvaranjima i sl. Tuđa je/će biti samo ako ona poželi tako.
Ramzess Veliki

#289 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote:
Tomahawk11 wrote: Svjestan sam ja toga. Ne možeš dobiti sve što tražiš. Ipak, moje je pravo da, štonokažu, zaišćem.

Ja u ovo ne vjerujem. Istina da su takve žene više podložnije muškim pogledima, udvaranjima i sl. Tuđa je/će biti samo ako ona poželi tako.
To sto su izlozene muskim pogledima ne znaci nista, ali sansa cini covjeka lopovom pa ... ma ne mogu tu biti pametan, znam samo da ako osoba hoce da se svalera, to ce I raditi, kako god da izgleda.

Najbolje ozeniti zgodnu i bogatu. Ako te vec potrese prevara da se bar mozes naplatit' ... a I bilo ti dobro dok je trajalo. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#290 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Ja sam svojoj mami najljepša :chmoljava:
Tomahawk11
Globalni moderator

#291 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

superiska wrote:
:thumbup:
male_okice

#292 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by male_okice »

majko mila jeste vi svi nekako proracunati oko braka, i totalno ne fleksibilni, morate malo biti opusteni pustiti da stvari idu svojim tokom i postovati i voliti osobu s kojom ste bas zbog toga kakva je on sa svim svojim prednostima i manama, a ne tamo udati/zeniti se a u sebi se misliti cekaj dok budemo u braku sve navike cu ti promijeniti. :-)

a vala svi oni sto se misle da ce biti ljepota radjati u 40-50 think again, nije bas lakse trcati za maksumom sa 40-50 godina, a ni podnositi stresove njihovih izlazaka u 60tim... a da ne govorim vala da u 60 kad odem u penziju zelim da odmaram, eventualno putujem koliko god mogu jer cu imati vise vremena a ne bakcati se sa tinejdzerskim hormonima.
na kraju krajeva u tim odredjenim godinama kada me i zdravlje bude napustalo ne zelim da pruzim traume svom djetetu da mogu umrijeti prije njegove mature.
cendlerbing

#293 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by cendlerbing »

Ramzess Veliki wrote: Brak moze biti cilj da neko nadje svrhu u zivotu.

Licno znam neke koji su se ozenili radi redovnog seksa pa im je brak ispao na kraju vrlo dobar, sreca, pomaganje, djecica, sve stima.
Znam i neke koje su se udale da se izvuku iz nekog problema, pa je i njima brak ispao dobro.

Neki su se uzeli sve k'o iz price, oboje zaposleni, ljubav, paznja, dobar porodicni zivot, pomazu im i njeni i njegovi, pa nakon prvih pelena kurvaluk, droga, svakakvih problema ...

Mislim da je sreca da trefis nekoga glavni faktor za dobar brak. Stvarno pravila tu nema.
Da ne pišem bezveze, evo šta ja mislim o uslovima za dobar brak.
edo_79

#294 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by edo_79 »

cendlerbing wrote:
Ramzess Veliki wrote: Brak moze biti cilj da neko nadje svrhu u zivotu.

Da ne pišem bezveze, evo šta ja mislim o uslovima za dobar brak.
Čak i da ti se to desi (da imaš sreće prilikom trefljenja) opet nije garancija da će brak trajati ... niko danas nije spreman na kompromis, previše je sloboda na današnjem vaktu ;-)
Ramzess Veliki

#295 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

edo_79 wrote:Čak i da ti se to desi (da imaš sreće prilikom trefljenja) opet nije garancija da će brak trajati ... niko danas nije spreman na kompromis, previše je sloboda na današnjem vaktu ;-)
Ljudi se I vjencavaju kad im dodija sloboda. Ja sam recimo sad nagodan za braka ... :lol:
Ma treba probati pa sta bude. Neki moji jarani su probavali vise puta.
edo_79

#296 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by edo_79 »

Ramzess Veliki wrote:
edo_79 wrote:Čak i da ti se to desi (da imaš sreće prilikom trefljenja) opet nije garancija da će brak trajati ... niko danas nije spreman na kompromis, previše je sloboda na današnjem vaktu ;-)
Ljudi se I vjencavaju kad im dodija sloboda. Ja sam recimo sad nagodan za braka ... :lol:
I ja sam sad nagodan .... a probo sam već tako da ... :mrgreen:
Ramzess Veliki

#297 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

edo_79 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
I ja sam sad nagodan .... a probo sam već tako da ... :mrgreen:
Ponavljanje je majka znanja ... :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#298 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Ahaaaa....vidi ti njih dvojice, što navraćaju vodu na svoj mlin :oops:
Samo vi ponavljajte :P
Seyfo

#299 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Seyfo »

Još jedna činjenica: ljudi su generalno nezreli za svoje godine i ne uzimaju za ozbiljno mnoge stvari i pogrešno slažu prioritete. Jedna od tih stvari je i brak, koji je pravi test zrelosti. To je i razlog mnogim razvodima.
superiska

#300 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by superiska »

Tomahawk11 wrote:Ahaaaa....vidi ti njih dvojice, što navraćaju vodu na svoj mlin :oops:
Samo vi ponavljajte :P
Popravni :D Neće odustati, izgleda, dok ne padnu na godinu :lol:
Locked