Opet briga za narode treceg svijeta, pa fino sam ti rekao mene ne zanima sta oni rade. Jel to uredu, normala da nije, ali izgleda da jeste njima cim to tako rade.Connaisseur Karlin wrote:tirconja to nije dileame o kojoj pisemtriconja wrote: Naravno, prepisali muslimani od krscana neke fore jer je krscanstvo starije od islama 700 godina. Kad osvojis neko mjesto i ako pustis da taj narod ostane iste religije bolje bi bilo da ga nisi ni osvajo jer ga gubis brzo. Krscani su preobracali masovno ljude pa nikakve fajde nije bilo jer bi se vracali "pradjedovskoj vjeri" prve prilike i dizali ustanke ko od sale. Islam je dopustio da se zadrze svi obicaju koji ne ukljucuju obozavanje nekog drugog boga, sto je i logicno.![]()
Danas u 21 stoljecu Islamski Zakon , nakon medicniksih naucnih istrazivanja , i dalje nije promjenio stav o skidanjeu kozice za klitorisa
i pored ovoga, Islasmki zakon tolerise ovako nesto !!! Permitting such a ritual constitutes an act of tolerance by Islamic lawAlso, as a gynecologist who operates on women, I can say that it would be very difficult to remove the prepuce only and leave the clitoris. This is especially true in female infants or children where the anatomy is even smaller. In fact, I have examined numerous women who have undergone some form of circumcision and I have never seen a single patient with only the prepuce removed. Usually part or all of the clitoris is gone too along with a portion of the labia minora.
An exposed clitoris (which would result in removing the prepuce) would cause discomfort and possible pain. There are no health benefits whatsoever to any form of female circumcision. It causes much more harm than good and is inconsistent with Islam.
Da li je OK i dalje tolerirati ?
Ta tvoja pokusavanja su isto ko kad bi dijete koje ima dosta mentalne retardacije ucio kako radi procesor, u oba slucaja nema efekta. Pitao sam te jesil ti ikad bila vjernica a ti mi izbjegavas da odgovoris a to dosta znaci jer bih ti tek tada mogao dati pravi odgovor sto su se ti obicaji zadrzali i dan danas u tim sredinama.