Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
exliberal-ex

#276 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by exliberal-ex »

Jeste li poceli vozit...kod mene jos zima u materinu....kanim se da odem i da upalim motor al jos uvijek hladno...

jedva cekam
dadoka84

#277 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Koji je ktm u pitanju? Ovo je duke 200 na fotki. Fazon je finansija, auto sam uzeo prije nekoliko mjeseci pa sad gledam kako da i motor uklopim :D
dadoka84

#278 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

exliberal-ex wrote:Jeste li poceli vozit...kod mene jos zima u materinu....kanim se da odem i da upalim motor al jos uvijek hladno...

jedva cekam
Ja nisam vozio od kraja novembra do sredine februara. Jedva sam izdržao...
exliberal-ex

#279 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by exliberal-ex »

dadoka84 wrote:
exliberal-ex wrote:Jeste li poceli vozit...kod mene jos zima u materinu....kanim se da odem i da upalim motor al jos uvijek hladno...

jedva cekam
Ama kod mene zima otegla do materine..do neki dan je bilo -10 i vise :evil:
Jos se led nije sav otopio.....vidio sam par njih na vespama ali i to je bilo sto rizikovat pa naletit na led u hladovini
Ramzess Veliki

#280 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

Jebiga ja sam ovdje jos godinu do maksimalno dvije, jes da je suncano stalno ali I da kupim motor ne mogu ga registrovat na sebe. A I posla preko glave. :sad:
Moram cekat da se vratim. :sad:
dadoka84

#281 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

exliberal-ex wrote:
dadoka84 wrote:

jedva cekam
Ama kod mene zima otegla do materine..do neki dan je bilo -10 i vise :evil:
Jos se led nije sav otopio.....vidio sam par njih na vespama ali i to je bilo sto rizikovat pa naletit na led u hladovini
To jeste, u hladovini ne mrdam ni lijevo ni desno, samo ravno.
:)
mali Ninja

#282 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

dadoka84 wrote:Koji je ktm u pitanju? Ovo je duke 200 na fotki. Fazon je finansija, auto sam uzeo prije nekoliko mjeseci pa sad gledam kako da i motor uklopim :D
Ktm duke 200 2012.g. 19.6kkm presao, dva kljuca, servis knjige itd, ne bih ga rjesavao da me ne nalozise da kupim ktm 390 pa mi fali sredstava... :D
mali Ninja

#283 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

dadoka84 wrote:

jedva cekam
Sad za vikend skoknuli na bijambare, gore snijeg ali nije toliko hladno osim u osjenima...
Cak mi je glava malo izgorila kroz kacigu, bas je sunce przilo :thumbup:
dadoka84

#284 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

A tvoj mi je onda bajk u bookmarksu na olx :)
mali Ninja

#285 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

dadoka84 wrote:A tvoj mi je onda bajk u bookmarksu na olx :)
A koji ono bijese skuter prašiš?
dadoka84

#286 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Sprint exactly 50cc već tri godine vozam. :)
mali Ninja

#287 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

dadoka84 wrote:Sprint exactly 50cc već tri godine vozam. :)
Sazrio si za sljedeci lvl, ako te jos sredstva isprate, to je to....
dadoka84

#288 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

mali Ninja wrote:
dadoka84 wrote:Sprint exactly 50cc već tri godine vozam. :)
Sazrio si za sljedeci lvl, ako te jos sredstva isprate, to je to....
Hehe, i ja tako računam. Ovaj manji bi mi taman bio za do posla i nazad, eventualno neki izlet. A naravno i umijece upravljanja je malo apgrejdovano u ove tri godine.
DzordzHodzic

#289 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

mali Ninja wrote:
dadoka84 wrote:Koji je ktm u pitanju? Ovo je duke 200 na fotki. Fazon je finansija, auto sam uzeo prije nekoliko mjeseci pa sad gledam kako da i motor uklopim :D
Ktm duke 200 2012.g. 19.6kkm presao, dva kljuca, servis knjige itd, ne bih ga rjesavao da me ne nalozise da kupim ktm 390 pa mi fali sredstava... :D
Kakav je duke 390? Kazu idealan je za gradsku voznju al mene zanima kakav je za autoput, moze li masina izdrzat 3-4 sata autoputa.
mali Ninja

#290 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

DzordzHodzic wrote:
mali Ninja wrote:
Kakav je duke 390? Kazu idealan je za gradsku voznju al mene zanima kakav je za autoput, moze li masina izdrzat 3-4 sata autoputa.
Moze svaki izdrzati 3-4 sata ako ga ne deres maximalno, ostavi malo gasa i put pod noge :) mada svakako mislim da bi morao odmoriti pa mozda malo i dosuti...
Ovaj 200 je idealan za gradsku i neku medjugradsku do 100km u jednom smjeru, bez problema..
DzordzHodzic

#291 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

mali Ninja wrote:
Moze svaki izdrzati 3-4 sata ako ga ne deres maximalno, ostavi malo gasa i put pod noge :) mada svakako mislim da bi morao odmoriti pa mozda malo i dosuti...
Ovaj 200 je idealan za gradsku i neku medjugradsku do 100km u jednom smjeru, bez problema..
To i ja kontam, na 110-120kmh valjda moze par sati drzat sa pauzama. Inace 80% bi bila gradska voznja al planiram godisnje 3-4 puta duze relacije vozit tako da valjda to nije problem za 390.
sLLayer

#292 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by sLLayer »

Dvoumim se - troumim se :-) sta da uzmem od 125ccm. Uzet cu novo ili max 2 god staro. U planu je da se vozam 90% po gradu, nekad neki izlet ili cak do mora ako se moze usudit sa 125ccm. Uzimam 125icu jer necu da polazem A kategoriju a ovo mogu voziti sa 5god iskustva B kat i jos nekih par testova. Eh, ima li neko iskustva sa sljedecim motoricima: Yamaha mt125, ktm duke 125, honda CB125R ili Yamaha x-max ? U velikoj sam dilemi izmedju ovog x-maxa i ostalih motora sa brzinama. Visok sam 185cm pa me interesuje zbog visine sta mi najbolje pase?
mali Ninja

#293 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

DzordzHodzic wrote:
mali Ninja wrote:
To i ja kontam, na 110-120kmh valjda moze par sati drzat sa pauzama. Inace 80% bi bila gradska voznja al planiram godisnje 3-4 puta duze relacije vozit tako da valjda to nije problem za 390.
Ktm 390 na 120kmh ce duze izdrzati nego tvoja guzica :D nista se ne sekiraj, slobodno klepi ktm-a, samo izvagaj koji je to nacin exploatacije motora tebi bitniji i na koji nacin vise kilometara prelazis, ktm 200 je jako zahvalan za gradske voznje jer je potrosnja minimalna 2.5l gradske voznje nece nikad preci, bez obzira na guzve...
Otvorenija voznja ktmu daj prednost u potrosnji pa je mozes spustiti na 1.8-2l na 100km, to moze rijetko koji skuter, dvotaktni nijedan...
Masina je medju nogama sto daje dodatni osjecaj upravljivosti i agilnosti u odnosu na skutere, a omiljen medju autoskolama jer je zaista lagan za upravljanje..
Idealno za gradske voznje i pocetnike je to sto na tacho satu ktm ima podatak u kojoj se brzini motor nalazi, to naravno nije bitno za dugogodisnje vozace ali je super za pocetnike pa cak i naprednije pocetnike...
dadoka84

#294 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

sLLayer wrote:Dvoumim se - troumim se :-) sta da uzmem od 125ccm. Uzet cu novo ili max 2 god staro. U planu je da se vozam 90% po gradu, nekad neki izlet ili cak do mora ako se moze usudit sa 125ccm. Uzimam 125icu jer necu da polazem A kategoriju a ovo mogu voziti sa 5god iskustva B kat i jos nekih par testova. Eh, ima li neko iskustva sa sljedecim motoricima: Yamaha mt125, ktm duke 125, honda CB125R ili Yamaha x-max ? U velikoj sam dilemi izmedju ovog x-maxa i ostalih motora sa brzinama. Visok sam 185cm pa me interesuje zbog visine sta mi najbolje pase?
Može malo više info kako to 125ccm sa B kategorijom. Ja sam mislio da je do 50ccm.
mali Ninja

#295 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

sLLayer wrote:Dvoumim se - troumim se :-) sta da uzmem od 125ccm. Uzet cu novo ili max 2 god staro. U planu je da se vozam 90% po gradu, nekad neki izlet ili cak do mora ako se moze usudit sa 125ccm. Uzimam 125icu jer necu da polazem A kategoriju a ovo mogu voziti sa 5god iskustva B kat i jos nekih par testova. Eh, ima li neko iskustva sa sljedecim motoricima: Yamaha mt125, ktm duke 125, honda CB125R ili Yamaha x-max ? U velikoj sam dilemi izmedju ovog x-maxa i ostalih motora sa brzinama. Visok sam 185cm pa me interesuje zbog visine sta mi najbolje pase?
Sa svim navedenim motorima (skuter ne smatram motorom :)) neces pogrijesiti, svi su odlicni za gradske voznjice pa i malo duze uz neke pauze isl..
Ali si definitivno fulio za legalnu voznju motocikla preko 50ccm sa B kategorijom...
Ramzess Veliki

#296 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

DzordzHodzic wrote:
mali Ninja wrote:
Uzmi Hondu CBF 500 ili 750.
DzordzHodzic

#297 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

Ma tanke su mi te honde, ili duke ili mt07
DzordzHodzic

#298 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

mali Ninja wrote:
DzordzHodzic wrote:
mali Ninja wrote:
Ktm 390 na 120kmh ce duze izdrzati nego tvoja guzica :D nista se ne sekiraj, slobodno klepi ktm-a, samo izvagaj koji je to nacin exploatacije motora tebi bitniji i na koji nacin vise kilometara prelazis, ktm 200 je jako zahvalan za gradske voznje jer je potrosnja minimalna 2.5l gradske voznje nece nikad preci, bez obzira na guzve...
Otvorenija voznja ktmu daj prednost u potrosnji pa je mozes spustiti na 1.8-2l na 100km, to moze rijetko koji skuter, dvotaktni nijedan...
Masina je medju nogama sto daje dodatni osjecaj upravljivosti i agilnosti u odnosu na skutere, a omiljen medju autoskolama jer je zaista lagan za upravljanje..
Idealno za gradske voznje i pocetnike je to sto na tacho satu ktm ima podatak u kojoj se brzini motor nalazi, to naravno nije bitno za dugogodisnje vozace ali je super za pocetnike pa cak i naprednije pocetnike...
:thumbup:
mali Ninja

#299 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

Ramzess Veliki wrote:
DzordzHodzic wrote:
mali Ninja wrote:
Uzmi Hondu CBF 500 ili 750.
Ovdje se postavlja pitanje da li si mislio na cb 500 f kolega? :)
sLLayer

#300 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by sLLayer »

mali Ninja wrote:
Sa svim navedenim motorima (skuter ne smatram motorom :)) neces pogrijesiti, svi su odlicni za gradske voznjice pa i malo duze uz neke pauze isl..
Ali si definitivno fulio za legalnu voznju motocikla preko 50ccm sa B kategorijom...
Ovo je zakon u Austriji, Italiji i jos par drzava, znam da za Bosnu ne vazi
Post Reply