Ne idem nigdje iz BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#276 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nismo svi isti ciribelo 
- uglavnomja
#277 Re: Ne idem nigdje iz BiH
kazu treba 5 godina ...ćiribiribela wrote:Ne kontam ovu pricu "nostalgija, fali ti tvoj grad, fali drustvo, familija..." meni evo nakon vise od dvije godine ne fali nista i niko, ne znam sad jel' do mene ali u doba messengera, whatsappa, vibera... kako da mi neko fali.
- ćiribiribela
#278 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Razumijem i to, al' nije to isto k'o prije 20 godina. Video call i eto..._BataZiv_0809 wrote:Nismo svi isti ciribelo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#279 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma kakav video callćiribiribela wrote:Razumijem i to, al' nije to isto k'o prije 20 godina. Video call i eto..._BataZiv_0809 wrote:Nismo svi isti ciribelo
Nismo svi isto vezani za porodicu, mahalu, prijatelje....
- ćiribiribela
#280 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vezana sam i ja za porodicu, ali pricamo svaki dan i ne fale mi, al' eto da se slozimo da nismo svi isti. 
-
meteorit135531
#281 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Fali ti najvise vremena. Hajd priznaj, da je bolje biti zauzet i imat posao u Njemackoj , nego dole u Bosni visit na birou i ubijat vrijeme presipajuci suplju po forumu.ćiribiribela wrote:Ne kontam ovu pricu "nostalgija, fali ti tvoj grad, fali drustvo, familija..." meni evo nakon vise od dvije godine ne fali nista i niko, ne znam sad jel' do mene ali u doba messengera, whatsappa, vibera... kako da mi neko fali.
A to sto ljudi kazu da su Nijemci hladni i nepristupacni, tek da vidis nase ljude kakvi su kad dodju da zive Njemacku.
Pa brat brata bi zajebo, za sekundu.
Jel de ?
- animals
#282 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dvije godinećiribiribela wrote:Ne kontam ovu pricu "nostalgija, fali ti tvoj grad, fali drustvo, familija..." meni evo nakon vise od dvije godine ne fali nista i niko, ne znam sad jel' do mene ali u doba messengera, whatsappa, vibera... kako da mi neko fali.
cekaj da nafatas 30 godina..
onda ce ti faliti mladost...
- fakat
#283 Re: Ne idem nigdje iz BiH
U prvom slucaju kazace “ma on je ljen, nece da radi, vani se mora raditi...”Ommadawn wrote:Ostani, ako ti je bolje. To je tvoje pravo.
Ako hoćeš da ideš, (i možeš) onda idi. To je također tvoje pravo.
Ako si otišao i hoćeš da se vratiš - vrati se. I to je tvoje pravo.
U sva tri slučaja slijedi jedino pravilo - da te boli kurac šta će neko reći. Vazda će biti pogani koja će ti probati stavit’ prut na put.
U drugom slucaju kazace “ode on, smjestio svoju guzicu a ostavio stare roditelje”
U trecem slucaju kazace “samo propalice se vracaju, sigurno je zbog necega pobjegao”
Kako god okrenes ljude ne mozes zadovoljiti, niti trebas...
- ćiribiribela
#284 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Mozda, ne znam, govorim kako mi je sad.animals wrote:Dvije godinećiribiribela wrote:Ne kontam ovu pricu "nostalgija, fali ti tvoj grad, fali drustvo, familija..." meni evo nakon vise od dvije godine ne fali nista i niko, ne znam sad jel' do mene ali u doba messengera, whatsappa, vibera... kako da mi neko fali.![]()
![]()
- Ommadawn
#285 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I ja sam skoro 25 godina u inostranstvu i ne fali mi ni najmanje moj rodni grad.
No zbog toga ne trebam osuđivati svakog onog ko pati za svojim rodnim gradom, zemljom, prijateljima...
Svi smo različiti.
No zbog toga ne trebam osuđivati svakog onog ko pati za svojim rodnim gradom, zemljom, prijateljima...
Svi smo različiti.
- animals
#286 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Meni poslije 27 godina ne fali niko...ćiribiribela wrote:Mozda, ne znam, govorim kako mi je sad.animals wrote:Dvije godinećiribiribela wrote:Ne kontam ovu pricu "nostalgija, fali ti tvoj grad, fali drustvo, familija..." meni evo nakon vise od dvije godine ne fali nista i niko, ne znam sad jel' do mene ali u doba messengera, whatsappa, vibera... kako da mi neko fali.![]()
![]()
jedino moze ufatiti naka nostalgija za djetinjstvom..
jer je to najsretnije doba..
- duminjo
#287 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kakva je ovo ironija? Je li to opet kontra mislimo?moonca wrote:
![]()
Krupada .....i ljepasa je od Sarajeva, neotkrivei dragulj
![]()
Nenadjebivo--sta znaci ova rijec,
Nenadjebivo je nesto kao ogromno. Nesto sto prevladava toliko da se SA necim ne moze ni porediti. Valjda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#288 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell 
- animals
#289 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zato sto i nema nikoga vise u BIH, svi vec otisli vani.._BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#290 Re: Ne idem nigdje iz BiH
svega mi, znam samo da nikad ne bih ušao na bilo koji bh. portal, kamoli forum, da odem odavde bilo gdje, a oni vise ovdje... i još propovijedaju kako je loše_BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
- animals
#291 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Refko reko i poreko..Velkoski wrote:svega mi, znam samo da nikad ne bih ušao na bilo koji bh. portal, kamoli forum, da odem odavde bilo gdje, a oni vise ovdje... i još propovijedaju kako je loše_BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
cini ti se...
-
meteorit135531
#292 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Manje vise , svi ljudi su prolaznici u tvom zivotu. Neko se zadrzi krace , neko duze. To je jednostavno tako.
Ne moze ti niko trajno faliti.
Najveca ljudska radost je porodica. Partner i djeca , ostalo se iskljucuje.
Za to se zivi , i covjek bez toga je prazan.
Ovo o cemu se pise podsjeca me na scenu kad vidis nekog kafa-jarana u gradu kojem je umro tetak i kazes mu:
"Bas mi je zao zbog tvog gubitka."
A u sustini, boli te briga i svejedno ti je.
Tako je i sa ljudima , sve su to samo prolaznici.
Ne moze ti niko trajno faliti.
Najveca ljudska radost je porodica. Partner i djeca , ostalo se iskljucuje.
Za to se zivi , i covjek bez toga je prazan.
Ovo o cemu se pise podsjeca me na scenu kad vidis nekog kafa-jarana u gradu kojem je umro tetak i kazes mu:
"Bas mi je zao zbog tvog gubitka."
A u sustini, boli te briga i svejedno ti je.
Tako je i sa ljudima , sve su to samo prolaznici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#293 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Šta ti hoćeš reći da ja ne postojimanimals wrote:Zato sto i nema nikoga vise u BIH, svi vec otisli vani.._BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
- animals
#294 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa postojis samo na forumu...virtualno.._BataZiv_0809 wrote:Šta ti hoćeš reći da ja ne postojimanimals wrote:Zato sto i nema nikoga vise u BIH, svi vec otisli vani.._BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
u stvarnosti ne postojis, samo si iluzija
-
The 51st State
#295 Re: Ne idem nigdje iz BiH
pisatelji iz vana sve bi priznali ali da im fali ova jebena misterija zvana bosna ne bi nikad, iako ubise virtuelno vrijeme po bosanskim formumima i portalima, neki psiholoski fenomen je u pitanju meni nepoznat, vjerovatno neko samozavaranje, jbt zub kad izvadis heftu boli, a kamo li kad kompletan zivotni setup promijenis, na to se covjek nikad ne adaptira u smislu da je u potpunosti zadovoljan promjenom, ali tu dolazimo do one note bosanskog mentaliteta kupi ce audija, nece za kafu imati, tako i ovi forumasi u prenesenom znacenju pisu.
Last edited by The 51st State on 11/01/2018 20:28, edited 1 time in total.
- animals
#296 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vi ne kontate da ljudi nisu na forumu iz nostalgicni pobuda, nego iz dosade...
- ćiribiribela
#297 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne propovijedaju svi koliko je lose!
-
The 51st State
#298 Re: Ne idem nigdje iz BiH
nama barem nije nikad dosadno.
- Ommadawn
#299 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I to je neki problem??_BataZiv_0809 wrote:Na temi Ne idem nigdje iz BiH uglavnom pisu oni koji su otisli. Klix forum in a nusthell
- kloniran
#300 Re: Ne idem nigdje iz BiH
ima li tamo sunca ikadćiribiribela wrote:Ne propovijedaju svi koliko je lose!