Nova agresija na BIH?

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#276 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

jao_situacije wrote:gledaj bošnji i bosanaca kako su se upalili ko kandilji i oni bi parade kurčenje trošenje para samo da se zadovolji inat i da kažeš šta je đikane moj je veći, parada je bolja

sastavljaju se planovi o nekakvim probojima ratovima šta bi bilo vako nako
za šta će ti parada, da se provozaju tenkovi, da se zastave okače
spuštanjem na nivo čobana i seljačine prihvataš pravila njegove igre

ti svaki dan imaš demonstraciju sile kad ode jedinica sipe i odvede nekog đikana u tužilaštvo ti svaki dan imaš demonstraciju države kad se održava sjednica parlamentarne skupštine bih, kad se u un pojavi ambasador bih

ali jok bošnjo hoće ko đikani da ima seljakluk papanluk da se pjeva urla skače postrojava

ima parada 9.5. za dan pobjede nad fašizmom, ko ode da gleda?
ne ode niko jer ljude boli kurac za vojne parade, kao što i srbe boli, došli su penzići i budžetlije jer su morali
ostali su se zajebavali i ako su imali para pili i jeli

ništa bošnjo nije kulturniji od đikana i on bi da bakir galami, da dobacuje, da pjeva pod šatorom, da se teferići prave, da se nekom nešto dokaže
kome ?
zašto ?
šta ćeš dobiti sa tim ?
koliko vremena treba da vojnici vježbaju parade, šta su oni mažoretkinje pa trebaju paradirati ?

generalno pravilo je da što su lošiji uslovi za život i što je neko u većim govnima da češće pokazuje vojsku policiju pravi nacionalne vašare da bi narod homogenizirao i da bi razmišljanje skrenuo sa govana u kojima se društvo nalazi

đe su vojne parade po luksemburgu švicarskoj danskoj njemačkoj ?
ali zato su redovne u rusiji kini koreji i ostalim oazama blagostanja.

svi koji misle da nema sile nek odu na temu os bih na ovom forumu pa nek gledaju
ljudi pucaju vježbaju treniraju redovno, šta treba u parku kod druge gimnazije da prave vojnu vježbu

ako te zanima šta se dešava u i oko vojske, postoje informacije na internetu samo bošnju boli kurac on bi da mu rendžeri na balkon slete padobranom
bošnji je draže da palamudi o bakiru sebiji nikšiću šćepi i ostalima, da čita o grandu i pičkama materinama nego da pogleda šta rade os bih i da se informira i onda vadi zaključak iz guzice da vojska ništa ne radi
:thumbup:
muha_sa

#277 Re: Nova agresija na BIH?

Post by muha_sa »

nema nove agresije jer ona od 92. nikad nije ni prestala---samo sad drugim sredstvima
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#278 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

archi_a wrote:
Concord wrote:Pratim temu od početka i napisati ću samo jednu digresiju, a vidim evo već 3-4 forumaša isto razmišljaju kao i ja.

Argumenti za i protiv o tome da li će biti novog sukoba se mogu nabrajati u nedogled, međutim jedna činjenica stoji kao kuća: 9 Januar, protivustavni praznik, je oblilježen, sa oružanom smotrom, sa stranim zvaničnicima, sa svime. Koliko kod malo bio posjećen i koliko god one face izgledale tužno, obilježeno je i proslavljeno. Dodik je svoj cilj ispunio, on je ovim nahranio svoju publiku. U očima prosječnog RS srbina ova manifestacija izgleda kao proslava države, daje im osjećaj pripadnosti, drži nacionalnu svijest budnom, čini ih da se osjećaju bitnima i nezavisnima. Propaganda koju vrše im je veoma jaka, na RTRSu se vrti veoma jak promo video, par puta mi je proletio slučajno, mislim da je slogan "Za Srpsku". Bezuspješno sam ga tražio na yt da postavim link, to je nešto što se treba pogledati.

Sada ide glavno pitanje: Kada je u Sarajevu onako obilježen bilo koji državni praznik? Jeste li ikad vidjeli onoliko zastavica kao jučer u Banja Luci? Da se pravi neka smotra, da dođe neki strani zvaničnik po funkciji ekvivalentan Nikoliću? Odgovor je nikad, ništa, nula.
Mi gospodo, ne radimo ništa po pitanju čuvanja vrijednosti ove države. Nemamo nikakvu svijest o očuvanju, o pripadnosti nečemu i nekome. Upali smo u neko stanje letargije, nikad nismo bili podjeljeniji, sve zahvaljujući karcinomu od politike koja nas vodi. Jedni su Bošnjaci, drugi Bosanci, treći Eskimi. U RSu su svi Srbi. Toliko o tome koliko je ko jak i složan.
Gdje je demonstracija moći kod nas, ikakva? Federacija nije vidjela grupe naoružanih lica još od postrojavanja '97e na Koševu. Muka mi je više od priče kako smo spremni i kako nas ne mogu iznenaditi kao u prošlom ratu. Ko je to spreman? Sutra ujutro da se bilo šta desi, da osvanu punktovi, da preuzmu kasarne, da im skupština proglasi autonomiju, ko je to spreman da reaguje? Policija, Vojska, Zelene Beretke, Teritorijalna odbrana? Osim Bakira da zakmeči kako je to protivustavno, ko je to spreman na nešto konkretno? Da izvrši proboj u njihovu teritoriju i radi bilo šta, hapsi, eliminiše, zatvara, razmjeni vatru, započne rat?

Puna su nam usta od priče kako su srbi cuke koje laju a ne ujedaju. Ali kad se malo bolje razmisli, to smo ustvari mi. 9 Januari se slave, referendumi se odrzavaju, ravnogorski pokreti se organizuju. Oni svoju ideologiju njeguju, malo po malo razaraju drzavu, rade poteze protiv ustava, a mi to skrštenih ruku gledamo i šutimo. Ustvari ne šutimo već ih još provociramo da se odvoje pa da mi nešto reagujemo. To je kao da čekaš da te neko složi krošeom u bradu pa da tek digneš ruke u gard da se braniš.

Htjeli mi to priznati ili ne, oni su 5 koraka ispred nas po složnosti. Mi sve nešto čekamo da se desi da bi se pokrenuli sa mrtve tačke. Mic po mic, oni svoje sprovode, i za 5, 10 ili 20 godina, okolnosti će prevagnuti na njihovu stranu. A tada, kao i prošli rat, bori se sirotinjo goloruka za život sopstveni.
Dobar je tekst. Odličan i za zapitati se i za zamisliti se.
Međutim, djelomično ću se složiti sa napisanim. Cijenim da mi nećeš zamjeriti, ali sam i spreman da ovakav jedan tekst isprovocira malo širu raspravu na teme: "nacionalni ponos", "patriotizam", "dostojanstven odgovor", "agresivan odgovor".
Neću ići rečenicu po rečenicu, već ću probati odgovarati onako kako sam shvatio tvoj tekst.
Evo, prvo malo slaganja. :D
Vezano za promo spotove i medijsku prezentaciju neustavne proslave.... Vizualno, rtrs na savršenom nivou! :thumbup: Od samog uvoda u proslavu, tematskih emisija, promo spotova, samog cjelodnevnog prenosa na dan zbivanja! Tehnički prejako. Vidi se da su imali svesrdnu pomoć iz beograda, od strane ekipa sa rts-a, a vjerovatno je i režija bila iz srbije, jer je i sam reportažni kamion bio parkiran nedaleko od bine. Beograđani su stara škola za ovakve stvari. Spotovi, muzika, simboli, zastave, uniforme, stroj, komandovanje, pozdrav, odgovor, naredba, pozdrav himni, zastavi..... To je ono što drži pažnju i to je ono što diže nacionalni naboj, ponos, adrenalin, prkos, inat. To je ono što pokreće mase. To je ono što srbi znaju da rade. I to je ono što su uradili perfektno!! Izrežirano je perfektno i teško da će neko ostati imun na to, pa čak i oni koji rove po kontejnerima, kako neki od nas vole dobaciti. To je tako, tu se slažemo, uz napomenu da se to odnosi na tehnički dio programa, ne na uređivačko novinarski, taj dio je na nivou gebelsa, riste đoge, mada se sa ovim ne bi složile srpske patriote. Neće njima nakon ove doze "ušpricanog" patriotizma smetati ni činjenice poput onih, da kad se sve sabere i oduzme, na postrojavanju su bili sin ratka mladića, par generala vojske srbije, ministar odbrane srbije, ministar policije srbije, princ srbije, predstavnik dveri, bivši predsjednik srbije, zamjenik ministra odbrane BiH iz reda srba- ne znam mu ime i ruski ambasador. Pored njih i onaj austrijanac, zbog kojeg je vlada Austrije izdala saopštenje u kojem se ograđuje i garantuje da nikakvu secesionističku politiku u BiH neće potržati i onaj secesionista iz Gruzije, koja je poslala protestnu notu Bosni i koja traži da se svi ugovori koje su u entitetu potpisali sa njim proglase ništavnim. :) Pored njih tu su još nagrađeni kusturica, koji svakako dođe ko maskota i ristovski koji je plaćen isto ko i ceca da održi motivacijski govor. Na paradi nije bilo čak ni srpske opozicije. I to je to.
Od čitave proslave, ispala je privatna zabava, sa tako malim brojem "eminentnih" i "ekselencija" da bi mene bilo sramota. Pa više se raje kod mene pojavi na firminom terminu fudbala jednom sedmično. Napomenut ću da ss termin plaća samoorganizovanjem, dakle iz naših džepova. :D
Dakle parada, koliko god medijski bilo napumpano, uzdignuto na veći nivo što zaslužuje sve pohvale, ustvari je pokazala sav jad i čemer srpske secesionističke politike u regionu. Pokazala je koliko je to jadno i koliko je to izignorisano, bez ikakve podrške, bez jednog jakog prijatelja u naprednom svijetu. Toliko je jadno da je meni bilo žao.
Sama priredba nakon parade, svečana predstava, uz muziku, hor, patriotske pjesme, patriotske motivacijske spotove, pjesmu zavjet sa onom slatkom pjevačicom, savršeno. Prelijepo. Taman tako dobro, da svi gledaoci zaborave na one činjenice koje sam naveo, o slaboj podršci naprednog svijeta, bez i jedne jedine "ekselencije" i "eminencije" izvan pravoslavnog korpusa.
Činjenica je da srbi imaju uho i šlif za komponovanje muzike, za dizanje nacionalnog naboja, a sve to uz nacionalnu ikonografiju, mitove i malo ćosićevog načina pripovijedanja, dovoljno je da drži pažnju i najsiromašnijeg srbina. To je dovoljno da kaže da je spreman i za boj.
Bošnjaci kroz istoriju to nemaju na takav način. Dobro, ne aludiram da trebamo na ćosićev način praviti historiju, ali majku mu ebem, ne može nam jedna od najpopularnijih navijačkih pjesama biti:"mene je život razočarao".
Pisao sam o nekim stvarima ljudima koji se "pitaju". Na neke sam dobio odgovor, neki mi nisu odgovorili. Nebitno.
Malo neslaganja.
Činjenice su da se stvari mrdaju sa mrtve tačke. U školama se, pa čak i u obdaništima puštaju i uče pjesme o Bosni, o zastavi, o patriotizmu. Zastave se dižu na Tabiji, na Humu, i ne samo u Sarajevu, spomenici u Gradačcu, Visokom, Zenici, Tuzli, Bihaću, Mostaru i svim drugim probosanskim gradovima, rade se trgovi, spominje se sve više. Neće nam djeca odrastati bez osjećaja pripadnosti, bez povezanoati sa zemljom BiH. Bili smo krenuli stramputicom, počeli smo gubiti utrku ali sa par zahvata sistemski su stvari vraćene tamo gdje i trebaju biti. Drže se historijski časovi, bit će ih sve više. Organizuju se posjete mup-ovima i osBiH kad god je moguće.
Treba svako od nas biti malo više drzak pogotovo prema ovim fgr-ovcima i oseknuti ih, verbalno, kada počnu malo da se bune kako ne trebaju neke stvari da se rade.
Malo da se osvrnem na pitanje i tumačenje: "ko bi nas branio?". "Niko!!!" Nije baš tako. Pitanje odbrane je kompleksno pitanje. Koliko je kompleksno, toliko je i škakljivo. Mnogi ljudi ne znaju, a i ne mogu da znaju jer to nisu stvari koje se iznosi u javnost, to nije neki papir kojim se nekome maše ispred nosa, nakon potpisivanja sporazuma o prestanku rata, sve kancelarije, sa svom arhivom, planovima, rješenjima, topografijom, mobilizacijskim dokumentima je povučena na teritoriju pod kontrolom. Takozvana vojna pošta. Sve je selektirano, arhivirano, i osigurano od lica koja su zadužena za te stvari. To se drži pod kontrolom. Bošnjaci su puno izgubili i puno dali da bi se neke stvari olako prepustile i zaboravile. U predsjedništvu, i u nižim nivoima vlasti u svakom trenutku imate i savjetnike za vojna pitanja. Uglavnom su to sve, ustvari svi su osobe sa velikim vojnim iskustvom. Za neka imena se zna, za neka nikad niste čuli i sa tim se ne izlazi u javnost. To nisu stvari sa kojima se trguje i koja se olako shvataju, koliko god to građanima kao posmatračima izgledalo tako.
U Bluci se dešava to što se dešava. Mnogima je promaklo da se u trenucima dok je bila parada, a pogotovo prošlogodišnja, na nekim mjestima bliskim predsjedništvu dešavaju neke druge stvari. Neki sastanci sa npr. izaslanicima eu ili ambasadorima sad-a ili neke zemlje zapada, sa "prijateljima BiH. Dakle, htjedoh reći svaki pokret, svako djelovanje i postupak je rezultat niza odluka, konsultacija, prijedloga, savjeta. Takve stvari se ne prepuštaju slučaju.
Da ne idemo dalje o tome, navest ću jedan primjer. Prošle godine je najavljena i održana vojno policijska vježba vojske, žandarmerije srbije i mup-a rs. 80% posto je održana na teritoriji srbije i 20% na teritoriji BiH. Zašto na teritoriji srbije? Zato što jedinice iz srbije nisu dobile odobrenje Bosne i Hercegovine da se kreću i ulaze na teritoriju BiH. Ono 20 % na teritoriji BiH je ustvari dio u kojem se posebnim aktom odobrilo vojnim čamcima da naprave malo veći krug kod polukružnog manevra čamaca na Drini. Sve je bilo propraćeno pod budnim okom nadzornih i snajperskih timova granične policije BiH. Toliko o slabosti Bosne i Hercegovine. O tim se stvarima ne piše.
O odgovoru kako bi napali, koga bi poslali, ko bi hapsio..... Ne priča se to u javnosti, pogotovo se o tome ne priča u ovakvoj politički organiziranoj zamlji kakva je Bosna i Hercegovina. Bošnjaci su sa 50+% broja stanovnika osuđeni da kao svojevrsni čuvari integriteta Bosne budu posebno osjetljivi kod reakcija. To je tako sviđalo se to nama ili ne. Svaki izlazak u javnost i priča o tome od strane Bošnjačkih predstavnika (iz koje god stranke da on kao predstavnik dolazi) bi bila loše okarakterisana i ocijenjena na mjestima do čijeg mišljenja nam je stalo. Zna to i opozicija, ali naravno napada u pokušajima skupljanja političkih bodova.
Kako god, prošle godine, nakon nekog vremena stigao je "brzi odgovor" od strane uglavnom probosanskih snaga, jer su policijske jedinice iz "hrvatske" komponente eskivirale vježbu uz neke bezvezne razloge :D..... Rezultat toga je da i dan danas na nekim stručnim sajtovima pripadnici policije rs izražavaju nadu da će izgradnjom nove baze specijalne policije u blizini Bluke i povećanjem njenih pripadnika, uz odobrenje budžeta za nabavku nove opreme i naoružanja, policija moći bar malo da se približi brojnosti, opremljenosti, i snagom kolegama iz federacije. Toliko o tome, uz mali dodatak. U svakom trenutku, dakle i sada dok mi pišemo o ovome, na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, što kroz osBiH, što kroz policijske snage, što kroz graničnu policiju, što kroz dkpt, što kroz sipu, razne druge agencije, sigurnosnu službu, pa i privatne zaštitarske službe..... Dakle, u svakom trenutku imate između 13000 i 15000 Bošnjaka pod oružjem. Legalno naoružanih, sa zakonskim odobrenjem da koriste oružje u slučaju ekscesa! Ovdje namjerno ne računam lovačka udruženja i sportske streljačke klubove. :D Dakle, nije puno, al nije ni zanemarivo, zar ne?
Malo slaganja.
Veliku paradu nakon 97 ne pamtimo. I meni je krivo što toga nema. Krivo mi je zbog mog oca i svih drugih očeva koji si izlagali svoje živote od početka do kraja! Zašto se njima, koji su imali sreće da ostanu živi, ne ukaže čast i ne uruči pozivnica da kao ratna braća još jednom prođu ulicama u svojim ratnim uniformama, zašto im se ne ukaže čast i pokaže da se cijeni ono što su uradili da bi ime Bosne i Hercegovine opstalo i dan danas bilo priznato kao ime države svuda u svijetu. Ne mora zbog nas mlađih, već zbog najstarijih veterana koji su bili tu od prvog dana. Ukazati im čast, da prodefiluju i da im se onda članovi vlasti poklone. Dakle ne veterani predsjedniku, već predsjednik i drugi u vlasti, da se sa tih pozicija poklone veteranima, a onda svi zastavi Bosne i Hercegovine. Prvi političar koji bi to organizovao i izveo kod mene bi imao + za života!!!!
Ali naši političari su razjedinjeni, milion političkih stranaka, razumijem i pluralizam, ali previše je brate. Milion boračkih udruženja, milion različitih spiskova. Previše je dozvoljeno. Sramota!!
U pravu si sa konstatacijom da se malo agresivnije mora poraditi na prezentaciji, popularizaciji priče o prepoznatoj borbi ARBiH za očuvanje ljudskosti, integriteta, cjelovitosti države Bosne i Hercegovine što je na kraju i ostvareno. Djelomično je napravljena i greška, to su i priznali strane diplomate kad su kazali da je Dayton veliki pomak ali da je greška napravljena što su dozvolili da se entitet zove rs. Oni sada iz naziva entitet relublika srpska, izbacuju ono entitet i rotacijom srpska i republika pokušavaju prodati narodu da je to naziv za državu. I nije važno što to nikad neće biti tako, važno je da oni vjeruju u to, pa im lijepo oko srca. :D
Zaboravili su mnogi, a mnogi i ne znaju da je, Devetog maja 1995. godine prvi put u svojoj historiji Bosna i Hercegovina dobila poziv da učestvuje na vojnoj paradi u Parizu povodom Dana pobjede nad fašizmom. Armija Republike Bosne i Hercegovine na ovaj način dobila je priznanje za borbu koju je vodila i postala dio evropske antifašističke porodice. Čast da nosi zastavu Bosne i Hercegovine pripala je proslavljenom komandantu 41. Mostarske slavne i viteške brigade Semiru Drljeviću Lovcu.
Image
Nije ovo mala stvar, ovo je jedan od velikih dokaza slavne i herojske borbe ARBiH, za koju bi mnogi dali sve da ih se stavi na tu listu. Drugi su dobili osudu za genocid i zločine. Olako smo to zaboravili! A naši predstavnici propuštaju da poentiraju na ovome kad god mogu.
Široka je ovo tema, preširoka. I ja sam napisao preobiman tekst. Mnogi bi mogli i puno bolje od mene....
Zaključak: bila proslava, bila parada, danas je 10.01.2018. Ništa nije drugačiji dan od 08.01.2018.
Danas su, za one kojima je išaret dovoljan plasirane vijesti: reakcija EU, reakcija ambasade SAD-a, reakcija vladajućih struktura na nivou BiH i entiteta federacija i reakcija opozicionih struktura, reakcija intelektualaca, reakcija Austrijske vlade, reakcija Gruzije i svi su redom objasnili šta nije kako se juče govorilo, kakav je ustav i gdje je rs-u mjesto u sklopu Bosne i Hercegovine. Nije bilo hapšenja jer u rs-u nisu pucali, nisu postavili kontrolne punktove, nisu protjerali Bošnjake iz OSBiH, nisu protjerali OSBiH iz kasarne, nisu protjerali službenike granične policije BiH na graničnom prelazu aerodrom BL, nisu protjerali službenike državne agencije za kontrolu avio saobraćaja BL, niti bošnjačke službenike porezne uprave ili cipsa u BL. Nisu ometali rad države Bosne i Hercegovine nikako. Samo su održali politički skup, bavili se politikanstvom i sakrivali se iza pozicija obezbjeđenih u ustavu BiH koji garantuje ove podržavne službe u okviru BH entiteta i djelimični politički imunitet.
Da li će državno tužilaštvo reagovati kada sve analizira? Pozvani su bez presinga da reaguju ako bude zakonske osnove. Vidjet ćemo nakon analize, da li ima teškog kršenja zakona i da li će reagovati. Bosna i Hercegovina je tu gdje je uvijek bila. Na granici zaustavljaju pripadnici granične policije i obraćaju se putnicima sa:"Dobro veče, dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, pasoška kontrola!!" :D
Ako je nekom previše za čitat, ne zamjeram. Napisao sam, pa neka ostane, možda se ja kroz par godina podsjetim šta sam pisao. Pozdrav
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
decembar2017

#279 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

I privatno a i evo vidim na forumu , uvijek kada se povede prica o ovome javi se neki padobranac koji tvrdi da do agresije nece moci doci jer se nema oruzja, pod tome misleci na srbe.

Time se negira zdrav razum jer

- na citavoj teritoriji genocidne stvorevine postoje nelegalna skladista oruzja i MTS, samo od centra Sarajeva na 20-30 min voznje postoji nekoliko takvih skladista i svako ima ne samo puske i municiju uz to vec i PO, MB, PAM i PAT-ove, mine, eksploziv, sve sto je potrebno .
- ako to nije dovoljno onda svaka kuca ili privatni objekat u genocidnoj stvorevini ima 1-3 nelegalne puske i municiju sto ide uz to. Dosta objekata ima i mnogo vise od toga. Znam ljude koji su poslije proslih poplava obilazili ta podrucja u genocidnoj i vidili su kako su ovi izvukli na ceste i livade oko sela municiju i MTS koje su poplave unistile pa da ih uklone deminerski timovi. Sanduci i sanduci municije, ne samo pjesadijske vec i 12,7 i 20 mm, zolje, artiljerijske granate pa cak i lanseri i rakete za Maljutku. Kaze mi covjek koji je to vidio , u jednom selu je vidio vise MTS nego sto je njegova brigada ARBIH imala sve do kraja 1994.
- Ako ni to nije dovoljno pa ima se skroz legalno na desetine hiljada komada oruzja koje se vodi kao lovacko. Sam sam a siguran sam i ostali bio svjedok kako to izgleda, od grupe od 10- 15 lovaca 2 su imala PASP, polovina je imala PAP-ovke a ostatak karabine sa ON , obicno M48.
- Ako ni to nije dovoljno svaki policajc u MUP genocidne sada duzi i dugu cijev a u njihovoj specijalnoj jedinici ima dvostruko vise oklopnih vozila nego sto to imaju MUP-ovi u citavoj Federaciji. I jos su njihova vozila u mnogo boljem stanju, ovo sto ima npr federalna specijalna u Sarajevu je sve vidjelo rata dok to kod srba nije slucaj.
- Ako ni to nije dovoljno postoje skladista OS puna oruzja na teritoriji gdje oni imaju vecinu i vlast
- Ako ni to nije dovoljno onda imaju na desetine legalnih i nelegalnih prelaza granice iz srbije kroz koje mogu da prebace sta im je volje i koliko im je volja.

I opet ce se pored toga javljati padobranci koji ce nas uvjeravati da nema dovoljno oruzja :roll:
Thorgerson

#280 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

nesloga wrote:Nije primjereno da kakim iz dijaspore ali u Bosni sam po dvaput godisnje, vidim kako narod stari, umire, nove internet generacije stasavaju, i mislim da nije neminovno da ce doci do sukoba opet, cak i da dodje do pokusaja otcjepljenja RS.

Apsolutno nema sanse da ce opet biti masovnih grobnica ili da ce se ljudi ubijati onakvim intenzitetom kao 92-95 jer je lekcija naucena, a nema vise leopardove etno-koze nego su stranci odredili medjuetnicke granice, manje-vise, koje su postale za ovih 20 godina prihvacene od svih, cak i u gradovima kao sto je Mostar npr a po,selima se narod nikad nije ni "mijesao".

Da li koji Srbin misli da ce vojnickom cizmom na tenku uci u Sarajevo ili koji Bosnjak da ce tako u BL, Bijeljinu, Capljinu, Neum ili Trebinje? Mozda samo oni iz Minhenske prve internetske. Uz to, nema se para, logistike, a najvaznije ni volje, jer 90 posto ljudi gleda da prezivi a ekonomski ce cini mi se biti jos puno gore za 5, 10 ili 15 godina uz bijelu kugu i iseljavanje puno gore nego trenutno, i posljedicno smanjivanje broja uhljeba, a porast penzionera sa sve manjim primanjima. Drugo je vrijeme bilo prije 25 godina sa mladjom populacijom, rastakanjem ideoloskog sistema na svjetskom nivou i gomilom JNA naoruzanja akumuliranog decenijama. Rat nije popularan kao pocetkom devedesetih, osim medju internet ratnicima koji poslije par odgledanih patriotskih videa na youtubeu bace drkicu pa odu na facebook.

Skontala je raja igrajuci kladionice iz koje su zabiti, iako i najdalje selo i najubogija mahala u gradu ima internet i mobilni telefon, ali bas zbog toga i vidi da ima boljih mjesta u svijetu od sopstvene siromasne kasabe, stana od 50 kvadrata, kuce bez fasade, ili smrada kravlje balege iz stale. Svi revolucionari bi na more.

Napravljen je majstorski balans u Dejtonu da ovako potraje jos 100 godina dajuci Bosnjacima privid drzave u avnojevskim granicama, Srbima privid drzave u drzavi, a Hrvatima EU pripadnost, evo i de jure, i tako ce i ostati permanentno osim ako ne bude nekog svjetskog rata. EU se polako raspada po ne vjerujem da ce se siriti. Cak i da dodje do svjetskog belaja i tada sumnjam da bi se BH narodi opet potukli nego bi malo puskarali po medjuentitetskoj liniji. 90 posto mladih bi drugi dan gledalo da zbrisu, da ne da skacu po nekim brdima i spavaju u sumi bez internet konekcije, a i stari bi rekli "djeco hajte vi prvo, pa nas povucite tamo" da i ovaj put ne ponovimo gresku i ostanemo ovdje.
Do sukoba ce doci onog dana kada stranci dignu ruke od nas. Kad se ekonomska situacija poljulja. Dakle, to jeste neminovno. Da li ce to biti za 10 ili 20 ili 30 godina ne znam, ali ce biti.

Jer mi imamo nerijesenu situaciju. A ne mozemo je rijesiti mirnim putem, stranci ne zele da je rjesavaju - pa evo kako mislis da je rijesimo. Jaz izmedju naroda umjesto da bude manji, on je iz godine u godinu sve veci i veci. Naravno da ce puknut sve, pitanje je samo kada.

Cuj rat nije popularan...hahaha...kakva su ti bolan ovo razmisljanja? Mislis da je nekome bilo do ratovanja 92?!? Eto moj stari jedva cekao da napusti svoj dom, svoj posao, ostavi zenu i djecu i da ide po sumama ida ratuje. :run: :lol: :-)

Nece te niko pitati. Kad krene sranje, onda je gotovo. Dobijes zaduzenje, pa ti onda pricaj jel popularno ili nije, jesi l ti pacifista il ovaj onaj...
hahaha, znas da cete neko pitat.

p.s. Jedno si upravu. Grobnica nece biti, barem ne u tolikom broju, jer su sada teritorije etnicki ciste. Bice pozicioni rat, sto je jos gora stvar jer kao takav moze trajati deset puta duze nego prosli, jer malo je drugacije kada se branis i oslobadjas teritoriju, nego kada moras napadati. Pustice nas opet jedno 4-5 godina da se koljemo, onda ce ti doc stranci i rec jebajiga morate se podijelit i kraj price. I to ce biti to.
Last edited by Thorgerson on 11/01/2018 10:11, edited 1 time in total.
Thorgerson

#281 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

decembar2017 wrote:I privatno a i evo vidim na forumu , uvijek kada se povede prica o ovome javi se neki padobranac koji tvrdi da do agresije nece moci doci jer se nema oruzja, pod tome misleci na srbe.

- na citavoj teritoriji genocidne stvorevine postoje nelegalna skladista oruzja i MTS, samo od centra Sarajeva na 20-30 min voznje postoji nekoliko takvih skladista i svako ima ne samo puske i municiju uz to vec i PO, MB, PAM i PAT-ove, mine, eksploziv, sve sto je potrebno .
- ako to nije dovoljno onda svaka kuca ili privatni objekat u genocidnoj stvorevini ima 1-3 nelegalne puske i municiju sto ide uz to. Dosta objekata ima i mnogo vise od toga. Znam ljude koji su poslije proslih poplava obilazili ta podrucja u genocidnoj i vidili su kako su ovi izvukli na ceste i livade oko sela municiju i MTS koje su poplave unistile pa da ih uklone deminerski timovi. Sanduci i sanduci municije, ne samo pjesadijske vec i 12,7 i 20 mm, zolje, artiljerijske granate pa cak i lanseri i rakete za Maljutku. Kaze mi covjek koji je to vidio , u jednom selu je vidio vise MTS nego sto je njegova brigada ARBIH imala sve do kraja 1994.
- Ako ni to nije dovoljno pa ima se skroz legalno na desetine hiljada komada oruzja koje se vodi kao lovacko. Sam sam a siguran sam i ostali bio svjedok kako to izgleda, od grupe od 10- 15 lovaca 2 su imala PASP, polovina je imala PAP-ovke a ostatak karabine sa ON , obicno M48.
- Ako ni to nije dovoljno svaki policajc u MUP genocidne sada duzi i dugu cijev a u njihovoj specijalnoj jedinici ima dvostruko vise oklopnih vozila nego sto to imaju MUP-ovi u citavoj Federaciji. I jos su njihova vozila u mnogo boljem stanju, ovo sto ima npr federalna specijalna u Sarajevu je sve vidjelo rata dok to kod srba nije slucaj.
- Ako ni to nije dovoljno postoje skladista OS puna oruzja na teritoriji gdje oni imaju vecinu i vlast
- Ako ni to nije dovoljno onda imaju na desetine legalnih i nelegalnih prelaza granice iz srbije kroz koje mogu da prebace sta im je volje i koliko im je volja.

I opet ce se pored toga javljati padobranci koji ce nas uvjeravati da nema dovoljno oruzja :roll:
Ma pusti naivcine.

Jeste tesko doci do oruzja, pa kada krene sranje, drzave i kompanije jedva cekaju da ti dobace kontigent cega zelis. Pa otkud eto Armiji BiH oruzje? Pa kupovali jbt.

Da ne govorim da bi sada Rs opet imao podrsku svoje brace preko Drine koji bi im dostavili sve sto je potrebno i sto im treba. Kao i 92'. Ne znam sto bi sada bilo drugacije.

Oruzje je najmanji problem.
Hajlac

#282 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hajlac »

decembar2017 wrote:I privatno a i evo vidim na forumu , uvijek kada se povede prica o ovome javi se neki padobranac koji tvrdi da do agresije nece moci doci jer se nema oruzja, pod tome misleci na srbe.

Kako nekidan gledam i slusam Pecanina dok prica o onim kamionima punim "banana", sjetih se kako prije cca 1 godinu naidjoh u Hrasnom na trolejbuskoj stanici na policijska vozila pod rotacijama kako provjeravaju sleper srbijanskih registarskih tablica na kom su bile oznake upozorenja na opasne materije uz oznake te neke firme za proizvodnju i promet eksploziva... Bio je u pratnji nekog kombija, mislim isto SRB oznaka s rotacijom.

Sleper je preko tranzita isao dalje prema Stupu (a najvjerovatnije prema Lukavici/Palama...).
Naravno, mozda se radilo o nekom izvozu za BH namjensku industriju ali zar nije cudno to sto za tako opasan teret nije prethodno obavijestena sarajevska policija i trazena sluzbena pratnja kroz najveci grad u BiH, cisto SIGURNOSTI gradjana/saobracaja radi?!?
megaman4

#283 Re: Nova agresija na BIH?

Post by megaman4 »

Thorgerson wrote:
nesloga wrote:Nije primjereno da kakim iz dijaspore ali u Bosni sam po dvaput godisnje, vidim kako narod stari, umire, nove internet generacije stasavaju, i mislim da nije neminovno da ce doci do sukoba opet, cak i da dodje do pokusaja otcjepljenja RS.

Apsolutno nema sanse da ce opet biti masovnih grobnica ili da ce se ljudi ubijati onakvim intenzitetom kao 92-95 jer je lekcija naucena, a nema vise leopardove etno-koze nego su stranci odredili medjuetnicke granice, manje-vise, koje su postale za ovih 20 godina prihvacene od svih, cak i u gradovima kao sto je Mostar npr a po,selima se narod nikad nije ni "mijesao".

Da li koji Srbin misli da ce vojnickom cizmom na tenku uci u Sarajevo ili koji Bosnjak da ce tako u BL, Bijeljinu, Capljinu, Neum ili Trebinje? Mozda samo oni iz Minhenske prve internetske. Uz to, nema se para, logistike, a najvaznije ni volje, jer 90 posto ljudi gleda da prezivi a ekonomski ce cini mi se biti jos puno gore za 5, 10 ili 15 godina uz bijelu kugu i iseljavanje puno gore nego trenutno, i posljedicno smanjivanje broja uhljeba, a porast penzionera sa sve manjim primanjima. Drugo je vrijeme bilo prije 25 godina sa mladjom populacijom, rastakanjem ideoloskog sistema na svjetskom nivou i gomilom JNA naoruzanja akumuliranog decenijama. Rat nije popularan kao pocetkom devedesetih, osim medju internet ratnicima koji poslije par odgledanih patriotskih videa na youtubeu bace drkicu pa odu na facebook.

Skontala je raja igrajuci kladionice iz koje su zabiti, iako i najdalje selo i najubogija mahala u gradu ima internet i mobilni telefon, ali bas zbog toga i vidi da ima boljih mjesta u svijetu od sopstvene siromasne kasabe, stana od 50 kvadrata, kuce bez fasade, ili smrada kravlje balege iz stale. Svi revolucionari bi na more.

Napravljen je majstorski balans u Dejtonu da ovako potraje jos 100 godina dajuci Bosnjacima privid drzave u avnojevskim granicama, Srbima privid drzave u drzavi, a Hrvatima EU pripadnost, evo i de jure, i tako ce i ostati permanentno osim ako ne bude nekog svjetskog rata. EU se polako raspada po ne vjerujem da ce se siriti. Cak i da dodje do svjetskog belaja i tada sumnjam da bi se BH narodi opet potukli nego bi malo puskarali po medjuentitetskoj liniji. 90 posto mladih bi drugi dan gledalo da zbrisu, da ne da skacu po nekim brdima i spavaju u sumi bez internet konekcije, a i stari bi rekli "djeco hajte vi prvo, pa nas povucite tamo" da i ovaj put ne ponovimo gresku i ostanemo ovdje.
Do sukoba ce doci onog dana kada stranci dignu ruke od nas. Kad se ekonomska situacija poljulja. Dakle, to jeste neminovno. Da li ce to biti za 10 ili 20 ili 30 godina ne znam, ali ce biti.

Jer mi imamo nerijesenu situaciju. A ne mozemo je rijesiti mirnim putem, stranci ne zele da je rjesavaju - pa evo kako mislis da je rijesimo. Jaz izmedju naroda umjesto da bude manji, on je iz godine u godinu sve veci i veci. Naravno da ce puknut sve, pitanje je samo kada.

Cuj rat nije popularan...hahaha...kakva su ti bolan ovo razmisljanja? Mislis da je nekome bilo do ratovanja 92?!? Eto moj stari jedva cekao da napusti svoj dom, svoj posao, ostavi zenu i djecu i da ide po sumama ida ratuje. :run: :lol: :-)

Nece te niko pitati. Kad krene sranje, onda je gotovo. Dobijes zaduzenje, pa ti onda pricaj jel popularno ili nije, jesi l ti pacifista il ovaj onaj... hahaha, znas da cete neko pitat.
Mi smo nazalost postali vojni poligon za zapad. Oni nas vide uglavnom kao potencijalno ratno zariste gdje mogu prodavati svoje zastarjelo oruzje.

Dayton ovakav kakav je, je smisljeno napravljen, kako bi se onemogucili Bosnjaci da ikada dobiju svoju nacionalnu drzavu.

Vatikan i drugi su priznali BiH 1992 ne zbog muslimana, nego zbog katolika, jer im ovi garantuju da ce stiti njihove interese u BiH, dok nas Evropa i dan danas nije prihvatila kao narod.

Ne daj Boze novog sukoba, opet bi hrvati i srbi imali iza sebe susjede i druge saveznike, dok bi Bosnjaci bili okruzeni i odsjeceni od citavog svijeta.

Dok bi islamske zemlje dosle do nas, Bog sami zna sta bi bilo s nama?

Prema tome, zapad igra licemjernu igru zavadi pa vladaj.
Obi Wan Bosnian

#284 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Obi Wan Bosnian »

hAZNADAR wrote: Kako god - ipak je Srbima u RS vise stalo do RS nego sto je probosanskim snagama stalo do BiH. Neces naci Srbina u RS koji psuje RS, naziva je prknom, crnom rupom, koji je spreman na bilo kakav kompromis,... i da bi zrtvovao dio suvereniteta zarad standarda.

Mi smo kao pametniji, trezveniji, manje zadojeni,.... moralni pobjednici.

Nisam bas siguran ko ce bolje istrajati u svom i na kraju pobijediti.
:thumbup:

To je to.

Gledaj jedan cijeli dan RTRS pa onda gledaj jedan cijeli dan FTV. Sve je jasno.

Njima je puno lakše ubijediti svoj narod da je njihov koncept ispravan. Narod=država je nešto najprirodnije na svijetu (ne ulazeći sad u to kako su zaokružili teritoriju jer njihov narod svakako vjeruje da su to uradili sasvim legitimno). Isto tako, lako je njima narodu objasniti da se moraju strpiti za slobodu.

A šta je naš koncept? Moralni pobjednici? Pa u to ni mala djeca više ne vjeruju. Zajednički život sa onima koji su izvršili genocid nad tobom? Koliko ljudi uopšte može to razumjeti? Moramo zajedno jer smo inače Palestina? Ok super, ali voliti nešto jer si na to prisiljen nije isto kao voliti nešto jer je to ono čemu zaista težiš (RS za Srbe).

Vrijeme radi za njih. Entitetske linije postoje već 22 godine. Svi ih gledamo na kartama već 22 godine, svi već u svojim glavamo znamo šta je gdje i tako već 22 godine. Ovako očigledno ne ide a da ih potpuno pobjedimo niti možemo niti nam je dozvoljeno. Naravno da će oni bolje istrajati. Vidi se to po svemu. Po medijima, po forumašima po svemu. Oni se bore za nešto što je prirodno a mi za nešto što je neprirodno. Realno gledano.
pemanapemani

#285 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pemanapemani »

Prirodno se boriti za nešto nastalo na genocidu?
Prirodno je težiti da živiš samo sa svojom etničkom i religijskom grupom, a druge želiš pobiti i protjerati?
Prirodno je stvarati "državu" na lažima i i nepriznavanju argumenata koje priznaje čitav svijet?

Realno gledano. :zid:

Zato smo i zglajzali ovoliko. Većini ljudi su uzori ovi fašisti.
Većina ne mrzi Dodika, Vučića i kompaniju. Oni im se dive i žele da se i kod nas pojavi neko isti.

Očito je da su u BiH većina ljudi jebeni četnici, samo to još nisu skontali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#286 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Truba »

Concord wrote:Pratim temu od početka i napisati ću samo jednu digresiju, a vidim evo već 3-4 forumaša isto razmišljaju kao i ja.

Argumenti za i protiv o tome da li će biti novog sukoba se mogu nabrajati u nedogled, međutim jedna činjenica stoji kao kuća: 9 Januar, protivustavni praznik, je oblilježen, sa oružanom smotrom, sa stranim zvaničnicima, sa svime. Koliko kod malo bio posjećen i koliko god one face izgledale tužno, obilježeno je i proslavljeno. Dodik je svoj cilj ispunio, on je ovim nahranio svoju publiku. U očima prosječnog RS srbina ova manifestacija izgleda kao proslava države, daje im osjećaj pripadnosti, drži nacionalnu svijest budnom, čini ih da se osjećaju bitnima i nezavisnima. Propaganda koju vrše im je veoma jaka, na RTRSu se vrti veoma jak promo video, par puta mi je proletio slučajno, mislim da je slogan "Za Srpsku". Bezuspješno sam ga tražio na yt da postavim link, to je nešto što se treba pogledati.

Sada ide glavno pitanje: Kada je u Sarajevu onako obilježen bilo koji državni praznik? Jeste li ikad vidjeli onoliko zastavica kao jučer u Banja Luci? Da se pravi neka smotra, da dođe neki strani zvaničnik po funkciji ekvivalentan Nikoliću? Odgovor je nikad, ništa, nula.
Mi gospodo, ne radimo ništa po pitanju čuvanja vrijednosti ove države. Nemamo nikakvu svijest o očuvanju, o pripadnosti nečemu i nekome. Upali smo u neko stanje letargije, nikad nismo bili podjeljeniji, sve zahvaljujući karcinomu od politike koja nas vodi. Jedni su Bošnjaci, drugi Bosanci, treći Eskimi. U RSu su svi Srbi. Toliko o tome koliko je ko jak i složan.
Gdje je demonstracija moći kod nas, ikakva? Federacija nije vidjela grupe naoružanih lica još od postrojavanja '97e na Koševu. Muka mi je više od priče kako smo spremni i kako nas ne mogu iznenaditi kao u prošlom ratu. Ko je to spreman? Sutra ujutro da se bilo šta desi, da osvanu punktovi, da preuzmu kasarne, da im skupština proglasi autonomiju, ko je to spreman da reaguje? Policija, Vojska, Zelene Beretke, Teritorijalna odbrana? Osim Bakira da zakmeči kako je to protivustavno, ko je to spreman na nešto konkretno? Da izvrši proboj u njihovu teritoriju i radi bilo šta, hapsi, eliminiše, zatvara, razmjeni vatru, započne rat?

Puna su nam usta od priče kako su srbi cuke koje laju a ne ujedaju. Ali kad se malo bolje razmisli, to smo ustvari mi. 9 Januari se slave, referendumi se odrzavaju, ravnogorski pokreti se organizuju. Oni svoju ideologiju njeguju, malo po malo razaraju drzavu, rade poteze protiv ustava, a mi to skrštenih ruku gledamo i šutimo. Ustvari ne šutimo već ih još provociramo da se odvoje pa da mi nešto reagujemo. To je kao da čekaš da te neko složi krošeom u bradu pa da tek digneš ruke u gard da se braniš.

Htjeli mi to priznati ili ne, oni su 5 koraka ispred nas po složnosti. Mi sve nešto čekamo da se desi da bi se pokrenuli sa mrtve tačke. Mic po mic, oni svoje sprovode, i za 5, 10 ili 20 godina, okolnosti će prevagnuti na njihovu stranu. A tada, kao i prošli rat, bori se sirotinjo goloruka za život sopstveni.
dobar unos

inače ne pratim ove koji do 2008 govore biće rat
niti me to zanima niti mogu šta promijeniti

vjerujem u fiziku i matematiku te statistiku koju nikako nisam mogao položiti :D

ti skriveni magacini koji se spominju vjerujem da su dovoljni za dan i pol pucanja na 1500 kilometara duge linije razgraničenja
kilometre i kilometre praznih linija gdje više i nema ljudi jer su otišli u austriju ne vjerujem da će iko moći braniti ako iole profesionalna brigada napadne :D ali ne vidim nikakvog smisla u rokanjima po šumama i planinama :D

mislim da matematika kaže kako ovdje ne može biti više (osim nekih velikih globalnih poremećaja u svijetu) rata jer nema PARA
nema viška keša da de usmjeri na ORUŽJE
nema besplatnog oružja da se dijeli i roka
ono što je i ostalo od 1995 vjerujem da je zastarjelo od nekorištenja :D osim na svadbama :D :lol:

što se tiče parada... mislim da se paradama skrivaju slabosti i nemoć te potemkinova sela ili kako se ono zovu

što se tiče parada u federaciji... nemoguće su u tom smislu jer ono o čemu sam već pisao... zastava federacije i bih se ne poklapaju s nacionalnim stavovima dva federalna najbrojnija naroda...
federalna zastava je kita koju ne znaju kako izgleda ni 86% pučanstva fbih
zastava bih je nametnuta
koliko god je lijepa i draga ona ipak ne može zadovoljiti nacionalne stavove niti bošnjaka niti hrvata niti slavena niti ne znam više ni koga...

zastava bih je zastava europske bih... a ovdje govorimo o stvarima iz prošlosti...

osim toga... parade 1.3. i 25.11. ne dolaze u obzir jer su to "blagdani koji vise"... tad svi gledaju da kidnu...
to je isto kao školska manifestacija 2.7.
nemoguće :D

dok je 9.1. nažalost blizu 7.1. koji je OBITELJSKI blagdan i svi su tu :D kući u svom mjestu... dođe i dijaspora...
da je 9.1. :D recimo 9.6. :D bilo bi mnogo jasnije kakva je realnost

realnost je iz parka gavrila principa u autobus pa u beč na skelu i bauštel

što se tiče hrvatskog odgovora na sve, analizirajući ratna događanja i postratna odvijanja u krajevima koji nisu imali rata mogu reći da je najbolji odgovor iz srednje slatine, liskovice, kupresa...

pokupit se svi i otići, te čekati razvoj situacije

sačuvat narod ne braniti ormare i zidove...

lako je kasnije kad sve bude europska unija vraitit se i napraviti vikendicu :D
u imotskoj krajni nije bilo sukoba... imaju i tunel... po svi odoše negdje :D nema ih... a zamisli ginuti za neku njivu da je kasnije napuste tvoji rođaci
znači pravaac minhen ako su mogli primiti 40 000 nepismenih inženjera bez papira prije 2 godine iz eritreje
valjda će primiti i 200000 hrvata iz bih s papirima i osnovnim znanjem engleskog

pozdravljat ćemo se sa vidimo se u bosni
ko židovi :D
PM72

#287 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ovi koji su za opciju "belaj"ne kontaju da najmlađi osposobljeni vojnik sad ima preko 40 godina...
A mom sinu koji sad ima 20 godina da pokloniš automatsku pušku ne bi je znao koristiti sem da opali rafal u vazduh jer je to vidio na igricama a dao mu minobacač ili solunar-isto mu dođe.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#288 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Truba »

kažu da se za 14 dana u ratu nauči kao za pola godine u miru

znači :D imaš fore 15 dana od vijesti da su se pojavile neke obuke :D u kampovima :D

također jedno je pucati a drugo pogoditi... i tu se zna da većina i kad cilja cilja da promaši
kolobok

#289 Re: Nova agresija na BIH?

Post by kolobok »

Obi Wan Bosnian wrote:
Oni se bore za nešto što je prirodno a mi za nešto što je neprirodno. Realno gledano.
Ovo je ključno. Za što se Bošnjaci bore dugoročno, kakva je njihova vizija BiH? :-?

Ako je to vizija države u avnojevskim granicama koju će svi njezini građani i narodi iskreno doživljavati svojom domovinom, onda to stvarno jest "neprirodna" odnosno nerealistična koncepcija.
statixx

#290 Re: Nova agresija na BIH?

Post by statixx »

Ali nisu granice prirodne, nisu prakticne a nemaju ni historijski background, tako da je sukob nemoguce izbjeci. A onda je sve u igri.
sekerbay

#291 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sekerbay »

decembar2017 wrote:kada se povede prica o ovome javi se neki padobranac koji tvrdi da do agresije nece moci doci
Ne, nego vas smatramo stranačkim bitovima koji prepadaju narod tobožnjim mogućim sukobima kako bi naivčine glasale za njih - jedine branitelje, čuvare i garante mira u BiH.

Haj da se igramo rata. Dakle, hajd da šupljiramo.
Dakle, imamo 92 godinu i sukob golorukog naroda s jedne i jedne od najjačih evropskih armija s druge strane.
Ne treba zaboravit ni gospodu uzp-ovce.
Kako je završilo? Mislim da ne treba plaho palamudit.
Danas smo jači od ovih iz rs.
Taj sukob bi trajo hevtu, ako bi i toliko.
Za 48h bi pali prijedor i bluka.
Ma čovječe, sam da se naoruža onih 50 milja selefija, ganjali bi srbe do surčina.
pirpa

#292 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

Image
PM72

#293 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

još malo da šupljiramo...
Tako su i oni 1992 mislili da će nad sjebati za 15 dana a imali sve...
General War

#294 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Black swan wrote:kažu da se za 14 dana u ratu nauči kao za pola godine u miru

znači :D imaš fore 15 dana od vijesti da su se pojavile neke obuke :D u kampovima :D

također jedno je pucati a drugo pogoditi... i tu se zna da većina i kad cilja cilja da promaši
Jest al valja prezivjeti tih petnaest dana neobucenom i neiskusnom covjeku...citav Irak su amerikanci zauzeli za manje od dvije sedmice.
General War

#295 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

pirpa wrote:Image
Ko mu jebe mater, nije ni on dosao kao predsjenik vec kao gradjanin sa bog zna cijim pasosem (ruskim najvjerovatnije)...mogao sam i ja otici i tvrditi da sam predsjednik kucnog savjeta...jbg, predsjednik sa necega. :D
insomnia78

#296 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Ono kad poredis US Army sa krezavim djikanom od Doboja
decembar2017

#297 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

sekerbay wrote:
decembar2017 wrote:kada se povede prica o ovome javi se neki padobranac koji tvrdi da do agresije nece moci doci
Ne, nego vas smatramo stranačkim bitovima koji prepadaju narod tobožnjim mogućim sukobima kako bi naivčine glasale za njih - jedine branitelje, čuvare i garante mira u BiH.

Haj da se igramo rata. Dakle, hajd da šupljiramo.
Dakle, imamo 92 godinu i sukob golorukog naroda s jedne i jedne od najjačih evropskih armija s druge strane.
Ne treba zaboravit ni gospodu uzp-ovce.
Kako je završilo? Mislim da ne treba plaho palamudit.
Danas smo jači od ovih iz rs.
Taj sukob bi trajo hevtu, ako bi i toliko.
Za 48h bi pali prijedor i bluka.
Ma čovječe, sam da se naoruža onih 50 milja selefija, ganjali bi srbe do surčina.
Ako ces vec prosipati pricu " nece biti rata " barem promjeni plocu , moze li ? Slicni tebi su je 1991-proljece 1992 isto tako prosipali na gotovo isti nacin kao i ti danas: " nece rata jer sve su to politicari zakuhali a niko nije glup da za njih ratuje ", " nece rata jer nece komsija na komsiju ", "nece rata jer ce JNA da nas brani", " nece rata a i ako bude Bosnu ce da brani 7 Flota, Amerika, NATO, UN"...sve to sto ti pricas smo vec vidjeli a i rezultat te price.

A ovaj dio kako smo jaci je najbolji :lol:

Po cemu si ti ili bilo ko drugi ko pise na taj nacin jaci ?

Oruzju ? U najboljem slucaju ima se isto kao i srbi , mala je sansa za to ali i to je najbolje sto se moze postici, znaci u oruzju nisi jaci.

Brojcano ? Bosnjaka ima oko 50 % , znaci i ovih koji bi isli da prave nove granice u krvi ima slicno tom broju , +/- 2-3 % i to bez ovih sa druge strane granice. Znaci ni brojcano nisi jaci.

Moral ? Narod koji i danas sanja Titu i Jugoslaviju , iste one koji su ostali odbacili jos prije 25-30 godina pokazuje da nema pojma jel doso' ili je poso'. A cim je tako znaci po moralu ni primirisat ne mozes srbima i hrvatima koji tacno znaju sta hoce i u tome daju podrsku svojim politicarima.

Podrska u svijetu ? Amerika i 80 % evrope bi za razliku od 90-ih kada su 3,5 duge godine gledale sa strane agresiju i genocid danas bi im u tome i aktivno pomagala, pogledaj samo propagandu protiv muslimana u evropi i svijetu. Arapi rastureni ko sponzorusa u grupnjaku. Turska se zaokupila sa svojim problemima. Dok Rusi i Kinezi sve jaci i jaci. Znaci ni u podrsci sa vana nisi jaci.

U cemu si jaci :roll: U prici kako sam neki stranacki bit jer nemas boljeg argumenta :run:
decembar2017

#298 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

I sto je najsmjesnije ili najjadnije, isti one grupe i tipovi koji ismijavaju rahmetli Aliju jer je izjavio " Za rat je potrebno dvoje " danas sa istom tom parolom tvrde da se ne treba bojati za bilo kakav sukob jer eto nema ko da je obucen, kao da trebaju formacije nivoa armija i tenkovskih divizija i profesionalnih vojnika na nivou SELS i Spetznaca i na jednoj i drugoj strani da se sukobe pa da padaju mrtve glave :lol:
insomnia78

#299 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

decembar2017 wrote:I sto je najsmjesnije ili najjadnije, isti one grupe i tipovi koji ismijavaju rahmetli Aliju jer je izjavio " Za rat je potrebno dvoje " danas sa istom tom parolom tvrde da se ne treba bojati za bilo kakav sukob jer eto nema ko da je obucen, kao da trebaju formacije nivoa armija i tenkovskih divizija i profesionalnih vojnika na nivou SELS i Spetznaca i na jednoj i drugoj strani da se sukobe pa da padaju mrtve glave :lol:
:lol: :thumbup:
Pola je njih tu po zadatku
archi_a

#300 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Tačno je ovo ko 92 god. I tad su sebi pokušavali dizati moral, a ovim drugim govoriti:“ ta ćete ba vi?!? ". Mi imamo opremu, iza nas JNA. To vam je autostrada pakla.

I šta piše policajac, kod njih sve novi BOV-ovi. Juriiiiiš :lol:
U strahu su velke oči!
Post Reply