Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih itd?

Post Reply
smijesni_ste

#276 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it

Post by smijesni_ste »

Ima li negdje crno na bijelo da se svaki od 25000 Bošnjaka koji su branili HR zaista tako izjašnjavao i osjećao? Možda su neki bili Hrvati islamske vjeroispovijesti?

P.S. Ne zanimaju me podaci islamske zajednice Hrvatske ili kako se već nazivaju :oops:
archi_a

#277 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it

Post by archi_a »

Pa upravo je to i problem kod negatora. Ne zanimaju me ti i ti podaci. (pa vjerovatno su ti podaci IZ-a izvučeni i prezentirani uz odobrenje preživjelih učesnika ili njihovih porodica, u slučaju njihove smrti. Znači da su se tako izjašnjavali. U protivnom bi intervenisali da se njihovo ime izbriše, zar ne?)
Ali ne, imam ja svoju istinu. Imam ja svoju fix ideju u glavi. Ja znam kako je bilo. Da vam ja reČem!
S tim u vezi, svaka prepiska sa takvim ljudima gubi smisao. Da bi mogao sa nekim diskutovati o nečemu, trebaš i sa druge strane imati normalnog sagovornika, u protivnom dolaziš u situaciju da mu nekon par rečenica ili ebeš sve po spisku i popiješ ban, ili ako si fleksibilniji, samo ga pomnožiš sa nulom i ignorišeš svaku dalju raspravu. Kako vrijeme prolazi, zaključujem da nema smisla pisati i raspravljati se sa takvima. Ko ih šljivi. Samo osmjeh. Država ti, država mi. Ostalo će se riješiti usput. Dobro na kraju mora pobijediti zlo. Do tada preporučam http://www.icty.org Tamo možete pronaći raznu dokumentaciju koja govori o agresiji, UZP-u, genocidu, ubistvima, silovanjima, pljački itd. Ćaos.
P. S. Ovaj post se naslonio na prethodni o podacima IZ-a i iskorišten je kao kao šlagvort a može se primjeniti na bilo koju temu.
spreca

#278 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it

Post by spreca »

smijesni_ste wrote:Ima li negdje crno na bijelo da se svaki od 25000 Bošnjaka koji su branili HR zaista tako izjašnjavao i osjećao? Možda su neki bili Hrvati islamske vjeroispovijesti?

P.S. Ne zanimaju me podaci islamske zajednice Hrvatske ili kako se već nazivaju
:oops:
Predpostavljam da si ti Bosnjak/Bosanac katolicke vjeroispovjesti
Post Reply