Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
Point.

#276 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Point. »

Krokodajl wrote:Pa nek je prave onda u Poljskoj ili odakle su već došli.

Garant ih Arapi palili po Mathauzenu.

Ili nek im Trump dadne Aljasku, pa mogu bit veći od svih Arapskih zemalja zajedno.
Ameri i evropljani licemjeri pravi. Ko biva volimo mi vas i postujemo, sve u redu, ali sto dalje od nas hvala lijepo.

Sto se tice palestinaca, mislim da su igrali na pogresnu kartu. Trebali su se jos davno prikloniti najvecoj sili na svijetu, tj USA, a ne paliti njene zastave i skandirati smrt americi i nadati se pomoci nesposobnih arapskih drzava u okruzenju.
cvrčak_na_hedonizmu

#277 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

pasha078 wrote:Dje vam je najbolji forumas da nam malo protabiri sumarni popis jeruzalemskog sandzaka iz 1550 pa da vidimo sta je ciji grunt....
Ne važi to, ko Amerika i crvenokožci. Pobiješ, potrpaš u rezervate i demokratija :D

Čiji li si ti, ko te plaća. Vidim prozivaš druge da su na platama, a obično su ovi najglasniji i najgori :)
babanovac

#278 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Point. wrote:

Ili nek im Trump dadne Aljasku, pa mogu bit veći od svih Arapskih zemalja zajedno.
Ameri i evropljani licemjeri pravi. Ko biva volimo mi vas i postujemo, sve u redu, ali sto dalje od nas hvala lijepo.

Sto se tice palestinaca, mislim da su igrali na pogresnu kartu. Trebali su se jos davno prikloniti najvecoj sili na svijetu, tj USA, a ne paliti njene zastave i skandirati smrt americi i nadati se pomoci nesposobnih arapskih drzava u okruzenju.
Ne postoje Palestinci... Postoje Arapi. Dok je arapska drzava Jordan kontrolisala zapadnu obalu, a Egipat Gazu, nije bilo nacionalnog propaletinskog pokreta, nisu postojali natpisi "Free Palestine", jer je valjda Palestina bila "free".
Point.

#279 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Point. »

babanovac wrote:
Ne postoje Palestinci... Postoje Arapi. Dok su arapske drzava Jordan kontrolisala zapadnu obalu, a Egipat Gazu, nije bilo nacionalnog propaletinskog pokreta, nisu postojali natpisi "Free Palestine", jer je valjda Palestina bila "free".
To ono isto ko ne postoje Bosnjaci, to su Srbi, jelde. Ako oni sebe zovu palestincima, ko sam ja da govorim da ne postoje?
cvrčak_na_hedonizmu

#280 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

pasha078 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
pasha078 wrote:Dje vam je najbolji forumas da nam malo protabiri sumarni popis jeruzalemskog sandzaka iz 1550 pa da vidimo sta je ciji grunt....
Ne važi to, ko Amerika i crvenokožci. Pobiješ, potrpaš u rezervate i demokratija :D

Čiji li si ti, ko te plaća. Vidim prozivaš druge da su na platama, a obično su ovi najglasniji i najgori :)
Hehehe djete drago, znam ja da oni otimaju palestincima zemlju, ne negiram ja to.
Problem je sto ti prvo ta tvoja ‘braca’, arapi, negiraju drzavu a drugo sta ces sad sa tim? Jaci su, hoces palit americke zastave? Hoces ginut bezveze? Imas zid i glavom kroz zid ne mozes, samo glavu razbijes.

Zato treba pametnije, izignorisati ovaj potez trumpa.

A trece, konkretno za bosancherose, vi treba da ko baje cutite jer niste u poziciji da bilo koga iritirate svojim misljenjem. Samo mozete vecu stetu sebi napravit.

Nek se sutra trumpu tako digne pa da kaze dodiku da radi sta god hoce i da ameriku to puno ne interesuje, ode ti drzava u qurac.

Zato samo cutat i raditi na vlastitim problemima. A tudje nek drugi rjesavaju, mi smo boranija da sad nesto vicemo i neku pravdu ganjamo.
Arapi nisu moja braća, imam dosta kontakta sa njima, gluho bilo :skoljka: Ne vuče me ni vjera, jer sam agnostik. Ali zbog života u Sarajevu i svega što smo doživjeli ne mogu biti nečovjek, a da se nemam empatije prema Palestincima. Ono što proživljavaju jeste klasično etničko čišćenje.

Znaš li da kada hoćeš da uđeš u pojas Gaze moraš potpisati papir prema kojem ulaziš na svoju odgovornost i da izraelska vojska ili službe nemaju nikakvu odgovornost ako tamo budeš ubijen na bilo koji način.

To je baš neljudski, zar ne ?
Challenger__

#281 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:To je baš neljudski, zar ne ?
Šuti, trpi, ne spominji to, ko će protiv svojih vlasnika i gospodara. Ne smije protiv njih ni američki predsjednik a kamo li kukavni Bošnjo izbjeglica. Kmet reži samo na one koje mrze njegovi uzvišeni aškenaski gospodari i to pakuje u formu "bosanskog" patriotizma.

________

Kakva ljudskost ili neljudskost, dobro ili zlo, istina ili laž, kmetovima je to tabula rasa, paša moj dobri.
animals

#282 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Pa sta tebe to interesuje..
jel na tvojoj zemlji...
sta te briga..
animals

#283 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Challenger__ wrote:
Šuti, trpi, ne spominji to, ko će protiv svojih vlasnika i gospodara. Ne smije protiv njih ni američki predsjednik a kamo li kukavni Bošnjo izbjeglica. Kmet reži samo na one koje mrze njegovi uzvišeni aškenaski gospodari i to pakuje u formu "bosanskog" patriotizma.

________

Kakva ljudskost ili neljudskost, dobro ili zlo, istina ili laž, kmetovima je to tabula rasa, paša moj dobri.
Zivio Staljin i svjetska sloboda...
salik79

#284 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Challenger__ wrote:
:lol:

Izrael 1967. godine hladnokrvno i ciljano masakrira američke marince i sve se to fino zataška.

Na "planeti zemlji" Izrael je siziren, gospodar, a USA su njihov vazal.

Potez ove administracije (priznavanje Jerusalima kao glavnog grada države Izrael) je samo nastavak njihove kmetovske politike. Hoću reći da nisi prepoznao stvarnu hijerarhiju "na planeti zemlji".

The land of the free, and a home of the brave :lol:

Zanimljivo je da ovo niko ne komentarise, ko biva sta je 30, 300 ili 3000 tudjih zivota za pravu stvar :skoljka:

Ni prvi, a ni zadnji put da zrtvuju svoje gradjane za ostvarivanje odredjenih ciljeva. Mozes misliti koliko su spremni zrtvovati ljudi koji nisu njihovi gradjani. Bljak.
Image

Izvjestaj CIA-e, nedavno odobren za pustanje u javnost.
Cionisti sebe smatraju superiornim cak naspram ostalih jevrejskih grupacija. Poznati su slucajevi u kojima su cionisti bili spremni zrtvovati ostale Jevreje, pa i proliti im krv,
ako to sluzi cionistickim interesima.
Image
Point.

#285 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Point. »

Sto jest jest, ovo sto jevreji uz pomoc svojih americkih pudlica rade palestincima, je krajnje neljudski.
babanovac

#286 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Challenger__ wrote:

________

Jevreji, gospodari svijeta... Pucaju od bogastva. Veliki brat im daje slobodu... Oni tek iz razonode mobilisu i pod sljem stavljaju i svoju zensku djecu, guraju ih pod metak, dok nas precjednik u toku genocida, na sigurnom mjestu salta kanale. Njima je neko nesto poklonio. Sadasnji predsjednik Benjamin je bivsi specijalac. Sluzio u istoj jedinici sa svojom dvojicom brace. U temelje Izraela ulozio je zivot jednog brata. O kako bogatoj zemlji se radi, govori podatak da recikliraju 90% otpadnih voda. I mos mislit, odvrnes slavinu na plazi Tel Aviva, kad tamo, voda. Nema restrikcija. Na ulici neces vidjeti, ni BMW, ni Mercedes. Vidjeces pocjepanu obucu kod mladih djevojaka, sasvim normalno, dok se u keceljama vracaju iz skole. Gdje je taj Rotschild da im podijeli milijarde, barem da se obuku, a poslije i silikone ugrade? O "slumovima" na rubovima da ne govorim.
salik79

#287 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

babanovac wrote:
Challenger__ wrote:

________

Jevreji, gospodari svijeta... Pucaju od bogastva. Veliki brat im daje slobodu... Oni tek iz razonode mobilisu i pod sljem stavljaju i svoju zensku djecu, guraju ih pod metak, dok nas precjednik u toku genocida, na sigurnom mjestu salta kanale. Njima je neko nesto poklonio. Sadasnji predsjednik Benjamin je bivsi specijalac. Sluzio u istoj jedinici sa svojom dvojicom brace. U temelje Izraela ulozio je zivot jednog brata.
Temelje Izraelu je udarila teroristicka grupa Irgun, na celu sa teroristom, kasnije i ratnim zlocincem, Menachem Beginom, premijerom (kao sto je i Benjo) i nobelovcem (Nobelova nagrada za mir). Za ocekivati je da i Benjo, u dogledno vrijeme, postane laureat.
vatrogasac

#288 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by vatrogasac »

babanovac wrote: Vidjeces pocjepanu obucu kod mladih djevojaka, sasvim normalno, dok se u keceljama vracaju iz skole. Gdje je taj Rotschild da im podijeli milijarde, barem da se obuku, a poslije i silikone ugrade?
A pa sad. Dobile su kvalitetne vojne čizme u kojima se foliraju na FB. Ne treba pretjerivat.

Image
salik79

#289 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Image
Hadzi Lojo

#290 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Hadzi Lojo »

Istina ce pobijediti, kad tad!
BHCluster

#291 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by BHCluster »

animals wrote:
BHCluster wrote: Pa zar nema tamo Palestinaca kriscana? Kakav bolid majko draga. De razmisli malo prije nego sto krenes sa umotvorinama.
Aha, muslimanski svijet protestvuje zbog krscana Palestinaca..,
bas si me prosvjetlio..
a sto protestvuje muslimanski svijet..
sto ne protestvuju gradjani ti zemalja, vec zemlje sa vecinskim muslimanskim zivljem....
ili se pravis lud, ili neces da vidis da je povod samo ono musliman..
Procitaj sta je napisano i ne pravi se lud, vidjeli smo u vijecu sigurnosti kako je proslo, pa onda osude od europskih zvanicnika na Trumpov potez itd... Manje udrobi a vise razmisli.
Challenger__

#292 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Challenger__ »

babanovac wrote:Jevreji, gospodari svijeta... Pucaju od bogastva. Veliki brat im daje slobodu...
Niti pišem o Jevrejima a mislim da se dobro treba preispitati ko je, u stvari, "Veliki brat". Biće da je to višenacionalna i transkontinentalna oligarhija sa svojim "Kumom" na čelu, u kojoj jedan lobi u presudnim momentima determiniše osnovne pravce vanjske politike "Velikog brata". Taj lobi jesam pomenuo.

On nije isto što i jedan narod.
seln

#293 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

smijesni_ste wrote:Zanimljiv komentar sa b92...

"Nekoliko puta im se nudili razni sporazumi, no oni su sve odbijali, stalno zapocinjali ratove i stalno gubili.

A zna se - 'probirac nadje otirac'.

Tako da im, kao i svrBovima, ostaje vecita kuknjava sprocut 'nepravedne istorije'.

Evropski propalestinski leftizam, kao i antisemitizam samo odmazu resenju problema.

USofA imaju pravo da donose suverene spoljnopoliticke odluke o priznavanju Jerusalima i izmestanju svoje ambasada. Uostalom ta je odluka bila doneta jos davno, no samo predsednicki prolongirana.

Ovaj, sada, je presekao."
Pravi srpski komentar...
hvali silu dok udara po drugima, kukaj i guslaj kad udara po tebi.
seln

#294 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

babanovac wrote:
Krokodajl wrote:Ako vam ne smeta menora na grbu Izraela, ako vam ne smeta tekst HaTikve, onda šutite i na 9-i Januar i na Bože Pravde, licemjeri jedni.
Smeta mi... Smeta mi religija uopste. Smeta mi saudijska zastava, smetaju mi arapske trobojnice, kineska petokraka i japansko sunce. Ali kako ljudi jos uvijek imaju potrebe da se udruzuju u ove ili one zajednice, eto, oprosticu im. U moru drugih zajednica i zastava, svakako da jevreji imaju pravo na svoju, na teritoriji 45x manjoj od Egipta, na teritoriji sa samo jednom rijekom (velicine Miljacke). Prosetao sam, jedan petak navece, iz Jaffe do Tel Aviva, gledao Arape kako uzivaju u praznicnoj noci, stotine rostilja pored Mediterana... Nisam siguran da bi jevreji mogli ciniti slicno u Egiptu, ili u zemlji po mjeri danasnjih palestinskih stranaka.
Izrael je, navodno, demokratska drzava... za razliku od nabrojani.
I sta kazes, imaju pravo da rostiljaju? :-) :-) :-) :-) :-)
smijesni_ste

#295 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by smijesni_ste »

Vidio bi da je i Srbe spomenuo da si pažljivo pročitao ...
babanovac

#296 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Challenger__ wrote:
babanovac wrote:Jevreji, gospodari svijeta... Pucaju od bogastva. Veliki brat im daje slobodu...
Niti pišem o Jevrejima a mislim da se dobro treba preispitati ko je, u stvari, "Veliki brat". Biće da je to višenacionalna i transkontinentalna oligarhija sa svojim "Kumom" na čelu, u kojoj jedan lobi u presudnim momentima determiniše osnovne pravce vanjske politike "Velikog brata". Taj lobi jesam pomenuo.

On nije isto što i jedan narod.
Uvrijezeno je misljenje da US garantuje nezavisnost Izraela. Sa 18 godina, valja u vojsku, taman da si zlatni student, uspjesna manekenka ili perspektivan sportista.
breuer

#297 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by breuer »

Da budemo realni, u Palestini/Izraelu je jednostavno u pitanju sukob evropskih Jevreja sa svm obilježjima evropske kulture i pristupa rješavanja problema i palestinskih Arapa. Na terenu se najbolje vidi čiji pristup je uspješniji. O moralu, etici, pravdi, ovom priliko zaista ne bih, niti je potrebno.
babanovac

#298 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

seln wrote:
babanovac wrote:
Krokodajl wrote:Ako vam ne smeta menora na grbu Izraela, ako vam ne smeta tekst HaTikve, onda šutite i na 9-i Januar i na Bože Pravde, licemjeri jedni.
Smeta mi... Smeta mi religija uopste. Smeta mi saudijska zastava, smetaju mi arapske trobojnice, kineska petokraka i japansko sunce. Ali kako ljudi jos uvijek imaju potrebe da se udruzuju u ove ili one zajednice, eto, oprosticu im. U moru drugih zajednica i zastava, svakako da jevreji imaju pravo na svoju, na teritoriji 45x manjoj od Egipta, na teritoriji sa samo jednom rijekom (velicine Miljacke). Prosetao sam, jedan petak navece, iz Jaffe do Tel Aviva, gledao Arape kako uzivaju u praznicnoj noci, stotine rostilja pored Mediterana... Nisam siguran da bi jevreji mogli ciniti slicno u Egiptu, ili u zemlji po mjeri danasnjih palestinskih stranaka.
Izrael je, navodno, demokratska drzava... za razliku od nabrojani.
I sta kazes, imaju pravo da rostiljaju? :-) :-) :-) :-) :-)
Aha... Ono, petak vece, zavrsena radna sedmica, doveze se autom do parka, raspuse se rostilj, pusti se muzika, djeca trckaraju izmedju... Tacno mi je doslo da im podijelim kamenja, pa ljudi dragi, znate li vi da je intifada u punom zamahu?
sunceKOtepsija

#299 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Image
They are closing in on Turkey from all corners.
They sold Jerusalem, they will sell Mecca and Medina too

Jerusalem has been sold. The first kiblah has been sold and was made subject to a very dirty deal. Those who bought power by giving oil until today are now conducting power negotiations by sacrificing Jerusalem. It was this dirty deal that they were promoting to you as “moderate Islam,” and Jerusalem was the first sacrifice. They promoted the fear of Iran and took Jerusalem. Tomorrow, through the same deal, they will also be taking Palestine. Tomorrow, through the same deal, they are going to take control over Mecca and Medina; they are going to take it under tutelage, they are going to take it hostage.

What was the deal between United Arab Emirates’ (UAE) Crown Prince Mohammed bin Zayed and Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman and the U.S. and Israel? Those saying, “We are now friends with Israel,” “We are now allies with Israel,” “The Arab-Israeli fight is over,” surrendered Jerusalem. How will they ever be able answer to history, to Muslims and to their own people for this?
Oh Muslims, the children of this region, of these ancient cities!

You are facing an extreme betrayal. You are facing the most critical picture of the great invasion restarted after a century that aims to push Muslims outside of history. Those saying, “We are going to move the war to the heart, to the center of Islam,” those planning an “Islamic civil war” project, have turned from Iraq, from Afghanistan, from Libya, from Syria, to the heart of Islam. They have turned to Jerusalem, to Mecca and Medina.

But Jerusalem will take its revenge for this
If Turkey stands up on its feet, Jerusalem will be protected, Mecca will be protected, they know this!

Because they knew that if Turkey is up on its feet, history will be revived, the region revive, the Muslim world will be revived, and our ancient cities will liven up. If Turkey stands up on its feet, Jerusalem will be protected, Mecca and Medina will be protected, and all tutelage over the region will end.

But Jerusalem will take its revenge for this. Mecca and Medina will take their revenge on those who have turned toward them. These sacred cities will take revenge on those who have sold them out. They will take revenge on those who have given them as hostages. Their “moderate Islam” projects, their “alliance with Israel” projects, their “joint front” projects and their “new axis” projects will be destroyed. Those who take part in this treachery today will be included in the most shameful pages of history.
http://www.yenisafak.com/en/columns/ibr ... da-2040239
sunceKOtepsija

#300 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Predsjednik Erdogan danas je obavio telefonske razgovore sa predsjednicima Kazahstana, Libana i Azerbejdzana u vezi aktuelnih dogadaja na podrucju Palestine i pitanja Jeruzalima. Iz Predsjednikovog ureda je saopsteno da se nastavlja sa diplomatskim naporima kako bi se suprostavilo americkim provokacijama te je u vezi s tim Predsjednik juce obavio telefonske razgovore sa liderima Malezije, Tunisa, Irana, Katara, Saudijske Arabije, Pakistana, Indonezije i Sudana.
Post Reply