Nastavak UZPa

Post Reply
Sanjarko

#276 Re: Nastavak UZPa

Post by Sanjarko »

muha_sa wrote:dokle ste :?
Do rata. :( A ja kazem da sve moze bez rata. Ali nema nazalost s kim. Tako da ide ona od Radosnog, ne znam kako ide samo.
muha_sa

#277 Re: Nastavak UZPa

Post by muha_sa »

Vizionar 1985 wrote:
Do rata. :( A ja kazem da sve moze bez rata. Ali nema nazalost s kim. Tako da ide ona od Radosnog, ne znam kako ide samo.
kad krece ofanziva :?
Skijaš

#278 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:
Skijaš wrote:
oakville wrote:De ti Gojeni predloži granice smanjene BiH, pa da odatle počnemo raspravu?
Sasvim u skladu s naslovom teme :-D ali hajde s božjom pomoći, možda na ovom forumu ima kapaciteta koji su sposobni uraditi ono što niko drugi nije bio u stanju.
Kad prozivas te katre i detalje evo ja cu pokusati
Dakle ja bih se fokusirao na deal sa Hrvatskom kao prvi korak. Nakon takvog deala ograniceni rat sa Srbima za nove BiH granice:
1. Uzimanje cijele istocne Hercegovine, sve juzno od usca Lima u Drinu, ukljucujuci Cajnice i Focu. Ova teritorija, s obzirom na neutralnost CG je u izuzetno teskoj vojnoj poziciji, prakticno nemoguce dostaviti pojacanja iz BL.
2. Iskoristiti brojcanu prednost oko Sarajeva i uzeti istocno SA, Pale, Sokolac, Rogaticu i Trnovo. Ovo baziram na brojcanoj superiornosti od mozda 10:1 i opet potteskoce veze sa BL.
3. Zatvoriti dzep Sipovo Mrkonjic, opet tesko branjiv
4. Zatvoriti dzep na Ozrenu.
Jeb'o te rat za nove granice u lijevo uho. Pitam može li se dogovorom doći do svima prihvatljive podjele BiH, znam i ja da se ubijanjem i paljevinom može svašta ostvariti.
Sanjarko

#279 Re: Nastavak UZPa

Post by Sanjarko »

muha_sa wrote:
Vizionar 1985 wrote:
kad krece ofanziva :?
Pa krenula je odavno i zakuhava se. Svi skoro bjeze iz HR, SRB, BA a polako ce i iz CG. Tako da je propala ofanziva. :(
Sanjarko

#280 Re: Nastavak UZPa

Post by Sanjarko »

Skijaš wrote:
Jeb'o te rat za nove granice u lijevo uho. Pitam može li se dogovorom doći do svima prihvatljive podjele BiH, znam i ja da se ubijanjem i paljevinom može svašta ostvariti.
Moze. Ali s kim. Pisao sam vec.
Skijaš

#281 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

Vizionar 1985 wrote:
Skijaš wrote:
Flomastere u ruke i nacrtaj nam.
horkesh

#282 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

Nakon ovih izljeva karavelićijanske mudrosti i crtanja pobjedničkih akcija, ako dođe opet do rata u BiH kontam da se ispalim negdje u toplo i udobno i šaljem pomoć za taj ograničeni rat, a 20 godina poslije neuspješnog završetka ograničenog rata ću im pametovati da nisu to dobro odradili.
Sanjarko

#283 Re: Nastavak UZPa

Post by Sanjarko »

Skijaš wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Skijaš wrote:
Flomastere u ruke i nacrtaj nam.
Pa ima sve pripremljeno sta god hocete. Novo uredzenje ili podjela ali ko ce to prihvatit, a ja vam ne bi ni dao jer me vise nista odavno ne zanima. Meni odavno orilo gorilo. Odustao sam od svega skoro iz raznih razloga.

PS. Kakvi flomasteri. Imaju sad softveri za svasta. ;-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#284 Re: Nastavak UZPa

Post by prljavi Hare »

Od mog dobrog jarana zet s porodicom živi u Švedskoj i kad god dođe na odmor i malo popije,odma iz zadnjeg džepa tola vadi kartu BiH sa pripremljenim i ucrtanim planovima vojne ofanzive na RS.Sve zna!I kako,i gdje i s kakvim jedinicama. :lol: :lol: :lol:
Ali on ne misli ratovati,nema vremena,valja rintati po Skandinaviji,dosta je od njega što je planove napravio. :lol: :lol: :lol:

P.S.Naravo,ni u zadnjem ratu nije učestvovao. :oops:
horkesh

#285 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

pasha078 wrote: 3. Objasnio sam ti razliku izmedju ogranicenog rata i rata 92. Ako imas mozga shvatio si ako ne nemam zivaca ponavljat

Ako mozes ti ispali. Ispali sad, u stvari to ti je najpametnija sto si napisao do sada
Slušaj dobro, nadobudna momčino. Ti meni ne moraš ništa objašnjavati jer ja dobro znam da je rat - rat i da tu nema nikakvih ograničenja, to misle samo generali koji započnu takve ratove, obično ladeći muda po nekakvim štabovima u podrumima. To što se ti NADAŠ - je to je samo nadanje - da će takav rat brzo završiti čim izađeš na pobjedničke linije je upravo to, samo nadanje. Neće. Budi siguran da neće.

To što ti nemaš živaca objašnjavati tvoje ograničene teze je tvoja stvar, ne moja, ako nisi spreman obrazložiti te tvoje "strateške" ciljeve, nemoj ih ni iznositi. Ako, uostalom, zaista vjeruješ u njih i teoriju prvog napada, ti ćeš svakako biti ovdje s nama kako bismo to što ranije završili. Zar ne?

Da znam da ćeš mi ti biti general, kao što ih je bilo u ratu 92, ispalio bih se bez razmišljanja. Ali pošto znam da nećeš, moraću, ipak, ostati u ovoj BiH. Žao mi je što sam te razočarao i svjestan sam da bi najbolje bilo da se sve bošnjačke izdajice odmah ispale, a ostanu samo hrabri momci, spremni ratovati.

Oh wait...
Fudo387

#286 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

pasha078 wrote:
Skijaš wrote:
oakville wrote:De ti Gojeni predloži granice smanjene BiH, pa da odatle počnemo raspravu?
Sasvim u skladu s naslovom teme :-D ali hajde s božjom pomoći, možda na ovom forumu ima kapaciteta koji su sposobni uraditi ono što niko drugi nije bio u stanju.
Kad prozivas te katre i detalje evo ja cu pokusati, s obzirom da sam na pocetku teme dao tu ideju. Iako mislim da je bitnije imati generalni pravac nego detalje, nije na nama da detalje popunimo. No, evo.
Moj prijedlog se zasniva na nekoliko pretpostavki koje smatram razumnim:
1. Sa Hrvatima je moguce naci politicko rjesenje, posebno ako bi se pregovaralo direktno sa Hrvatskom. Hrvatskoj rat nije u interesu iz vise razloga: presuda o uzp, efekat rata na turizam itd.
2. Bilo kakav rat ne bi bio repriza 1992 vec bi se vodio krace zbog velikog pritiska i zapada i istoka da se stane
3. Srbija i Hrvatska bi bile mnogo pazljivije ako bi se odlucile mijesati u takav rat, poucene iskustvom haga itd. Direktno bi se umijesale u slucaju katastrofalnog poraza njihove etnicke grupe.

Dakle ja bih se fokusirao na deal sa Hrvatskom kao prvi korak. Nakon takvog deala ograniceni rat sa Srbima za nove BiH granice:
1. Uzimanje cijele istocne Hercegovine, sve juzno od usca Lima u Drinu, ukljucujuci Cajnice i Focu. Ova teritorija, s obzirom na neutralnost CG je u izuzetno teskoj vojnoj poziciji, prakticno nemoguce dostaviti pojacanja iz BL.
2. Iskoristiti brojcanu prednost oko Sarajeva i uzeti istocno SA, Pale, Sokolac, Rogaticu i Trnovo. Ovo baziram na brojcanoj superiornosti od mozda 10:1 i opet potteskoce veze sa BL.
4. Zatvoriti dzep na Ozrenu

Sto se tice Brckog, braniti ga da se onemoguce pojacanja u istocni dio, ali ga u pregovorima prepustiti Srbima jer im je nuzan za vezu sa BL. Takodjer odmah jos u toku ovih operacija ponuditi ‘mrkvu’ Srbima da ce RS u novim granicama moci ici van BiH odnosno da cemo pristati da ih Srbija anektira. Na taj nacin pred MZ izgledamo kao strana spremna na kompromis.

Kad se izadje na ove granice stati i preci u defanzivan mod u slucaju da Srbi ne pristanu. U toj varijanti samo braniti ovo, a oni neka se mobiliziraju i ginu da probijaju linije.

Ovo bi rezultiralo sa nekih 70% BiH pod kontrolom federacije.
:lol:
Juliuscezar

#287 Re: Nastavak UZPa

Post by Juliuscezar »

ne treba zuriti ali da nisu ovo UZPovci poceli po starom obicaju sa teroristickim napadima. Kod Capljine kamen izbacio voz iz šina
Skijaš

#288 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:
Skijaš wrote:
pasha078 wrote:Kad prozivas te katre i detalje evo ja cu pokusati
4. Zatvoriti dzep na Ozrenu.
Ako se Srbi sloze sa ovim granicama ne mora se ratovat
Slušao sam Pejakovića prije rata nekad, kaže idem ja šumom, kad odjednom iza sebe čujem HUU, okrenem se, pogledam, nema ništa. Nastavim tako, kad iza mene opet ono HUU. Ja se opet okrenem, pogledam, opet ništa. Nastavim svojim putem ali iza mene opet ono isto HUU. Okrenem se ja tako, a ono mene tuku.

Tako i ja. Pokušam shvatiti tvoje žvrljotine, pa pokušam još jednom, pokušam i treći put i skontam, pa ti mene zajebavaš.
horkesh

#289 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

Argumentovan lik, dva zadnja posta završi s "vidim da gubiš živce" i "odoh, nemam vremena". Jesi nam šukno jarane, pravo si cool, generalski čin.
horkesh

#290 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

pasha078 wrote:
horkesh wrote:Argumentovan lik, dva zadnja posta završi s "vidim da gubiš živce" i "odoh, nemam vremena". Jesi nam šukno jarane, pravo si cool, generalski čin.

Kad se kulturi naucis mozemo diskutovat, naravno
Zar nisi otišao nakon što si odustao od obrazlaganja nadobudnih osvajačkih poduhvata? Pretpostavljam da si zauzet smišljanjem novih strategija odbrane bošnjaštva, a i ako izgubimo ovdje, ti ćeš nam onda moći reći "pa jesam li vam rekao kako trebate."

Ko o čemu, kurva o poštenju.
vazi

#291 Re: Nastavak UZPa

Post by vazi »

prljavi Hare wrote:Od mog dobrog jarana zet s porodicom živi u Švedskoj i kad god dođe na odmor i malo popije,odma iz zadnjeg džepa tola vadi kartu BiH sa pripremljenim i ucrtanim planovima vojne ofanzive na RS.Sve zna!I kako,i gdje i s kakvim jedinicama. :lol: :lol: :lol:
Ali on ne misli ratovati,nema vremena,valja rintati po Skandinaviji,dosta je od njega što je planove napravio. :lol: :lol: :lol:

P.S.Naravo,ni u zadnjem ratu nije učestvovao. :oops:
Takvih je najvise :lol: :lol:
horkesh

#292 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

pasha078 wrote:
horkesh wrote: Ko o čemu, kurva o poštenju.
Za zadnje te prijavim
Prijavi slobodno, stara izreka u našim krajevima, možda ti nisi čuo za nju :-D

Bolan, nisi mogao "pobijediti" u forumskoj raspravi, nego si morao pribjeći moljakanju međunarodne zajednice (tj. moderatorskog tima), a misliš da bi pobijedio u "ograničenom ratu".
horkesh

#293 Re: Nastavak UZPa

Post by horkesh »

pasha078 wrote:
Uvijek sam za raspravu, ali mora biti nivo kulture i respekta.

Kad se tome naucis javi se

Nisam te prijavio, nisam nikad nikog na forumu jer mi se hebe nije mi ovo smisao zivota ko mozda tebi
A, majku mu, ja sve sjedio u grču i čekao hoćeš li me prijaviti zbog narodne poslovice.

Mislim, jesi rekao da ćeš me prijaviti. Sad, opet, nikad ne prijavljuješ? Shvatićeš moju šizofreniju po ovom pitanju.

Pošto nisi baš najpotkovaniji po pitanju narodnih poslovica, evo ti još jedna, čak je i militaristička, taman kakvu voliš:

"Prazna puška ne puca".
madner

#294 Re: Nastavak UZPa

Post by madner »

Ogranicen rat je glupa ideja, jer nije moguce dovesti isti do kraja bez saglasnosti MZ. Sto bi dovelo do Sirijazije sukoba, veci bi se igrali rata preko BiH.

Samo planovi koji dovode do potpunog sloma RS su validni i vrijedni pokusaja.
madner

#295 Re: Nastavak UZPa

Post by madner »

General War wrote:
madner wrote:To mic po mic je samotjesenje zbog impotencije bosanske politike.
Misllis bosnjacke politike? Bosanske politike davno nema ako ju je uopste bilo.
Narod bira sampione bosanske politike, samo isti ne umiju. Bosnjacka politika se vodi paralelno.
Streptokok

#296 Re: Nastavak UZPa

Post by Streptokok »

horkesh wrote:
pasha078 wrote:
Uvijek sam za raspravu, ali mora biti nivo kulture i respekta.

Kad se tome naucis javi se

Nisam te prijavio, nisam nikad nikog na forumu jer mi se hebe nije mi ovo smisao zivota ko mozda tebi
A, majku mu, ja sve sjedio u grču i čekao hoćeš li me prijaviti zbog narodne poslovice.

Mislim, jesi rekao da ćeš me prijaviti. Sad, opet, nikad ne prijavljuješ? Shvatićeš moju šizofreniju po ovom pitanju.

Pošto nisi baš najpotkovaniji po pitanju narodnih poslovica, evo ti još jedna, čak je i militaristička, taman kakvu voliš:

"Prazna puška ne puca".
A ima o ona, prazne se dvojica boje a pune samo jedan. Haman ispade bolje prazna nego puna.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#297 Re: Nastavak UZPa

Post by Chmoljo »

512MB wrote:
smijesni_ste wrote:Hoćemo...samo dok se vi vratite iz dijaspore i pomognete nam u radjanju i razvijanju
Ja ti mogu samo pomoc u pravljenu
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» 512MB

mjesec

Banned user for reason “kršenje pravila foruma, govor mržnje”
» nadInsan

trajno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#298 Re: Nastavak UZPa

Post by Chmoljo »

klikneš na njegov nick, pa će ti se samo kazati. dosta mi je Latića ovako, ne treba mi još jedan na forumu sa bolesnim fiksacijama na miješane brakove.
Sanjarko

#299 Re: Nastavak UZPa

Post by Sanjarko »

Nego sta je ovo. Pratim neke forume druge i sad i na tim forumima pozivaju forumasi na nase istrebljenje, ono 1/3 pokrstit itd. :shock: :(

Ja mislio normala ljudi koliko toliko. Sokirase me.

On topik kazu da je bila sabotaza ovog voza sto danas iskoci. Namjerno da je uradzeno da iskoci nekako.

Znaci ide rat kako je najavljivan 2018 izgleda. Ovo sve lako moze eskalirati. :(
tandmand

#300 Re: Nastavak UZPa

Post by tandmand »

Vizionar 1985 wrote:Nego sta je ovo. Pratim neke forume druge i sad i na tim forumima pozivaju forumasi na nase istrebljenje, ono 1/3 pokrstit itd. :shock: :(

Ja mislio normala ljudi koliko toliko. Sokirase me.

On topik kazu da je bila sabotaza ovog voza sto danas iskoci. Namjerno da je uradzeno da iskoci nekako.

Znaci ide rat kako je najavljivan 2018 izgleda. Ovo sve lako moze eskalirati. :(
U Slavoniji mobilizacija ...
Post Reply