Dizane cijene i ega

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#276 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
:hmpf:

Nisam sigurna da ces biti zadovoljan sa tom kombinacijom. 40/20 - je suvise mlada . Tebi pocinje sve da smeta a njoj sve interesantno,doba kada se istrazuje, zeli probati stosta .... ne mozes ici u korak sa tim.40 su i godine kada tijelo posustaje , lagano i ako nisi do tada vodio racuna o izhrani pocinju mali problemi. :-)

Ne bih rekla da zive duze. bez obzira koliko brak zna imati problema , nesuglasnica ipak zivot u dvoje je zdraviji i nudi duzi zivot oboma.

Samci su samci- podlozni depresiji, izlolaciji , bez prijatelja-- :-?

:D
Seksualni zivot ima -vise kombinacija ili nema. :oops: :lol:
Ne mislim se zenit, premlad sam za to. Mozda poslije 60-te kad se valjda uozbiljim.
I ozenio bih neku stariju i iskusniju. :D
Ramzess Veliki

#277 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:Nije se ni meni desilo da ne mogu....jesam li normalan :?
Nisi mogo il ne mogo. :lol:
Ramzess Veliki

#278 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

male_okice wrote:
Ramzess Veliki wrote:
... od slucaja do slucaja, ali mislim da bi muskarac poslije 40-te trebao biti u vezi sa 15-20 godina mladjom kako bi bili kompatibilni u krevetu.
Jer ... ako jedna strana zeli seks, a druga nema volje - nema tu druge nego i ti pusti stomak. Ili u svaleraciju.
Muskarcima je seks vrlo bitan radi metabolizma i psihickog zdravlja.
hm...ovako znam tri para u kojima je musko starije 15+ godina...i jarane ne mogu oni njima pera odbiti. 2 para su: on ima haman 40 ona je jos u 20, a 1 par on ima 55 njoj je sad 40. i covjece prvo vi muski izgledate kao da vodate kcerke, onda ono sto nju sad puca tebe je davno proslo. ona hoce u kafice, diskoteke, svirke, izlaske, a ti bi dosao s posla i legao spavati, nisi ti za svaku noc pijanka do jutarnjih sati pa na posao, ne moze metabolizam podnijeti...a tek sex, pa eto mozda ga ima vise nego muskarac od 40 godina koji je sa svojom vrsnjakinjom ali drzim da je ipak bitniji kvalitet nego kvantitet.

uglavnom mislim da je 10god razlike neki max za dobro partnerstvo gdje oba partnera mogu imati neko svoje zadovljstvo :-D
Kako povrsno shvatate stvari, nije bitan samo seks a ni medjusobno slaganje. Najbitnija stvar je pokazati curu drugima. :lol:
moonca

#279 Re: Dizane cijene i ega

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
moonca wrote:
:hmpf:

Nisam sigurna da ces biti zadovoljan sa tom kombinacijom. 40/20 - je suvise mlada . Tebi pocinje sve da smeta a njoj sve interesantno,doba kada se istrazuje, zeli probati stosta .... ne mozes ici u korak sa tim.40 su i godine kada tijelo posustaje , lagano i ako nisi do tada vodio racuna o izhrani pocinju mali problemi. :-)

Ne bih rekla da zive duze. bez obzira koliko brak zna imati problema , nesuglasnica ipak zivot u dvoje je zdraviji i nudi duzi zivot oboma.

Samci su samci- podlozni depresiji, izlolaciji , bez prijatelja-- :-?

:D
Seksualni zivot ima -vise kombinacija ili nema. :oops: :lol:
Ne mislim se zenit, premlad sam za to. Mozda poslije 60-te kad se valjda uozbiljim.
I ozenio bih neku stariju i iskusniju. :D
Ozenio bi se ti iz istih stopa samo da naidje :curica: .
No, ne misilim da ti je lose sve dokle gok imas prijateljica oko sebe,a nadam se da ih trenutno imas.
U 60 tim , hm , biti ces prilicno 'savijene kicme' i biti ce tesko da je ispravljas sa nekom . :-) o kom iskustvu aludiras?
:)
Ramzess Veliki

#280 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: Ozenio bi se ti iz istih stopa samo da naidje :curica: .
No, ne misilim da ti je lose sve dokle gok imas prijateljica oko sebe,a nadam se da ih trenutno imas.
U 60 tim , hm , biti ces prilicno 'savijene kicme' i biti ce tesko da je ispravljas sa nekom . :-) o kom iskustvu aludiras?
Ne brinem se za kicmu, posao mi je lezeci. :D
Mislio sam iskusnija u poslu da je stekla nekretnina i pokretnina, a starija da mi to sve brzo ostavi u nasljedje. :pisnuo:

PS: Zafrkavam se, kontas? :D
moonca

#281 Re: Dizane cijene i ega

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
moonca wrote: Ozenio bi se ti iz istih stopa samo da naidje :curica: .
Ne brinem se za kicmu, posao mi je lezeci. :D
Mislio sam iskusnija u poslu da je stekla nekretnina i pokretnina, a starija da mi to sve brzo ostavi u nasljedje. :pisnuo:

PS: Zafrkavam se, kontas? :D
:dada:

Do tada, nastoj odrzat kondiciju. :babinsin:

Zene ne zele da budu samice kao vi po izboru, radije ne mogu naci voljnog. :place1:
Ramzess Veliki

#282 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote: Žene poput mene trebaju nekog da ih voli beskrajno, i da zanemari sve njihove mane.
I ja zelim nekoga da me voli beskrajno. Svi zele da ih neko voli beskrajno.
Ali ocekivati da neko zanemari moje mane kojih sam svjestan i da me voli beskrajno kakav god da sam ... znas ... :roll:
Ramzess Veliki

#283 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: :dada:

Zene ne zele da budu samice kao vi po izboru, radije ne mogu naci voljnog. :place1:
Ma znam ... zenama nije lako zivjeti samima. Ne zbog njih samih, nego zbog drustva koje vise pogoduje muskarcima, mada se mnoge zene dobro snadju I u takvom drustvu, cesto mnogo bolje nego mnogi muskarci.
Mislim da zbog pada drustvenih vrijednosti moramo resetirati sistem. Ovakav sa iskrivljenim drustvenim normama vodi nas u kolektivnu propast. Nije cudno sto zene u sistemu obrnutih vrijednosti privuku mnogo stariji muskarci, kad nemaju mogucnost izbora kod mladjih muskaraca.
moonca

#284 Re: Dizane cijene i ega

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:

Ma znam ... zenama nije lako zivjeti samima. Ne zbog njih samih, nego zbog drustva koje vise pogoduje muskarcima, mada se mnoge zene dobro snadju I u takvom drustvu, cesto mnogo bolje nego mnogi muskarci.
Mislim da zbog pada drustvenih vrijednosti moramo resetirati sistem. Ovakav sa iskrivljenim drustvenim normama vodi nas u kolektivnu propast. Nije cudno sto zene u sistemu obrnutih vrijednosti privuku mnogo stariji muskarci, kad nemaju mogucnost izbora kod mladjih muskaraca.
Nisam sigurna da je izbor u pitanju.
U odredjenom dobu -neke zene zele i privlaci ih znatno stariji muskarac, no kako godine dolaze ta razlika postaje nesnosljivija. :-)
Ramzess Veliki

#285 Re: Dizane cijene i ega

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
Nisam sigurna da je izbor u pitanju.
U odredjenom dobu -neke zene zele i privlaci ih znatno stariji muskarac, no kako godine dolaze ta razlika postaje nesnosljivija. :-)
Da, slazem se. Kao I muskarcima, neke privlace starije zene. To je stvar vlastitog ukusa, odnosno predmeta interesovanja. Neko voli da mu ga jaro zabije, jel ... I to se sad moze krunisat' brakom. :lol:
Kako godine prolaze sve ti postaje nesnosljivo. :lol:

Ja se nadam da cu docekat godine kad cu postati privlacan mladjim djevojkama. :lol:

U svom ovom haosu od veza, prevara, iskoristavanja na ovaj onaj nacin, borbe sam protiv svih ... brak sa prikladnom osobom zvuci vrlo primamljivo. :)
ovo_mi_je_nick

#286 Re: Dizane cijene i ega

Post by ovo_mi_je_nick »

Kad dogovoriš sa "dvaespeticom" izlaz nema te starke za koju bi je mjenjao taman da je doktorirala sve poze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#287 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije se ni meni desilo da ne mogu....jesam li normalan :?
Nisi mogo il ne mogo. :lol:
Molim, pojasni :hmpf:
Euridika
Globalna šefica

#288 Re: Dizane cijene i ega

Post by Euridika »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:... Postavlja se pitanje: kako biti pogođen tom pričom, ako znaš da to baš i nije tako? Da je to više mišljenje kreirano kroz virtuelni svijet?
A podpitanje: ako i jeste tako (mišljenje o drugom spolu), u realnom svijetu, a ti si (ili ja, nebitno) živi dokaz da nije tako, kako onda ta priča uopšte može da pogađa?

Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
Upada u oči i ove fine ženske osobe se osjećaju loše vjerovatno.
Vedre su i dobre, pametne i tamo na temu o hrani lijepe super slike. Konstruktivne su u savjetima i sl.
Malo više poštovanja ne bi škodilo. Ne odnosi se na tebe.
Da, Saro, u pravu si. Upravo ono što upada u oči je da se žene više ocrnjuju na forumu. Ženske replike su skoro uvijek odgovor na početnu provokaciju sa muške strane. Kako Toma reče, kad se neka laž plasira dovoljno dugo i dovoljno često, ona preraste u općeprihvaćenu "istinu". Zato "pogađa" ... počneš se preispitivati da li je to stvarno mišljenje diskutanata (i opće muške populacije), čim se toliko često ponavlja i revnosno brani.
supercali

#289 Re: Dizane cijene i ega

Post by supercali »

Euridika wrote:
SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:... Postavlja se pitanje: kako biti pogođen tom pričom, ako znaš da to baš i nije tako? Da je to više mišljenje kreirano kroz virtuelni svijet?
A podpitanje: ako i jeste tako (mišljenje o drugom spolu), u realnom svijetu, a ti si (ili ja, nebitno) živi dokaz da nije tako, kako onda ta priča uopšte može da pogađa?

Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
Upada u oči i ove fine ženske osobe se osjećaju loše vjerovatno.
Vedre su i dobre, pametne i tamo na temu o hrani lijepe super slike. Konstruktivne su u savjetima i sl.
Malo više poštovanja ne bi škodilo. Ne odnosi se na tebe.
Da, Saro, u pravu si. Upravo ono što upada u oči je da se žene više ocrnjuju na forumu. Ženske replike su skoro uvijek odgovor na početnu provokaciju sa muške strane. Kako Toma reče, kad se neka laž plasira dovoljno dugo i dovoljno često, ona preraste u općeprihvaćenu "istinu". Zato "pogađa" ... počneš se preispitivati da li je to stvarno mišljenje diskutanata (i opće muške populacije), čim se toliko često ponavlja i revnosno brani.
Nije u pravu i mora sara na kafu doci da razbije predrasude
Tomahawk11
Globalni moderator

#290 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

Uzeti u obzir opšte profile žene i muškarca.
Sve mane (pogotovo) i vrline.
Onda će biti lakše objasniti stvari o kojima se priča na ovoj temi.
Garantujem da je mnogima ovo drugo (virtuelno) ja i da u stvarnom životu uopšte nisu takve osobe.
Bolje i to nego da budu poput onih iz filma Hostel, ovamo porodica, fin posao, osmjeh....i onda plate da bi mučili i ubijali druge ljude.
Ovo je uglavnom harmless, ok, bude povrijeđenih ega, oštrih startova, ali u principu, sve se završava na nekoj generalizaciji.
Ko to sebi objasni, ne bi trebalo puno da ga pogađa.
Ok, ako se sa nekim već znaš i privatno, pa piše, recimo, nešto što te ono baš iznenađuje, to je malo drugačije, ali anonimni nick....meh :P
male_okice

#291 Re: Dizane cijene i ega

Post by male_okice »

Ramzess Veliki wrote:

pa mislim da je ipak zenama lakse samima nego vama muskima. narocito u starosti. pogledaj malo bolje oko sebe udovice pa onda udovce...puno vise zena je zadovoljno svojim statusom da tako kazem i nema namjeru ni da se udaje opet niti bilo sta, a jako mnogo posla obavljaju same ili angazuju nekoga, dok muskarci uglavnom opet traze nekog da im ima eto barem skuhati kaHvu :-D
male_okice

#292 Re: Dizane cijene i ega

Post by male_okice »

Ramzess Veliki wrote:
male_okice wrote:
Ramzess Veliki wrote:
... od slucaja do slucaja, ali mislim da bi muskarac poslije 40-te trebao biti u vezi sa 15-20 godina mladjom kako bi bili kompatibilni u krevetu.
Jer ... ako jedna strana zeli seks, a druga nema volje - nema tu druge nego i ti pusti stomak. Ili u svaleraciju.
Muskarcima je seks vrlo bitan radi metabolizma i psihickog zdravlja.
hm...ovako znam tri para u kojima je musko starije 15+ godina...i jarane ne mogu oni njima pera odbiti. 2 para su: on ima haman 40 ona je jos u 20, a 1 par on ima 55 njoj je sad 40. i covjece prvo vi muski izgledate kao da vodate kcerke, onda ono sto nju sad puca tebe je davno proslo. ona hoce u kafice, diskoteke, svirke, izlaske, a ti bi dosao s posla i legao spavati, nisi ti za svaku noc pijanka do jutarnjih sati pa na posao, ne moze metabolizam podnijeti...a tek sex, pa eto mozda ga ima vise nego muskarac od 40 godina koji je sa svojom vrsnjakinjom ali drzim da je ipak bitniji kvalitet nego kvantitet.

uglavnom mislim da je 10god razlike neki max za dobro partnerstvo gdje oba partnera mogu imati neko svoje zadovljstvo :-D
Kako povrsno shvatate stvari, nije bitan samo seks a ni medjusobno slaganje. Najbitnija stvar je pokazati curu drugima. :lol:
vjerovatno ima i toga, mada kad zagusti sta ces onda? nije lako biti sponzor citav zivot. iscrpi to.
JThomas

#293 Re: Dizane cijene i ega

Post by JThomas »

onaj ko ima pare, društveni položaj i vlast uvijek je, otkad postoji društvo, koristio druge ljude za zadovoljavanje svojih raznih potreba. i to nije samo za ovog podforuma, čak nije ni primarno. a onaj ko nema pare, društveni položaj i vlast - jebiga, za njega i nije realna tema vodati mladu dobru koku od 25 godina ako je njemu 50... :-D
male_okice

#294 Re: Dizane cijene i ega

Post by male_okice »

JThomas wrote:onaj ko ima pare, društveni položaj i vlast uvijek je, otkad postoji društvo, koristio druge ljude za zadovoljavanje svojih raznih potreba. i to nije samo za ovog podforuma, čak nije ni primarno. a onaj ko nema pare, društveni položaj i vlast - jebiga, za njega i nije realna tema vodati mladu dobru koku od 25 godina ako je njemu 50... :-D
pa sad, nije tesko uhvatiti mladu curu kod nas i bez puno love...narocito ako je ona sa sela, porodica malo mnogobrojnija, ona zavrsila neku skolu, nema posla, naravno od nje se ocekuje da se uda sto prije da olaksa roditeljima, i onda naleti on u nekom kaficu ima nesto malo parica da plati pice, jer radi negdje za 500 KM i jos mozda zivi negdje u gradu (naravno sa svojim roditeljima jer je njihova kuca) i to je njoj jack pot.

eh kad dodje u "grad" vidi malo kako gradske cure se ponasaju, i komsinice onda malo apetiti se povecaju...mislim vidjela sam ovakve scenarije narocito sa curama koje dodju iz Cazina, Buzima (bez uvrede ikome), ali kao sto ova jedna moja poznanica rece dodju sve zamotane i ne prodje 2 mjeseca sve se odmotaju i odmah sminka i frizura i nokti se rade :-)
JThomas

#295 Re: Dizane cijene i ega

Post by JThomas »

opet je relativno riječ o istom. samo su kriteriji niži. za nekoga će društveni položaj biti samo doći u sarajevo.
zoomba

#296 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

Ovde su zene toliko predvidljive da je to :zzzz:
zoomba

#297 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

Toliko stvari u zivotu ima i ne treba se ogranicavati na jedno , vec usputno da bude i ostati svoj , a zene prisvajaju i umisljaju da posjeduju , konstrukcija u njihovoj glavi obicno jedno a covjek koji ispred njih stoji je nesto drugo , traze neki skriveni potencijal u muskima koji ne postoji, ako musko zeli da spava sa zenom to ne znaci da se tu jos nesto dogadja :D

Zene se jos uvjek mogu kupiti sitnicama dok kod muski to ne pali
Last edited by zoomba on 14/12/2017 12:50, edited 1 time in total.
moonca

#298 Re: Dizane cijene i ega

Post by moonca »

zoomba wrote:Toliko stvari u zivotu ima i ne treba se ogranicavati na jedno , vec usputno da bude i ostati svoj , a zene prisvajaju i umisljaju da posjeduju , konstrukcija u njihovoj glavi obicno jedno a covjek koji ispred njih stoji je nesto drugo , traze neki skriveni potencijal koji ne postoji, ako musko zeli da spava sa zenom to ne znaci da se tu jos nesto dogadja :D

Na sta si mislio?

Sitnice cine zivot. :D
zoomba

#299 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

moonca wrote:
zoomba wrote:Toliko stvari u zivotu ima i ne treba se ogranicavati na jedno , vec usputno da bude i ostati svoj , a zene prisvajaju i umisljaju da posjeduju , konstrukcija u njihovoj glavi obicno jedno a covjek koji ispred njih stoji je nesto drugo , traze neki skriveni potencijal koji ne postoji, ako musko zeli da spava sa zenom to ne znaci da se tu jos nesto dogadja :D

Na sta si mislio?

Sitnice cine zivot. :D
Zene su previse sitnicave + na to kad pocnu umisljati i filmove razvijati i razne scenarije u glavi ode to daleko..

Muski imaju razne hobije , dok zene inaju samo jedan a to je kako da kontrolisu musko..

Moonca zamisli da je covjek ostao sa jednom zenom , nikad ostatak svijeta ne bi otkrio , zamisli jedan kolumbo da je bio ogranicen, ti danas nebi vidjela amerike
zoomba

#300 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

Zenama ne treba puno, dovoljno je da imaju jednu budalu pored sebe :thumbup:
Post Reply