Dražen došao sa 26 godina u NBA a malom tek 19.kakavdanakneiskustvu wrote:malo je ovo utakmica za usporedbu,ali tesko da je ovo na nivou petrovica,bar na nivou one sezone kad je bio u 3. petorci lige,ali kako je doncic krenuo,nebo mu je granica
LUKA DONČIĆ
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
gidra
#276 Re: LUKA DONČIĆ
-
kakavdanakneiskustvu
#277 Re: LUKA DONČIĆ
pa znam ja to,samo kazem da nisam siguran da je ovo ravno petrovicu u sezoni kad je bio u 3. petorci lige,i nije dosao sa 26 nego sa 25 u nba,nije da je neka velika razlika,samo kazem
- KB9
#278 Re: LUKA DONČIĆ
malac je izmislio kosarku za petrovica, sva fama zbog toga sto je umro
-
kakavdanakneiskustvu
#279 Re: LUKA DONČIĆ
KB9 wrote:malac je izmislio kosarku za petrovica, sva fama zbog toga sto je umro
slažem se da je puno toga oko petrovica napumpano zbog smrti,ali 93. biti u 3. petorrci lige i to kao bek šuter,velika,velika stvar
iz teksta e. avdica o petrovicu - Biti treća petorka lige '93, biti treći najbolji bek šuter u NBA 1993. godine, pri čemu ste bijelac iz bivše Juge, iz Šibenika, a protivnici na toj poziciji su vam Michael Jordan, Clyde Drexler, Mitch Richmond, Joe Dumars, Reggie Miller, John Starks, Vernon Maxwell, Byron Scott, Dale Ellis, Dan Majerle, Mahmoud Abdul Rauf, Ron Harper, Jeff Malone, Jeff Hornacek, Hersey Hawkins, Kendall Gill i Ricky Pierce je gotovo pa nemoguće. (Ovako kada pročitate kakvi su bekovi igrali u NBA krajem 80-tih, početkom 90-tih, to je da vam pamet stane). Dražen je u ovoj konkurenciji košarkaških mašina dvije godine zaredom išao preko 20 poena po utakmici, uz 50% šuta iz igre...
- Diwan
#280 Re: LUKA DONČIĆ
Dražen je bio igračina i kao takav je doživio uspjeh, a ovako nešto mogu pisati samo oni koji su rođeni vjerovatno iza rata. Za mene lično je najbolji košarkaš sa ovih prostora i nažalost, tek kad je počeo da dobiva prostor i priliku da zasija pravim sjajem i u NBA, nije mogao dalje zbog sudbine.KB9 wrote:malac je izmislio kosarku za petrovica, sva fama zbog toga sto je umro
-
kakavdanakneiskustvu
#281 Re: LUKA DONČIĆ
covjek je bio u 3. petorci nba 1993.,u svojoj 4 . sezoni,i to je cinjenica,a meni nikad nije bio osobito drag
- Diwan
#282 Re: LUKA DONČIĆ
U redu je ne simpatisati nekoga, ali ne možemo negirati činjenice - on je razvaljivao po Evropi, bio dominantan na način koji se u današnje vrijeme ne viđa, onda otišao u Portland i sjedio zakovan na klupi bez prave prilike. Proigrao je odmah kad je i dobio priliku. Za mene zvijer od igrača. Već sam pisao ranije da me po igri Luka podsjeća na njega, ali evo ima priliku i da ga nadmaši.kakavdanakneiskustvu wrote:covjek je bio u 3. petorci nba 1993.,u svojoj 4 . sezoni,i to je cinjenica,a meni nikad nije bio osobito drag
-
kakavdanakneiskustvu
#283 Re: LUKA DONČIĆ
luka je drukciji tip igraca,petrovic je bio iskljucivo šuter,luka igra sve,vise lici na kukoca ili cak jos vise na bodirogu s tim sto bodiroga bas i nije trojke sutao oviliko koliko to doncic to radi
- Diwan
#284 Re: LUKA DONČIĆ
Generalno je danas mnogo bolja situacija za evropljane u NBA nego kad je on igrao. On bi danas odmah bio u startnoj petorci u večini ekipa.
-
kakavdanakneiskustvu
#285 Re: LUKA DONČIĆ
ma to je istina,samo kazem da meni bas i nisu slicni tipovi igraca
- JThomas
#286 Re: LUKA DONČIĆ
luka u rookie nba sezoni ima zasad veći prosjek poena nego prethodnu u euroligi. uz sve dužno poštovanje njegovom talentu, malo je i do lige
lauri markanen zabija 15 na koledžu - u rookie nba sezoni isto. igra napreduje, tehnologija napreduje, ali je i razvodnjena pravilima i kriterijima. opet uz sve dužno poštovanje, danas se za poluvrijeme zabija 50. devin booker zabija 60.
a pošto je dražen zabijao 22 '93, na istoku punom katila kojima je za razliku od danas bilo zaista dozvoljeno da drže, čupaju i udaraju, uz manje raširen prostor...mislim da bi danas mogao samo više i bolje.
a pošto je dražen zabijao 22 '93, na istoku punom katila kojima je za razliku od danas bilo zaista dozvoljeno da drže, čupaju i udaraju, uz manje raširen prostor...mislim da bi danas mogao samo više i bolje.
-
kakavdanakneiskustvu
#287 Re: LUKA DONČIĆ
JThomas wrote:luka u rookie nba sezoni ima zasad veći prosjek poena nego prethodnu u euroligi. uz sve dužno poštovanje njegovom talentu, malo je i do ligelauri markanen zabija 15 na koledžu - u rookie nba sezoni isto. igra napreduje, tehnologija napreduje, ali je i razvodnjena pravilima i kriterijima. opet uz sve dužno poštovanje, danas se za poluvrijeme zabija 50. devin booker zabija 60.
iako,luka i ima vecu minutazu ove nego prosle sezone i cini mi se da sad bas i ne igra playa kao prosle u realu
- JThomas
#288 Re: LUKA DONČIĆ
sve je to u redu. ali obrazac je vidljiv. i igrači koji sigurno neće biti legende svih vremena zabijaju neke opscene cifre poena, i prenose ili čak popravljaju cifre iz takmičenja neuporedivo slabijeg kvaliteta. napadački talentovan igrač nikad nije imao više prostora da igra, i bukvalno i figurativno, niti veću zaštitu od strane pravila i kriterija.
- Thorgerson
#290 Re: LUKA DONČIĆ
Luka jeste igracina, ali ne vidim uopste cemu usporedba sa Petrovicem. Mislim kruske i jabuke. Totalno drugo vrijeme, nacin igre i sve generalno.
Doncic sa 19 godina je dobio odrijesene ruke u ekipi. Naravno, on je to max iskoristio. Ali nije isto dobiti 30+ min igre, mogucnost da opusteno sutiras 15-20 suteva po tekmi, bez pritiska... Naravno, Luka je to zasluzio, ali da je sada 93. godina ja cisto sumnjam da bi igrao tek tako u prvoj sezoni 30+ minuta.
Doncic sa 19 godina je dobio odrijesene ruke u ekipi. Naravno, on je to max iskoristio. Ali nije isto dobiti 30+ min igre, mogucnost da opusteno sutiras 15-20 suteva po tekmi, bez pritiska... Naravno, Luka je to zasluzio, ali da je sada 93. godina ja cisto sumnjam da bi igrao tek tako u prvoj sezoni 30+ minuta.
-
kakavdanakneiskustvu
#291 Re: LUKA DONČIĆ
93. sa 19 godina jedva da su amerikanci dolazili u nba a kamoli evropljani
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#292 Re: LUKA DONČIĆ
JEBI DONKARA
- KB9
#293 Re: LUKA DONČIĆ
luka ima potencijal da bez problema bude u jednoj od petorki lige a kako je zapoceo svoju nba karijeru jedino ga povrede mogu uhelacit sto se kaze, momak gazi u prvoj sezonikakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:malac je izmislio kosarku za petrovica, sva fama zbog toga sto je umro
slažem se da je puno toga oko petrovica napumpano zbog smrti,ali 93. biti u 3. petorrci lige i to kao bek šuter,velika,velika stvar
iz teksta e. avdica o petrovicu - Biti treća petorka lige '93, biti treći najbolji bek šuter u NBA 1993. godine, pri čemu ste bijelac iz bivše Juge, iz Šibenika, a protivnici na toj poziciji su vam Michael Jordan, Clyde Drexler, Mitch Richmond, Joe Dumars, Reggie Miller, John Starks, Vernon Maxwell, Byron Scott, Dale Ellis, Dan Majerle, Mahmoud Abdul Rauf, Ron Harper, Jeff Malone, Jeff Hornacek, Hersey Hawkins, Kendall Gill i Ricky Pierce je gotovo pa nemoguće. (Ovako kada pročitate kakvi su bekovi igrali u NBA krajem 80-tih, početkom 90-tih, to je da vam pamet stane). Dražen je u ovoj konkurenciji košarkaških mašina dvije godine zaredom išao preko 20 poena po utakmici, uz 50% šuta iz igre...
-
kakavdanakneiskustvu
#294 Re: LUKA DONČIĆ
tesko da moze ove sezone biti u jednoj od najboljih petorci lige,na to sam ja mislio
- KB9
#295 Re: LUKA DONČIĆ
znaci treba bit u prvoj sezoni u najboljoj petorci jer drazen nije bio u svojoj? dje je ba tu logika?kakavdanakneiskustvu wrote:tesko da moze ove sezone biti u jednoj od najboljih petorci lige,na to sam ja mislio
-
kakavdanakneiskustvu
#296 Re: LUKA DONČIĆ
ja napisah da nisam siguran da je ovo sto trenutno igra doncic ravno onome sto je petrovic igrao u svojoj zadnjoj sezoni
- KB9
#297 Re: LUKA DONČIĆ
evo ja napisah da ce igrat istu il bolju sezonu od te u karijeri ako ga ne poklope lomovi i operacijekakavdanakneiskustvu wrote:ja napisah da nisam siguran da je ovo sto trenutno igra doncic ravno onome sto je petrovic igrao u svojoj zadnjoj sezoni
ti poredis neuporedive stvari a ja nagadjam na trenutnom
oba sviramo kurcu
to ti i govorim
momak NA POCETKU razvaljuje vise od drazena (mozda cak vise od bilo kojeg evropljanina ikad) i to je to, ostalo cemo sve vidit
-
kakavdanakneiskustvu
#298 Re: LUKA DONČIĆ
ponavljam,nisam siguran da ovo sto trenutno doncic igra je na nivou onoga sto je igrao petrovic u svojoj zadnjoj sezoni kad je bio u 3. petorci lige,zivi bili pa vidjeli
gasol je bio rookie sezone
gasol je bio rookie sezone
- KB9
#299 Re: LUKA DONČIĆ
pa govorim ti da poredis neuporedivo, kratko i jasno
-
kakavdanakneiskustvu
#300 Re: LUKA DONČIĆ
a kako kome,meni je to uporedivo