Kovjesticanametli wrote:smajlistobljuje pa kakva je ovo nakaza
Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
-
julisiz es grant
#276 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
- insomnia78
#277 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Ali znaci upravo to. Sto bi rekli u OŠ potice od grcke rijeci...Hakiz wrote:Pederastija se ne može vezati za pedofiliju..jeza u ledja wrote:Cisto ono, informacije radi, izraz "peder" je uvrjedljiv. Nastao iz rijeci pederastija, sto bi opisivalo nekoga ko voli - djecake.
Time opisuje muske homoseksualce kao pedofile. Samim tim je izraz - uvrjedljiv.
Uostalom
Pederastija (iz starogrč. παις, παιδος i starogrč. ἐραστήςje) je naziv za intimni odnos između odrasle muške osobe i adolescenta dječaka koji nisu u međusobnoj srodnosti. Riječ potječe iz starogrčkog jezika i znači ljubav prema dječacima,[1] a nastala je od grčkog παῖς (pais) "dijete, dječak " i ἐραστής (erastes) "ljubavnik".
- jeza u ledja
#278 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
I nek me ispravi Fransoa, ako se ne varam ta rijec "peder" je kod nas dosla bas iz francuskog jezika. A kod njih vjerovatno iz grckog.
Cuj ne moze se povezati.
Cuj ne moze se povezati.
- dječak sa šibicama
#279 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Nisam siguran da Bozo zeli da ga zovu "princ sevdaha". Mozda bi mu vise godio epitet princeza 
- vjesticanametli
#280 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Pa Kozojulisiz es grant wrote:Kovjesticanametli wrote:smajlistobljuje pa kakva je ovo nakaza
- insomnia78
#281 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Moguce. Francuzi koriste rijec «”Pédé” koja je izvedenica iz “pédérastie”
- jeza u ledja
#282 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Jel se kod njih taj izraz smatra uvrjedljivim?insomnia78 wrote:Moguce. Francuzi koriste rijec «”Pédé” koja je izvedenica iz “pédérastie”
- dječak sa šibicama
#283 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Mi od tih francuza podsudili samo neke prostakluke, vulevukushe ili kushet vagon i tako to.
Zardinjera, reklo bi se neka javna kuca, a ono lampa.
- insomnia78
#284 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Dajeza u ledja wrote:Jel se kod njih taj izraz smatra uvrjedljivim?insomnia78 wrote:Moguce. Francuzi koriste rijec «”Pédé” koja je izvedenica iz “pédérastie”
- insomnia78
#285 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Zardinjera nije lampa no ono veliko za cvijecedječak sa šibicama wrote:Mi od tih francuza podsudili samo neke prostakluke, vulevukushe ili kushet vagon i tako to.
- dječak sa šibicama
#286 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Kupe, asocira na privatno mjesto za sex.
Uvijek sam mislio da je zardinjera ona ulicna svjetiljka, iako znam da nije.
Uvijek sam mislio da je zardinjera ona ulicna svjetiljka, iako znam da nije.
-
kakavdanakneiskustvu
- jeza u ledja
#288 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Pa kako ba zardinjera lampa bolan?
Zardin, jardin, kao garden - basta. Ja znam dva slova francuskog ali mi je to jasno.
A de mi reci insomnia, jel kod vas jos prihvatljivo zovnut konobara sa garcon?
(mrsko mi trazit onu kvacicu)
Zardin, jardin, kao garden - basta. Ja znam dva slova francuskog ali mi je to jasno.
A de mi reci insomnia, jel kod vas jos prihvatljivo zovnut konobara sa garcon?
- insomnia78
#289 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Jeste. Cak se i zanimanje pored konobar zove “Garçon de café“jeza u ledja wrote:Pa kako ba zardinjera lampa bolan?![]()
A de mi reci insomnia, jel kod vas jos prihvatljivo zovnut konobara sa garcon?(mrsko mi trazit onu kvacicu)
- nadžak
#290 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Zašto meni uvijek iskoči ovaj frik kad otvaram klix?
Ukucam u pretrazivac klix i google ponudi klix ali sa ovim vela-havle na desnoj strani! Uvijek on prikaza jedna iskače da mi dan pokvari.
Ukucam u pretrazivac klix i google ponudi klix ali sa ovim vela-havle na desnoj strani! Uvijek on prikaza jedna iskače da mi dan pokvari.
- dječak sa šibicama
#291 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
L` zardinjer, kao crvena lampa u amsterdamu 
Prije par godina dosao mi u goste prijatelj izvana, nas ali zivi vani, treci dan kaze mora kod Boze Vrece valjda se poznaju i kao prijatelji su, pa da mu odnese nesto sto Bozi salje neko izvana ne znam detaljno. Nisam ni slusao detalje, vec u glavi razradjivao plan kako da gosta posaljem u hostel. Valja zanociti sljedecu noc, a nisam homofob samo mi ono...
Prije par godina dosao mi u goste prijatelj izvana, nas ali zivi vani, treci dan kaze mora kod Boze Vrece valjda se poznaju i kao prijatelji su, pa da mu odnese nesto sto Bozi salje neko izvana ne znam detaljno. Nisam ni slusao detalje, vec u glavi razradjivao plan kako da gosta posaljem u hostel. Valja zanociti sljedecu noc, a nisam homofob samo mi ono...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#292 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Homoseksualci nisu siledzije, nece te hebat ako ne zaisces. A ni ostale na ovoj temi, isto.dječak sa šibicama wrote:L` zardinjer, kao crvena lampa u amsterdamu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#293 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Lažu l' homoseksualci? Pošto čitam da ne napadaju
Inače volim ove teme, kao i one o cukama. Najbitnije stvari civilizacije
Inače volim ove teme, kao i one o cukama. Najbitnije stvari civilizacije
-
kakavdanakneiskustvu
#294 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
plain vanilla wrote:Homoseksualci nisu siledzije, nece te hebat ako ne zaisces. A ni ostale na ovoj temi, isto.dječak sa šibicama wrote:L` zardinjer, kao crvena lampa u amsterdamu
-
Hakiz
#295 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
U francuskoj pederastija originalno znači homoseksualni odnos odraslih osoba. Ako je vjerovati onome šta piše. Ali, vjerujem da je vremenom to postao uvredljivo i kod njih, neću tvrditi ništa jer nisam stručnjak.jeza u ledja wrote:I nek me ispravi Fransoa, ako se ne varam ta rijec "peder" je kod nas dosla bas iz francuskog jezika. A kod njih vjerovatno iz grckog.
Cuj ne moze se povezati.
Pedofilija je veza odrasle osobe sa pretpubertetskom ili pubertetskom osobom. Pederastija je veza odrasle osobe sa adolescentnom osobom, dakle starijom osobom nego kod pedofilije.
Nije rijetko da ljudi pojave koje im se ne sviđaju žele učiniti još gorima nego što jesu pa ima daju atribute gorih pojava. U tom smislu se može povezati.
Last edited by Hakiz on 25/09/2018 13:43, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#296 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Mea culpa, ja zaboravio da su homici uvijek dragi, veseli, nasmijani bezopasni likovi. Kao u americkim filmovima.
- JThomas
#297 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
ej, nemoj sad zamjene teza, nismo ga mi pod svoj krov primili... 
- dječak sa šibicama
#298 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Ma ja se zaebavam, ovaj drugi nije derpe, ima zenu covjek. Nego mi sega kad rece mora kod Boze Vrece. Cak se i rimuje, ko neka sevdalinka.
- JThomas
#299 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
možda je htio da izvidi jesi li ti voljan, kako ćeš reagovati... 
- dječak sa šibicama
#300 Re: Božo Vrećo sveta krava (ili bik)
Mozda me ispotiha zvao na manage a trois... ko zna.