Nokia - Android

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Quaresma

#276 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

Rockport wrote:Kod mene još uvijek januarski security patch.
Nokia 7 plus.
Što se tiče mana telefona, za ovih par mjeseci. Zna galerija zalediti na sekundu i kad neke aplikacije otvorim čini mi se da ekran 'zatreperi'. Doduše kad god sam pazio na to i namjerno otvarao aplikacije nikad se nije desilo. Moguće da je do mene. Inače svaka preporuka, baterija u 24h izvuče bar 8h SOT-a, fluidnost na nivou. Kamera za ovaj novac ne znam da može bolja, a i ako može meni ne treba.
i kod mene treperi ekran, odnosno flickering taj. najcesce se javlja mislim kad imam messenger chat bubble i otvaram yt zajedno.

e onda kad ga zatreperi

takodjer i kod mene je bugovita photos aplikacija
Rockport

#277 Re: Nokia - Android

Post by Rockport »

Moguće da će to riješiti ovim mjesečnim update-ima kad bi ih bilo :D
Kod mene i dalje stoji januarski security patch, a sad bi trebalo već martovski da izadje.
Quaresma

#278 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

nece oni to nikad rijesiti, mislim da je flickering bio jos na oreu, ako ne, onda je sigurno otkako je izasao pie
FoolControl

#279 Re: Nokia - Android

Post by FoolControl »

Kao što rekoh prije u postu, ljudi samo izbacuju security update, nikad čuli za bugfixes i sys. optimization :zoka:
Maharadza

#280 Re: Nokia - Android

Post by Maharadza »

Rockport

#281 Re: Nokia - Android

Post by Rockport »

Ne znam kako je moguće da mi još uvijek stoji januarski security patch.
sencobih

#282 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

Za nokiu 7 plus došlo ažuriranje od gige i po, upravo ga skida
fortaleza

#283 Re: Nokia - Android

Post by fortaleza »

sencobih wrote:Za nokiu 7 plus došlo ažuriranje od gige i po, upravo ga skida
Pie?
sencobih

#284 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

fortaleza wrote:
sencobih wrote:Za nokiu 7 plus došlo ažuriranje od gige i po, upravo ga skida
Pie?
Već je odavno pie, nego nekakva nadogradnja pie, plus sigurnosno za mart
Quaresma

#285 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

U pitanju je Maintenance Release sa dosta poboljsanja ispod huabe + Mart security patch, s toga zato i veliki file.

mi smo imali 3.22C build koji nikad nije dobio ni jedan MR update od izlaska pite, sada konacno nema dva razlicita bilda, 3.39 build je dobijao MR update, i prosle sedmice je dobio martovski sa jos nekim poboljsanjem, ali dosta manja velicina oko 300-400MB
sencobih

#286 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

Quaresma wrote:U pitanju je Maintenance Release sa dosta poboljsanja ispod huabe + Mart security patch, s toga zato i veliki file.

mi smo imali 3.22C build koji nikad nije dobio ni jedan MR update od izlaska pite, sada konacno nema dva razlicita bilda, 3.39 build je dobijao MR update, i prosle sedmice je dobio martovski sa jos nekim poboljsanjem, ali dosta manja velicina oko 300-400MB
jesi li skonto sta su popravljali? bateriju meni se čini nisu , izgleda mi gora nego što je bila, ali rano je još za reći
Quaresma

#287 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

Kao što rekoh, dosta stvari ispod haube je popravljeno.
Telefon sad lakše radi, nema retardiranog screen flickeringa, prije nisi mogao recimo obrisati historiju chroma, zamrzne telefon, kao i neke aplikacije, nije radilo ni brisanje cache memorije.

Nema se tu šta mjenjati, ovo je android one i nema ovde vidljivih kozmetičkih promjena.

Što se tiče baterije, ništa se nije promijenilo kod mene, i dalje poprilično dobra.

Jutros u 9 izašao s njim s 90% evo trenutno sad 45%

EDIT:

Evo lista od jednog lika s nokijinog foruma

1. DPI issue fixed
2. Black nav on dark theme (except on play games & news)
3. Camera app update (2x zoom in pro)
4. Adaptive battery fixed(using stock & not power saving.g3)
5. Smoothness in UI
6. Checking on battery life ( can't say now)
7. Adaptive brightness
8. Notification lag fixed too
9. Screen flickering (plz check I'm not 100% sure)
KomunistaTZ

#288 Re: Nokia - Android

Post by KomunistaTZ »

Nokia 8 zapela sa beta, zbrzano nazvanom oficijelnom verzijom Pie. Bagovi od kompasa, kontrole mobilnih mreza, pretjerane potrosnje baterije pa nadalje. Brojimo nekoliko mjeseci. Nesto se lose desava u slizbi za odrzavanje HMD. Nece na dobro.
sencobih

#289 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

Sa ovim novim azuriranjem baterija mi je puno lošija kontam da ga roknem na fabričke , možda se dohaviza
arhivasvega

#290 Re: Nokia - Android

Post by arhivasvega »

sencobih wrote:Sa ovim novim azuriranjem baterija mi je puno lošija kontam da ga roknem na fabričke , možda se dohaviza
https://forum.benchmark.rs/showthread.p ... us/page176

Malo prelistaj, meni traje 2 dana bez problema...
Quaresma

#291 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

ovaj zadnji update udahnuo novi zivot u ovaj telefon, ni s baterijom nema problema

ja sam odradio factory reset, sto ja svakako preporucujem jer ovo je prvi MR update za ovaj telefon u 4-5 mjeseci.
Kiki_Musampa

#292 Re: Nokia - Android

Post by Kiki_Musampa »

Pozz,
imam jedan problemcic zbog kojeg mi se počinje gadit Nokia,i mislim da nema rješenja za to.
Godinama slušam muziku preko raznih radio aplikacija, od WP,pa preko raznih androida pa sada do Nokie android(preko 3G). Ovo je prvi telefon gdje non stop dolazi do prekida,kao da gubi signal.Takodjer kada je spojen sa handsfree u autu,malo pa malo pokaže na displeju da nema signala,iako je signal tu...
Ima li ko kakvo rjesenje,mozda da prebacim network na 3g only?
nivla

#293 Re: Nokia - Android

Post by nivla »

Kiki_Musampa wrote:Pozz,
imam jedan problemcic zbog kojeg mi se počinje gadit Nokia,i mislim da nema rješenja za to.
Godinama slušam muziku preko raznih radio aplikacija, od WP,pa preko raznih androida pa sada do Nokie android(preko 3G). Ovo je prvi telefon gdje non stop dolazi do prekida,kao da gubi signal.Takodjer kada je spojen sa handsfree u autu,malo pa malo pokaže na displeju da nema signala,iako je signal tu...
Ima li ko kakvo rjesenje,mozda da prebacim network na 3g only?
pa sad 3g svima steka, uvelioo se mijenjaju bazne stanice i postavljaju nove koje imaju podrsku za 4g tako da ti je najvjerovatnije do konekcije
sencobih

#294 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

arhivasvega wrote:
sencobih wrote:Sa ovim novim azuriranjem baterija mi je puno lošija kontam da ga roknem na fabričke , možda se dohaviza
https://forum.benchmark.rs/showthread.p ... us/page176

Malo prelistaj, meni traje 2 dana bez problema...
Dva dana mi je mogla na oreu, na piti dan i po , sad sa ovim zadnjim ažuriranjem izgura dan i ostane 30-35 posto a s tim ne smijem ući u sljedeći dan. Vratiću ga na fabrička podešavanja, mada ne volim sve od početka štimati ali jbg.mozda se poslože kockice u sistemu :)
sencobih

#295 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

doslo sigurnosno azuriranje za april
i agree

#296 Re: Nokia - Android

Post by i agree »

Ima li neko nokiu 6 i kakva je?
Quaresma

#297 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

yup, evo ide apdejt

bukvalno samo security patch, izgleda da do Android Q necemo vise vidjeti ni jedan MR update
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#298 Re: Nokia - Android

Post by Bobi »

i agree wrote:Ima li neko nokiu 6 i kakva je?
Imam ja :mrgreen: ..Al kučište.. sve 5 samo je meni prevelika ...kad sam uzimao nisam bio spreman za drugi model..hocu reci imao sam u planu dva modela, ovog prvog nije bilo a vec kad je otpakovala Nokiu nisam znao sta trece da zmem i tako..ne moze u džep stati..fakat prevelika
i agree

#299 Re: Nokia - Android

Post by i agree »

Bobi wrote:
i agree wrote:Ima li neko nokiu 6 i kakva je?
Imam ja :mrgreen: ..Al kučište.. sve 5 samo je meni prevelika ...kad sam uzimao nisam bio spreman za drugi model..hocu reci imao sam u planu dva modela, ovog prvog nije bilo a vec kad je otpakovala Nokiu nisam znao sta trece da zmem i tako..ne moze u džep stati..fakat prevelika
E hvala a sto se tice ovako kamere i rada kakva je,izuzmemo li velicinu?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#300 Re: Nokia - Android

Post by Bobi »

Ma meni je ona dobra zbog ovog sirovog Androida,nema zajebancija a kamera u skladu sa cijenom, ne ocekuj fotografije kao na s9 ili s10 ili slicnim flagship modelima :mrgreen:
Post Reply