Problem ISIS / IDIL povratnika
-
swanfilter
#276 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Ko zasluzuje, 10+ godina zatvora. Pa, i zene ...
Djecu vratiti porodicama, rodbini, ali pod uslovom da nisu istog nazora. I da ih isti zele ...
Poslije zatvora, svi koji nastave starim putem, pravac Maoca ...
Taman posla trositi resurse na ove pacijente narednih godina. Cekaj kada ce mu puci film i napraviti nesto o cemu komsije i susjedi sanjaju ...
Djecu vratiti porodicama, rodbini, ali pod uslovom da nisu istog nazora. I da ih isti zele ...
Poslije zatvora, svi koji nastave starim putem, pravac Maoca ...
Taman posla trositi resurse na ove pacijente narednih godina. Cekaj kada ce mu puci film i napraviti nesto o cemu komsije i susjedi sanjaju ...
- dustaban
#277 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Ja bi to sve na Goli otok!
-
Hafis
#278 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Itekako veliki problem.
Dobiti će po koju godinu robije i onda eto ih van.
S tim da će se u tom razdoblju u Zenici ili bilo kojem drugom zatvoru ekspresno otvoriti i par novih paradžemata, tako da će problem samo narastati.
Problem je što s njima kada izađu vani? Ne vjerujem u neku društvenu resocijalizaciju jer ovdje ne postoje odgovarajuće ustanove za liječenje te vrste ''ovisnosti''.
To će sve sigurno biti biti teret za sigurnosne službe u budućnosti.
E sad možemo na pravu problematiku - velikosrbe, đikane, UZP-ejce, ustaše i ostale antipatrijotske elemente .
Dobiti će po koju godinu robije i onda eto ih van.
S tim da će se u tom razdoblju u Zenici ili bilo kojem drugom zatvoru ekspresno otvoriti i par novih paradžemata, tako da će problem samo narastati.
Problem je što s njima kada izađu vani? Ne vjerujem u neku društvenu resocijalizaciju jer ovdje ne postoje odgovarajuće ustanove za liječenje te vrste ''ovisnosti''.
To će sve sigurno biti biti teret za sigurnosne službe u budućnosti.
E sad možemo na pravu problematiku - velikosrbe, đikane, UZP-ejce, ustaše i ostale antipatrijotske elemente .
- BHCluster
#279 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Kako je spinovanje i opravdavanje ako se radi o istom sigurnosnom riziku, sto se tice bugojanskog bombasa (teroriste) kazna koju je on dobio bi trebala biti primjer kako postupiti u borbi protiv ovog problema kad vec nema dozivotne kazne. Mislim da sam vise nego jasan. Direkno me pitaj nema potrebe za bilo kakve akrobacije nismo pahuljice.hAZNADAR wrote:Zamorno je spinovanje, opravdavanje,.... sto ima neko gori. Pricamo o ISIS a ti o Srbima? Eto ko biva ti nisi jedini zaboravio na njihBHCluster wrote:Nista ne opravdava ISIS teroriste, naprotiv stvara dodatni problem u smislu svakodnevnih sloboda koje uzivamo jos kad se uzmemo u obzir domace fasiste imamo zacin katastrofu.hAZNADAR wrote:
Nisi odgovorio na pitanje. Da li nesuzbijanje problema cetnika i opcenito srpskog nacionalizma, separatizma, diskriminacije u RS - opravdava ISIS povratnke i opcenito tu grupaciju koja je svojevremeno preko videa pozivala da sa podmecu bombe, sipa otrov u pice,... nama?
Pomalo je postalo zamorno da svako spominjanje nekog ekstremizma kod nas povuce cetnike, ustase, genocid, sta su nama radili,.... mislim koja je svrha toga. Konkretno i jasno molim.
Pobogu kako moze bit zamorno spominjanje velikosrpsko-hrvatske ideologije kad je u pitanju ekstremizam? Zar se to nije nama desilo? Sta smo naucili iz toga? Na kraju krajeva nas citav politicki sisem se zove mirovni sporazum a 5000 ratni zlocinaca hoda slobodno dok njihovi poltroni za saku cvaraka sire mrznju svojim selektivnim pisanjem po razno raznim portalima da ne govorim o onim koji to samovoljno sire po raznim forumima.
Osim susjednih nacionalizama mogao si isto spomenuti i nezaposlenost, korupciju, pravosudje, kradje miliona na najvisem nivou,.... isto kao nesto bitnije. Koja svrha toga? Da pustimo sve koji prave sitni kriminal, siledzijstvo na ulici, krse saobracajna pravila,... jer ima vecih krimosa koji nisu osudjeni? Pustimo face poput bugojanskog bombasa da rade sto zele - dok ne rjesimo cetnike? jel to?
Budi konkretan pa reci da ne treba dirati ISIS-ovce dok ima ijednog cetnika u RS. Ono da dodju na red. A kako bi isao po redu - druga prica.
-
Hafis
#280 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Kažu ima ih stotinjak odraslih, ne računajući žene i djecu.
Pitanje je koliko ih još dole ima na slobodi, a koji nisu uhvaćeni.
A opet, najveća nepoznanica je koliko sličnih sada trenutno boravi ovdje, a koji ''nisu imali sreću'' da se priključe ostalim kada je bila najveća frekvencija odlaska. Iz nekih objektivnih ili bilo kojih drugih razloga.
Tu se neće smjeti kalkulirati, i najbolje je oponašati postupak drugih zapadnih zemalja kada budu prihvatele svoje odlutale hairlije.
A opet, najveća nepoznanica je koliko sličnih sada trenutno boravi ovdje, a koji ''nisu imali sreću'' da se priključe ostalim kada je bila najveća frekvencija odlaska. Iz nekih objektivnih ili bilo kojih drugih razloga.
Tu se neće smjeti kalkulirati, i najbolje je oponašati postupak drugih zapadnih zemalja kada budu prihvatele svoje odlutale hairlije.
-
The 51st State
#281 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
kad su se dzida i slicni uzepejcibresocijalizirali i nisu teret sigurnosnim sluzbama, nece biti problema ni za ove turiste iz sirije
- BHCluster
- Lincoln-Burrows
#283 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Mislim da je zato Macron ono rekao između ostalog, ovdje ih mnogi doživljavaju kao turiste.The 51st State wrote:kad su se dzida i slicni uzepejcibresocijalizirali i nisu teret sigurnosnim sluzbama, nece biti problema ni za ove turiste iz sirije
-
Hafis
#284 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Da mi rezimiramo ove delegate: draže nam je govno od našeg sirijsskog turiste već torta od Macrona.
- Point.
#285 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Zanima me kako su došli do ove brojke 5 tisuća što ih podržavaju. Išli od vrata do vrata i pitali? Lako ćemo mi sa ovim bekanima iz Sirije kakve imamo susjede i komšije.
Ove kozojebe povratnike iz Sirije svakako strpati u zatvor bez mogućnosti izlaska. Najradije da ih pojede mrak al pravna smo država jel.
-
Hafis
#286 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Kako kome.
Mene ne brinu moje komšije i susjedi, manje-više sve redom fini i dragi ljudi.
Više me brinu ove bradate spodobe koje otpremaju ovamo. Tko zna kakvih tu sve likova ima i s kojom prošlošću, obzirom da su bili u izrazito humanistički raspoloženim formacijama. Ne znamo riješiti najbanalnije slučajeve, a ne još njih utjerati u suru.
Više me brinu ove bradate spodobe koje otpremaju ovamo. Tko zna kakvih tu sve likova ima i s kojom prošlošću, obzirom da su bili u izrazito humanistički raspoloženim formacijama. Ne znamo riješiti najbanalnije slučajeve, a ne još njih utjerati u suru.
- Nadzornik
#287 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Treba stupiti u kontakt sa Mossadom i zatraziti savjet,sta i kako.
- Point.
#288 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
I u mene a i u drugih ljudi su bile komšije i susjedi za poželiti, rakijalo se, kumovalo se ma idila. Par godina poslije neki od susjeda i komšija završiše kao UZPovci, po Hagu itd, zločinci. Šta želim reći, izgled vara. Ove kozojebe je bar lako prepoznati po izgledu, znaš da je potencionalni koljač da mu se pruži prilika. Mene brinu ovi fini, drahi što ih na ruku previti. Ima ona narodna filipinska ko se jednom opeče....Hafis wrote:Kako kome.
-
Hafis
#289 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
E jebat ga, u lošem kvartu živiš, čim se sporiš s komšilukom.Point. wrote:I u mene a i u drugih ljudi su bile komšije i susjedi za poželiti, rakijalo se, kumovalo se ma idila. Par godina poslije neki od susjeda i komšija završiše kao UZPovci, po Hagu itd, zločinci. Šta želim reći, izgled vara. Ove kozojebe je bar lako prepoznati po izgledu, znaš da je potencionalni koljač da mu se pruži prilika. Mene brinu ovi fini, drahi što ih na ruku previti. Ima ona narodna filipinska ko se jednom opeče....Hafis wrote:Kako kome.
Pa dobro, reci ti meni, jesi li još u tom komšiluku s tim komšijama, a ako nisi - jesi li i ti digao sidro, ili oni?
Nisi mi jasan nikako.
- Maraschino
#290 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Od koga je dobro su prosli.dustaban wrote:Ja bi to sve na Goli otok!
- Edin H.
#291 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Treba pomoci drugovima da uvide svoje greske i revidiraju svoje stavovedustaban wrote:Ja bi to sve na Goli otok!
- Maraschino
#292 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Hafis wrote:Kažu ima ih stotinjak odraslih, ne računajući žene i djecu.
G.Hafis ti je odgovorio. Malo je i on fulao jer nije ukalkulisao one sto su pomislili tako da mu je i tu par tisuca promaklo.Point. wrote:Zanima me kako su došli do ove brojke 5 tisuća što ih podržavaju. Išli od vrata do vrata i pitali? Lako ćemo mi sa ovim bekanima iz Sirije kakve imamo susjede i komšije.
Ove kozojebe povratnike iz Sirije svakako strpati u zatvor bez mogućnosti izlaska. Najradije da ih pojede mrak al pravna smo država jel.
Da skratim, lahko cemo mi sa Hafisom ali sta cemo sa svima onima koji ovako racunaju? Dok ti dokazes da nemas nikakve veze sa doticnom bagrom ode glava.
- SmokingMan
#293 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Dodik broji Džamije, a kolinda sanja tisuće vehabija.
Baš kao što su i Cvetković- Maček jednom maštali o onome što se gotovo ostvarilo po njihovoj zamisli.
Problem je svakako u političkoj interpretaciji/kalkulaciji, a nikako stvarnom stanju....Ovde politika pravi znatnu razliku i određuje tokove...
Baš kao što su i Cvetković- Maček jednom maštali o onome što se gotovo ostvarilo po njihovoj zamisli.
Problem je svakako u političkoj interpretaciji/kalkulaciji, a nikako stvarnom stanju....Ovde politika pravi znatnu razliku i određuje tokove...
- dustaban
#294 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
.
Last edited by dustaban on 13/11/2019 21:47, edited 1 time in total.
- BHCluster
#295 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Point. wrote:I u mene a i u drugih ljudi su bile komšije i susjedi za poželiti, rakijalo se, kumovalo se ma idila. Par godina poslije neki od susjeda i komšija završiše kao UZPovci, po Hagu itd, zločinci. Šta želim reći, izgled vara. Ove kozojebe je bar lako prepoznati po izgledu, znaš da je potencionalni koljač da mu se pruži prilika. Mene brinu ovi fini, drahi što ih na ruku previti. Ima ona narodna filipinska ko se jednom opeče....Hafis wrote:Kako kome.
- dustaban
#296 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
niko ne konta GDJE JE Goli otok !Maraschino wrote:Od koga je dobro su prosli.dustaban wrote:Ja bi to sve na Goli otok!
- Point.
#297 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Digao sidro, natjerali me jebiga. Došao komšija Drago sa šajkačom, a bio dobar komšija jebo sliku svoju gledali zajedno Mundijal '90 and everything, rekao imate mjesec da iselite, možete ostati ako pređete na vjeru pradjedovsku. Mi smo imali izbor, baš bio dobar komšo Drago, neki nisu, nekima je upadao u kuće, stanove, crtao krstove iliti križeve po čelu, maltretirao po poznatom Crvenom Kombiju sa Nedjeljkom itd. Možda ipak nije bilo do lošeg kvarta, nego do loših individualaca u kvartu.Hafis wrote:E jebat ga, u lošem kvartu živiš, čim se sporiš s komšilukom.Point. wrote:I u mene a i u drugih ljudi su bile komšije i susjedi za poželiti, rakijalo se, kumovalo se ma idila. Par godina poslije neki od susjeda i komšija završiše kao UZPovci, po Hagu itd, zločinci. Šta želim reći, izgled vara. Ove kozojebe je bar lako prepoznati po izgledu, znaš da je potencionalni koljač da mu se pruži prilika. Mene brinu ovi fini, drahi što ih na ruku previti. Ima ona narodna filipinska ko se jednom opeče....Hafis wrote:Kako kome.
Pa dobro, reci ti meni, jesi li još u tom komšiluku s tim komšijama, a ako nisi - jesi li i ti digao sidro, ili oni?
Nisi mi jasan nikako.
-
Novak20
#298 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Evo kako to rade u USA. Nema veze što je njihovo oružje raznim kanalima završilo u rukama isisovaca, uhitiše i osudiše slobodnog strijelca i sitnog logističara samozvane države. Zbog materijalne podrške isisovcima u vidu par tisuća dolara osam godina zatvora i karta u jednom pravcu. U BiH.
Pažnju mi privuče skoro isti tekst sa dva naslova. Nisu doduše slagali ni jedni ni drugi.
https://hms.ba/muskarac-iz-bih-osuden-u ... roristima/
Pažnju mi privuče skoro isti tekst sa dva naslova. Nisu doduše slagali ni jedni ni drugi.
https://hms.ba/muskarac-iz-bih-osuden-u ... roristima/
https://faktor.ba/vijest/muskarac-iz-bi ... rs-a/58916Imigrant iz BiH osuđen u SAD-u na osam godina zatvora zbog podrške islamskim teroristima
Muškarac iz BiH osuđen u SAD-u na osam godina zatvora zbog podrške bivšem borcu Vojske RS-a
-
Haman2
#299 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika
Mi nemamo pravosudje i u tome je problem, nemamo na policiju. U BiH svako radi sta hoce, svako istu stvar tumaci na svoj nacin ili drugim rijecima receno kako hoce. Sudije i ministri vode stranacku policiju. a stranacka politika SDA, HDZ i SNSD gotovo da i nema nista zajednicko kada je u pitanju nesto dobro za BiH. Ljevica kako sama sebe naziva je u funkciji narodnih stranka ili SNSD koji se tako bar tako predstavlja, iako ne vodi takvu politiku.
-
Haman2
#300 Re: Problem ISIS / IDIL povratnika

Izgleda da ce svako moriati primiti svoje a posebno zene i djecu. Muzevi mogu i otici na druga ratista zavisno za ciji tim igraju. Tamo ce ginuti a ni samo ne znaju zasto izuzet ako nije u pitanju novac.