Rezultati su takvi da je sebija direktorica klinickog centraHakiz wrote:Dakle ovako:
Uporedite napredak Titove diktature poredeći sa prethodnim slobodarskim režimima u slijedećim oblastima: Opismenjavanje, pristup i cijene za pacijente zdravstvenoj zaštiti, pristup i cijene za učenike/studente obrazovanju, emancipacija žena i nivo zaposlenosti.
Sada uporedite današnju slobodu i demokratiju sa Titovom diktaturom u tim oblastima i napredak danas u odnosu na taj mrak komunizma.
I, kakvi su rezultati poređenja?
Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
-
nightvision
#276 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
- Dasi
#277 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Jes, ali tad nismo mogli u dzamije i sunetiti se a danas hvala dragom Izetbegovicu mozemo uzdignute glave. Lijeciti se mozemo kod Torabija a opismenjavati po hutbama.Hakiz wrote:Dakle ovako:
Uporedite napredak Titove diktature poredeći sa prethodnim slobodarskim režimima u slijedećim oblastima: Opismenjavanje, pristup i cijene za pacijente zdravstvenoj zaštiti, pristup i cijene za učenike/studente obrazovanju, emancipacija žena i nivo zaposlenosti.
Sada uporedite današnju slobodu i demokratiju sa Titovom diktaturom u tim oblastima i napredak danas u odnosu na taj mrak komunizma.
- GeeTnT
#278 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više nego hiljade stranica.
- uglavnomja
#279 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Dasi wrote:Jes, ali tad nismo mogli u dzamije i sunetiti se a danas hvala dragom Izetbegovicu mozemo uzdignute glave. Lijeciti se mozemo kod Torabija a opismenjavati po hutbama.Hakiz wrote:Dakle ovako:
ko se ba nije mog'o sunetit
eno ti na temi o tariku mjenjacu ulica ... citav gestapo se mog'o obuc' od skakinih zaliha ...
a i proizvodnja bicikala bila povisoka
- seln
#280 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Nije to nista, to su samo nagrade za podobne, a ne sposobne.GeeTnT wrote:a konfiskacija zemljista, bespravne vile, dodjele stanova podobnima..
-
nightvision
#281 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne treba zivotne probleme spustati na nivo navijackih skupina.GeeTnT wrote:Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više nego hiljade stranica.
@JThomas Jel' neko mozda polio vode za konakovicem?
- seln
#282 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Polio bi... da je bilo vode.nightvision wrote: @JThomas Jel' neko mozda polio vode za konakovicem?
- Dasi
#283 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu oticiuglavnomja wrote:ko se ba nije mog'o sunetit![]()
![]()
eno ti na temi o tariku mjenjacu ulica ... citav gestapo se mog'o obuc' od skakinih zaliha ...
- uglavnomja
#284 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
GeeTnT wrote:a konfiskacija zemljista, bespravne vile, dodjele stanova podobnima..
konfiskacije je bilo, mojim su oduzeli
ali prezivjelo se i steklo novo
e da vidimo, koje vile? mislis drustvene, kao ona sto je postala vlasnistvo ex reisa ispod stomatologije za 10-ak milja maraka?
ili ona sto je ganic oteo bolesnom slobi odmah tu blizu u komsiluku? (to je predratno vlasnistvo bilo, nikome nisu konfiskovali sve, ostavili su mu vise nego dovoljno za normalan zivot)
drugo navedi ko to nije dobio stan od firme u onom sistemu? naci ce se, znam, par slucajeva na 1000 maksimalno ... ali generalno su svi dobili stanove prema broju clanova porodice
- Dasi
#285 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ko je rekao da nam se ti moras sikirati? Cega je ono Konakovic premijer? Ne trpaj se gdje ti nije mjesto.GeeTnT wrote:Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.
- uglavnomja
#286 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Dasi wrote:Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu oticiuglavnomja wrote:ko se ba nije mog'o sunetit![]()
![]()
ali evo, pozuri ... da dogodine rahat odes
Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva
ADRESA:
Hamdije Kreševljakovića 3
71000 Sarajevo
tel.: 033 208 340, 443 050
fax.: 033 208 341
e-mail: [email protected]
www.sarajevo.ba
- Dasi
#287 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
A biciklo? Necu valjda pjeske na hadzuglavnomja wrote:Dasi wrote:Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu oticiuglavnomja wrote:ko se ba nije mog'o sunetit![]()
![]()
![]()
![]()
ADRESA:
71000 Sarajevo
http://www.sarajevo.ba
- uglavnomja
#288 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
od njega ga neces dobiti garantDasi wrote:A biciklo? Necu valjda pjeske na hadzuglavnomja wrote:Dasi wrote:
Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu otici
![]()
![]()
ADRESA:
71000 Sarajevo
http://www.sarajevo.ba
- JThomas
#289 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
riječ i jeste o lokalnom problemu, koji je lokalno nastao i koji se lokalno i treba riješiti. ali metafora je šireg značenja i savršeno opisuje državotvornu i političku viziju sda, na svim nivoima...
- Maraschino
#290 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ne zna se u kojem je sistemu gore, bivsem ili ovom demokratskom. I jedan i drugi ako realno sagledas nebiti na qrac.
Cinjenica je da ni jedan nije dobar.
Cinjenica je da ni jedan nije dobar.
-
nightvision
#291 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ako ti je bas stalo, sunecenje besplatno na klinickom, mozes i pod totalnom anestezijom da izbjegnes traume. Tvoje je samo da pozoves komsije i rodbinu radi bericeheta. Komsinice zovi kad rane zacijele.Dasi wrote:Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu otici
- Dasi
#292 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Pa nista onda neka mi vrati kozu pa cu je prodati Njemcima. Neka presvuku jednu liniju mercedecauglavnomja wrote:od njega ga neces dobiti garant
-
L u c i f e r
#293 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Toliko o Bosnjastvu.GeeTnT wrote:Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više negzo hiljade stranica.
Kakva "nacionalna svijest".
Sve lafo Bosnjaci, a ustvari lokalsovinisti.
-
L u c i f e r
#294 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Mene komunjare osunetise.
Imal sad kaka procedura da se vrati fes na cunu?
- GeeTnT
#295 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.L u c i f e r wrote:Toliko o Bosnjastvu.GeeTnT wrote:Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više negzo hiljade stranica.
Kakva "nacionalna svijest".
Sve lafo Bosnjaci, a ustvari lokalsovinisti.
- kamberovica polje
#296 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
SDA članska i povrat centimetara zagarantovan.L u c i f e r wrote:Mene komunjare osunetise.
-
L u c i f e r
#297 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Zar ti ne bi trebo volit bracu bosnjake sarajlije?GeeTnT wrote: Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
- GeeTnT
#298 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
...a zar ti ne bi trebao biti moderator na krstarici...mislim, ono svako svom jatu.L u c i f e r wrote:Zar ti ne bi trebo volit bracu bosnjake sarajlije?GeeTnT wrote: Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
-
L u c i f e r
#299 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije
Ko nema argumenta, fata se ad hominema.GeeTnT wrote:...a zar ti ne bi trebao biti moderator na krstarici...mislim, ono svako svom jatu.L u c i f e r wrote:Zar ti ne bi trebo volit bracu bosnjake sarajlije?GeeTnT wrote: Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
- GeeTnT