Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post Reply
nightvision

#276 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by nightvision »

Hakiz wrote:Dakle ovako:

Uporedite napredak Titove diktature poredeći sa prethodnim slobodarskim režimima u slijedećim oblastima: Opismenjavanje, pristup i cijene za pacijente zdravstvenoj zaštiti, pristup i cijene za učenike/studente obrazovanju, emancipacija žena i nivo zaposlenosti.

Sada uporedite današnju slobodu i demokratiju sa Titovom diktaturom u tim oblastima i napredak danas u odnosu na taj mrak komunizma.

I, kakvi su rezultati poređenja?
Rezultati su takvi da je sebija direktorica klinickog centra
Dasi

#277 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Dasi »

Uporedite napredak Titove diktature poredeći sa prethodnim slobodarskim režimima u slijedećim oblastima: Opismenjavanje, pristup i cijene za pacijente zdravstvenoj zaštiti, pristup i cijene za učenike/studente obrazovanju, emancipacija žena i nivo zaposlenosti.

Sada uporedite današnju slobodu i demokratiju sa Titovom diktaturom u tim oblastima i napredak danas u odnosu na taj mrak komunizma.

Jes, ali tad nismo mogli u dzamije i sunetiti se a danas hvala dragom Izetbegovicu mozemo uzdignute glave. Lijeciti se mozemo kod Torabija a opismenjavati po hutbama.
GeeTnT

#278 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više nego hiljade stranica.
Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.
uglavnomja

#279 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by uglavnomja »

Dasi wrote:

Jes, ali tad nismo mogli u dzamije i sunetiti se a danas hvala dragom Izetbegovicu mozemo uzdignute glave. Lijeciti se mozemo kod Torabija a opismenjavati po hutbama.

ko se ba nije mog'o sunetit :lol: :lol:

eno ti na temi o tariku mjenjacu ulica ... citav gestapo se mog'o obuc' od skakinih zaliha ...
a i proizvodnja bicikala bila povisoka :D
seln

#280 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by seln »

GeeTnT wrote:a konfiskacija zemljista, bespravne vile, dodjele stanova podobnima..
Nije to nista, to su samo nagrade za podobne, a ne sposobne.

Image
nightvision

#281 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by nightvision »

GeeTnT wrote:
JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više nego hiljade stranica.
Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.
Ne treba zivotne probleme spustati na nivo navijackih skupina.
@JThomas Jel' neko mozda polio vode za konakovicem? :lol:
seln

#282 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by seln »

nightvision wrote: @JThomas Jel' neko mozda polio vode za konakovicem? :lol:
Polio bi... da je bilo vode.
Dasi

#283 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Dasi »

uglavnomja wrote:ko se ba nije mog'o sunetit :lol: :lol:

eno ti na temi o tariku mjenjacu ulica ... citav gestapo se mog'o obuc' od skakinih zaliha ...
Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu otici :(
uglavnomja

#284 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by uglavnomja »

GeeTnT wrote:a konfiskacija zemljista, bespravne vile, dodjele stanova podobnima..

konfiskacije je bilo, mojim su oduzeli :cry:
ali prezivjelo se i steklo novo :thumbup:

e da vidimo, koje vile? mislis drustvene, kao ona sto je postala vlasnistvo ex reisa ispod stomatologije za 10-ak milja maraka?
ili ona sto je ganic oteo bolesnom slobi odmah tu blizu u komsiluku? (to je predratno vlasnistvo bilo, nikome nisu konfiskovali sve, ostavili su mu vise nego dovoljno za normalan zivot)

drugo navedi ko to nije dobio stan od firme u onom sistemu? naci ce se, znam, par slucajeva na 1000 maksimalno ... ali generalno su svi dobili stanove prema broju clanova porodice
Dasi

#285 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Dasi »

GeeTnT wrote:Kad su tuzlaci godinama prilikom ulaska u kupatilo po automatizmu vadili kanister ispod lavaboa kako bi se umili, vas iz sehera je bolila kita za to...bitno je bilo da u gl. gradu nista ne fali. Danas bi me trebalo sikirat sto sda uze centar i sto ga Albin zabi u centrali....ma znas sta, oplakah od tuge.
Ko je rekao da nam se ti moras sikirati? Cega je ono Konakovic premijer? Ne trpaj se gdje ti nije mjesto.
uglavnomja

#286 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by uglavnomja »

Dasi wrote:

Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu otici :(

:sad: :cry:

ali evo, pozuri ... da dogodine rahat odes

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva

ADRESA:
Hamdije Kreševljakovića 3
71000 Sarajevo
tel.: 033 208 340, 443 050
fax.: 033 208 341
e-mail: [email protected]
www.sarajevo.ba
Dasi

#287 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Dasi »

uglavnomja wrote:
Dasi wrote:

ADRESA:
71000 Sarajevo
http://www.sarajevo.ba
A biciklo? Necu valjda pjeske na hadz :D
uglavnomja

#288 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by uglavnomja »

Dasi wrote:
uglavnomja wrote:
Dasi wrote:

ADRESA:
71000 Sarajevo
http://www.sarajevo.ba
A biciklo? Necu valjda pjeske na hadz :D
od njega ga neces dobiti garant :D
JThomas

#289 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by JThomas »

riječ i jeste o lokalnom problemu, koji je lokalno nastao i koji se lokalno i treba riješiti. ali metafora je šireg značenja i savršeno opisuje državotvornu i političku viziju sda, na svim nivoima...
Maraschino

#290 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Maraschino »

Ne zna se u kojem je sistemu gore, bivsem ili ovom demokratskom. I jedan i drugi ako realno sagledas nebiti na qrac.

Cinjenica je da ni jedan nije dobar.
nightvision

#291 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by nightvision »

Dasi wrote:Smij se ti koliko hoces ja jos neocunecen hodam, UD.ba nije dala, ni na hadz zbog toga ne mogu otici :(
Ako ti je bas stalo, sunecenje besplatno na klinickom, mozes i pod totalnom anestezijom da izbjegnes traume. Tvoje je samo da pozoves komsije i rodbinu radi bericeheta. Komsinice zovi kad rane zacijele. :mrgreen:
Dasi

#292 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by Dasi »

uglavnomja wrote:od njega ga neces dobiti garant :D
Pa nista onda neka mi vrati kozu pa cu je prodati Njemcima. Neka presvuku jednu liniju mercedeca :)
L u c i f e r

#293 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by L u c i f e r »

GeeTnT wrote:
JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više negzo hiljade stranica.
Toliko o Bosnjastvu.
Kakva "nacionalna svijest".
Sve lafo Bosnjaci, a ustvari lokalsovinisti.
L u c i f e r

#294 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by L u c i f e r »

Mene komunjare osunetise.
Imal sad kaka procedura da se vrati fes na cunu?
GeeTnT

#295 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by GeeTnT »

L u c i f e r wrote:
GeeTnT wrote:
JThomas wrote:premijer kantona ide na hadž, dok pod njegovom vladom glavni grad u 2017. godini ima redukcije vode. kratka metafora i alegorija ovog "sistema" koja govori više negzo hiljade stranica.
Toliko o Bosnjastvu.
Kakva "nacionalna svijest".
Sve lafo Bosnjaci, a ustvari lokalsovinisti.
Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
kamberovica polje

#296 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by kamberovica polje »

L u c i f e r wrote:Mene komunjare osunetise.
Imal sad kaka procedura da se vrati fes na cunu?
SDA članska i povrat centimetara zagarantovan.
L u c i f e r

#297 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by L u c i f e r »

GeeTnT wrote: Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
Zar ti ne bi trebo volit bracu bosnjake sarajlije?
GeeTnT

#298 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by GeeTnT »

L u c i f e r wrote:
GeeTnT wrote: Ko je spomenuo Bosnjastvo? Alo sejtane sa cetiri ocila, jes' dobar? Da nije do promjene vremena ili sto se ne prica o Topalovicu... care moj, ja mislim da ti sa svojim isticanjem bosnjastva mozes prevariti samo ovih par novih likova na forumu.
...a zar ti ne bi trebao biti moderator na krstarici...mislim, ono svako svom jatu.
L u c i f e r

#299 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by L u c i f e r »

GeeTnT wrote:
L u c i f e r wrote:
...a zar ti ne bi trebao biti moderator na krstarici...mislim, ono svako svom jatu.
Ko nema argumenta, fata se ad hominema. 8-)
GeeTnT

#300 Re: Bosnjaci i prokletstvo jugofilije

Post by GeeTnT »

Tacno ..
Post Reply