da je maceve ukrstit ha?insomnia78 wrote:I tebi trebe dodijale? Da je sad mladih muskarcica?HAVANA wrote:Imam ja papire.Sad se mogu i frajeri vjencat.Kolkos mi platit?
Dijaspora Summer 2017
- BajramBarecula
#276 Re: Dijaspora Summer 2017
- Edin H.
#277 Re: Dijaspora Summer 2017
Bio je moj komsijapirmin wrote:
Jedini sam na forumu koji je bio na Maksimiru kad su nas uzeli u kvalama 3:2.![]()
Ostali su u penziji.![]()
Ja bio taj dan u Zagrebu, ali kasno stigao za tekmu.
-
meteorit135531
#278 Re: Dijaspora Summer 2017
BH dijaspora uglavnom , u 90 % slučajeva ljeti dolazi na odmor , da se kurci. Uglavnom je tako.
Čim vidim bijesno auto sa stranim tablama i ako otprilike mogu vidjeti odakle je tip , ako dolazi iz Njemačke , Belgije , Francuske ili iz Skandinavije, a vozi X6 po Sarajevu, računica je jasna.
Došao je da se kurci. Pored toliko jeftinih avio karata , i pored toliko mogućnosti da iz većih zapadno evropskih gradova dođeš relativno brzo i jeftino u Tuzlu ili Sarajevo, dijaspora se odluči da vozi 1000 + kilometara za BiH.
Mada , muškarci to većinom rade zbog cura.
Ja sam jednom u prolasku vidio kao tip sa X6 iz Njemačke staje pored cure i nešto joj govori iz auta.
Stala je i ona, pa su nešto pričali. Jesu li se pojebali na kraju tog dana , to već ne znam.
I rodbina koja se obilazi , to ti je većinom kurcenje. Vidi nas ba, nama je dobro u Minhenu.
Ali uglavnom , ako bi rodbina pitala da dođe njima u posjetu , slijedio bi negativni odgovor i izvlačenje u smislu :
"Pa znaš , nemamo mi vremena , mi radimo."
Ako bi rodbina pitala može li se nešto srediti da njihov mali ode gore , uglavnom bi se smislio neki izgovor.
Po restoranu Bosna se ide , ne samo da se izvede rodbina , nego da se za tu jednu noc proda imidž laganog života i uspjeha na Zapadu.
Za brigu o roditeljima , mozda eventualno braći i sestrama (mada , ovdje isključujem financijsku pomoć ) , to mogu razumjeti..
Ovo ostalo što se radi, briga da se obidje rodbina , prijatelji i komšije..
To je jednostavno kurcenje tih 10 - 15 dana dok su u Bosni.
Idu i Svabe u Opatiju na odmor. Ali oni uzmu kamper i šator i kampuju u prirodi. Prosječni Bosanac neće na odmor bez BMW X6, da ga neko slučajno ne vidi u kamperu ili da ide pješice.
Čim vidim bijesno auto sa stranim tablama i ako otprilike mogu vidjeti odakle je tip , ako dolazi iz Njemačke , Belgije , Francuske ili iz Skandinavije, a vozi X6 po Sarajevu, računica je jasna.
Došao je da se kurci. Pored toliko jeftinih avio karata , i pored toliko mogućnosti da iz većih zapadno evropskih gradova dođeš relativno brzo i jeftino u Tuzlu ili Sarajevo, dijaspora se odluči da vozi 1000 + kilometara za BiH.
Ja sam jednom u prolasku vidio kao tip sa X6 iz Njemačke staje pored cure i nešto joj govori iz auta.
Stala je i ona, pa su nešto pričali. Jesu li se pojebali na kraju tog dana , to već ne znam.
I rodbina koja se obilazi , to ti je većinom kurcenje. Vidi nas ba, nama je dobro u Minhenu.
Ali uglavnom , ako bi rodbina pitala da dođe njima u posjetu , slijedio bi negativni odgovor i izvlačenje u smislu :
"Pa znaš , nemamo mi vremena , mi radimo."
Ako bi rodbina pitala može li se nešto srediti da njihov mali ode gore , uglavnom bi se smislio neki izgovor.
Po restoranu Bosna se ide , ne samo da se izvede rodbina , nego da se za tu jednu noc proda imidž laganog života i uspjeha na Zapadu.
Za brigu o roditeljima , mozda eventualno braći i sestrama (mada , ovdje isključujem financijsku pomoć ) , to mogu razumjeti..
Idu i Svabe u Opatiju na odmor. Ali oni uzmu kamper i šator i kampuju u prirodi. Prosječni Bosanac neće na odmor bez BMW X6, da ga neko slučajno ne vidi u kamperu ili da ide pješice.
- vazi
#279 Re: Dijaspora Summer 2017
Uvijek idem kolima u BiH jer mi treba dole auto, jeftinije je vec avion + rentacar a i prakticnije.
Dobro, nije mi neko auto al nema veze, meni valja
- Jack Be Nimble
#280 Re: Dijaspora Summer 2017
Blago onima koji jos imaju nekoga obici a da je ispod 65.
- insomnia78
#281 Re: Dijaspora Summer 2017
vazi wrote:Uvijek idem kolima u BiH jer mi treba dole auto, jeftinije je vec avion + rentacar a i prakticnije.
- insomnia78
#282 Re: Dijaspora Summer 2017
Dovode i djecu da se fale i da nekom nabijaju na nos
- HAVANA
#283 Re: Dijaspora Summer 2017
I slikaju se kad jedu,piju i plivaju. 
- HAVANA
#284 Re: Dijaspora Summer 2017
I naruce po 15 u cijeli u kajmaku.Sa 2 jogurta.
-
tr_ba
#285 Re: Dijaspora Summer 2017
I sto je najgore,imaju fasade na kucama...
Pa dokleM vise???
Pa dokleM vise???
- seln
#286 Re: Dijaspora Summer 2017
Da vidite da je coek probao i ajkulino meso... a ne k'o vi, fukaro, burek vam vrh.stakasa wrote:Ne valja dijaspora a ajkula se narucujedeer_hunter wrote:kolutaj ocima koliko hoces, ali niko kad naruci pivu u kafani ne razmislja o privredi bh nego o tome da zadovolji svoje licne potrebe za alkoholom. jbt ako neko dodje u Bosnu na 15 dana jel normalno da za tih 15 dana mora nesto pojesti i popiti, zadovoljiti svoje fizicke potrebe?? 80 posto love potrose na hranu i pice koje sami popiju i pojedu i sad im ja trebam biti zahvalan sto su uradili nesto sto su morali uraditi da bi prezivjeli. 15 dana zivota u Bosni kosta, mozda ne ko u Svedskoj, ali kosta. opet kaze, nista protiv dijaspore, gade mi se ovi sto ih pljuju i kritikuju sto dolaze svojim kucama. ja sam odnedavno dijasporac, godinu dana, bio jednom na godisnjem. nije mi palo napamet da nekom ko je ostao u Zenici pametujem i trazim neku zahvalnost jer sam spi.c.kao dobru lovu. potrosio sam je na sebe, dok mi je ajkulino meso u restoranu Dubrovnik klizilo niz grlo bo.li.la me neka stvar za bh privredu, bio sam gladan i to je to. a hrana kosta. zamisli meni sad treba svako dolaziti i ljubiti stope i govoriti hvala jaro sto si vecerao u Zenici, evo vec nam je boljeMyTao wrote:
![]()
Nevjerovatan nacin razmiljanja... Po tebi cijela grana privrede zvana turizam nema smisla jer turisti trose da bi njima bilo dobroneka i jedna i druga strana ohlade malo, niti jedni imaju pravo da se.r.u po dijaspori jer dolaze kuci niti dijaspora ima pravo da trazi neku zahvalnost i ocekuju da ih neko ljubi u d.u.p.e zato sto trose lovu na sebe i svoju familiju.
- seln
#287 Re: Dijaspora Summer 2017
ja vidio jednog, nosi pune dvije kese bakaluka iz bimga... pa doklem vise dijasporskog kurcenja?HAVANA wrote:I naruce po 15 u cijeli u kajmaku.Sa 2 jogurta.
- insomnia78
#288 Re: Dijaspora Summer 2017
Poklopac se baci neoblizanHAVANA wrote:I naruce po 15 u cijeli u kajmaku.Sa 2 jogurta.
-
realna do boli
#289 Re: Dijaspora Summer 2017
Ovo je otislo predaleko..
Prvo nas podijele na Bosnjake, Srbe, Hrvate i ostale... pa na one koji su ostali..i na one koji su otisli/protjerani u ratu...pa na one koji su otisli prije rata..u ratu..ili poslije rata...pa na one..koji su "doslje" u nekom gradu u BiH (iz bilo kojeg razloga) pa na one sto imaju posao i one koji nemaju..pa na one kojima neko radi vani ili ne..pa na ona papane u zgradi i gospodu u zgradi..pa na dijasporu i one koji su u BiH...na pusace i ne pusace...papane sa autima..napucanim ili golfom 2....koji piju i koji ne piju...na one koji rade na budzetu ili su "obicni" radnici..na one koji su u razlicitim strankama...na one koji idu u komsiluk na more i one koji nigdje neidu..ili idu na Havaje..ima li jos nesto....i uvijek ima razloga za suplju pricu.
Mi smo ustvari..tracare tudzih zivota...eto i ja...
Prvo nas podijele na Bosnjake, Srbe, Hrvate i ostale... pa na one koji su ostali..i na one koji su otisli/protjerani u ratu...pa na one koji su otisli prije rata..u ratu..ili poslije rata...pa na one..koji su "doslje" u nekom gradu u BiH (iz bilo kojeg razloga) pa na one sto imaju posao i one koji nemaju..pa na one kojima neko radi vani ili ne..pa na ona papane u zgradi i gospodu u zgradi..pa na dijasporu i one koji su u BiH...na pusace i ne pusace...papane sa autima..napucanim ili golfom 2....koji piju i koji ne piju...na one koji rade na budzetu ili su "obicni" radnici..na one koji su u razlicitim strankama...na one koji idu u komsiluk na more i one koji nigdje neidu..ili idu na Havaje..ima li jos nesto....i uvijek ima razloga za suplju pricu.
-
DZONPI
#290 Re: Dijaspora Summer 2017
Kad sve skontas jadni mi o cemu raspravljamo,a evo izgleda i ja Sam jedan OD tih Jado.Cuj dodje da se kurci.Ti se kurcih svojim komentarom.
- ultima_palabra
#291 Re: Dijaspora Summer 2017
Neka hin... evo ubrzo dolazi jedan par iz Australije, iznajmljuju stan koji izdajem na pet hefti. Stranci teško da će ostati toliko dugo.
-
meteorit135531
#292 Re: Dijaspora Summer 2017
Uredu. Niko nije ljubomoran na uspjeh drugih ljudi. Kažu da će ti u Bosni sve oprostiti, osim uspjeha. I nitko nije trčara koja se bavi tuđim životima , već obični posmatrac pojava u trulom BH društvu. I sve je uglavnom tacno sto si opisala, ali takav nam je mentalitet , jbg.realna do boli wrote:Ovo je otislo predaleko..
Čovjek može otici sa Balkana, ali Balkan iz njega ne može nikad.
Ja samo kažem da dijaspora uglavnom dolazi da liječi svoje komplekse ovdje i da se dokaže "lokalcima" da su nešto.
Jer sve ovo što rade unazad koliko već dolaze u BiH na odmor ukazuje na to da žele da pokažu da su uspjeli.
Ja njihov odmor posmatram kao trku i takmičenje da budu bolji i uspješniji od "domaćih".
Ako se pazari neki stan u novogradnji, onda je odmor imao smisla.
Naravno , sve ovo niko njima ne može osporiti , kao što ni meni niko ne može osporiti pravo na moj zaključak, izveden iz njihovog obrasca ponašanja. I mogu da se ponašaju i kurce koliko hoće i kome hoće , sve dok to ne krši zakone ove države.
I mnogi će reći da sve ovo što je napisano za naše ljude nije istina , ali jeste i to je činjenica. To znam i ja i ti , i svi ljudi koji dolaze sa ovog podneblja jer je naš mentalitet jednostavno takav i tu nema velikih promjena , čast izuzecima kojih je jako , jako malo.
- insomnia78
#293 Re: Dijaspora Summer 2017
Kakve ti gluposti pises. Zajebo si jednog forumasa rodjenog sarajliju koji je tezak ko narodna banka
- arte.fakt
#294 Re: Dijaspora Summer 2017
Ja iako zivim vec dugi niz godina vani se ne osjecam dijasporom. Dolazim u svoju zemlju za koju sam dao u ratu svoje zdravlje i dobar dio familije. To sto nekom smeta licno me zaboli orkestar ...meteorit135531 wrote:Uredu. Niko nije ljubomoran na uspjeh drugih ljudi. Kažu da će ti u Bosni sve oprostiti, osim uspjeha. I nitko nije trčara koja se bavi tuđim životima , već obični posmatrac pojava u trulom BH društvu. I sve je uglavnom tacno sto si opisala, ali takav nam je mentalitet , jbg.realna do boli wrote:Ovo je otislo predaleko..
Čovjek može otici sa Balkana, ali Balkan iz njega ne može nikad.
Ja samo kažem da dijaspora uglavnom dolazi da liječi svoje komplekse ovdje i da se dokaže "lokalcima" da su nešto.
Jer sve ovo što rade unazad koliko već dolaze u BiH na odmor ukazuje na to da žele da pokažu da su uspjeli.
Ja njihov odmor posmatram kao trku i takmičenje da budu bolji i uspješniji od "domaćih".
Ako se pazari neki stan u novogradnji, onda je odmor imao smisla.
Naravno , sve ovo niko njima ne može osporiti , kao što ni meni niko ne može osporiti pravo na moj zaključak, izveden iz njihovog obrasca ponašanja. I mogu da se ponašaju i kurce koliko hoće i kome hoće , sve dok to ne krši zakone ove države.
I mnogi će reći da sve ovo što je napisano za naše ljude nije istina , ali jeste i to je činjenica. To znam i ja i ti , i svi ljudi koji dolaze sa ovog podneblja jer je naš mentalitet jednostavno takav i tu nema velikih promjena , čast izuzecima kojih je jako , jako malo.
- lotPi
#295 Re: Dijaspora Summer 2017
Legendo, ti sve znas.meteorit135531 wrote:BH dijaspora uglavnom , u 90 % slučajeva ljeti dolazi na odmor , da se kurci. Uglavnom je tako.
Stala je i ona, pa su nešto pričali. Jesu li se pojebali na kraju tog dana , to već ne znam.![]()
"Pa znaš , nemamo mi vremena , mi radimo."![]()
Svaka cast.
U tvoj kalup upade par stotina hiljada ljudi.
A ne kontas da neko zeli bit mobilan na odmoru, obici 10-tak mjesta te otici i na more.
Inace svi imaju auto da se kurce a ne radi osnovnih ljudskih potreba.
A Svabo je u domovini 350 dana u godini. Onih 15-16 ostatka ode tamo gdje si ti rekao.
Ovo ljudi koji dolaze u Bosnu imaju osjecaj da dolaze u domovinu (jos uvijek). Zato uglavnom ne lete.
Ebote koji stereotipi (ili kompleksi).
- seln
#296 Re: Dijaspora Summer 2017
Jedna od ljudskih osobina je i to da se uzrok za vlastitu stagnaciju ili propast uvijek trazi drugdje, nikad kod sebe. Ta osobina je posebno izrazena na Balkanu, a ponajvise u Bosni. Svi krivi - ja prav. To sto nisam qurcem mrdnuo - jebi ga, visa sila... nije mi dala MZ, CIA, KGB, zavidni komsija...
Nesto kontam, kad bi Bosanci ovako prozivali politicare kao sto prozivaju dijasporu, mozda bi od Bosne jos i moglo biti nesto nalik drzavi.
Dijaspora, ako se i kurci, radi to za svoje pare. Politicari se kurce sa parama otetim od fukare.
Nesto kontam, kad bi Bosanci ovako prozivali politicare kao sto prozivaju dijasporu, mozda bi od Bosne jos i moglo biti nesto nalik drzavi.
Dijaspora, ako se i kurci, radi to za svoje pare. Politicari se kurce sa parama otetim od fukare.
- lotPi
#297 Re: Dijaspora Summer 2017
seln wrote:Jedna od ljudskih osobina je i to da se uzrok za vlastitu stagnaciju ili propast uvijek trazi drugdje, nikad kod sebe. Ta osobina je posebno izrazena na Balkanu, a ponajvise u Bosni. Svi krivi - ja prav. To sto nisam qurcem mrdnuo - jebi ga, visa sila... nije mi dala MZ, CIA, KGB, zavidni komsija...
- spreca
#298 Re: Dijaspora Summer 2017
Ovi koji ne vole dijasporu...kakav oni imaju zivot kad im je glavni problem dijaspora....cuj dolaze autima( i to dobrim pa nece ficom i ladom)da se kurce
.......vele koji ce im kurac auta kad ima jeftinih avioskih karata.....a kad nam sta zatreba onda njih da trazimo da na crno taksiraju
......ko bi to obezbjedio toliko letova ljeti za dijasporu i neznaju kad bi svi otisli na avion da bi karte poskupile i bile skuplje od redovnih letova........toliko glupih postova .... oni nas uce kako da idemo i cime na godisnji odmor......daj se malo pozabavite svojim zivotom i problemima...sigurno ih imate
- HAVANA
#299 Re: Dijaspora Summer 2017
Nije valjdainsomnia78 wrote:Poklopac se baci neoblizanHAVANA wrote:I naruce po 15 u cijeli u kajmaku.Sa 2 jogurta.
- spreca
#300 Re: Dijaspora Summer 2017
problem je u tome sto uvijek glasaju za iste i onda im jebu nanu naninu i melju im kosti kao i dijasporiseln wrote:Jedna od ljudskih osobina je i to da se uzrok za vlastitu stagnaciju ili propast uvijek trazi drugdje, nikad kod sebe. Ta osobina je posebno izrazena na Balkanu, a ponajvise u Bosni. Svi krivi - ja prav. To sto nisam qurcem mrdnuo - jebi ga, visa sila... nije mi dala MZ, CIA, KGB, zavidni komsija...