EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#276 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

SSemir wrote:Mogu prihvatit svakakvo misljenje, ali kad neko za teslu kaze da je obicno smece...nikakvog dalje respekta za takvog ne mogu imati...
Naravno, takvi sebe u startu diskvalifikuju za bilo kakvu diskusiju.
Drvosjeca iz Dejcica

#277 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

ElRe wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prius Plug-in Hibrid, Kompakt 5 vrata
1,8L hibrid (130KS), Stalno promjenjivi prijenos (CVT), EXECUTIVE, Plava Aqua (791)
Cijeni 74.910 KM
Dodatna boja 1.000 KM
Ukupna cijena 75.910 KM
Toyota kod (npr. ABC123) ryBdcld7W

:lol: Jeftino za široke narodne mase.
U novom Auto Klubu test Hyundai Ioniqu, cijena 40k eura, autonomija manja od 200km
Moguće u HR da je ta cijena ja sam gledao u Njemačkoj jer ovdje kod nas nisam našao. Naravno da realni uslovi vožnje i konfiguacije terena nisu isti sa nekim drugim lokacijama. Zamisli kod nas po našim brdima i čukama naravno da će autonomija biti manja kao i kod standardnih auta što raste potrošnja ako voziš po brdima. U povoljnijim uslovima vožnje Hyundai Ioniq pređe nešto preko 300km.
Drvosjeca iz Dejcica

#278 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/11/2017 11:53, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#279 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

ElRe wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Govorili smo o Priusu eto ti reće 54.000KM ja kažem da za te pare bolje 3008 SUV Hybrid koji se pokazao odličan i u prošloj generaciji a sada izgleda još bolje. Naravno o ukusima ne treba raspravljati.
Kompletan e-hibrid program PSA grupacije je ugasen jos 2015 godine jer su prodate primjerke mogli nabrojati na prste jedne ruke. PSA je odustao od hibrida i u programu imaju samo vozila na bazi Mitsubishi i-MiEV i Citroen E-Mehari. Ta vozila im sluze da iz prikrajka prate razvoj alternativnih pogona.

Teska koristi zamah koji je u telefoniji napravio Apple, a to je da ima fanatike sirom svijeta koji upijaju sve sto im Apple/Tesla serviraju. Mala su kompanija i mogu se prilagoditi svakom dojelu svijeta. Zato i imaju takve prodajne kanale. Da vidimo kada budu prodavali milione vozila da li ce isti princip biti. Moze, ali pod uslovom da se vozila vise ne kupuju, vec iznajmljuju od punionice do punionice.

Nego, mislim da ovdje treba gledati za koju tehnologiju i princip ce se odluciti njemacki proizvodjaci.
Čudi me da od tih par prodatih primjeraka koji se mogu pobrojati na prste jedne ruke ja u Sarajevu viđam 4-5 hybridnih 3008. Kako to da su za 2018. godinu najavili novi hibridni 3008 ako su ugasili taj program? Mislim da je PSA prva uvela hybridni sa kombinacijom diesel/električni dok je Toyota uvijek bila samo na benzin/električni.

Sa druge strane ja ne brinem za Teslu, ta sva priča kada bude ovo, kada bude ono, kada ovaj uradi ovo, kada uradi ono je dječija priča. Trenutno je stanje takvo kako je, el. vozila u odnosu recimo na period od prije 5-10 godina napreduju u smislu povećavanja kapaciteta baterija, cijena i el. punjača. Sigurno da će strategije koje se usvajaju na zapadu gdje su države jasno rekle i izdvajaju za gradnju novih el. punjača će el. automobile generalno još više popularizovati, nebitno da li je to Tesla, VW, Renault, ili Toyota koja još nema svoj el. automobil. Možda nekad u budućnosti prevagne fuel cell vozila, možda, možda, mi to ne znamo, možda skontamo nešto bolje, jeftinije, možda...
amar1994 wrote:Po prici foruma , samo svabe imaju potencijala (njihov range ce bit neogranicen , nesto slicno kao tdi potrosnja od 2.5l), a konektovani , RNA vec ima el auta : nisan leaf , rn zoe , twizy :thumbup:
Pa izašao je već eGolf 7, kažu da je najkompletniji el. auto do sada ne računajući Teslu. ja nešto generalno ne gotivim VW ali eto i oni se ozbiljnije počinju baviti el. autima.
citroen xm

#280 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by citroen xm »

Ma kod VW-a je uvijek sve najkompletnije na tržištu dok se ne dokaže da nije ni blizu te priče. :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#281 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

citroen xm wrote:Ma kod VW-a je uvijek sve najkompletnije na tržištu dok se ne dokaže da nije ni blizu te priče. :-D
Ne znam, nisam vozio, ali po YouTube i onome što ljudi govore tako kažu. Meni je u principu to nebitno da li je eGolf super-duper ili ne, meni je recimo koji eto pokušava biti ekološki osvješten u ovim našim BH uslovima bitnije da što više proizvođača u ponudi ima el. vozilo. Da li je to VW, Renault koji preferiram, Fiat ili Toyota meni je to iskreno sasvim svejedno. Inače nemam takav podanički odnos prema materijalnim stvarima kao pojedini forumaši ovdje pa samo ako pomisliš nešto loše o njihovom ljubimcu odmah ide neka glupa priča, kao oni su naj, naj, naj nema im ravnih. Djetinjasto! :mrgreen:
530i

#282 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by 530i »

ElRe wrote: Teska koristi zamah koji je u telefoniji napravio Apple, a to je da ima fanatike sirom svijeta koji upijaju sve sto im Apple/Tesla serviraju.
Apple je bar solidan sa kvalitetom, Tesla je smeće, ne mogu lajsne da uštimaju, pa onda sve ostalo.

Jednostavno isključivo EV automobili nemaju nikakvu budućnost, osim auta ranga Smarta za po gradu. Morala bi se desiti neka prava revolucija na polju veličine i težine baterija, dometa, brzine punjenja.

Hibridi su druga stvar i ne treba ih miješati sa ublehama tipa Tesle i Rimca.
SSemir

#283 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by SSemir »

ElRe wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Govorili smo o Priusu eto ti reće 54.000KM ja kažem da za te pare bolje 3008 SUV Hybrid koji se pokazao odličan i u prošloj generaciji a sada izgleda još bolje. Naravno o ukusima ne treba raspravljati.
Kompletan e-hibrid program PSA grupacije je ugasen jos 2015 godine jer su prodate primjerke mogli nabrojati na prste jedne ruke. PSA je odustao od hibrida i u programu imaju samo vozila na bazi Mitsubishi i-MiEV i Citroen E-Mehari. Ta vozila im sluze da iz prikrajka prate razvoj alternativnih pogona.
:shock: :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#284 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

530i wrote:
ElRe wrote: Teska koristi zamah koji je u telefoniji napravio Apple, a to je da ima fanatike sirom svijeta koji upijaju sve sto im Apple/Tesla serviraju.
Apple je bar solidan sa kvalitetom, Tesla je smeće, ne mogu lajsne da uštimaju, pa onda sve ostalo.

Jednostavno isključivo EV automobili nemaju nikakvu budućnost, osim auta ranga Smarta za po gradu. Morala bi se desiti neka prava revolucija na polju veličine i težine baterija, dometa, brzine punjenja.

Hibridi su druga stvar i ne treba ih miješati sa ublehama tipa Tesle i Rimca.
Ma Tesla je gore smeće od nekadašnjeg kineskog Maple što se prodavao po BiH. A i onaj Musk je smtljar obični, jes' mu vidio glOve. :lol: Ja vjerujem da im ti dođeš tamo u Ameriku ti bi im to sve za sekudnu naštelov'o za petobanku. :pisnuo:
530i

#285 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by 530i »

Vjerujem da su i ostali tlienestogodišnjaci podjednako entuzijastični.
amar1994

#286 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by amar1994 »

530i wrote:Vjerujem da su i ostali tlienestogodišnjaci podjednako entuzijastični.
Sto se mene tice , ebo ga njegova ekologija i struja , radije bi uzeo Mc 720s :izet:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#287 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by corolla02 »

konektovan wrote:Musk dodje nešto k'o nas Nedzad Brankovic. :mrgreen:

Ja el. vozila vidim ozbiljnije u upotrebi, samo ako se ozbiljni igraci iz auto industrije ukljuce u to, prije svega toyota, vw, gm, ford, renault-nissan a ako neko misli da ce to biti tesla, mislim da se zahebo opasno.

A dje su ti tvoji do sad; imali su sve predispozicije, pa sta!?

Platiš ga skupo u startu, a poslije se vjencas sa njim; istrošen, bude potrošen ko upaljač, tu je Tesla posta suprotnost; Zašto?

Zato jer ovi tvoji gledaju svoj profit prvo, ostalo je sve sporedno...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#288 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by konektovan »

corolla02 wrote:
konektovan wrote:Musk dodje nešto k'o nas Nedzad Brankovic. :mrgreen:

Ja el. vozila vidim ozbiljnije u upotrebi, samo ako se ozbiljni igraci iz auto industrije ukljuce u to, prije svega toyota, vw, gm, ford, renault-nissan a ako neko misli da ce to biti tesla, mislim da se zahebo opasno.

A dje su ti tvoji do sad; imali su sve predispozicije, pa sta!?

Platiš ga skupo u startu, a poslije se vjencas sa njim; istrošen, bude potrošen ko upaljač, tu je Tesla posta suprotnost; Zašto?

Zato jer ovi tvoji gledaju svoj profit prvo, ostalo je sve sporedno...
Druze Nedime, ja tebe ne mogu pofatati uz duzno postovanje.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#289 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by corolla02 »

Dobar pokušaj :mrgreen: Gdje je Tesla a gdje ostali..

Image
muhafuca

#290 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by muhafuca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
SSemir wrote:Mogu prihvatit svakakvo misljenje, ali kad neko za teslu kaze da je obicno smece...nikakvog dalje respekta za takvog ne mogu imati...
U kompletnoj slici

Odnos cijene i sta dobijas za nju - Tesla je jos uvijek smece u poredjenju sa prosjecnim dobrim benzincem

Cak i u odnosu gdje je benzinac tesko oporezovan a Tesla mnogo subvencionirana od placanja poreza

- a kad bi i to uracunao

pitanje je da li zasluzuje i epitet smece.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ako se odmaknemo od te realnosti i Teslu posmatramo kao predivnu bajku, nesto sto golica mastu o buducem boljem svijetu

sto ce nekad biti a jos nismo ni blizu toga, kao neku viziju ili sci-fi seriju/film na koju se pale djeca od 8 godina pa sve do kasnih tinejdzerskih godina,

i pokoji manchild (fizicki i godinama odrastao covjek, a mentalno jos uvijek dijete ili tinejdzer) i slicni

Tesla je fantastican auto
Drvosjeca iz Dejcica

#291 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

muhafuca wrote:
U kompletnoj slici

Odnos cijene i sta dobijas za nju - Tesla je jos uvijek smece u poredjenju sa prosjecnim dobrim benzincem

Cak i u odnosu gdje je benzinac tesko oporezovan a Tesla mnogo subvencionirana od placanja poreza

- a kad bi i to uracunao

Ako se odmaknemo od te realnosti i Teslu posmatramo kao predivnu bajku, nesto sto golica mastu o buducem boljem svijetu

sto ce nekad biti a jos nismo ni blizu toga, kao neku viziju ili sci-fi seriju/film na koju se pale djeca od 8 godina pa sve do kasnih tinejdzerskih godina,

i pokoji manchild (fizicki i godinama odrastao covjek, a mentalno jos uvijek dijete ili tinejdzer) i slicni

:lol: :lol: :lol:

Izvini je li ti živiš u BiH? Pretpostavljam da živiš...i ti sada iz svog mikro svijeta gdje je prosječna plata 800KM gdje je sve naopako ocjenjuješ Teslu. :lol: :lol: Presmješno pomalo i žalosno.

Tvoja konstatacija da Teslu kupuju de fakto mentalno zaostali ljudi možda više govori o tebi nego o tim ljudima koji očito imaju riješene neke egzistencionalne potrebe pa imaju i mogu da razmišljaju o Tesli dok nama u Bosni Tesla izgleda smeće jer naravno izvan svih realnih mogućnosti. Ovako na brzinu motam po glavi ko u BiH ima Tesllu i sjetim se recimo Faruka Telibećirecića. On je svojim radom i znanjem dokazao ko je i šta za razliku od tebe i sličnih anonimus kokuza koji samo znaju lupati u prazno. Eto nemoj se uvrijediti šta ali tako ti je lafe.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/11/2017 15:08, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#292 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

amar1994 wrote:
530i wrote:Vjerujem da su i ostali tlienestogodišnjaci podjednako entuzijastični.
Sto se mene tice , ebo ga njegova ekologija i struja , radije bi uzeo Mc 720s :izet:
:lol:

Što je babi milo to joj se snilo, maštajte još malo a ovu temu o el. vozilima prepustite racionalnim osobama.
amar1994

#293 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#294 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

amar1994 wrote::lol: :lol:
Haj ti gonjaj mk4 sa 250.000km i neka ti je on dobar, pupusti malo ovu temu. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#295 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

amar1994 wrote:

Što je babi milo to joj se snilo, maštajte još malo a ovu temu o el. vozilima prepustite racionalnim osobama.
Sta bi rekao nekome ko zeli kupiti Teslu ili bilo koji el auto,koje su prednosti i zasto bi bas trebao kupiti elektricni auto.

:D
muhafuca

#296 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by muhafuca »

muhafuca wrote:
U kompletnoj slici

- a kad bi i to uracunao

:lol: :lol: :lol:

Izvini je li ti živiš u BiH? Pretpostavljam da živiš...i ti sada iz svog mikro svijeta gdje je prosječna plata 800KM gdje je sve naopako ocjenjuješ Teslu. :lol: :lol: Presmješno pomalo i žalosno.

Tvoja konstatacija da Teslu kupuju de fakto mentalno zaostali ljudi možda više govori o tebi nego o tim ljudima koji očito imaju riješene neke egzistencionalne potrebe pa imaju i mogu da razmišljaju o Tesli dok nama u Bosni Tesla izgleda smeće jer naravno izvan svih realnih mogućnosti. Ovako na brzinu motam po glavi ko u BiH ima Tesllu i sjetim se recimo Faruka Telibećirecića. On je svojim radom i znanjem dokazao ko je i šta za razliku od tebe i sličnih anonimus kokuza koji samo znaju lupati u prazno. Eto nemoj se uvrijediti šta ali tako ti je lafe.

ako tako posmatras stvari - to vazi za bilo koga ko zivi u Njemackoj npr i on iz svog mikrosvijeta posmatra sta se dogadja u svijetu - sta on zna jel tako?

Medjutim ako si pismen znas jedan ili dva jezika i imas pristup interneta - mozes se dovoljno upoznati sa bilo kojom temom koja te interesuje i komentirati je na osnovu toga - to vazi za nekog ko zivi u Svedskoj ali isto i za nekoga ko zivi u Azerbejdzanu. Jel to sad dovoljno jasno?

Gdje ja zivim nema nikakve veze sa ovim sa cim mi pricamo - samo cinjenice koje su ti lahko dostupne.

Tesla je trenutno smece od auta (generalno govoreci) a u poredjenju sa drugim elektricnim autima nije impresivna ali vodi cisto zato sto drugi proizvodjaci automobila jos uvijek nisu zainteresovani za ovu oblast jer tehnologija nije jos razvijena dovoljno da bi elektricna auta bila profitabilna.

Mislim doduse da sam procitao da je Chevy Bolt ili nesto tako cak pretekao Teslu u prodaji al hajde nebitno sad. Nek je Tesla i dalje najbolji elektricni auto trenutno - sta to uopste znaci - da si sad najbolji u necemu sto ce biti realnost, profitabilno i pristupacno za nekih 30 godina (mozda)

Teslu ne kupuju mentalno zaostali ljudi vec (bogati) zanesenjaci (bogati) hipsteri (bogati) sminkeri i slicni ljudi. Tesla je jos uvijek nesto kao IPhone - u odredjenim krugovima ljudi nisi cool ako nemas teslu npr i to je to. Isti ljudi koji kupuju male ili velike jahte, koje su takodje nesto na sta se jednostavno bace pare. Skupa igracka ako hoces.

Niko Teslu ne kupuje kao osnovno i jedino auto vec kao dodatno city auto za kurcenje i pokazivanje "statusa" a kad krenes od grada do grada, na kampovanje, na more, na jezero itd ostvis Teslu tamo gdje i provodi najvise vremena - u garazi na punjenju.

Tesla ne izgleda nama u Bosni kao smece jer ovdje 90% ljudi veze nema sta je Tesla a oni koji znaju posmatraju je i komentarisu o njoj kao sto komentarisu o raznim drugim egzoticnim autima koja se rijetko vidjaju i rijetko ce se vidjati kod nas (npr Ferariji i Lamburdjiniji)

Ovako na brzinu motam po glavi ko u BiH ima Tesllu i sjetim se recimo Faruka Telibećirecića.
Cuj? A ja mislio komsija ti , sto radi u mljekari, kupio Teslu. To je Faruku jedino i osnovno auto jel tako? Nijedno drugo vise nema?

btw prema novinama 362 hiljade KM platio Teslu - sad ti nadji auto koje je mogao kupiti za tu sicu i reci mi da je Tesla odlican auto.
Eto nemoj se uvrijediti šta ali tako ti je lafe.
Cuj "lafe" - ko jos govori lafe (?) Jel ovo ironicno bilo ili ovako pricate ti tvoja raja, uz lagani New Age Jazz u post modernistickim kaficima dok raspravljate o dubokim tajnama univerzuma i kako bi vi se ponasali kad bi se nasli u situaciji da zajedno uz naravno Musk-a dobijete priliku za prvi kontakt sa extra terestrijalnim formama zivota (jer nije "cool" reci vanzemaljcima).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tesla Model 3 volume production delayed 3 months as company posts loss of $619.4 million

Code: Select all

https://www.autoblog.com/2017/11/01/tesla-model-3-production-delayed/
JPMorgan slashes its Tesla Model 3 fourth-quarter forecast in half

https://www.cnbc.com/2017/10/20/jpmorgan-slashes-its-tesla-model-3-fourth-quarter-forecast-in-half.html
Over 35,000 Tesla owners bought ‘fully self-driving’ feature despite still being unavailable, sources say

https://electrek.co/2017/10/10/tesla-autopilot-owners-bought-fully-self-driving-capability/
Drvosjeca iz Dejcica

#297 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

mali_milojica wrote:

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#298 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by konektovan »

Óvaj zadnji prius je k'o govno dizajniran, stvarno je kriminalan. Ljepsi mi je predzadnji model 100 x, a ako i zbog cega toyota propadne, to ce biti zbog dizajna. :-) :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#299 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

mali_milojica wrote:

Ja tebi stavim video gdje vlasnik Tesle za 10mj ima problema da bi se i FIAT crvenio od sramote,a ti meni stavis video vlog debila koji pokusava biti smijesan :lol:
:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#300 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

muhafuca wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: :lol: :lol: :lol:

ako tako posmatras stvari - to vazi za bilo koga ko zivi u Njemackoj npr i on iz svog mikrosvijeta posmatra sta se dogadja u svijetu - sta on zna jel tako?

Medjutim ako si pismen znas jedan ili dva jezika i imas pristup interneta - mozes se dovoljno upoznati sa bilo kojom temom koja te interesuje i komentirati je na osnovu toga - to vazi za nekog ko zivi u Svedskoj ali isto i za nekoga ko zivi u Azerbejdzanu. Jel to sad dovoljno jasno?

Gdje ja zivim nema nikakve veze sa ovim sa cim mi pricamo - samo cinjenice koje su ti lahko dostupne.

Tesla je trenutno smece od auta (generalno govoreci) a u poredjenju sa drugim elektricnim autima nije impresivna ali vodi cisto zato sto drugi proizvodjaci automobila jos uvijek nisu zainteresovani za ovu oblast jer tehnologija nije jos razvijena dovoljno da bi elektricna auta bila profitabilna.

Mislim doduse da sam procitao da je Chevy Bolt ili nesto tako cak pretekao Teslu u prodaji al hajde nebitno sad. Nek je Tesla i dalje najbolji elektricni auto trenutno - sta to uopste znaci - da si sad najbolji u necemu sto ce biti realnost, profitabilno i pristupacno za nekih 30 godina (mozda)

Teslu ne kupuju mentalno zaostali ljudi vec (bogati) zanesenjaci (bogati) hipsteri (bogati) sminkeri i slicni ljudi. Tesla je jos uvijek nesto kao IPhone - u odredjenim krugovima ljudi nisi cool ako nemas teslu npr i to je to. Isti ljudi koji kupuju male ili velike jahte, koje su takodje nesto na sta se jednostavno bace pare. Skupa igracka ako hoces.

Niko Teslu ne kupuje kao osnovno i jedino auto vec kao dodatno city auto za kurcenje i pokazivanje "statusa" a kad krenes od grada do grada, na kampovanje, na more, na jezero itd ostvis Teslu tamo gdje i provodi najvise vremena - u garazi na punjenju.

Tesla ne izgleda nama u Bosni kao smece jer ovdje 90% ljudi veze nema sta je Tesla a oni koji znaju posmatraju je i komentarisu o njoj kao sto komentarisu o raznim drugim egzoticnim autima koja se rijetko vidjaju i rijetko ce se vidjati kod nas (npr Ferariji i Lamburdjiniji)

Ovako na brzinu motam po glavi ko u BiH ima Tesllu i sjetim se recimo Faruka Telibećirecića.
Cuj? A ja mislio komsija ti , sto radi u mljekari, kupio Teslu. To je Faruku jedino i osnovno auto jel tako? Nijedno drugo vise nema?

btw prema novinama 362 hiljade KM platio Teslu - sad ti nadji auto koje je mogao kupiti za tu sicu i reci mi da je Tesla odlican auto.
Eto nemoj se uvrijediti šta ali tako ti je lafe.
Cuj "lafe" - ko jos govori lafe (?) Jel ovo ironicno bilo ili ovako pricate ti tvoja raja, uz lagani New Age Jazz u post modernistickim kaficima dok raspravljate o dubokim tajnama univerzuma i kako bi vi se ponasali kad bi se nasli u situaciji da zajedno uz naravno Musk-a dobijete priliku za prvi kontakt sa extra terestrijalnim formama zivota (jer nije "cool" reci vanzemaljcima).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tesla Model 3 volume production delayed 3 months as company posts loss of $619.4 million

https://www.autoblog.com/2017/11/01/tesla-model-3-production-delayed/
JPMorgan slashes its Tesla Model 3 fourth-quarter forecast in half

https://www.cnbc.com/2017/10/20/jpmorgan-slashes-its-tesla-model-3-fourth-quarter-forecast-in-half.html
Over 35,000 Tesla owners bought ‘fully self-driving’ feature despite still being unavailable, sources say

https://electrek.co/2017/10/10/tesla-autopilot-owners-bought-fully-self-driving-capability/
Nisi ti iznio nikakve činjenice već samo skromno vlastito mišljenje da je Tesla smeće. :roll: A znaš šta kažu za mišljenje, ima ga svako, k'o guzicu što nosi. Ja nisam ni tvrdio da je Tesla niti bilo koje drugo el. auto jeftino, osnovno i jedino prevozno sredstvo a da si malo bolje pazio skontao bi o čemu pričam.

Pričati iz perspektive učmalosti i svake zaostalosti BiH o Tesli kao o smeću jeste debilno, smiješno i žalosno. Najžalosnije je i to što je ova tema još jedan dokaz kako arogantni i kokuzni prosječan Bosanac doživljava svijet. Iz ovog razloga i ne čudi što smo tu gdje jesmo kao društvo jer velika većina ljudi je izgubila osjećaj za stvarnost. Sve je bezbeze, sve je sranje, smeće, svako ko proviri glavu iznad prosjeka je šupak, svako ko pokuša razmišljati, živjeti i raditi izvan tog nekog klišea mahale i mahalaca proglašava se pederom, ludim, papkom...itd. Eto drug ti Amar isto govori Tesla smeće a na drugoj temi komentariše kako je dobar u druga mu Golf IV sa 250.000km na satu. :( Drugi primjer onaj Milioca kojem su najbolji el. auti iz Toyote, ali pošto ih Toyota još nema on je siguran da će to biti najbolji, ako Bog da. :lol: Eto i ti citiraš copy&paste stvari koje svaki proizvođač automobila ima u proizvodnom procesu i to nije nikakav dokaz niti činjenica da je Tesla smeće već je to argument koji ide u prilog Tesli jer rade, bore se i opstaju još uvijek na tržištu pored ajkula na tržištu koje bi najradije sahranile Teslu ali ti to ne vidiš i nisi u stanju salgedati. Eto lafe pa do čitanja. :wink:
Post Reply