Prevara u garazi SCC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nepass1

#276 Re: Prevara u garazi SCC

Post by nepass1 »

Saka wrote:
Roccohljup wrote:na onom parkingu preko puta vjećnice (preko miljacke) nekakav lik skroz ok djeluje i pristojno obučen ordinira. Kad se parkiravas on te kao nesto navodi a onda ti trzi par maraka jer je demobilisani borac. Odmah se tu stvori i neka ciganka mladja pa i ona trazi za sebe a kasnije ih vidim hodaju skupa okolo.
Pitam ja onog što sjedi u kućici što mu dozvoli da po parkingu ordinira, ipak je to sad zatvoreni parking. Kaže šta ću mu ja. Pa zovi mu policiju! Očito su u talu.
pa ciganka stoji kod rampe i dodaje racune. a demobilisanog borca nisam upratio mada se i ja tu vrtim haman ko i oni :lol:
da nije karahmet, onaj sto ima klip kako se fata sa onom narkomankom pred ekonomijom?
on je "demobilisani borac" "RVI" "cuvao aliju u ratu" i tako te price
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#277 Re: Prevara u garazi SCC

Post by _BataZiv_0809 »

nepass1 wrote: onaj sto ima klip kako se fata sa onom narkomankom pred ekonomijom?
:lol: :lol:
nepass1

#278 Re: Prevara u garazi SCC

Post by nepass1 »

narkomanka ima kucu na kovacima, kod hotela hayat, kod dzamije u abdesthani :D
Daryl Dixon

#279 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Daryl Dixon »

hocemo klip, hocemo klip
:hajmooo:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#280 Re: Prevara u garazi SCC

Post by bitanga_sa_otesa »

ja sve te smecare prije i nego izuste rijec posaljem u picku materinu ,ne kontam zasto dozvoljavate da vam takvi prilaze i onda kukate po forumu...
Daryl Dixon

#281 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 01/11/2017 08:02, edited 1 time in total.
nepass1

#282 Re: Prevara u garazi SCC

Post by nepass1 »

Daryl Dixon wrote:hocemo klip, hocemo klip
:hajmooo:
bio klip na avazovom portalu, vjerovatno ima i na yt
Daryl Dixon

#283 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 01/11/2017 08:03, edited 1 time in total.
Dope_Man

#284 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Dope_Man »

julisiz es grant wrote: Pa mali cigojneri sada sve češće prose "ćiko, haj mi nešto kupi?"
Šta misli njihov gazda postići tom novom taktikom...ta neće prodat kiflu, čips ili sok koji neko kupi malom firaunu? :D
Pa sto puta sam vidio ljude koji ima kazu ''da ti treba hrana kupio bih ti, al pare ti ne dam'' i slicno.. pa su skontali da ne treba traziti pare vec robu. Onda ispada da im stvarno treba nesto, a vecina se ne bi peglala da licno ode kupiti naravno, pa ce onda dati pare da ide sebi kupit.

Sto bi rekli u South Parku: The ads are getting smarter :D
supercali

#285 Re: Prevara u garazi SCC

Post by supercali »

Dope_Man wrote:
julisiz es grant wrote: Pa mali cigojneri sada sve češće prose "ćiko, haj mi nešto kupi?"
Šta misli njihov gazda postići tom novom taktikom...ta neće prodat kiflu, čips ili sok koji neko kupi malom firaunu? :D
Pa sto puta sam vidio ljude koji ima kazu ''da ti treba hrana kupio bih ti, al pare ti ne dam'' i slicno.. pa su skontali da ne treba traziti pare vec robu. Onda ispada da im stvarno treba nesto, a vecina se ne bi peglala da licno ode kupiti naravno, pa ce onda dati pare da ide sebi kupit.

Sto bi rekli u South Parku: The ads are getting smarter :D
Ja sam nekoj nani kupio kilogram brasna i litar mlijeka
Jel ga iskoristila ili prodala ne znam
Bluemore

#286 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Bluemore »

sjedim ja tako u jednom basti kod prijatelja u blizini tehnicke skole na m.dvoru, pridje zena sva dotjerana malo starija...

i poce prica eto ukrali joj novcanik u tramvaju :? pa kako i sto dodje do baste te, al hajd nasjednem nesto taj dan, nisam je smeknula da je foler, a bas sam obratila paznju da skontam jel glumi ili ne ma reko suze su prave i sekiracija... inace ne dajem prosjeacima, jer je to biznis, ako cu pomoci nekog kome treba to uradim ne na ulici :!: da operem savjest.
ali taj dan ja joj dam cvaju da se moze vratiti lafo kuci u Zenicu ili tako nesto.

Jaran cijelo vrijeme niej joj povjerovao sekunde,m mene nesto prenese. Halal bilo, ali nikad vise na tu foru :D
thekupus

#288 Re: Prevara u garazi SCC

Post by thekupus »

Bluemore wrote:sjedim ja tako u jednom basti kod prijatelja u blizini tehnicke skole na m.dvoru, pridje zena sva dotjerana malo starija...

i poce prica eto ukrali joj novcanik u tramvaju :? pa kako i sto dodje do baste te, al hajd nasjednem nesto taj dan, nisam je smeknula da je foler, a bas sam obratila paznju da skontam jel glumi ili ne ma reko suze su prave i sekiracija... inace ne dajem prosjeacima, jer je to biznis, ako cu pomoci nekog kome treba to uradim ne na ulici :!: da operem savjest.
ali taj dan ja joj dam cvaju da se moze vratiti lafo kuci u Zenicu ili tako nesto.

Jaran cijelo vrijeme niej joj povjerovao sekunde,m mene nesto prenese. Halal bilo, ali nikad vise na tu foru :D
pisao sam ja o njoj prije nekog vremena, malo starija zena?

Meni je dva puta prilazila
JThomas

#289 Re: Prevara u garazi SCC

Post by JThomas »

očito da niste usvojili pogled "ne prilazi mi" prilikom hodanja ulicom... :lol:
julisiz es grant

#290 Re: Prevara u garazi SCC

Post by julisiz es grant »

Cigane mršnem, narkomane iskuliram, onima što traže novac za razne "humanitarne" svrhe, prodaju čestitke i slično, smrljam ono nekoliko riječi na arapskom što ih znam :D
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#291 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Sunca Sin »

Glupost tzv obična čovjeka koji misli da će davanjem marke nekom prosjaku i slično i na taj način postati dobar s onim gore i tako neće gorit u džehenemu je neviđena na ovim prostorima.
Cookie85

#292 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Cookie85 »

Ja npr. dajem samo starim ljudima ili im kupim da jedu ili im dam nesto para .

Bio to njima biznis ili ne , on ipak zbog godina ne moze raditi to je ono sigurno , a sa druge strane penzije su nikakve. Tako da mi nikad nije zao dati dedi ili nani koju marku.

Ostalim ne dam ni feninga pogotovo kad vidim da je fizicki sposoban da radi! kad mi krene prilaziti i prije nego sto progovori kazem mu NE MOZE!

Uglavnom sta se meni desilo u Julu kad sam bio u Sa. Isao u grad da se nadjem sa drustvom i parkiram ja iznad muzicke skole i silazim dole kad neka zena sjedi i place , normalno obucena, ne izgleda kao ciganka ili neko ko prosi.
Prolazim i sad usporenim korakom da se uvjerim jel stvarno place, vidim zena 40tih godina stvarno place, pitam je jel sve uredu kaze ona meni, " ukrali mi auto i sad me zvali da odem na pale i donesem 3000KM za auto i fali mi 100KM " Navodno posudila 2500 imala oko 300-400 i fali joj.
Pitam ja nju jel prijavila policiji, kaze da jest ali mora da ceka nekog inspektora ili sta ja znam koga , ali njega nema, ceka vec 2h.
Rekoh jel sigurno da ce ti vratiti auto kad ti das 3000KM , kaze ona trebalo bi to inace tako ide.
Da skratim , dam ja njoj 100KM i ona se meni zahvaljuje i kaze da ce mi vratiti za 5-7dana i trazila mi kontakt tel. Dao sam joj broj tel. Naravno nije me nikad nazvala, samo se nadam ako cita ovo, mene interesuje da li je to bila varka ili stvarno? da li je uspjela vratiti auto ako je bilo stvarno!

U svakom slucaju Halal joj bilo tih 100KM!

Znam da cete me sada razapeti :), ali mi je u glavi prosla slika moje rahmetli mame, sta da je njoj ovako nesto se desilo ? i treba joj 100KM , a nema... i sl. Bilo to za auto ili nesto drugo...
Last edited by Cookie85 on 24/08/2017 13:13, edited 1 time in total.
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#293 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Sunca Sin »

Bato aj meni halali jedno 20 000 ako imaš vratiću ti ostavi broj u PP :D
zavezata-vreca

#294 Re: Prevara u garazi SCC

Post by zavezata-vreca »

level: pro ... jebo marku dvije, ova joje uzima hahah
julisiz es grant

#295 Re: Prevara u garazi SCC

Post by julisiz es grant »

zavezata-vreca wrote:level: pro ... jebo marku dvije, ova joje uzima hahah
Kolko li ih je taj dan obrnula ko ovo Cookie-a :D
Neka je petoricu, dnevnica ko bog...ma šte petoricu, trojicu...eto tri joje za malo lažnih suza.
Dope_Man

#296 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Dope_Man »

U jebote.. ova je bas prekucala sve.

Inace gledam svako jutro na putu za posao onog na socijalnom, na ulazu gdje se ovjeravaju zdravstvene. Nekad davno mi je trazio kao 20-30 eninga, treba mu za neke papire. Nije dobio dabome, nije bas uvjerljiv. Ali ne kontam da li i dalje stoji tu i baca istu pricu il je bar to promijenio. S obzirom da je tu svaki dan vec ga valjda svako zna, ne znam ko bi mu dao ista na tu ofirnu pricu da mu fali za kopiranje il sta je vec meni tad govorio.
Ommadawn

#297 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Ommadawn »

Nema ništa loše u pomaganju. Dobro se dobrim vrati. Ali hajd' ovako pomisli da se lično tebi desi situacija da ti treba 20, 30, 100 maraka, nebitno. Hoćeš li tražiti od čovjeka na ulici kojeg ne poznaješ? Veća je vjerovatnoća da nećeš nego da hoćeš. Ti ćeš kopati noktima i tražiti način da od bilo koga bližnjeg posudiš lovu nego od stranca.
Cookie85

#298 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Cookie85 »

Ommadawn wrote:Nema ništa loše u pomaganju. Dobro se dobrim vrati. Ali hajd' ovako pomisli da se lično tebi desi situacija da ti treba 20, 30, 100 maraka, nebitno. Hoćeš li tražiti od čovjeka na ulici kojeg ne poznaješ? Veća je vjerovatnoća da nećeš nego da hoćeš. Ti ćeš kopati noktima i tražiti način da od bilo koga bližnjeg posudiš lovu nego od stranca.

Naravno ne bih nikad trazio od stranca 10feninga, kamoli vise.

Ako mi treba 10 feninga, hodacu ulicom i traziti 10 feninga :D :D

Ali kad evo pogledam moj slucaj (mozda me jest prevarila, a mozda je stvarno tako bilo) ona meni nije direktno trazila 100KM , nago kako joj fali i da je vec posudila od koga je imala odredjen iznos novca i da nema vise od koga da trazi.

Kad se stavis u njen slucaj (opet govorim AKO je stvarno to istina) nemas para , treba ti hitno eto 3000KM , posudio si od koga si sve imao/la i fali ti 10,20 ,50 , 100KM, a imas taj neki rok da doneses pare i neko te pita jesi li dobro jer ti trenutno nemas izlaza iz te situacije i uplakan/sjeban.Ti objasnis situaciju i taj neko ti kaze hajd ok evo ti 100KM idi zavrsi to.

Nisam trazio pare da mi vrati, sama se ponudila kao daj mi broj da te zovem u toku sedmice da ti vratim mada naravno nikad nije nazvala, mozda i jest kasnije kad sam izvadio BiH karticu.

EDIT: Kako god bilo , slagala ili ne, ja sam se super osjecao sto sam bio u mogucnosti pomoci nekoj zeni u teskoj situaciji. Kao sto sam rekao ranije halal joj bilo, samo me interesovalo da li je to sve bila istina i ako jest, da li je uspjela vratiti auto.
S4mpion

#299 Re: Prevara u garazi SCC

Post by S4mpion »

3000KM za auto!? Evo sve kontam da su joj maznuli Golfa šesticu. :mrgreen:

Ako već mislite nekome pomoći, nemojte to raditi površno, uputite priloge u provjerene organizacije, pomažite provjerene slučajeve, a ovo što se dešava na ulici je opšti haos gdje se više uopšte ne zna ko za koga pare uzima.

Neki dan sjedim u kafiću na Vilsonovom i negdje oko 22:00, dakle baš kasno, dolazi djevojka, ima nekakvu legitimaciju na sebi, obučena u crveno, navodno radi projekt za humanitarnu organizaciju "Crveno Srce", gdje je njen zadatak da prodaje markice. Kući proguglah, ništa uvjerljivo ne nađoh.
Cookie85

#300 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Cookie85 »

S4mpion wrote:3000KM za auto!? Evo sve kontam da su joj maznuli Golfa šesticu. :mrgreen:

Ako već mislite nekome pomoći, nemojte to raditi površno, uputite priloge u provjerene organizacije, pomažite provjerene slučajeve, a ovo što se dešava na ulici je opšti haos gdje se više uopšte ne zna ko za koga pare uzima.

Neki dan sjedim u kafiću na Vilsonovom i negdje oko 22:00, dakle baš kasno, dolazi djevojka, ima nekakvu legitimaciju na sebi, obučena u crveno, navodno radi projekt za humanitarnu organizaciju "Crveno Srce", gdje je njen zadatak da prodaje markice. Kući proguglah, ništa uvjerljivo ne nađoh.
Otkud ti znas da se ne salje pomoc u neke organizacije?

A 3000KM mislim da je dovoljno da ima golfa 4 ;)
Post Reply