Ja npr. dajem samo starim ljudima ili im kupim da jedu ili im dam nesto para .
Bio to njima biznis ili ne , on ipak zbog godina ne moze raditi to je ono sigurno , a sa druge strane penzije su nikakve. Tako da mi nikad nije zao dati dedi ili nani koju marku.
Ostalim ne dam ni feninga pogotovo kad vidim da je fizicki sposoban da radi! kad mi krene prilaziti i prije nego sto progovori kazem mu NE MOZE!
Uglavnom sta se meni desilo u Julu kad sam bio u Sa. Isao u grad da se nadjem sa drustvom i parkiram ja iznad muzicke skole i silazim dole kad neka zena sjedi i place , normalno obucena, ne izgleda kao ciganka ili neko ko prosi.
Prolazim i sad usporenim korakom da se uvjerim jel stvarno place, vidim zena 40tih godina stvarno place, pitam je jel sve uredu kaze ona meni, " ukrali mi auto i sad me zvali da odem na pale i donesem 3000KM za auto i fali mi 100KM " Navodno posudila 2500 imala oko 300-400 i fali joj.
Pitam ja nju jel prijavila policiji, kaze da jest ali mora da ceka nekog inspektora ili sta ja znam koga , ali njega nema, ceka vec 2h.
Rekoh jel sigurno da ce ti vratiti auto kad ti das 3000KM , kaze ona trebalo bi to inace tako ide.
Da skratim , dam ja njoj 100KM i ona se meni zahvaljuje i kaze da ce mi vratiti za 5-7dana i trazila mi kontakt tel. Dao sam joj broj tel. Naravno nije me nikad nazvala, samo se nadam ako cita ovo, mene interesuje da li je to bila varka ili stvarno? da li je uspjela vratiti auto ako je bilo stvarno!
U svakom slucaju Halal joj bilo tih 100KM!
Znam da cete me sada razapeti

, ali mi je u glavi prosla slika moje rahmetli mame, sta da je njoj ovako nesto se desilo ? i treba joj 100KM , a nema... i sl. Bilo to za auto ili nesto drugo...