tempuser wrote:ado-šampion wrote:
Mah problem je sto ljudi kad porede kazu Passat iz 2001. koji je 6 hiljada, dakle tri puta jeftinije od Dacije. Niko ne poredi i kaze evo Passat iz 2010. koji je recimo 18 hiljada.
Mozes dobiti Passata 2009-2011 god sa preko 250k km na satu i sad mi reci da ces s tim autom po pitanju pouzdanosti i sigurnosti u auto biti rahat kao sa Daciom sa 0 km?
Unutar 18k KM se moze igrati sa parametrima, brend, klasa, velicina, performanse, udobnost, oprema, pouzdanost, rizik od zaheba, ali ne mozes povecati jedan parametar, a da ne smanjis ostale. Tim Passatom bo dobio brend, klasu, velicinu, performanse, opremu, pouzadnost, ali bi srazmjerno tome skocio rizik od zaheba, a pala pouzdanost auta.
Nije tacno za 250 k, za 18 k mozes dobiti karavana sa 150 k pravih. Znaci velika je razlika. Razlika u cijeni izmedju Passata s 300 k i 150 k istog godista je 30%.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja sam vec dao svoje misljenje, ko gleda tu Daciju zna se zasto je gleda i za njega nije Passat sa 150 k na satu po mom misljenju, a s 250 k jos manje. Iako bih ja bez razmisljanja uzeo Passata sa 150 k, ali vrlo dobro znam zasto, isto kao sto i taj sto ne bi vrlo dobro zna zasto.
Ali bezveze je prica i poredjenje s polovnim autima tri puta jeftinijim. Passat za 18 k za tu Daciju je po svakom je.enom parametru svemirski brod, a ljudi to pokusavaju svesti na "eto malo bolji materijali, oprema". Nidje veze.
Ja nemam iskustva s tom Dacijom ali imam sa nesto skupljim budzet autima (namjerno necu reci kojim), znaci jedan Pezo iste klase je drasticno bolji u svakom pogledu, od izolacije, kvaliteta izrade, udobnosti, sjedala, sigurnosti, motorizacije, itd. Drasticno bolji. Nikakva oprema i nikakvi materijali. Jako je nisko reci da je jedna Dacija od 18 k jedino po materijalima i opremi razlicita od jednog Golfa koji kosta 2x toliko. Mislim da ti to vrlo dobro znas, ali jbg cesto znas biti vrlo uporan u proturanju stava u koji u jednom trenutku ni ti sam vise ne vjerujes.
@Condy je pogodio dosta u svom zadnjem postu, ja sam mogao napisati isto, zato sto vrlo dobro kontam ko i kako kupuje cheap novo auto i zasto ga kupuje, i zasto
ne moze uzeti polovno za te pare, ali necu da se spustam na njihov nivo pa da to pisem.