R A V E N wrote:sheilak wrote:Negoisam znala da neko poput RAVENA postoji ne na forumu, vec u Bosni

Nisam ni ja znao da u nordijskim zemljama, odakle vjerovato pišeš, određuju očevi, braća i rođaci djevojkama i ženama hoće li ići u školu, kad će napustiti školu i fakultet, koje će zanimanje odabrati, kad će stupiti u seksualne odnose, koliko će seksualnih partnera imati, za koga će se udati i kad će ga napustiti, ali je to, po feministkinjama tako, pa imaju jednu predstavnicu u švedskom parlamentu.
Neo-nacisti vjerovatno nisu ušli u švedski parlament, ali zato one imaju svoju predstavnicu.
Vrijeme je da taj pokret, u svom današnjem obliku, bude stavljen na istu hrpu kao nacizam, neo-nacizam i sl.
Baš se pitam kako će Komšić, Nikšić i Kojović objasniti ljevičarima kako to da su potpisali rezuluciju koja osuđuje opresivne režime i Tita-diktatora, a to je valjda uslov da se uđe u EUSSR u koju nećemo ući, nadam se.
Jeste, pisem iz sred København-a, zajedno sa mojim licnim robom Magnusom koji sjedi svezan na stolici pored laptopa. Al nebitno.
Hajde evo da pokusam racionalno, ali sumnjam da racio kod tebe/ na tebe djeluje. Ne znam zasto vidis toliku opasnost od feministickog pokreta, pogotovo u Bosni tj . na Balkanu. Proci ce jos i desetljeca prije no sto kod nas zene skontaju da im nije glavni cilj i zadatak te nagrada u zivotu da se udaju i rode djecu kakvom hajirliji te da mu s ponosom budu pokorne, da budu uzorne mame i supruge, pretvarajuci se u dobru muslimanku...
bez obzira na nivo obrazovanosti, to je usadjeno bosanskoj i balkanskoj zeni, ona ce time paradirati i setati wilsom s bebom kao s trofejom, bez obzira na to sto joj u tom trenu hajirlija bude negdje drudje... nemas se za sto brinuti jer i najgori muskarac naci ce zenu/curu koja ce se udati za njega te se ukljuciti u postojeci drustveni sistem. nebitno, jel on ruzan, nizak, celav, kokuzli, cim ona predje odredjenu dobnu granicu, ona ce vam sama doci.

samo sabura.
Zaista ne shvatam ovakve histericne i haman sizofrene ispade i vrisku zbog te strasne feministicke prijetnje. Zaista zvucis RAVEN istraumatizirano, sto bi onda znacilo da u tvom slucaju zene i imaju nadmoc. Ali to je druga tema.
Ja ne mogu argumentirati racionalno osobi koja je iracionalna. Kao sto ne mozes primjerice psihicki bolesnoj osobi dokazati da neke trenutne halucinacije, zvucne ili vizualne, ne postoje, osim u njenoj glavi. Ili kao sto ne mozes paranoidnoj osobi objasniti da je potencijalna prijetnja iskljucivo njen konstrukt, stvoren na osnovu nekih licnih strahova i trauma. Tako se i tebi ne mogu neke stvari racionalno objasniti.
No osobe poput tebe su u biti i korisne. Jer generiraju razlog za borbu protiv vracanja u neka arhaicna patrijarhalna stanja te pokazuju da je ta opasnost uvijek realna. Te u biti jacaju i sam feministicki pokret. No tuzno je sto ga i radikaliziraju.
Koliko god mi ova tema bila zanimljiva i koliko god bih uzivala zezajuci te

necu to raditi. Jer vidim da imas problema, vidim to po tvojom argumentaciji i po tvojoj emotivnoj involviranosti u sve ovo, i daljnje provociranje bi to samo pogorsalo. A borba za porobljavanje muskaraca svakako se odvija vani, van foruma