Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
R A V E N

#276 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

sheilak wrote:Negoisam znala da neko poput RAVENA postoji ne na forumu, vec u Bosni :D
Nisam ni ja znao da u nordijskim zemljama, odakle vjerovato pišeš, određuju očevi, braća i rođaci djevojkama i ženama hoće li ići u školu, kad će napustiti školu i fakultet, koje će zanimanje odabrati, kad će stupiti u seksualne odnose, koliko će seksualnih partnera imati, za koga će se udati i kad će ga napustiti, ali je to, po feministkinjama tako, pa imaju jednu predstavnicu u švedskom parlamentu.

Neo-nacisti vjerovatno nisu ušli u švedski parlament, ali zato one imaju svoju predstavnicu.

Vrijeme je da taj pokret, u svom današnjem obliku, bude stavljen na istu hrpu kao nacizam, neo-nacizam i sl.

Baš se pitam kako će Komšić, Nikšić i Kojović objasniti ljevičarima kako to da su potpisali rezuluciju koja osuđuje opresivne režime i Tita-diktatora, a to je valjda uslov da se uđe u EUSSR u koju nećemo ući, nadam se.
tranquil

#277 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

Ljepota je prolazna, ali i bubuljice.

It gets better, no sikiriki :thumbup:
Gojeni H

#278 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Gojeni H »

@insomnia

Je l' ovo opet onaj levat skutor sto se sljego u Mostar?
seln

#279 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:Kao sto je selnu pobjeglo, 99.9% (ili koliko već) nas ovdje ima solidne prihode - e tu dolazim do velikog problema sa ljevičarima i feministkinjama: izigravanja ekonomske i svake druge žrtve, da bi se ogrebalo što više novca.
Ti zavirivao u novcanike pa znas kolike prihode imaju forumasi? :-)
Ne znam kolike prihode imas, ali ja jos nikad nisam uzeo ni euro socijale, niti sam se za razliku od tebe zalio "apoteka nece da mi mukte da Head and Shoulders".
sheilak

#280 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

R A V E N wrote:
sheilak wrote:Negoisam znala da neko poput RAVENA postoji ne na forumu, vec u Bosni :D
Nisam ni ja znao da u nordijskim zemljama, odakle vjerovato pišeš, određuju očevi, braća i rođaci djevojkama i ženama hoće li ići u školu, kad će napustiti školu i fakultet, koje će zanimanje odabrati, kad će stupiti u seksualne odnose, koliko će seksualnih partnera imati, za koga će se udati i kad će ga napustiti, ali je to, po feministkinjama tako, pa imaju jednu predstavnicu u švedskom parlamentu.

Neo-nacisti vjerovatno nisu ušli u švedski parlament, ali zato one imaju svoju predstavnicu.

Vrijeme je da taj pokret, u svom današnjem obliku, bude stavljen na istu hrpu kao nacizam, neo-nacizam i sl.

Baš se pitam kako će Komšić, Nikšić i Kojović objasniti ljevičarima kako to da su potpisali rezuluciju koja osuđuje opresivne režime i Tita-diktatora, a to je valjda uslov da se uđe u EUSSR u koju nećemo ući, nadam se.
Jeste, pisem iz sred København-a, zajedno sa mojim licnim robom Magnusom koji sjedi svezan na stolici pored laptopa. Al nebitno.

Hajde evo da pokusam racionalno, ali sumnjam da racio kod tebe/ na tebe djeluje. Ne znam zasto vidis toliku opasnost od feministickog pokreta, pogotovo u Bosni tj . na Balkanu. Proci ce jos i desetljeca prije no sto kod nas zene skontaju da im nije glavni cilj i zadatak te nagrada u zivotu da se udaju i rode djecu kakvom hajirliji te da mu s ponosom budu pokorne, da budu uzorne mame i supruge, pretvarajuci se u dobru muslimanku...
bez obzira na nivo obrazovanosti, to je usadjeno bosanskoj i balkanskoj zeni, ona ce time paradirati i setati wilsom s bebom kao s trofejom, bez obzira na to sto joj u tom trenu hajirlija bude negdje drudje... nemas se za sto brinuti jer i najgori muskarac naci ce zenu/curu koja ce se udati za njega te se ukljuciti u postojeci drustveni sistem. nebitno, jel on ruzan, nizak, celav, kokuzli, cim ona predje odredjenu dobnu granicu, ona ce vam sama doci. :D samo sabura.

Zaista ne shvatam ovakve histericne i haman sizofrene ispade i vrisku zbog te strasne feministicke prijetnje. Zaista zvucis RAVEN istraumatizirano, sto bi onda znacilo da u tvom slucaju zene i imaju nadmoc. Ali to je druga tema.

Ja ne mogu argumentirati racionalno osobi koja je iracionalna. Kao sto ne mozes primjerice psihicki bolesnoj osobi dokazati da neke trenutne halucinacije, zvucne ili vizualne, ne postoje, osim u njenoj glavi. Ili kao sto ne mozes paranoidnoj osobi objasniti da je potencijalna prijetnja iskljucivo njen konstrukt, stvoren na osnovu nekih licnih strahova i trauma. Tako se i tebi ne mogu neke stvari racionalno objasniti.

No osobe poput tebe su u biti i korisne. Jer generiraju razlog za borbu protiv vracanja u neka arhaicna patrijarhalna stanja te pokazuju da je ta opasnost uvijek realna. Te u biti jacaju i sam feministicki pokret. No tuzno je sto ga i radikaliziraju.

Koliko god mi ova tema bila zanimljiva i koliko god bih uzivala zezajuci te :D necu to raditi. Jer vidim da imas problema, vidim to po tvojom argumentaciji i po tvojoj emotivnoj involviranosti u sve ovo, i daljnje provociranje bi to samo pogorsalo. A borba za porobljavanje muskaraca svakako se odvija vani, van foruma :D
Last edited by sheilak on 11/09/2017 10:03, edited 1 time in total.
seln

#281 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

sheilak wrote:evo sad sam pregledala prvih par postova i RAVEN je definitivno MRA-ovac :D i tako ga se treba i tretirati.

Al mala cuna vjerovatno kod RAVENA, inace bi kao svako pravo musko bio vani i hebav'o trebe, a ne bi plakao po forumu zbog zlih feministica...koje mu nisu dale :D
Sta je drolja? Cura koja je, nakon sto je dobro odmjerila RAVENA, ipak odabrala drugog. :D
seln

#282 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote: A kad zatreba, tu su i bijeli vitezovi koji se kao džukele zaražene bjesnilom koje nisu jele 6 mjeseci puste iz kafeza.

"V...v... vidi Jasna... branio sam te on-line... h... h... hoćeš li me sada dotaći?!!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocam', mjesto forumskog klauna je dostojno popunjeno.
sheilak

#283 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

seln wrote:
sheilak wrote:evo sad sam pregledala prvih par postova i RAVEN je definitivno MRA-ovac :D i tako ga se treba i tretirati.

Al mala cuna vjerovatno kod RAVENA, inace bi kao svako pravo musko bio vani i hebav'o trebe, a ne bi plakao po forumu zbog zlih feministica...koje mu nisu dale :D
Sta je drolja? Cura koja je, nakon sto je dobro odmjerila RAVENA, ipak odabrala drugog. :D
:D :lol:
R A V E N

#284 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Gojeni H wrote:
R A V E N wrote:A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.

Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

"Šta me briga, ne interesuje mene!"
Najbolje zenama reci da ne radjaju ... ili da ne rade.

Kolega, ako smo desnjaci ili libertarijanci, valjda bi nam porodica kao jezgro drustva trebala biti na prvom mjestu?
Kako ce se porodica formirati ukoliko polovina drustva ima strah od otkaza u trenutku kada pozeli, s partnerom naravno, da prosiri porodicu?
Borba na trzistu jeste brutalna, ali su hrabre zajednice prihvatile rizik i ustanovile zastitu porodice, trudnice i djeteta kao svoju vrijednost (ne prioritet, jer se prioriteti mijenjaju).
Ulaganje u zdravstvo i obrazovanje je najbolja investicija na duge staze. Osim, ukoliko ne mislimo da je proizvodnja carapa po outsourcing principu vrh vrhova?
Gojeni H, ti ne poznaješ taj pokret. Pošto je ovdje barem 60% ljudi sada u inostranstvu, začuđujuće je da nisu otkrili ništa drugo do forum.klix.ba. Ja ne poznajem istoriju tog pokreta, ali sigurno ne bih je čitao iz knjige koju je pisala feministkinja, s obzirom na tendenciju da uvrću istinu.

Taj pokret je u 1960.-im najvjerovatnije završio svoju korisnu ulogu, a od tada je to uglavnom skupina derišta mentalne dozrelosti 16.-godišnjakina koje vrište zato što im društvo ne daje na tanjiru i jare i pare i kavijare. Tad dolazi i ideološke zaraze mentalnim ekvivaletom ebole - ljevicom.

A to što je manje djece je dobrim dijelom kriv i feminizam, jer je jedan od ciljeva feminizma to da otkloni zahtjev društva da žena pod obavezno bude majka. Što se mene tiče, kako hoće.

Ali to neće reći stara marksistička mumija Salih Fočo kad ga pitaju na FTV Dnevniku šta je razlog pada nataliteta. Zna taj dobro šta znači biti nazvan "desničarem", ali ponajviše zna gdje leži plata od 6000 KM. Zato će blatiti kapitalizam i poduzetnika.

Jao što mi te je žao ljevičaru, mora da pojedeš samo 10 kg janjetine dnevno i 4 velike porcije ćevapa!

Odnosno ne znam je li Fočo to bio, ali sam 99.9999% siguran da je to on.

RIGHT IS MIGHT!
seln

#285 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote: RIGHT IS MIGHT!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sheilak

#286 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

R A V E N wrote: RIGHT IS MIGHT!

AND THE ĆUNA IS SMALL :D

Btw placem :D :lol:
R A V E N

#287 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

sheilak, čuvaj se debljine, jer debljina povećava rizik od karcinoma. Ne vjeruj feminističkim pričama fat is beautiful, nego Američkom Društvu za Karcinom. Rak dojke je ozbiljna stvar.

Isto važi i za bjesomučnu seksualnost, HPV i karcinom grlića materice.
sheilak

#288 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by sheilak »

Ne znam raven, meni bjesomucna sexualnost pomaze da odrzim tezinu od 55 kg na 170 cm :D
tranquil

#289 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

seln wrote:
R A V E N wrote: A kad zatreba, tu su i bijeli vitezovi koji se kao džukele zaražene bjesnilom koje nisu jele 6 mjeseci puste iz kafeza.

"V...v... vidi Jasna... branio sam te on-line... h... h... hoćeš li me sada dotaći?!!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocam', mjesto forumskog klauna je dostojno popunjeno.
Projekcija seksualne nemoći :lol:

Nije mu jasno da su muškarci koje on naziva "bijelim vitezovima" najčešće normalni, porodični ljudi, koji svoje stavove imaju ne zato što očajnički žele kontakt sa ženama, a nemaju ga, nego upravo zato što žive s njima, poznaju ih i prepoznaju u njima ljudska bića sa vlastitim željama a ne neke dronove kojima će "društvo odrediti obaveznu ulogu". On misli da ako njemu svrab među nogama kontroliše političke stavove, da je tako sa svim muškarcima :lol:

No, ne krivim ga previše, da bi znao tako nešto, morao bi imati normalni život s ženskom osobom.
R A V E N

#290 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Koliko si siguran u to?

Mora da si prije ove teme mislio da svi u Tuzli poliramo Titovu bistu na Slanoj Banji vlažnim maramicama kao totem.
tranquil

#291 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

R A V E N wrote:Koliko si siguran u to?

Mora da si prije ove teme mislio da svi u Tuzli poliramo Titovu bistu na Slanoj Banji vlažnim maramicama kao totem.
Baš i nije previše tema o kojoj pričamo, ali vjerujem da ti u ovom momentu malo godi promjena teme, pa kad već potežeš, da kažem: s obzirom da sam rođen i odrastao u Tuzli, poznajem vrlo dobro tamo političku situaciju, kao svaki Tuzlak imam članove porodice i prijatelje sa različitim političkim opredjeljenjima, tako da ti mogu reći: ne, nisam imao iluzije koje mi pripisuješ.
R A V E N

#292 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Pa se iznenadio kad ne poliramo. Barem dvoje ovdje je iznađeno ovom temom.
R A V E N

#293 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

A to su samo dva koja su u suštini ista - hoće da ih država pamperuje.
tranquil

#294 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

Zvuči kao da si se uzbudio, postovi su ti progresivno nekoherentniji, i sve više imam problema da razumijem šta hoćeš da kažeš.

Ja čak i nisam neki ljevičar, i prepoznajem Titove mane i govorim o njima.

Ali očito da, kao što je ekstremnoj ljevici svako ko je desno od njih Hitler, tako je i likovima poput tebe svako s kim se ne slaže titoista, komunjara i šta sve ne.

Kao što sam rekao, poznajem dosta ljudi (između ostalog i u Tuzli, jer tamo sam odrastao i živio do svoje 27. godine) koji su na različitim političkim pozicijama. Izuzev neke ekstremno konzervativne manjine, svi su normalni, čak i neki standardni konzervativci, a pod "normalni" ovdje znači da podržavaju pravo žene da radi ukoliko to ona hoće, i da je neće spriječiti, čak štaviše, stimulisaće je da se istovremeno ostvari kao majka sa odgovarajućim stimulacijama u vidu porodiljskog i sličnih stvari.

To nije ljevičarstvo, to je čak štaviše tipično konzervativna pozicija, pozicija prava na porodicu. U svakoj normalnoj zemlji takva socijalna politika vrišti sa plakata konzervativnih, a ne liberalnih i ljevičarskih stranki. I ako postoji tačka u kojoj sam konzervativan, to je ta tačka.

Tako da mislim da ti žestoko brkaš neke stvari. Pripisujem to mladosti i životnom neiskustvu. Ne kažem da si klinjo, ali bila bi katastrofa da si 40-godišnjak sa takvim stavovima.
R A V E N

#295 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

tranquil wrote:a pod "normalni" ovdje znači da podržavaju pravo žene da radi ukoliko to ona hoće, i da je neće spriječiti
Konstantno pripisuješ meni neke stavove koje ja ne zastupam, pa ja ispadam babaroga. To radiš refleksno, a da nisi promislio logički.

Ekstremna je besmislica to da ja, kao hipotetički poduzetnik, financiram nekoj ženi porodiljski dopust i čuvam radno mjesto. Ispada da sam ja otac tog djeteta. Doduše, poneki poduzetnici i jesu uz servilne muževe mangine.

Kako riješiti taj problem? E pa snađite se. Porodica? I svi ostali ljevičari su kolektivisti. Feministkinje su kolektivistice, što ne organizuju neki pokret za pomoć majkama?

Ali evo šta je istina: više-manje su sebične individualistice kao i svi ostali i radile bi to samo dok primaju novac, ugled, društveni položaj itd. Zato serviraju laže kao "solidarnost", "jednakost", "socijalna pravda". Ne meni, gospodo i gospođe. Proslijedite to manginama, bijelim vitezovima i cuckold-ima.
R A V E N

#296 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

tranquil wrote:Zvuči kao da si se uzbudio, postovi su ti progresivno nekoherentniji, i sve više imam problema da razumijem šta hoćeš da kažeš.
Najvjerovatnije je to što ti je edukacija deficitarna, odnosno slabo čitaš.
Towelie

#297 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Towelie »

Ljudi dragi, prica o trecem talasu feminizma (koji je kancer, by the way) u Bosni gde je mizoginija nacin zivota i gde se ulogom zene smatra da spremi pitu i greje kitu, je stvarno deplasirana. :-D

Nije ovo Svedska ni USA.
tranquil

#298 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

R A V E N wrote:
tranquil wrote:a pod "normalni" ovdje znači da podržavaju pravo žene da radi ukoliko to ona hoće, i da je neće spriječiti
Konstantno pripisuješ meni neke stavove koje ja ne zastupam, pa ja ispadam babaroga. To radiš refleksno, a da nisi promislio logički.

Ekstremna je besmislica to da ja, kao hipotetički poduzetnik, financiram nekoj ženi porodiljski dopust i čuvam radno mjesto. Ispada da sam ja otac tog djeteta. Doduše, poneki poduzetnici i jesu uz servilne muževe mangine.

Kako riješiti taj problem? E pa snađite se. Porodica? I svi ostali ljevičari su kolektivisti. Feministkinje su kolektivistice, što ne organizuju neki pokret za pomoć majkama.

Ali evo šta je istina: više-manje su sebične individualistice kao i svi ostali i radile bi to samo dok primaju novac, ugled, društveni položaj itd. Zato serviraju laže kao "solidarnost", "jednakost", "socijalna pravda". Ne meni gospodo. Proslijdite to manginama, bijelim vitezovima i cuckold-ima.
Problem s tobom je što misliš da napadaš stavove feminizma i tih nekih "mangina", "cuckolda", "bijelih vitezova" i drugih imaginarnih neprijatelja za koje su čuo na bubuljičarskom portalu 4chan.

U stvarnosti ti napadaš socijalnu politiku klasičnih konzervativaca. A s kojom se, zato što je to prilično normalna i zdravorazumska, uglavnom slaže i ljevica. Ali iako se ljevica slaže s tim, takva politika je ipak već decenijama tipični zaštitni znak desnih konzervativaca. Normalnih desnih konzervativaca, usudio bih se reći, zbog kojih mi je krivo kada neki ljevičari trpaju svu desnicu u isti koš, pa tako i trpaju ove normalne konzervativce sa ženomrzačkim pokretom kakva je tzv. "alternativna desnica".
R A V E N

#299 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

tranquil wrote:Kao što sam rekao, poznajem dosta ljudi (između ostalog i u Tuzli, jer tamo sam odrastao i živio do svoje 27. godine) koji su na različitim političkim pozicijama. Izuzev neke ekstremno konzervativne manjine, svi su normalni, čak i neki standardni konzervativci, a pod "normalni" ovdje znači da podržavaju pravo žene da radi ukoliko to ona hoće, i da je neće spriječiti, čak štaviše, stimulisaće je da se istovremeno ostvari kao majka sa odgovarajućim stimulacijama u vidu porodiljskog i sličnih stvari.
Pitaj poduzetnike šta misle o tome, ali nemoj "uspješne poduzetnike" čije "uspješne" kompanije "uspješno" posluju pored viška od 200 radnika, odnosno kantonalna vlada im ubrizga "adrenalin" od 200 miliona KM da sanira gubitke.

On završio marksizam i historijski materijalizam, a hoće da vodi kompaniju na internacionalno tržište.

Mislim, nemoj da se bavimo glupostima i tipičnom bosanskom lafinom, znaš o čemu govorim!
Last edited by R A V E N on 11/09/2017 12:12, edited 1 time in total.
seln

#300 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:

Kako riješiti taj problem? E pa snađite se. Porodica? I svi ostali ljevičari su kolektivisti. Feministkinje su kolektivistice, što ne organizuju neki pokret za pomoć majkama?

Ali evo šta je istina: više-manje su sebične individualistice kao i svi ostali i radile bi to samo dok primaju novac, ugled, društveni položaj itd. Zato serviraju laže kao "solidarnost", "jednakost", "socijalna pravda". Ne meni, gospodo i gospođe. Proslijedite to manginama, bijelim vitezovima i cuckold-ima.
Ja stvarno ne znam jesi li svjestan gluposti koje valjas... eto, ti financiras nekoga.
Halo ba, ohani malo, ima na ovom svijetu znanja i pored tih 2-3 knjige koje si procitao.
Post Reply