Nulta zona parkinga - hahaha

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#276 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Kako se poceo naplacivati parking u ex Mercatoru tako se po parkinzima u okolini povecala guzva.
Better Man

#277 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Better Man »

ins wrote:
Haris.ba wrote:Satna karta za zone:
"0" ZONA = 2 KM/h (max. zadr`avanje 2h)
"I" ZONA = 2 KM/h
"II" ZONA = 1 KM/h

Za "0"ZONUne va`e mjese~ne parking karte/naljepnice

Vlasnici vozila - fizi~ka lica koja nemaju sjedi{te u ulicama u
kojima se vr{i naplata mogu kupiti mjese~nu parking kartu po
cijeni od 100,00 KM.
Mjese~na parking karta/naljepnica isklju~ivo va`i za uli~ne
parkinge u "I" i "II" ZONI i ne mo`e se koristiti na posebnim parkirali{
tima i parkirali{tima sa automatskom naplatom/rampom.

Pravo na kupovinu mjese~ne parking naljepnice imaju
pravna lica koja nemaju sjedi{te u ulicama gdje se vr{i naplata
parkiranja po cijeni od 200,00 KM.
Mjese~na parking karta/naljepnica isklju~ivo va`i za uli~ne
parkinge u "I" i "II" ZONI i ne mo`e se koristiti na posebnim
parkirali{tima i parkirali{tima sa automatskom naplatom/
rampom.

Cijena mjese~ne parking karte za stanare/fizi~ka lica u
ulicama u kojima se napla}uje parkiranje po zonama:
a) "I" ZONA = 55,00 KM
b) "II" ZONA = 35,00 KM
Stanari mogu kupiti mjese~nu parking kartu/naljepnicu
isklju~ivo uz prilo`eni dokaz o mjestu prebivali{ta i dokaz o
vlasni{tvu vozila. Mjese~ne parking karte/naljepnice ne va`e na
posebnim parkirali{tima i parkirali{tima sa automatskom
naplatom/rampom

Pravna lica koja imaju sjedi{te u ulicama u kojima se vr{i
naplata parkiranja mogu kupiti mjese~nu parking kartu/naljepnicu
isklju~ivo u skladu sa ~lanom 31. Uredbe po zonama:
a) "I" ZONA =150,00 KM
b) "II" ZONA = 75,00 KM

Prodaja dnevne karte za zone:
a) "I" ZONA = 20 KM/dan
b) "II" ZONA = 10 KM/dan
Kupovina mogu}a samo za uli~na parkirali{ta.

Prodaja sedmi~ne karte za zone:
a) "I" ZONA = 50 KM/dan
b) "II" ZONA = 25 KM/dan
Kupovina mogu}a samo za uli~na parkirali{ta.

Cijena mjese~nog zakupa gara`nog mjesta:
a) Ciglane I = 95 KM sa PDV
b) Ciglane II = 90 KM sa PDV
c) Dobrinja I i Saraj Polje = 75 KM sa PDV
d) Dobrinja III i Saraj Polje = 50 KM sa PDV

Pravno i fizi~ko licemo`e izvr{iti mjese~nu rezervaciju parking
mjesta po cijenama u zavisnosti od zone:

a) "I" ZONA = 500 KM
b) "II" ZONA = 250 KM
c) Za ulice koje nisu navedene u Odluci o zonama =
125 KM
Rezervaciju mogu}e izvr{iti samo na uli~nim javnim parkirali{
tima i ostalim povr{inama osim na posebnim parkirali{tima i
parkirali{tima sa automatskom naplatom/rampom.

NAZIV ULICE NULTA ZONA
1. A{~iluk 5. Despi}eva 9. Radi}eva
2. Branilaca Sarajeva 6. Gimnazijska 10. Safvet bega Ba{agi}a
do ul. Patke
3. ]emalu{a 7. Had`i Risti}a 11. Sagrd`ije od ul.
]emerlina
4. ]umurija 8. Kulovi}a 12. Zelenih beretki

NAZIV ULICA I ZONE
1. Alije Isakovi}a 26. Hiseta 51. Muvekita
2. Alipa{ina 27. Jadranska 52. Ni`e banje
3. Augusta Brauna 28. Jeli}a 53. Obala Isa bega
Ishakovi}a
4. Austrijski trg 29. Jezero 54. Obala Kulina bana
5. Avdage [ahinagi}a 30. Josipa [tadlera 55.ObalaMakaDizdara
6. Bistrik 31. Josipa Vanca{a 56. Patriotske lige
7. Brodac 32. Kalmija Baruha 57. Pehlivanu{a
8. Buka 33. Kaptol 58. Petrakijina
9. ^obanija 34. Kemal Begova 59. Podgaj
10. ]umurija 35. Konak 60. Pru{~akova
11. Dalmatinska 36. Kotromani}a 61. Reisa D`emaludina
^au{evi}a
12. Danijela Ozme 37. Koturova 62. Skenderija
13. Dolina 38. Kova~i 63. [enoina
14. D`eneti}a ~ikma 39. Kralja Tvrtka 64. Tabaci
15. D`id`ikovac 40. La Benevolencija 65. Taba{nica
16. \oke Mazali}a 41. Logavina do ulice
]emerlina
66. Talirevi}a
17. Edhema Mulabdi}a 42. Maglajska 67. Telali
18. Fehima efendije
^ur~i}a
43. Magribija 68. Terezije
19. Fra An|ela Zvizdovi}a 44. Mar{ala Tita 69. Tina Ujevi}a
20. Had`i Idrizova 45. Mehmed Pa{e
Sokolovi}a
70. Trampina
21. Hamdije
Kre{evljakovi}a
46. Mehmeda Spahe 71. Turhanija
22. Hamida Dizdara 47. Mejta{ 72. Vladimira Valtera
Peri}a
23. Hamze Hume 48. Mis Irbina 73. Vladislava Skari}a
24. Hasana Kiki}a 49. Mula Mustafe
Ba{eskije
74. Vrbanja
25. Herceg Stjepana 50. Musala

NAZIV ULICE II ZONE
1. Adila Grebe 27. Grada~a~ka 53. Paromlinska
2. Aleja Lipa 28. Grbavi~ka 54. Patke
3. Antuna Hangija 29. Halida Kajtaza 55. Porodice Ribar
4. Asima Ferhatovi}a 30. Hamdije ^emerli}a 56. Roberta C. Frasurea
5. Avde Jabu~ice 31. Hasana Brki}a 57. Safeta Had`i}a
6. Azize [a}irbegovi} 32. Hazima [abanovi}a 58. Safeta Muji}a
7. Bardak~ije 33. Hrgi}a 59. Safeta Pa{ali}a
8. Behd`eta Muteveli}a 34. Husrefa Red`i}a 60. Sagrd`ije
9. Bentba{a 35. Isevi}a sokak 61. Skenderpa{ina
10. Bolni~ka 36. Jo{ani~ka 62. Splitska
11. Breka 37. Kalemova 63. Sr|ana Aleksi}a
12. Bulevar Me{e
Selimovi}a
38. Ke~ina 64. Stjepana Tomi}a
13. ^ekalu{a 39.KemalaKapetanovi}a 65. [ibenska
14. ]emerlina 40. Kolodvorska 66. Tekija
15. Dr. Fetaha
Be}irbegovi}a
41. Koste Hermana 67. Tepeba{ina
16. Drinska 42. Ko{evo 68. Terezija
17. Dugi sokak 43. Kranj~evi}eva 69. Topal Osman-pa{e
18. Emerika Bluma 44. Lo`ioni~ka 70. Trg Heroja
19. Envera [ehovi}a 45. Malta 71. Trg me|unarodnog
prijateljstva
20. Ferde Hauptmana 46. Marcela [najdera 72. Trg nezavisnosti
21. Fra Filipa Lastri}a 47. Merhemi}a trg 73. Trg Solidarnosti
22. Franca Lehara 48. Milana Preloga 74. Vilsonovo {etali{te
23. Franje Ra~kog 49. Muse ]azima ]ati}a 75. Vi{njik
24. Franjeva~ka 50. Mustaj bega
Fadilpa{i}a
76. Vrazova
25. Gabelina 51. Nedima Filipovi}a 77. Zagreba~ka
26. Glo|ina 52. Odoba{ina 78. Zvorni~ka
Ja vidim svoju ulicu u II zoni, a do sada se nije plaćao parking. Napokon da i meni svane, jer smo potpuno zatrpani parkiranim autima, od čega ih je nekoliko bez tablica i truhnu godinama, a cijela ulica služi kao ** No links ** svakoj budali iz prečnika od par kilometara, dodju i ostave nam kombije ili neke krseve po 2-3 sedmice!

Ovako, 35 KM mjesečno i zdra'o đaci!

:thumbup:

Inače, jedino je u ovo selendri bilo moguće da se do sada nije plaćao parking u Buki, Edhema Mulabdića, Kranjčevićevoj, Merhemica trgu, Rizaha Stetica, Hazima Sabanovica, Cekalusi, Josipa Vancaša i mnogim drugim ulicama u strogom centru, a da su se plaćali po Hrasnom ili Alipašinom :-)
Meni su ove dvije ulice svojim izgledom itd. totalno ne pojmljive da se u njima naplaćuje parking. Riječ je o dvije klasične ulice koje nisu previše prometne i gdje su isključivo stambene jedinice i sad treba pljačkati stanare da plaćaju parking. Još je Josipa Vancaša uska ulica i cesta je od pločica starinskih. Praktički bi ljudima zagradili i ulaze u zgrade,a da ne govorim da tu često ima situacija da neko renovira stan ili nešto drugo radi, pa mora ispred ulaza na parking mjetu da istovari građevinski materijal ili ga koristi za nešto drugo. i Ne bi bio problem platiti, kad bi ti garantovali sigurnost auta i odgovarali za svaku štetu na istom ili krađu. Ja ne plaćam parking upravo iz tih razloga. Zašto bih plaćao parking kad mi ne garantuju da ću kad se vratim po auto zateći ga u ispravnom stanju bez ogrebotina ili da neće biti ukraden i da oni za to ne snose odgovornost. On bi da ti naplati parking, ali ne bi da odgovara za štetu na tvom autu ako je bude. Zato uvijek parkiram na besplatnim parkinzima i nije mi mrsko prohodati. Nikad nisam parkirao mimo propisa. Islključivo po propisu i na parking, ali besplatni. Ovo što planiraju vrlo lako bi im moglo propasti, kad bi se ljudi pobunili i zatražili od njih da ako će naplačivati parking da moraju snositi punu odgovornost za sigurnost vašeg auta i odgovarati za svu štetu koja se desi na njemu.
ins

#278 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by ins »

Da živiš u tim ulicama, znao bi da se tamo parkiraju ljudi koji rade u BBI, bankama, kafićima i buticima po gradu, i da je najmanje parkiranih vozila stanara

Sto se ovoga tiče:
Ovo što planiraju vrlo lako bi im moglo propasti, kad bi se ljudi pobunili i zatražili od njih da ako će naplačivati parking da moraju snositi punu odgovornost za sigurnost vašeg auta i odgovarati za svu štetu koja se desi na njemu
:lol: :lol: :lol:

U kakvom ti univerzumu živiš? :-)
tempuser

#279 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

@better man
Od komplet liste ti nasao dvije ulice jednu do druge da ti nisu pojmljive... :-) Meni se cini da ne laje kuca zbog sela...
Takodjer nije istina za samo stabene jedinice. Na pocetku Vancasa imas 2 ambasade, malo ispod NLB, na sredini zavod za zastitu zena, na drugom kraju obdaniste, Blicdruk stampariju, advokate itd itd. Na vrhu Gabeline imas Sartr, OS M. C. Catic i kafane, sve to znaci xy zaposlenih. Osim toga, sve sto poslom i obavezama, a vjerovatno si jedan od njih, gravitira ul. Kosevo, Vancasa, Stetica Dzidzikovcu, A. Santica, H. Idrizovoj pa i sire prema Bolnickoj, Cekalus trpa auta u Vancasa, Stetica (gdje ima puno manje mjesta), Santica i H.Idrizovoj. Stanari po ovome placaju 50 KM i zasto ne bi kad ja koji nisam u centru treba da platim 35. Da su samo stanari u pitanju ulica bi bila polu prazna. Pred kraj Vancasa ispod zgrade imas garaze stanara, u Stetica imas dvorista zgrada, privatna parking mjesta stanara, prodji vikendom...
Nijedan parking, od javnog do podzemnih i garaza, ne garantuje sigurnost vozila protiv kradje i ostecenja. Kad placas parking ti placas tudji prostor koji svojim autom zauzimas i nista vise. Bilo bu dobro da razumijes te neke stvari.
starii

#280 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by starii »

Kad ovo stupa na snagu?
supercali

#281 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by supercali »

I meni je palo na pamet ovo sto goran kaze Better man se buni zbog sebe izgleda jer on tu parkira
On kao nas parkingas al nije zadrt
I meni nije logicno da se u hesbolahovoj naplacuje iako je vaznija od titove pa eto ako moze da se tu ne placa jer cini mi se stanari ionako tu parkiraju a ne placam zbog sigurnosti

Sam si rekao prosetas kilometar dva al parkiras gdje je besplatno
Znaci ti parkiras u vancasa pa ides ma posao kod markala a kao ne parkiraju oni koji rade tu u blizini
Kataklinger

#282 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:37, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#283 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Truba »

imal ovdje ilidže da beze ne tražim po adresama???
promaha

#284 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by promaha »

Black swan wrote:imal ovdje ilidže da beze ne tražim po adresama???

ilidza nije gradska opcina :D
tempuser

#285 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Kataklinger wrote:
A za ove ulice uz i između stambenih zgrada (npr Josipa Vancaša) ne vidim smisao naplaćivanja parkinga, ko garantuje da bih ja našao tu slobodan parking kad želim? Drugo je Švicarska, nemaš kvadratni metar u gradu da je besplatan za parking, niti bilo gdje oko stambenih objekata, ali je zato svaki parking plac obilježen brojem i zna se gdje koji stanar parkira (i nema da ti neko sa strane dolazi na parking, neko ko radi u blizini i slično)...

Neku noć, idem ulicom Zelenih beretki, i ispod one Crkve parkiran Audi A5, BMW 5 E60 i još neki truhlo. Dok jedan smrdicajac kača kaznu ovom truhli, druga dvojica se zadeverala oko Audija i BMW-a, handre one svoje Motorole od po metra, zovu da provjere, smiju li pisat kaznu, jer zaboga ako napišu kaznu kockastoj glavi iz "kurčevitog bolida" ostat će bRez gaća sutra...
Ne mozes prema trenutnoj situaciji zakljucivati sta ce biti kad krene s primjenom. Mozda bude imalo punog smisla kad se uvede naplata jer xy ovih sto se danas tamo parkiraju dzaba nece biti sutra kad budu morali placati 20 KM dnevnu kartu tako da ces ti imati mjesta. To s brojem postoji i kod nas, kosta 500 KM.

Drot za svako auto mora zvati stanicu da mu iz CIPS-a daju podatke o vlasniku da moze pisati nalog.
Truba

#286 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Truba »

promaha wrote:
Black swan wrote:imal ovdje ilidže da beze ne tražim po adresama???

ilidza nije gradska opcina :D
onda nema problema sretno vam
Better Man

#287 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Better Man »

tempuser wrote:@better man
Od komplet liste ti nasao dvije ulice jednu do druge da ti nisu pojmljive... :-) Meni se cini da ne laje kuca zbog sela...
Takodjer nije istina za samo stabene jedinice. Na pocetku Vancasa imas 2 ambasade, malo ispod NLB, na sredini zavod za zastitu zena, na drugom kraju obdaniste, Blicdruk stampariju, advokate itd itd. Na vrhu Gabeline imas Sartr, OS M. C. Catic i kafane, sve to znaci xy zaposlenih. Osim toga, sve sto poslom i obavezama, a vjerovatno si jedan od njih, gravitira ul. Kosevo, Vancasa, Stetica Dzidzikovcu, A. Santica, H. Idrizovoj pa i sire prema Bolnickoj, Cekalus trpa auta u Vancasa, Stetica (gdje ima puno manje mjesta), Santica i H.Idrizovoj. Stanari po ovome placaju 50 KM i zasto ne bi kad ja koji nisam u centru treba da platim 35. Da su samo stanari u pitanju ulica bi bila polu prazna. Pred kraj Vancasa ispod zgrade imas garaze stanara, u Stetica imas dvorista zgrada, privatna parking mjesta stanara, prodji vikendom...
Nijedan parking, od javnog do podzemnih i garaza, ne garantuje sigurnost vozila protiv kradje i ostecenja. Kad placas parking ti placas tudji prostor koji svojim autom zauzimas i nista vise. Bilo bu dobro da razumijes te neke stvari.
Uposlenici Austrijske amabasade (to je jedina ambasada u Josipa Vancaša, Francuska je u drugoj ulici)) imaju ispred ambasade rezervisan parking i niko osim njih tu ne može da se parkira. Jasno mi je da plaćam tuđi prostor, ali ja hoću da mi neko garantuje sigurnost mog auta kad se parkiram tu gdje plaćam, jer ako mi ne želiš garantovati sigurnost, onda zdravo, parkiraću se na besplatni zato što mi dođe isto, s tim da ću uštediti novac na plaćanju parkinga. Ako uđem na parking i ima čovjek koji vrši naplatu, onda bi njegova dužnost trebala da bude da pazi na sigurnost parkiranih vozila. Čini ti se da bi bila polu prazna kad bi samo stanari parkirali tu. Možda preko dana kad ljudi odlaze na posao, ali poslije 4 bi sve bilo puno. Evo Šantićeva se ne nalazi na spisku za plaćanje, a ulica je odmah uz Vancaša. Problem je što u određenim naseljima u Sarajevu imaš napravljne parkinge za stanare ispred zgrade i oni se ne naplaćuju i sad ćeš u centru Sarajeva iste takve parkinge stanarima naplaćivati. Po meni je to jedna vrsta neravnopravnog tretmana ili diskriminacija građana. Bolje bi im bilo da naprave podzemne garaže i tako obezbjede nova parking mjesta za plaćanje. Ovo je samo način da se još više od građana izmuzu novca.
Better Man

#288 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Better Man »

tempuser wrote:
Kataklinger wrote:
A za ove ulice uz i između stambenih zgrada (npr Josipa Vancaša) ne vidim smisao naplaćivanja parkinga, ko garantuje da bih ja našao tu slobodan parking kad želim? Drugo je Švicarska, nemaš kvadratni metar u gradu da je besplatan za parking, niti bilo gdje oko stambenih objekata, ali je zato svaki parking plac obilježen brojem i zna se gdje koji stanar parkira (i nema da ti neko sa strane dolazi na parking, neko ko radi u blizini i slično)...

Neku noć, idem ulicom Zelenih beretki, i ispod one Crkve parkiran Audi A5, BMW 5 E60 i još neki truhlo. Dok jedan smrdicajac kača kaznu ovom truhli, druga dvojica se zadeverala oko Audija i BMW-a, handre one svoje Motorole od po metra, zovu da provjere, smiju li pisat kaznu, jer zaboga ako napišu kaznu kockastoj glavi iz "kurčevitog bolida" ostat će bRez gaća sutra...
Ne mozes prema trenutnoj situaciji zakljucivati sta ce biti kad krene s primjenom. Mozda bude imalo punog smisla kad se uvede naplata jer xy ovih sto se danas tamo parkiraju dzaba nece biti sutra kad budu morali placati 20 KM dnevnu kartu tako da ces ti imati mjesta. To s brojem postoji i kod nas, kosta 500 KM.

Drot za svako auto mora zvati stanicu da mu iz CIPS-a daju podatke o vlasniku da moze pisati nalog.
Nisam jednom vidio da policajac piše nalog bez da provjerava čije je auto, jer dovoljno je da ima registarske tablice i kad dođe u policijsku stanicu i preda izvještaj, službenici će utvrditi vlasnika auta i ubilježit će da ima platiti kaznu. Stanarima u tim ulicama niko ne garantira da će kad plate imati sigurno mjesto, jer znam po iskustvu u inostranstvu. Jedino bi im mogli garantirati kad bi samo stanari mogli tu parkirati.
Kataklinger

#289 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:37, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#290 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by MOSALJOZE »

Neki dan na taxi štandu kod Vijećnice zapisali tuarega.Nije ni to baš mjerilo,ne kažem da nema utjecaja,ali ne treba generalizovati.
tempuser

#291 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Better Man wrote:
Uposlenici Austrijske amabasade (to je jedina ambasada u Josipa Vancaša, Francuska je u drugoj ulici)) imaju ispred ambasade rezervisan parking i niko osim njih tu ne može da se parkira. Jasno mi je da plaćam tuđi prostor, ali ja hoću da mi neko garantuje sigurnost mog auta kad se parkiram tu gdje plaćam, jer ako mi ne želiš garantovati sigurnost, onda zdravo, parkiraću se na besplatni zato što mi dođe isto, s tim da ću uštediti novac na plaćanju parkinga. Ako uđem na parking i ima čovjek koji vrši naplatu, onda bi njegova dužnost trebala da bude da pazi na sigurnost parkiranih vozila. Čini ti se da bi bila polu prazna kad bi samo stanari parkirali tu. Možda preko dana kad ljudi odlaze na posao, ali poslije 4 bi sve bilo puno. Evo Šantićeva se ne nalazi na spisku za plaćanje, a ulica je odmah uz Vancaša. Problem je što u određenim naseljima u Sarajevu imaš napravljne parkinge za stanare ispred zgrade i oni se ne naplaćuju i sad ćeš u centru Sarajeva iste takve parkinge stanarima naplaćivati. Po meni je to jedna vrsta neravnopravnog tretmana ili diskriminacija građana. Bolje bi im bilo da naprave podzemne garaže i tako obezbjede nova parking mjesta za plaćanje. Ovo je samo način da se još više od građana izmuzu novca.
Imaju rezervisan parking sa par auta ambasade, sta je sa ostalim uposlenim? Francuska ambasada je na Dzidikovcu 7 m od Vancasa, gdje se parking placa, NLB takodjer, sta mislis gdje oni parkiraju? Pricas napamet, moja zgarada ima parking za stanare, nije centar i predvidjena je za placanje, osim nje komplet Grbavica, Socijalno, Malta itd. Kao sto napisah, ne laje kuca zbog sela, nego sto od sutra nema platu zaradjivati u Sa, a parkirati dzaba.
Ako hoces da ti neko garantuje iznajmis prostor sa osiguranjem, samo sto to nije parking od 2 KM/sat, to se zove garaza sa vratima i katancem. Sta bi ti da ti neko za 16 KM koliko bi platio u toku radnog vremena ili 20 KM dnevne karte neko strazari pored auta???? Prica ti je provaljena, a ocekivanja smijesna...
tempuser

#292 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Kataklinger wrote:
tempuser wrote: Drot za svako auto mora zvati stanicu da mu iz CIPS-a daju podatke o vlasniku da moze pisati nalog.
Znam da mora zvati stanicu, ali nemoj mi Boga ti braniti drotoviju. Truhli pišu kaznu nakon minute, a uzjebali se oko Audija i BMW-a 10 minuta. Vidiš na njemu da nema muda da mu okači kaznu. Ja sam lično doživio istu situaciju, bilo cca barem 15ak auta u nizu (i moje je tu bilo), svi na nedozvoljenom mjestu. Gledam s prozora šupke kako lupaju nama smrtnicima kazne a izignorisaše cca 4-5 kurčevitih (bio novi Jeep Cherokee, BMW F10, Audi Q7 zatamnjen u fullu itd...). Za svako su auto naravno zvali stanicu, stvar je u tome šta bude kad dobiju podatke o vlasniku. Bude ono što svi znamo jebeno, okače nama kazne a ove zbog kojih im jaja drhte "zaborave". Ja kasnije sišao po kaznu, i gledam tugu, jad i čemer.

Ista se situacija desila druguna "parkingu" iza Argelinija na D.Malti. Ima znak dokle je zabranjeno parkirati, a poslije onih kontejnera pa nadalje je dozvoljeno. Nije bilo mjesta i on parkira iza bašte na nedozvoljeno, a tu ispred njega je bio i Golf 7 GTI (bijeli). Sjedimo u bašti i nismo obraćali pažnju da je drotovija već prišla autu. Ovog gnjolfa nisu ni pogledali. Izlazi drug da makne auto i naravno nema rasprave, spucali mu kaznu momentalno i odoše. Pomjeri on auto visočije prema Robotu i vrati se. Sjedili smo barem još pola sata, na jebenoj GETAČI nije bilo kazne. Pa jebo mu ja mater više i selektivno kažnjavanje.
Naravno selektivnost je odvratna strana nase policije.
kafanski_covjek

#293 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by kafanski_covjek »

Better Man wrote:
Nisam jednom vidio da policajac piše nalog bez da provjerava čije je auto, jer dovoljno je da ima registarske tablice i kad dođe u policijsku stanicu i preda izvještaj, službenici će utvrditi vlasnika auta i ubilježit će da ima platiti kaznu.
sta ako je ukradeno auto ili su tablice od drugog auta? :D
ado-šampion

#294 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by ado-šampion »

ins wrote:
Sto se ovoga tiče:
Ovo što planiraju vrlo lako bi im moglo propasti, kad bi se ljudi pobunili i zatražili od njih da ako će naplačivati parking da moraju snositi punu odgovornost za sigurnost vašeg auta i odgovarati za svu štetu koja se desi na njemu
:lol: :lol: :lol:

U kakvom ti univerzumu živiš? :-)
:-)

Majke mi ne trebas ici dalje od ovog podforuma da vidis u kakvim zabludama nasi ljudi zive i kako nerealna ocekivanja imaju. :shock: :?

Ako se parking na nekom parking mjestu placa, placas da bi mogao tu parkirati, a ne da ti je auto sigurno i da ti neko garantuje sigurnost. :-) Sad treba da za 2 marke sat neko oblijece tvoje auto i pazi da se ptica ne posere slucano. :-) Nevjerovatno u kakvim zabludama ljudi zive.

A formula za sve to je ista, ode se negdje turisticki, negdje gdje je iole uredjeno, vide se samo dobre stvari, ne vidi se smece, Bosanac koji tako ode uglavnom konta ko je ko on, odnosno da niko drugi nije zakoracio van granica BiH, i pocne pametovati o uredjenima drzavama i srati po svemu. Majstore kad budes zivio jedno vrijeme u uredjenoj drzavi i prihvatio i dobre i lose stvari (kojih itekako ima svugdje!), onda dodji i pricaj kako je u uredjenim drzavama. Ideala nigdje nema, svugdje ali bas svugdje je vaganje dobro vs lose.

Najgore sto takvi ljudi stvaraju negativnu atmosferu a ionako je stanje u drzavi vrlo lose
amar1994

#295 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by amar1994 »

Znaci sad treba i ovo naplatiti , jer su najmenski napravljeni za stanare , a kifla gladna da ne moze bit gladnija , samo ubacit ljudima rampe i hajmo nakon 30tak i ise godina platite parking :izet: :lol: :lol:

Image
Image
Image

al urusi i sve sjebi sto je davno napravljeno i bilo javno dobro , jer toboze ovi su sad pametniji :-) :lol: :lol:

jebo te naplata parkinga(kod nas stvara kontra efekat nazalost) , sto fabriku ne naprave , ne mogu jer su smradovi :izet: , idemo svi crtati linije i naplacivat po 10KM sat :thumbup: :)

za naplatu po centru i starom gradu sam za , uvijek je i bila naplata , i ja ga platim kad mi treba ali ovo oni sto rade je :run:

Mislite sta hocete o meni , imam pare , platim parking nije problem :thumbup: , al ljudima koji citav zivot prakticno ne placaju sad dodje SDA pametar postavi rampe i iscrta linije :lol: :lol: :run:

Ciglane isto , samo cekam dan kad ce osvanuti rampe :izet:

Image
Image
Image
VladaFBiH

#296 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by VladaFBiH »

Better Man wrote:
tempuser wrote:@better man
postoji nešto što se zove "cijena života u centru grada" - kome se ne sviđa uvijek može da proda nekretninu i preseli tamo gdje ima besplatan parking, više parkinga, manje troškove i sl. - tako je svugdje u svijetu i ne znam, zašto se ovdje ljudi čude ovome
Truba

#297 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Truba »

čudno da na ovom parkingu na ciglanama i na dobrinji ne naprave kakvu zgradu
amar1994

#298 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by amar1994 »

Black swan wrote:čudno da na ovom parkingu na ciglanama i na dobrinji ne naprave kakvu zgradu
:lol: :lol: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#299 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Tomahawk11 »

Dobro, ako aktuelna vlast ovu pricu o nultoj zoni iskoristi i za privatizovanje ostalih parkinga, onda ce to biti bas dno.
Onda nek naplacuju cijeli Kanton i super :roll: nema druge.
tempuser

#300 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

VladaFBiH wrote:
postoji nešto što se zove "cijena života u centru grada" - kome se ne sviđa uvijek može da proda nekretninu i preseli tamo gdje ima besplatan parking, više parkinga, manje troškove i sl. - tako je svugdje u svijetu i ne znam, zašto se ovdje ljudi čude ovome
Ovdje je mislim u pitanju varijanta radim u centru Sarajeva ali ne zivim u Sarajevu tj "spoj mladosti i iskustva" daj mi da radim i zaradjujem u Sarajevu, a da imam troskove kao kod kuce tj da nista ne placam.
Post Reply