Gradonačelnik Sa - All about

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#276 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

putokaz1 wrote:Građanska opcija ima načelnika Bihaća,Lukavca,Živinica....
Upravu si 100 % izvinjavam se.

Ipak složićemo se da BiH ima 103 ili 104 općine zar ne ?

Pozdrav.
statixx

#277 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by statixx »

DF najveci cirkus ikada...

Hoce li nas sada sunetiti po bilbliotekama... :( :D
palermo

#278 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by palermo »

U nekom nužnom restartu svih onih koji bi da budu opozicija nacionalnim strankama, možda ne bi bilo za početak loše da prestanu sami sebi tepati.....
građanska opcija....ma hajte , molim vas....

ozbiljno, na šta mislite kad kažete građanska opcija
insomnia78

#279 Re: RE: Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Al onda ne bi bila fina,nema finog u sda. :mastakazes: A ne znam ni jel ona fina,ne pratim polikitu.Izgleda pristojno.
Dobila bi ga, to svakako :D
Better Man

#280 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Better Man »

Prije rata nisi mogao biti gradonačelnik Sarajeva bez da si stekao ugled i izgradio karijeru. Tada su za gradonačelnike imenovani najbolji ljudi, ljudi koji su uživali ugled i imali rezultate iza sebe. U mjestu odakle ja dolazim, prije rata za prvog čovjeka Općine nisi mogao biti imenovan ako nisi bio ugledna ličnost sa izgrađenom karijerom i rezultatima iza sebe. Mislim da je došlo vrijeme da gradonačelnika Sarajeva biraju građani, a ne gradski vijećnici. A danas svakakav ljudski šljam i otpad može postaviti za gradonačelnika.
Last edited by Better Man on 06/02/2017 19:52, edited 1 time in total.
putokaz1

#281 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by putokaz1 »

sabina1 wrote:
Upravu si 100 % izvinjavam se.

Ipak složićemo se da BiH ima 103 ili 104 općine zar ne ?

Pozdrav.
Problem je što SDA ima većine u OV Lukavac .Živinice i sl...
Šta je pravi ljevičar inače,da li to onaj SDP iz 2010?
emmir1

#282 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by emmir1 »

Duboko sam razočaran i ogorčen ovom trgovinom i prodajom glasova i osnovnog ljudskog prava.

Veliki sam patriota a danas sam prvi put poželio ali zaista da napustim ovu državu.

Neki dan sam gledao Bakira na Fejsu i jako jako su mi se svidjeli njegovi stavovi, prije svega ta neka spremnost da se razumije ona druga strana.

Pomislio sam ima nade i čak da bih mu glas dao.

Ali nakon ovog danas i ovog trgovanja i ismijavanja svakog građanina, nikad.

Odvratni su
HAVANA

#283 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by HAVANA »

A inace,nemojte se sekirat.Nista nece biti dobro.Mi ne zasluzujemo bolje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#284 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Tek nakon ovoga? Pa koliko ti je godina druze?
sabina1

#285 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

palermo wrote:
U nekom nužnom restartu svih onih koji bi da budu opozicija nacionalnim strankama, možda ne bi bilo za početak loše da prestanu sami sebi tepati.....

Baš tako :roll: ....stranke i glasači građanske opcije se trebaju vječno baviti sobom umjesto da imaju samo jedan-jedini cilj na prvim narednim izborima:
- što hitnije i teže poraziti SDA i spustiti je na nivo statističke greške
Fudo387

#286 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Ne kontam te
Nista, u redu je. :lol:

sabina1 wrote:Naša Stranka je najjača opoziciona partija u gradu
Hajde, malo samokritike ne bi bilo na odmet.
Realno, to je u danasnjem vaktu bezveze stranka, jos jedna u nizu.
Nema resursa, nema podrske, nema ni nekih aman zaman ideja.
Manje vise sve se svodi na besmislenu spiku, drugovi i drugarice Titio je najveci sin svih nasih naroda i narodnosti, i raja hajmo ofarbat' bob
stazu na Trebevicu.
Kadar je ok za bacanje suplje uz kaficu, potpuno nesposoban da se uhvati u kostac sa vucjacima koji drmaju tom zemljom.
Uclani se u sda, sjarani sa Sebijom, mozda nesto i napravis.
HAVANA

#287 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Ne kontam te
Nista, u redu je. :lol:

Manje vise sve se svodi na besmislenu spiku, drugovi i drugarice Titio je najveci sin svih nasih naroda i narodnosti, i raja hajmo ofarbat' bob
stazu na Trebevicu.
Kadar je ok za bacanje suplje uz kaficu, potpuno nesposoban da se uhvati u kostac sa vucjacima koji drmaju tom zemljom.
Moze jedino cir na zeludcu fasovat s onom babarogom.Al jes jebo mater ,nekad kontam sto se ne upetljah u njihovo kolo.Imo bi para ko dzajic.Vako se jebem ko baltazar da smislim i izvarijantisem.Sdaaa demokratiiijaaaa,sda ljudskaaa prava svaaa :serbo:
insomnia78

#288 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by insomnia78 »

Gl'aj jest dosljama krivo sto je rodjeni sarajlija konacno zasjeo na funkciju
PM72

#289 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:Gl'aj jest dosljama krivo sto je rodjeni sarajlija konacno zasjeo na funkciju
To mu je jedini plus. :lol:
HAVANA

#290 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by HAVANA »

Joj jeste vi svi ozbiljni na politici.Zivot je jedan,zivi ga fikreta.Odo ja na bez cenzure. :run:
palermo

#291 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by palermo »

sabina1 wrote:
Baš tako :roll: ....stranke i glasači građanske opcije se trebaju vječno baviti sobom umjesto da imaju samo jedan-jedini cilj na prvim narednim izborima:
- što hitnije i teže poraziti SDA i spustiti je na nivo statističke greške
Pa neće je nikada poraziti ukoliko to bude cilj.

Onako na brzinu samo da ti preletim razloge....

to nije cilj koji mobiliše ljude....
to nije cilj koji nudi ljudima nešto bolje čak niti nešto novo...
u ostvarenju toga cilja nema odgovora (zapravo niti naznake) na najvažnija pitanja ovog naroda
to je na kraju krajeva samo politička igra....a u njoj je SDA Mesi, ovi ostali federalna liga BiH.....
putokaz1

#292 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by putokaz1 »

palermo wrote:

Građanska opcija:
načelnik Lukavca je po nacionalnosti ''Ostali'' Bosanac, na svakom skupu je molio da se glasa za dobre ljude bez obzira na nacionalnost.Sad ima grupu na netu gdje odgovara na pitanja svih i uključuje se povremeno u rasprave oko grijanja,puta,čišćenja snijega,narodu kaže stav mišljenje i sl uvažava,upućuje narod na pravu adresu,predlaže rješenja,na njegov prijedlog taksa za grijanje je samo 1KM,ima plan da sredi stanje u svemu,plan informatizacije općine,plan za sređivanja stanja oko vode,ima radni-javni sastanak s narodom gdje narod prisustvuje sastanku sluzbi i postavlja pitanje gdje on odgovara,već su u općinu dolazili predstavnici američke ambasade,na netu je objavio i dug i presudu protiv općine i stav OHRa i mnoge druge odluke sve saznamo,uveo je i snimak sjednice vijeća na TV,koje ranije nije postojalo,Formalno je član sdp ili je bar bio ali sam donosi odluke ima podršku i df i sdu i još nekih
ali
SDA i ''Papci'' čine većinu i uradili su sljedeće:Nisu usvojili budžet,dopustili da Račun bude blokiran,a 1,5 duga(od ranije kamate veće od duga) je najmanje(povodom čega je presuda suda),većina je odlučila da predsjednik i pod predsjednici vijeća budu jedna Rom i dva Bošnjaka iako u vijeću ima i Srba.
Fudo387

#293 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Moze jedino cir na zeludcu fasovat s onom babarogom.Al jes jebo mater ,nekad kontam sto se ne upetljah u njihovo kolo.Imo bi para ko dzajic.Vako se jebem ko baltazar da smislim i izvarijantisem.Sdaaa demokratiiijaaaa,sda ljudskaaa prava svaaa
A sto, sta bi ti falilo da si se i upetljao?
Imas opciju da budes baltazar i jedes sebi muda, al' u konacnici to ne pije vode.
Da si se upetljao mozda bi dobio sansu da nesta mijenjas, neciju savijest mozda, mozda te poslusa kad mu kazes nemoj buraz, nije ok...de da
probamo ovako.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#294 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by pici »

sad mjest stonsa i pedera đeggera organizovat masovna sunetćenja na koševu... u Qurcu je snaga :bih: BKC je posto mali
palermo

#295 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Moze jedino cir na zeludcu fasovat s onom babarogom.Al jes jebo mater ,nekad kontam sto se ne upetljah u njihovo kolo.Imo bi para ko dzajic.Vako se jebem ko baltazar da smislim i izvarijantisem.Sdaaa demokratiiijaaaa,sda ljudskaaa prava svaaa
Imas opciju da budes baltazar i jedes sebi muda, al' u konacnici to ne pije vode.
Da si se upetljao mozda bi dobio sansu da nesta mijenjas, neciju savijest mozda, mozda te poslusa kad mu kazes nemoj buraz, nije ok...de da
probamo ovako.
Joj Dofu brate, trebaš imati stomak za to.....ko može drugim načinom da zaradi hljeba bolje mu je.....
ultima_palabra

#296 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:

A na dva papka nemas komentar?
mario001

#297 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by mario001 »

Banksy wrote:
tranquil wrote:
Kao što sam i pretpostavljao. Stranka koja je u mobilnom aparatu Izetbegovića i Konakovića memorisana pod "Tu me cijene, tu kupujem" ponovo radi ono u čemu je jedino i dobra.

Na stranu Stojnić i njegov "integritet", jedno je sigurno, ova dva dana su nam pružila još jedan dokaz da SDA ne preza ni od čega da pred očima javnosti, uz dodatne igrače, napravi ovakvu farsu samo da bi se domogla ove pozicije. Znamo da je juče bilo 14 ljudi spremno da glasa protiv Skake, znamo da je barem jedan u međuvremenu kupljen i da ni njemu ništa ne znači vlastiti potpis, niti SDA mašineriji i njihovim glasačima išta znači način na koji je taj glas dobijen, znamo da je novi gradonačelnik izabran zahvaljujući ovim mahinacijama koje su, iako nemoralne i očigledne, nažalost nedokazive.

Ali koga boli kurac, Skaka će u pozdravnom govoru reći kako je to veliko priznanje za njega, i onda će 4 godine da podupire Konakovićeva mahnitanja, i da gladi po glavi Koldžu & co dok sprovode samovolju, opozicija će nastaviti da se međusobno optužuje ko je zajebo stvar, a narod će reći "ništa novo" i nastaviti da živi od prvog do prvog.

Potsjetio bih te da je SDA, matematički, u poređenju sa strankama koje su potpisale juče savez, zaista i izgubila izbore. Građani su odlučili i dali više glasova NS, SDP, GS i DF, šta god ti mislio o njima, nego SDA i SBB. I te 4 stranke su, zahvaljujući izbornom rezutatu, odlučile da izaberu gradsku upravu.

A onda je SDA iskoristila najslabiju kariku, i uspjela za 12 sati ubijediti jednog izabranog vijećnika da glasa protiv vlastite stranke i koalicije, protiv građana koji su mu dali povjerenje i protiv vlastitog jučerašnjeg potpisa.

To je u najmanju ruku dramatično nemoralno, i sa strane tog vijećnika, i sa strane onog ko je učinio da tako brzo promijeni mišljenje, ali smo toliko potonuli da nam to ne predstavlja nikakav problem
.
U kojem svemiru je SDA izgubila izbore i koje???
sabina1

#298 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
stazu na Trebevicu.
Haj malo ovako.....

- Naša Stranka JESTE najjača opoziciona partija u gradu sa brojem glasova i brojem viječnika u 4 OV.
Resursi i podrška su U NARODU , narod MORA prepoznati da se makar minorna promjena može desiti i da se ni minorna promjena NEĆE desiti ako sjedi kući.
- Svu "besmislenu spiku" Naše Stranke možeš pogledati na web sajtu federalnog parlamenta , skupštine kantona sarajevo , te sajtovima 4 općinska vijeća dakle gdje možeš vidjeti zvanična dokumenta tih insittucija u kojima stoji da su zastupnici NS-a ( 1 - Federacija ; 3 KS ; 19 OV) bez konkurencije najaktivniji i najagilniji zastupnici , koji sami imaju više od 50 % incijativa , zakona i amandana koji su direktni i KONKRETNI i koji su u najvećoj mjeri trn u oku vladajuće partije jer moraju izdvajati novce za naizgled beznačajne zahtjeve građana kroz inicijative NS-a umjesto da se ti novci potroše na "ledenu čaroliju" u Vilsonovom šetalištu ili slično. Sve ovo i taksativno i dokumentovano možeš pronaći na sajtu Naše Stranke.
- Naša Stranka nema ama baš ništa sa Titom i za razliku od SDP-a ne baštini bilo šta vezano za njegov lik i djelo ili Jugoslaviju izuzev naravno antifašizma i antifašističkog karaktera NOB-a. Naša Stranka je liberalna , ne socijaldemokratska ili komunistička.
- Broj inicijativa govori da oni nisu ni na kakvim "kaficama" nego da aktivno RADE svoj posao.

SDA mi je dijelom uništila djetinstvo , pokušala oduzeti mladost i imovinu ali sam kao osoba upkos svim nedaćama iz sistema - uspjela i privatno i poslovno , sretna sam i zdrava osoba. Nisam član nikakve partije niti mi egzistencija zavisi od bilo kakvog budžeta , da je SDA sa svojim sistemom uspjela , ništa do kraja ne bih imala i to je partija kojoj ne bih pristupila ni uz smrtnu presudu.

Sebija mi je potpuno nebitna i ne posmatram je ni pozitivno ni negativno ni kao direktorku ni kao ženu.

Pozdrav.
mario001

#299 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by mario001 »

Pandakonda wrote:
Hamolj wrote:
JoseMujica wrote:Image
Najveća referenca su mi borba za prava kerova i pedera.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /170123033
Laz, usvojene su izmjene te odluke, tipa da i ljudi u vanbracnoj zajednici imaju ista prava kao i ovi u braku
Kad ce njoj biti dosta poraza???
Last edited by mario001 on 06/02/2017 20:09, edited 1 time in total.
Fudo387

#300 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
probamo ovako.
Joj Dofu brate, trebaš imati stomak za to.....ko može drugim načinom da zaradi hljeba bolje mu je.....
Ne kazem ja da je to jednostavno, ali mi je u ovom momentu nekako najpragmaticnije.
Mislim, ako vec hoces da uradis nesto.
Post Reply