Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreakyStyley

#276 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Ma ja mislim da je najveci problem sto nema dobrih organizatora tj. kvalitetne produkcije ovdje. Ne znam ni ima li iko da se uopste time bavi, takvim menadzmentom, neko ko ima kontakte u svijetu, ko zna napravit marketing, naci sponzore itd. Ukratko, mislim da jednostavno nismo organizacijski dorasli ovim svjetskim zvijezdama.

Kad bi u muzici imali nesto a la SFF, sve bi se to moglo.

Mislim da je potpuno deplasirana prica o tome da je Sarajevo ovakav ili onakav grad, da se ovdje slusa nesto drugi itd. To uopste nije ni bitno, niti bi na bilo kojem od tih koncerata bili samo ljudi iz Sarajeva. Pa dosla bi masa iz citave regije i sire.
dale cooper

#277 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:Ko bi vama bio na spisku želja da dođe svirati kod nas? :) Meni onako na prvu padaju na pamet
Radiohead, Nick Cave i My Bloody Valentine. Od ovih elektronaca bi recimo volio čuti Aphexa,
Autechre i Boards Of Canada. Od ovih legendi Kate Bush i Dylana. Jebiga, sad će me zaboliti glava
od kontanja. :| :D
Imal potrebe da pisem? :|

Jedino sto ne bi niko doso. :lol:
The Libertines zajedno ili Doherty solo? :zoka: Ah...the dilemma :hm: :mrgreen:
vicious

#278 Re: RE: Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by vicious »

dale cooper wrote:Ko bi vama bio na spisku želja da dođe svirati kod nas? :) Meni onako na prvu padaju na pamet
Radiohead, Nick Cave i My Bloody Valentine. Od ovih elektronaca bi recimo volio čuti Aphexa,
Autechre i Boards Of Canada. Od ovih legendi Kate Bush i Dylana. Jebiga, sad će me zaboliti glava
Cave svakako.
Pixies - jest da je reunion, ali pošto nisam bio u prilici da ih slušam kad smo bili mlađi i oni i ja - daj šta daš :)
Dylan takođe, mada on uživo iskasapi pjesme do granice neprepoznatljivosti [emoji38]

Ee, The Boss bi bio super ;)
FreakyStyley

#279 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Doherty bi mozda Mash il Underground napunio, a i to jedva.
dale cooper

#280 Re: RE: Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

vicious wrote:
Cave svakako.
Pixies - jest da je reunion, ali pošto nisam bio u prilici da ih slušam kad smo bili mlađi i oni i ja - daj šta daš :)
Dylan takođe, mada on uživo iskasapi pjesme do granice neprepoznatljivosti [emoji38]

Eh da, kažu da je Springsteen spektakularan uživo.
Niemand

#281 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
The Libertines zajedno ili Doherty solo? :zoka: Ah...the dilemma :hm: :mrgreen:
Solo.

https://www.youtube.com/watch?v=tTnLbkX5aAM

Zar nije zanimljiv? :D

A sa libertinsima uglavnom drami nesta sa onim karlom, pa je bezze. :diva:

A dezurni, realno, ne bi ni to. Al ovo je hipoteticko pitanje svakako :twisted:
Niemand

#282 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

Pardon, freki stajli je napisao post, ne dezurni. (otkud mi dezurni :-) )
FreakyStyley

#283 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Ma meni su i The Libertines i Babyshambles vazda nekako precijenjeni bili.
vicious

#284 Re: RE: Re: RE: Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by vicious »

dale cooper wrote:
vicious wrote:
Cave svakako.

Eh da, kažu da je Springsteen spektakularan uživo.
Da, baš pravi dernek na koncertu [emoji106]
A ovo za Pixies sam naravno mislio da nisam bio u prilici uživo da ih slušam, tj. trebao sam napisati "gledam" [emoji38]
Niemand

#285 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

FreakyStyley wrote:Ma meni su i The Libertines i Babyshambles vazda nekako precijenjeni bili.
Babyshambles su mi mrvu drazi, al iskreno, pete mi je i poenta, pa s kim vec da radi. Znam da se ne svidja vecini i vjerovatno je smece po tim vasim nekim mjerilima, sta ja znam, pola tih stvari nit znam nit sam kad slusala, al dale me ovaj jos uvijek upucuje u muziku i omadavn, al volim petove pjesmice, sta me briga :diva:
Better Man

#286 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Better Man »

Pored Radioheada, Nick Cavea i My Bloody Valentine što si spomenuo, volio bih vidjeti Mogwai, The Belle And Sebastian, Primal Scream, Dinosaur Jr., Marka Lanegana, Portishead, Mudhoney, Soundgarden, Manic Street Preachers, Ash, Nine Inch Nails, The Flaming Lips, The Smashing Pumkins i naravno obzirom da Sonic Youth više ne postoji, volio bih vidjeti Lee Ranalda i Thurston Moora sa svojm bendovima i naravno Kim Gordon.
dale cooper

#287 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Better Man wrote:
Pored Radioheada, Nick Cavea i My Bloody Valentine što si spomenuo, volio bih vidjeti Mogwai, The Belle And Sebastian, Primal Scream, Dinosaur Jr., Marka Lanegana, Portishead, Mudhoney, Soundgarden, Manic Street Preachers, Ash, Nine Inch Nails, The Flaming Lips, The Smashing Pumkins i naravno obzirom da Sonic Youth više ne postoji, volio bih vidjeti Lee Ranalda i Thurston Moora sa svojm bendovima i naravno Kim Gordon.
Fina lista. :thumbup: :) Ovo bi bio dobar line-up za kakvog festivala. :-D
Niemand

#288 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

Jel normalno ako pitam ko su ti ljudi :-? :D

:run:
FreakyStyley

#289 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Niemand wrote:
FreakyStyley wrote:Ma meni su i The Libertines i Babyshambles vazda nekako precijenjeni bili.
Babyshambles su mi mrvu drazi, al iskreno, pete mi je i poenta, pa s kim vec da radi. Znam da se ne svidja vecini i vjerovatno je smece po tim vasim nekim mjerilima, sta ja znam, pola tih stvari nit znam nit sam kad slusala, al dale me ovaj jos uvijek upucuje u muziku i omadavn, al volim petove pjesmice, sta me briga :diva:

Ma ne kazem uopste da je los, ni Pete ni njegovi bendovi, samo meni licno nije dobar onoliko koliko ljudi koji vole takvu muziku obicno misle i to je to. :D
FreakyStyley

#290 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Niemand wrote:Pardon, freki stajli je napisao post, ne dezurni. (otkud mi dezurni :-) )
:lol: Oprosteno ti je
dale cooper

#291 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
Već sam spomenuo ali iskreno mislim da je debi album The Libertinesa bio odličan. I njima se desila slična
stvar ko' sa Stone Rosesima. Izgubili su sav momentum i podršku medija i fanova, samo iz malo drugačijih
razloga. Najviše zbog Dohertijeve ovisnosti što je uzrokovalo i lošu komunikaciju sa ostalima u bendu
kao i zbog nefokusiranosti kojoj su opet razlog opijati. Imao je Doherty ogroman potencijal. Sad čini
mi se pravi pjesme isključivo pod svojim uslovima, nema više iluzija o nekom većem uspjehu. Možda je
to i najiskrenije od njega. Možda će to dovesti do kakvog malog klasika u budućnosti. Ko zna...
dale cooper

#292 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Jel normalno ako pitam ko su ti ljudi :-? :D

:run:
Nije. :mrgreen:
medvjed23

#293 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by medvjed23 »

nin.. i još dvojica il trojica, al pod uslovom da uskrsnu..
dale cooper

#294 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:
Ja mislim da bi ti dobrovoljno na svojim leđima nosio Reznoru svu opremu. :D
Niemand

#295 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

FreakyStyley wrote:

Ma ne kazem uopste da je los, ni Pete ni njegovi bendovi, samo meni licno nije dobar onoliko koliko ljudi koji vole takvu muziku obicno misle i to je to. :D
Nemam pojma, svjesna sam da ga vecina ne voli, al evo meni i dan danas zanimljivo slusati live verzije jer taj mali narkoman svaki put drugacije i otpjeva i odsvira pjesmu. Al nisam ti ja neki poznavaoc muzike, nit imam nesto sluha pretjerano, pa i nisam bas neko mjerilo.
medvjed23

#296 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by medvjed23 »

dale cooper wrote:
medvjed23 wrote:
Ja mislim da bi ti dobrovoljno na svojim leđima nosio Reznoru svu opremu. :D
poredo bih mu i ćize na stolu u bekstejdžu
Last edited by medvjed23 on 07/02/2017 22:04, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#297 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

Niemand wrote:
FreakyStyley wrote:

Nemam pojma, svjesna sam da ga vecina ne voli, al evo meni i dan danas zanimljivo slusati live verzije jer taj mali narkoman svaki put drugacije i otpjeva i odsvira pjesmu. Al nisam ti ja neki poznavaoc muzike, nit imam nesto sluha pretjerano, pa i nisam bas neko mjerilo.
Ne znam uopste otkud ti to da ga vecina ne voli? Cijenjen je Doherty kao singer-songwriter(druga stvar je sto su ga Britanski tabloidi razapinjali) mada je poprilicno anoniman van Britanije, al eto. I Libertinesi su dosta uticajan bend, da nije njih bilo vjerovatno ne bi bilo ni Arctic Monkeysa npr.
dale cooper

#298 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

FreakyStyley wrote:
Niemand wrote:
FreakyStyley wrote:

Ne znam uopste otkud ti to da ga vecina ne voli? Cijenjen je Doherty kao singer-songwriter(druga stvar je sto su ga Britanski tabloidi razapinjali) mada je poprilicno anoniman van Britanije, al eto. I Libertinesi su dosta uticajan bend, da nije njih bilo vjerovatno ne bi bilo ni Arctic Monkeysa npr.
Samo što ovi drugi izgradiše solidnu karijeru.
FreakyStyley

#299 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by FreakyStyley »

dale cooper wrote: Samo što ovi drugi izgradiše solidnu karijeru.
Pa istina, a i postadose odlican bend u medjuvremenu. Odnosno to su jos od prvog albuma, mada su od tad mozda imali par fula. Sa AM su bas iskocili iz tih, uslovno receno, indie okvira i bas ce bit interesantno na sta ce im iduci album licit. Nikad oni nisu bjezali od toga da su na njih uticali The Libertines i The Strokes, kao na Libertinese Oasis, a na Oasis The Stone Roses itd. :D Postoji neki kontinuitet u britanskoj muzici, barem kad se radi o bendovima.

Od citave te neke generacije, Kasabian mi je pomalo razocarenje. Jos uvijek mi je nesto najbolje sto su uradili njihov prvi album. Tekstovi su im vecinom uzasni.
Niemand

#300 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Već sam spomenuo ali iskreno mislim da je debi album The Libertinesa bio odličan. I njima se desila slična
stvar ko' sa Stone Rosesima. Izgubili su sav momentum i podršku medija i fanova, samo iz malo drugačijih
razloga. Najviše zbog Dohertijeve ovisnosti što je uzrokovalo i lošu komunikaciju sa ostalima u bendu
kao i zbog nefokusiranosti kojoj su opet razlog opijati. Imao je Doherty ogroman potencijal. Sad čini
mi se pravi pjesme isključivo pod svojim uslovima, nema više iluzija o nekom većem uspjehu. Možda je
to i najiskrenije od njega. Možda će to dovesti do kakvog malog klasika u budućnosti. Ko zna...
Ja se iskreno nadam da nece. Pricao je nekad o tom, konkretno o nastupima, da mu je publika bila predaleko, da ne zeli izaci na binu i pred sve te ljude, al eto, to mu je posao uostalom bio. Prica se obicno zavrsavala da u po pjesme leze na pod i zapali i slicne gluposti. Kad je poceo sam svirati, manji gigovi, prica sa publikom, sudeci po snimcima i eto nekom mom ukusu puno, puno bolje. Mislim, na nekim snimcima tu ima i stihova poput blejka i svaceg, i bilo bi mi zao da to propadne i da nemam sta slusati zarad nekog velikog komercijalnog uspjeha. Nedavno sam slusala neke izvedbe sa nekakvim argentinskim bendom la puta madre il nesta tako, i zanimljivo je.

Libertinisi su i sad tu, nesto stariji, podjednako budalasti, al se primjeti razlika kad pete radi sam. Jednostavno, sa ljudima i vecom publikom je cirkuski klovn, sam i sa manjom publikom je umjetnik. Kojeg ja rado slusam.

Mozda je glupo sto kazem da se nadam da nikad nece dozivjeti neke vece uspjehe, al realno, najbolje je.
Post Reply