Sta ce ti to, kad budete manjina imacete televiziju na hrvatskim. I krugoval.Hafis wrote:Samo pokušajte. Svi ćemo u znak prosvjeda prestati plaćati TV pretplatu
Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
- seln
#276 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
- BHCluster
#277 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Zati i neJmate kanala na jeziku hrvatskog naroda, mislim zato vam je i onaj koji ste imali propao.Hafis wrote:Samo pokušajte. Svi ćemo u znak prosvjeda prestati plaćati TV pretplatu
- Kolinda
#278 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Tko je to,tj.što je to iz čega virimo ?BHCluster wrote:Pa kad ste tako superiorni zasto onda Miledu virite iz pakaša?Kolinda wrote:Lincoln ,mi kupimo iz Bosne po 7 KM ,isječemo ,upakiramo i vratimo nazad po 30 ,nema potrebe za šverc preko granice..
-
Ripicipi
#279 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
valjda znam za sta mi je clan porodice dao zivot, ali vidim da se ti malo pravis retardiran.seln wrote: Jesi li to poginuo, pa znas iz licnog iskustva?
-
Hafis
#280 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Vidim ja šta vidim. Rasprava je zapala u ćorsokak. Time out.
Ovdje fali Alfons sa svojom stručnom ekspertizom o javnim rashodima, prihodima, potrošnji i fiskalizaciji.....normalno sve per capita.
A onda bi mogli dalje nastaviti.
Ovdje fali Alfons sa svojom stručnom ekspertizom o javnim rashodima, prihodima, potrošnji i fiskalizaciji.....normalno sve per capita.
- seln
#281 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ja znam za sta je vise clanova moje porodice dalo zivot. Za ovo danas sigurno nije. I ohani malo, ne impresionira me huja.Ripicipi wrote:valjda znam za sta mi je clan porodice dao zivot, ali vidim da se ti malo pravis retardiran.seln wrote: Jesi li to poginuo, pa znas iz licnog iskustva?
-
prog321
#282 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ripicipi wrote:valjda znam za sta mi je clan porodice dao zivot, ali vidim da se ti malo pravis retardiran.seln wrote: Jesi li to poginuo, pa znas iz licnog iskustva?
Svi mi imamo clanove porodice koji su dali zivote.
Ali sigurno nisu za ovo sto sad imamo .
-
Hafis
#283 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nije dobro. Počeli su se međusobno koškati 
- Connaisseur Karlin
#284 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
seln je Bosanjak iz dijaspore
opa, to nisam znala
sad ce on natrag zauvijek u BiH da se bori za svoj etnicki idenitet
kao i njegovi sljedbenici iz dijaspore, a koji ga podrzavaju na temi 
- seln
#285 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nema potrebe da vi ucestvujete. Kolindica je sitni provokator, a ti upinjes iz petnih zila da budes duhovit.Hafis wrote:Vidim ja šta vidim. Rasprava je zapala u ćorsokak. Time out.
Od vas kao manjinaca ocekujemo listu zahtjeva (realnih, dakako).
- seln
#286 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nek' je rvacke sloge, ne brini za nas.Hafis wrote:Nije dobro. Počeli su se međusobno koškati
-
detroit-mercy
#287 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Entitet nije drzava. Srecom, jos uvijek je drzava iznad entiteta.[/quote]seln wrote:Cija je onda drzava gdje je tog nardoa 10% u drugom entiteudetroit-mercy wrote:Pitas narod koji je 85% u jednom entitetu cija je drzava ?prog321 wrote:
Da li je ovo isključivo bošnjačka država i dali treba igrati kako oni sviraju?. Ili to nije tvoja drzava tamo ikao si sljegao otuda
.
Pogledaj sta ti ovaj jaran gore pise pa se njemu obrati
- seln
#288 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
I kao takav raspravljam o hrvatskoj dijaspori u Bosni. Problem?Connaisseur Karlin wrote:seln je Bosanjak iz dijasporeopa, to nisam znala
![]()
- seln
#289 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Pobrkao si kvote, haveru. Pokusaj ponovo.detroit-mercy wrote: Pogledaj sta ti ovaj jaran gore pise pa se njemu obrati.
- BHCluster
#290 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Zato u Sarajevu zivi visehrvata nego u citavoj tzv "rs-u", nego reci ti meni da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste?Lincoln-Burrows wrote:Ja sam za jedinstvenu BiH sa jednom izbornom jedinicom za hrvatski narod i ostale koji žive na tom jednom prostoruBHCluster wrote:
Da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste? Ne znam zasto Hrvatima smeta unitarna Drzava kada svim srcem podrzavaju jedan bh. entitet koje ima takvo politicko uredjenje?
nazovimo to autonomije. A dali podržavaju Hrvati RS to je već velika konstrukcija u izjavi, suradnja i partnerstvo možda
imaju nekih dodirnih točaka ali puno manje nego s Bošnjacima.
-
detroit-mercy
#291 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Onda Srbi ukinu Bosnjacima i Hrvatima konsitutivnost, VOILAprog321 wrote:Imaju dva nacina kako to izvesti evropski i demokratski.
1.parlament pederacije prostom vecinom izglasa da se ukida konstitutivnost Hrvatima.
2. referendum na nivou pederacije gdje pitanje glasi: -da li ste za ukidanje konsitutivnosti Hrvatima koji vecinski narod samo opstruriraju i koce?![]()
Naravno, odluku ili ti rezultat referenduma proslijediti na ustavni sud koji ce to naravno potvrditi.
VOILA.
-
Ripicipi
#292 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Ocigledno ne znas ni razliku izmedju porodice i familije.seln wrote:Ja znam za sta je vise clanova moje porodice dalo zivot. Za ovo danas sigurno nije. I ohani malo, ne impresionira me huja.Ripicipi wrote:valjda znam za sta mi je clan porodice dao zivot, ali vidim da se ti malo pravis retardiran.seln wrote: Jesi li to poginuo, pa znas iz licnog iskustva?
- Grof
#293 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
I ono bi da nekom ukida konstitutivnost i prava iz dijaspore!
Pa što ne rekoste prije?
Pa što ne rekoste prije?
- BHCluster
#294 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Kakav volej!seln wrote:I kao takav raspravljam o hrvatskoj dijaspori u Bosni. Problem?Connaisseur Karlin wrote:seln je Bosanjak iz dijasporeopa, to nisam znala
![]()
-
prog321
#295 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Nemoguce.detroit-mercy wrote:Onda Srbi ukinu Bosnjacima i Hrvatima konsitutivnost, VOILAprog321 wrote:Imaju dva nacina kako to izvesti evropski i demokratski.
1.parlament pederacije prostom vecinom izglasa da se ukida konstitutivnost Hrvatima.
2. referendum na nivou pederacije gdje pitanje glasi: -da li ste za ukidanje konsitutivnosti Hrvatima koji vecinski narod samo opstruriraju i koce?![]()
Naravno, odluku ili ti rezultat referenduma proslijediti na ustavni sud koji ce to naravno potvrditi.
VOILA.. Jes ti logika u pm
Ta odluka ne bi prosla kroz ustavni sud.
Zaboravio si ko drzi strane sudije u padzama
- seln
#296 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
A Bosnjaci je, kao, imaju u RS? (Hrvati je i ne traze, oni gledaju da usicare u Federaciji)detroit-mercy wrote:Onda Srbi ukinu Bosnjacima i Hrvatima konsitutivnost, VOILAprog321 wrote:Imaju dva nacina kako to izvesti evropski i demokratski.
- Lincoln-Burrows
#297 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
A zašto bi? Oni imaju sve što im pripada i autonomiju i TV i jezik i školu i svoje legitimne predstavnike.BHCluster wrote:Zato u Sarajevu zivi visehrvata nego u citavoj tzv "rs-u", nego reci ti meni da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste?Lincoln-Burrows wrote:Ja sam za jedinstvenu BiH sa jednom izbornom jedinicom za hrvatski narod i ostale koji žive na tom jednom prostoruBHCluster wrote:
Da li ti Talijani aktivno suradjuju sa drugim politicki opcijama u Švici o daljoj podjeli i u konacnici disoluciji iste? Ne znam zasto Hrvatima smeta unitarna Drzava kada svim srcem podrzavaju jedan bh. entitet koje ima takvo politicko uredjenje?
nazovimo to autonomije. A dali podržavaju Hrvati RS to je već velika konstrukcija u izjavi, suradnja i partnerstvo možda
imaju nekih dodirnih točaka ali puno manje nego s Bošnjacima.
Eto kod nas je to jako blizu samo još treba par stvari popraviti.
-
prog321
#298 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Popravit cemo par stvari. Ne brini 
-
detroit-mercy
#299 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
Znaci sudije ustavnog suda donose dvije dijametralno suprotne odluke po istom predmetuprog321 wrote:Nemoguce.detroit-mercy wrote:Onda Srbi ukinu Bosnjacima i Hrvatima konsitutivnost, VOILAprog321 wrote:Imaju dva nacina kako to izvesti evropski i demokratski.
Ta odluka ne bi prosla kroz ustavni sud.
Zaboravio si ko drzi strane sudije u padzama
- seln
#300 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini
uuuu, poskokleaks je otkrio senzaciju.Grof wrote:I ono bi da nekom ukida konstitutivnost i prava iz dijaspore!![]()
![]()
Pa što ne rekoste prije?
Pogledaj moj epostove (a kako i kad, kad samo navratis da provalis glupost), nikad nisam krio da sam vani.
Ili to vazi samo za manjince, omi mogu biti istovremeno i u Bosni i u Hrvatskoj, primati po dvije penzije, zene se poradjaju u Splitu...
ma, narod za sve prilike.