REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
ušće

#276 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

seoBIH wrote:Joj salonaca :) Konkretna pitanja se ignorisu.

Zbog cega vrsiti reviziju tuzbe ako nema novih dokaza koji će preusuditi u korist BIH?
Naravno sad će pravni tim dotrčati i tebi i hipter takvih i ispričati uz izvinjenje ..

Pravni tim u sastavu ( pa će nabrojati samo zog tebe )
Već deset godina prikupljamo dokaze ( pa će nabrojati izvore)
A dokazi su ( pa će fino nabrojati da nebi bilo zabune )
pa stvarno ...

Ah sorY, a hoćete li vi nam izbaciti popis svih optuženih ,popis svjedoka , pokažite nam dokazni materijal ,Koga planirate još na Crvenu potjernicu ,ono upravu ste mi smo Bošnjaci (nismo Nebeski narod ) ..ali ipak smo malo sikirljivi oko toga
seoBIH

#277 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: znaci, nema se niti jedne indicije da ima novi dokaz i vi potrcali sa opravdanjem revizije?

Tačno me ponekad bude stid što sam iz ove države i što sam vezan za istu. Zbog ovakvog razmišljanja mladi dosta lakše napuštaju ovu čmarugu od države. Nadam se da će svi normalni da je napuste, a vi ostali se mozete zadovoljavati jedni izmedju drugih kako vam odgovara (srbi, bosnjaci, hrvati i ostali).
hAZNADAR

#278 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

seoBIH wrote:

Zasto glumiti srbe i onda smatrati da smo bolji od njih? Ukoliko nema novih dokaza, nema ni potrebe za glumatanjem, bio to politicki proces ili ne. Na osnovu istih dokaza NECES ponisti presudu.
Lako je barem naci novih svjedoka ako nemas videa i naredbi sa potpisom i stembiljem.

Tuzba se ne dobija jakim dokazima vec politickom voljom i interesom svjetskih sila.

Posto o tome mozemo samo nagadjati - to je kao lutrija. Onda i sada mozda nije isto.

Ne mozemo nista izgubiti osim svote novca koji za drzavu ili narod nije prevelik.
Tuzba je u isto vrijeme podsjetnik na zlocine koji su u previse dugo u sjeni rata protiv terorizma.
A ako bude zavrtanja ruku i placanja cijene svima nama - neka na tuzbi ostane.

Jednostavno se u ovoj temi moraju dokazi, argumenti, pravo, moral,... ostaviti po strani. Tuzba je cista politika i interes.
asker

#279 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

PM72 wrote:Ljudi ne kontaju da su Šešelj i Perišić oslobođeni.Nema dokaza za njihovu krivicu? Ima bar šleper ali ...Karadžić nije dobio doživotnu a genocid je presuđen samo u Srebrenici.A za ostalo - oslobođen.

Sve je ovo urađeno da spriječi neku novu tužbu BiH ili sudske procese u budućnosti.

Živi bili pa vidjeli.
Tuzba protiv Srbije je valjda pored genocida i za agresiju, aktivno ucesce Srbije u ratu u BiH (u zadnjoj/vazecoj presudi je Srbija osudjena samo zbog ne sprecavanja genocida, tj nedovoljnog angazmana u sprecavanju genocida). Mi nismo procitali kompletnu presudu Karadzicu (mozda neko jest), mozda tu ima elemenata koji dokazuju direktno ucesce Srbije. Rekose da se revizija presude moze zatraziti samo ako ima novih dokaza u zadnjih 6 mjeseci. Mozda tu negdje lezi zec.

Isto tako, ako se dobro sjecam, u citanju ove zadnje presude je receno "isaretom" da je BiH strana bila nedovoljno pripremljena i da nije koristila sve dostupne dokaze/alate u tuzbi. Meni je to iskreno izgledalo kao da govore, sami ste krivi, krenuli ste bez kurca u svatove, mrs kuci pa probajte ponovo.

Dacic kaze ovo je samar Srbiji, necemo okretati drugi obraz. Neku noc ga gledam 2 sata. Sva vanjska politika mu se zasniva na osvetama, reciprocnim mjerama, oko za oko zub za zub strategiji. To mu je zvijezda vodilja vanjske politike. Znaci, ne izmisljati toplu vodu, prepisati od njih lagano.
asker

#280 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

seoBIH wrote::lol: :lol: :lol: znaci, nema se niti jedne indicije da ima novi dokaz i vi potrcali sa opravdanjem revizije?

Tačno me ponekad bude stid što sam iz ove države i što sam vezan za istu. Zbog ovakvog razmišljanja mladi dosta lakše napuštaju ovu čmarugu od države. Nadam se da će svi normalni da je napuste, a vi ostali se mozete zadovoljavati jedni izmedju drugih kako vam odgovara (srbi, bosnjaci, hrvati i ostali).
Imaju novi dokazi, al necemo da ti kazemo :bih:
hAZNADAR

#281 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:Ljudi ne kontaju da su Šešelj i Perišić oslobođeni.Nema dokaza za njihovu krivicu? Ima bar šleper ali ...Karadžić nije dobio doživotnu a genocid je presuđen samo u Srebrenici.A za ostalo - oslobođen.

Sve je ovo urađeno da spriječi neku novu tužbu BiH ili sudske procese u budućnosti.

Živi bili pa vidjeli.
Ako cemo vec nagadjati zakulisnu diplomatiju - vise je realno da zapadu upravo odgovara ova tuzba.
Tako mogu Srbiju ucjeniti - a imaju itekako razloga
KENJAC

#282 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Zanimljiv tekst Omera Karabega o sudjenju Milosevicu !
http://www.slobodnaevropa.org/a/most-rs ... 36308.html
Jebo te oni nisu osudili ni Milosevica ni Seselja !
......do duse , nisu ni Orica !
@mba

#283 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by @mba »

KENJAC wrote:Zanimljiv tekst Omera Karabega o sudjenju Milosevicu !

na osnovu cega poredis orica sa tom dvojicom, jeli oric pozivao na unistenje jednog naroda!
ne mozes porediti nekoga ko je osudjenik za genocid ili u najmanju ruku potpomaganje genocida, sa oricem koji se tereti za incidente ubijnih vojnika u akciji!
KENJAC

#284 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

@mba wrote:

na osnovu cega poredis orica sa tom dvojicom, jeli oric pozivao na unistenje jednog naroda!
ne mozes porediti nekoga ko je osudjenik za genocid ili u najmanju ruku potpomaganje genocida, sa oricem koji se tereti za incidente ubijnih vojnika u akciji!
Ko je osudjen za genocid ?
AliceInChains

#285 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by AliceInChains »

seoBIH wrote::lol: :lol: :lol: znaci, nema se niti jedne indicije da ima novi dokaz i vi potrcali sa opravdanjem revizije?

Imam lijek za tvoje, cini mi se, komplekse. Reci ljudima, da dolazis iz ozbiljne, prosperitetnije i inostrano uglednije drzave, recimo npr. iz Srbije ...i odmah ces osjetiti razliku :mrgreen:
and

#286 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by and »

pa ne znam jesu li ikad objavljeni dokumenti vojnog savjeta i ostali zatamnjeni dokumenti koji se na prvom suđenju nisu koristili i koji su se krili kao zmija noge?
vjerovatno nema ništa u njima dok se toliko kriju :-)
generalno imam utisak da je sa naše strane taj postupak baš diletantski odrađen :zzzz:
AliceInChains

#287 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by AliceInChains »

Revizija tuzbe je bitna iz vanjskopolitickog aspekta, i najbolje bi bilo da proces traje sto duze. Bitno je, sta bi se moglo za vrijeme procesa politicki isposlovati. Tesko je drzavama, koje sire moral, demokratiju i do u bezkrajnost ponavljaju pricu o ljudskim pravima, politicki otvoreno podrzavati jednu drzavu, koja oko vrata ima sudski proces uvezi genocida.....pa i jednoj Rusiji (vidi distanciranje Rusije od Srbije uvezi genocida u Srebrenici) Ako na kraju dobijemo tuzbu u nasu korist, to bolje.
Biene Maya

#288 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Biene Maya »

Nejmam vremana da citam cijeli tekst, ali cu podsjetiti, da je Milosevic u medjupresudi osudjen za genocid! A to se vjesto skriva!
KB9

#289 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KB9 »

nek ne podizu tuzbu opet ako ce ih opet ispickat srbi na sudu ko sto je to uradio seselj, zapiso ih lik za sva vremena
bh.tornjak

#290 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

KB9 wrote:nek ne podizu tuzbu opet ako ce ih opet ispickat srbi na sudu ko sto je to uradio seselj, zapiso ih lik za sva vremena

jbt....polako se pokazuje da je zamalo 70% forumasa protiv drzave u kojoj su rodjeni/zive/rade.... :-) :-) :-)
SkyLimit

#291 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Neka stvari ne treba kriti, srbijanski advokati su djelovali vrlo uvjerljivo u sudnici prošli put, Sakib je djelovao mutavo.
Vjerujem da ima i do toga da je iza pravnog tima Srbije stajala ta država sa neograničenim sredstvima, dok su se kod nas kako čujemo prikupljali dobrovoljni prilozi po dijaspori. Koliko para, toliko muzike.
PM72

#292 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

bh.tornjak wrote:
KB9 wrote:nek ne podizu tuzbu opet ako ce ih opet ispickat srbi na sudu ko sto je to uradio seselj, zapiso ih lik za sva vremena

jbt....polako se pokazuje da je zamalo 70% forumasa protiv drzave u kojoj su rodjeni/zive/rade.... :-) :-) :-)
tornjak,
Je li to sva pravna argumentacija kojom raspolažu "patriotske" snage u eventualnoj reviziji procesa u Hagu?

Evo,ja sam rođen,radim,ranjen,živim...u ovoj državi i kažem da od revizije procesa nema ništa i da je to zabava za neuke mase.Znači li to da sam dušmanin ove zemlje ili čovjek sa iskustvom?
bh.tornjak

#293 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

SkyLimit wrote:Neka stvari ne treba kriti, srbijanski advokati su djelovali vrlo uvjerljivo u sudnici prošli put, Sakib je djelovao mutavo.
Vjerujem da ima i do toga da je iza pravnog tima Srbije stajala ta država sa neograničenim sredstvima, dok su se kod nas kako čujemo prikupljali dobrovoljni prilozi po dijaspori. Koliko para, toliko muzike.

jos kad njegovoj nesposobnosti dodas podmetanja iz drzave koju je zastupo....dobro je sto BiH nije bila proglasena krivom za agresiju na Srbiju....
medjutim ...kao sto vidis i sada tih "dusebriznika" ne manjka....
brinu se da bi BiH mogla da izgubi spor....u stvari po njihovom...ne treba podnosit reviziju jer ce spor izgubit.
KB9

#294 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KB9 »

bh.tornjak wrote:

jesi ti zadovoljan sudjenjem seselju cisto jer se desilo?

meni je dosta gore sto se lik uspio izvuc iz svega jer posjeduje nedostizan nivo znanja za jadnike koji su bili na suprotnoj strani u nase ime
SkyLimit

#295 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

To što su se Šešelj i Milošević kao branili sami je bio samo show za javnost. Imali su oni itekako brojan pravni tim iza sebe.
spreca

#296 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

SkyLimit wrote:To što su se Šešelj i Milošević kao branili sami je bio samo show za javnost. Imali su oni itekako brojan pravni tim iza sebe.
Sud je dozvolio seselju da da sud pretvori u cirkus.....mozda ljudi nisu navikli na balkansku bahatost a neki su u tome svjetski prvaci
SkyLimit

#297 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Dovela optužba nekog sarajevskog Roma da priča kako je bio utamničen od Srba, zločini i to.
Ispalo na kraju da je bio u interventnom vodu VRS :lol:
spreca

#298 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

SkyLimit wrote:Dovela optužba nekog sarajevskog Roma da priča kako je bio utamničen od Srba, zločini i to.
Ispalo na kraju da je bio u interventnom vodu VRS :lol:
gurbetska posla :lol:
SkyLimit

#299 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Svjedočenje stoljeća, dovesti ga i u ovaj postupak protiv Srbije :lol:

(na 7 : 40 junak interventnog voda :D )

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#300 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

- Počašćen sam povjerenjem koje mi ukazuje predsjednik Izetbegović dajući mi ovlaštenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju. Pravno i politički delikatnom. Ali smatram da niti jedna osoba ne smije imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom važnom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju ili ne pokratanju postupka donese jedna grupa sačinjena od istaknutih predstavnika bošnjačkog i drugih naroda iz političkog i javnog života. Ja im stojim na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.
već vidim ovog Sakiba, javno žrtvenog janjca, a nagrađenog kakom direktorskom pozicijom :roll:
Post Reply