Ma zavlacite nema sta. Svake godine kmecite sve jace i jace o trecem, o kanalu. Mozete dobiti jedino karinu u usta da zvacete, relevantni ste ko srbi u Hrvatskoj.Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
Onaj se s kurdskog prebacio na hrvatsko pitanje. Onaj drugi, nemusliman kako reče, još nije čuo da postoji slovo đ, a treći mi je na ignore jerbo nije vrijedan zamaranja sive mase.
I vazda oni o nekakvom odlasku i nestajanju. A svake godine im ga sve dublje i dublje zavlačimo.
Znate li vi onu staru eskimsku: Hercegovina pola svijeta naseli, a nikad se ne raseli.
Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
- Point.
#276 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
- Nacionalniid_BOSANCI
#277 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Pa neka onda hercegovackim Hrvatima bude Zagreb glavni grad i neka ima Zagreb komanduje i finansira hrvatskom a ne Bosanskobosnjackom socijalom, politickim funkcijama, teritorijom itd. Da li ti covjece shvatas da hercegovacki Hrvati zive na ekonomskim i politickim ledzima Bosanacabosnjaka? Da ti ja to malo jednostavnije objasnim: ja i ti zivimo u istoj kuci, ja zaradjujem 1000 KM a ti 200 KM i sada se ti jos popismanio i trazis da imas sve kao ja pa cak i vise, da imas sva prava i nikakve obaveze i da mojih 1000 KM i tvojih 200 KM = 1 200 kM dijelimo popola? pa jesi ti normalan, svoje nedas, tudje hoces?Vizionar 1985 wrote:Pa, ja razumijem Hercegovce, sto bi njima da komanduje Sarajevo..animals wrote:
Gdje su se vratili.
U RS se vratilo oko 100.000 Boshnjaka, Bosanaca mozda i vise.
U federaciji je tu i bilo Boshnjaka, Bosanaca gdje ti mislis da su bili Hrvati vecina.
Sve mijesane sredine bile i ratovalo se, i bio front tu.
I sad su u tim sredinama Hrvati manjina, u vecini njih al gle cuda Hrvati hoce da poklope i te sredine silom, ratom, Zlom.
Znaci oko 400.000 Hrvata u Bosni uz pomoc Hrvatske, cast izuzetcima pola Bosne hoce da poklopi.
Hoce cak i USK i Bihac da poklope silom, ratom, Zlom gdje ni nema Hrvata skoro da Kiflu svoju popune.
Ovo za kantone bas i nije najbolje, i ne pitas se ti, pita se Narod i oni koji ih predstavljaju.
Davno smo mi govorili da je najbolje sve na Opcine, Opstine vratit.
Ukinut kantone skroz, sve na nivo gdje se problemi Obicnog Covjeka Rjesavaju vratit.
Al gle nece Hrvati, i gle hoce Treci Entitet.
Nece ni Kantone te sto ti hoces.
I ovo samo hoce oko 250.000 Hrvata iz Hercegovine.
Ne naravno svi, i neki Hrvati iz Hrvatske da Kiflu popune.
dosta je bio jednom Beograd..
i tu je jedini problem..
- Nacionalniid_BOSANCI
#278 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Tacno!Lincoln-Burrows wrote:Uopće ni stvar u jezicima, naglasku, tisućicama i.t.d.
Stvar je u uređivačkoj politici.
- SkyLimit
#279 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Samo vi, ako nastavite ovim tempom sasvim izvjesnom postati će ona drevna: "dogodine u Neumu"Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
Onaj se s kurdskog prebacio na hrvatsko pitanje. Onaj drugi, nemusliman kako reče, još nije čuo da postoji slovo đ, a treći mi je na ignore jerbo nije vrijedan zamaranja sive mase.
I vazda oni o nekakvom odlasku i nestajanju. A svake godine im ga sve dublje i dublje zavlačimo.
Znate li vi onu staru eskimsku: Hercegovina pola svijeta naseli, a nikad se ne raseli.
-
Marx25
#280 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Ne razumijem samo dokle vise diranje i prozivanje Hrvata..ova hajka vec duze vrijeme traje i to ko da se sa zebnjom ceko neki krivi korak Kolinde koji samo Bosnjaci vide kao uvredu da bi se moglo non stop po raznim portalima iskazivat takva mrznja prema Hrvatima i svemu sto oni pokusaju da je to nevidjeno.Ne damo im prava nek sute i trpe izdajnici nase drzave,a moraju nas volit,a pogotovo nasu drzavu jer to sve Bosnjak smatra svojom svojinom..to su neke bonsjacke teorije koje ne mogu proc ni u teletabisima pa ne razumijem sta se vise hoce.Trazis neki fol suzivot a da druge udaras nogom u glavu samo zato sto je drugi i drugaciji,a taj suzivot i ljepota bosanska kao da se potura svima..koje licemjerje i pokvarenluk.Pa cekaj zar ne treba svak da trazi svoja prava kakva god ona bila,samo da nisu na stetu drugih..zar to nije dozvoljeno ?Pa cekaj jel vama logika da u drzavi gdje zive 3 konstitutivna naroda svaki narod trazi neka svoja prava ali ne naustrb drugog nego samo prava koja cine da se osjeca kao da je to takodjer i njihova drzava.Sva mrznja,poturanje drugom svojih misljenja,ubjedjivanje u neku svoju nevinost a krvave ruke drugih na svakom metru..e ne moze tako..pa ta bosnjacka logika ne bi mogla proc ni u teletabisima.Sad ispada da ja udaram samo po jednom narodu i pisem njegove mane ali vjerujte da je ovo vise neizdrzivo,samo se stavite na mjesto malobrojnijeg naroda koji se osjeca svakako samo ne ko kod kuce u vlastitoj drzavi i to sve zbog pritiska mrznje i nekog nipodastavanja od strane vecine i kako da onda taj narod smatra i ovu zemlju svojom i svoje komsije prijateljima..sto god vise vremena prolazi cini mi se da Bosnjaci sve vise gube kompas sto se tice svega pogotovo politickih igara..gubi se identitet,velika je kriza tu i dok se ne ustabili situacija s tog aspekta bojim se da ovo ide daleko i u krivom smjeru,vrijedjanja i mrznja nisu nikom potrebni pogotovo onom ko zivi s drugim i drugacijim samo to Bosnjacki mozak nazalost ne moze da shvati..
- Nacionalniid_BOSANCI
#281 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Nista to, nemoj nikom prijetiti u ime nekoga ako nisi sam u stanju to sto pises ostvariti. Hercegovacki Hrvati mogu eventualno dobiti svoj entitet kada Hrvatska dadne entitet u Hrvatskoj za 300 000 Srba koje je protjerala u BiH i entitet Republiku Srpsku. Pa onda ako se to desi onda neka hercegovackim Hrvatima dadne pola entiteta Republika Srpska. Valjali li ova?Tomi110 wrote:Zbog ovog pitanja iz naslova je faktički počeo rat, zbog ovog pitanja Hrvati hoće svoj entitet, zbog ovog pitanja je bio genocid, zbog ovog pitanja RS hoće iz Bosne ,zbog ovog pitanja R BiH nikad neće biti funkcionalna država i zbog ovog pitanja će opet izbiti sukobi.
-
Zgoljo
#282 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Tako je braco,dok Hrvati svaki dan iskazuju nepatvorenu ljubav prema Bosnjacima,nude im saradnju,ne sikaniraju ih tamo gdje su vecina.Marx25 wrote:Ne razumijem samo dokle vise diranje i prozivanje Hrvata..ova hajka vec duze vrijeme traje i to ko da se sa zebnjom ceko neki krivi korak Kolinde koji samo Bosnjaci vide kao uvredu da bi se moglo non stop po raznim portalima iskazivat takva mrznja prema Hrvatima i svemu sto oni pokusaju da je to nevidjeno.Ne damo im prava nek sute i trpe izdajnici nase drzave,a moraju nas volit,a pogotovo nasu drzavu jer to sve Bosnjak smatra svojom svojinom..to su neke bonsjacke teorije koje ne mogu proc ni u teletabisima pa ne razumijem sta se vise hoce.Trazis neki fol suzivot a da druge udaras nogom u glavu samo zato sto je drugi i drugaciji,a taj suzivot i ljepota bosanska kao da se potura svima..koje licemjerje i pokvarenluk.Pa cekaj zar ne treba svak da trazi svoja prava kakva god ona bila,samo da nisu na stetu drugih..zar to nije dozvoljeno ?Pa cekaj jel vama logika da u drzavi gdje zive 3 konstitutivna naroda svaki narod trazi neka svoja prava ali ne naustrb drugog nego samo prava koja cine da se osjeca kao da je to takodjer i njihova drzava.Sva mrznja,poturanje drugom svojih misljenja,ubjedjivanje u neku svoju nevinost a krvave ruke drugih na svakom metru..e ne moze tako..pa ta bosnjacka logika ne bi mogla proc ni u teletabisima.Sad ispada da ja udaram samo po jednom narodu i pisem njegove mane ali vjerujte da je ovo vise neizdrzivo,samo se stavite na mjesto malobrojnijeg naroda koji se osjeca svakako samo ne ko kod kuce u vlastitoj drzavi i to sve zbog pritiska mrznje i nekog nipodastavanja od strane vecine i kako da onda taj narod smatra i ovu zemlju svojom i svoje komsije prijateljima..sto god vise vremena prolazi cini mi se da Bosnjaci sve vise gube kompas sto se tice svega pogotovo politickih igara..gubi se identitet,velika je kriza tu i dok se ne ustabili situacija s tog aspekta bojim se da ovo ide daleko i u krivom smjeru,vrijedjanja i mrznja nisu nikom potrebni pogotovo onom ko zivi s drugim i drugacijim samo to Bosnjacki mozak nazalost ne moze da shvati..
I Bosnjaci bi konacno morali shvatiti da samo oni moraju popustati i imati razumijevanje,samo oni trebaju udovoljavati drugima sve sto traze jerbo su oni najbrojniji narod i stalo im je do drzave.Kad ova dva podrivaju drzavu Bosnjaci trebaju reci bravo,koji ustupak treba,ide.
Jerbo ova druga dva nisu duzni lijepo se ophoditi prema Bosnjacima,uvazavati njihove stavove ni interse, niti graditi zemlju i odnose u njoj.
- desni
#283 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Point. wrote:Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
Znate li vi onu staru eskimsku: Hercegovina pola svijeta naseli, a nikad se ne raseli.Ma zavlacite nema sta. Svake godine kmecite sve jace i jace o trecem, o kanalu. Mozete dobiti jedino karinu u usta da zvacete, relevantni ste ko srbi u Hrvatskoj.
Last edited by desni on 27/01/2017 02:48, edited 2 times in total.
-
Marx25
#284 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Naravno da jesu nisi me shvatio..i to je jedan od velikih problema jer Bosnjak ne zeli da vidi istinu osim one gledanja samo pravo i nikad nijednu dobronamjernu ili bilo kakvu kritiku ne shvati osim kao udar i na drzavu i naciju i sve drugo..ne treba se popustati nikad pred bezobrazlukom i bezobzirnim zahtjevima,ali popustiti pred necim cije je pravo samim tim sto je pripadnik jedno od 3 konstitutivna naroda logicno pa ne znam onda brate stvarno cemu ovo sve vodi.Mi necije pravo na zivot ovdje kao jednakog pripadnika naroda nase drzave zovemo popustanjem..svakoga treba da se pusti da zivi kako zeli i jos jednom cu ponovit osim ako nije na stetu ove drzave,i svaki zahtjev ili bilo sta sto nije na stetu opet cu ponovit ne vidim razlog da se o njemu raspravlja ili bilo sta drugo kamoli bori s tim jer stvara samo vece neprijateljstvo.Pa ljudi moji proslo je skoro 25 godina haloo....vjerujte mi kad bi bilo vise tolerancije,razumjevanja i malo gledanja ove drzave drugim ocima a ne samo onako kako jedni zamisljaju bilo bi nam puno bolje.A dok je god ovo lazno licemjerje,radovanje da komsiji crkne krava,stalno nabijanje na nos i stvaranje krivnje kod drugih osim kod sebe..ne znam samo cemu to vodi.Zgoljo wrote:Tako je braco,dok Hrvati svaki dan iskazuju nepatvorenu ljubav prema Bosnjacima,nude im saradnju,ne sikaniraju ih tamo gdje su vecina.Marx25 wrote:Ne razumijem samo dokle vise diranje i prozivanje Hrvata..ova hajka vec duze vrijeme traje i to ko da se sa zebnjom ceko neki krivi korak Kolinde koji samo Bosnjaci vide kao uvredu da bi se moglo non stop po raznim portalima iskazivat takva mrznja prema Hrvatima i svemu sto oni pokusaju da je to nevidjeno.Ne damo im prava nek sute i trpe izdajnici nase drzave,a moraju nas volit,a pogotovo nasu drzavu jer to sve Bosnjak smatra svojom svojinom..to su neke bonsjacke teorije koje ne mogu proc ni u teletabisima pa ne razumijem sta se vise hoce.Trazis neki fol suzivot a da druge udaras nogom u glavu samo zato sto je drugi i drugaciji,a taj suzivot i ljepota bosanska kao da se potura svima..koje licemjerje i pokvarenluk.Pa cekaj zar ne treba svak da trazi svoja prava kakva god ona bila,samo da nisu na stetu drugih..zar to nije dozvoljeno ?Pa cekaj jel vama logika da u drzavi gdje zive 3 konstitutivna naroda svaki narod trazi neka svoja prava ali ne naustrb drugog nego samo prava koja cine da se osjeca kao da je to takodjer i njihova drzava.Sva mrznja,poturanje drugom svojih misljenja,ubjedjivanje u neku svoju nevinost a krvave ruke drugih na svakom metru..e ne moze tako..pa ta bosnjacka logika ne bi mogla proc ni u teletabisima.Sad ispada da ja udaram samo po jednom narodu i pisem njegove mane ali vjerujte da je ovo vise neizdrzivo,samo se stavite na mjesto malobrojnijeg naroda koji se osjeca svakako samo ne ko kod kuce u vlastitoj drzavi i to sve zbog pritiska mrznje i nekog nipodastavanja od strane vecine i kako da onda taj narod smatra i ovu zemlju svojom i svoje komsije prijateljima..sto god vise vremena prolazi cini mi se da Bosnjaci sve vise gube kompas sto se tice svega pogotovo politickih igara..gubi se identitet,velika je kriza tu i dok se ne ustabili situacija s tog aspekta bojim se da ovo ide daleko i u krivom smjeru,vrijedjanja i mrznja nisu nikom potrebni pogotovo onom ko zivi s drugim i drugacijim samo to Bosnjacki mozak nazalost ne moze da shvati..
I Bosnjaci bi konacno morali shvatiti da samo oni moraju popustati i imati razumijevanje,samo oni trebaju udovoljavati drugima sve sto traze jerbo su oni najbrojniji narod i stalo im je do drzave.Kad ova dva podrivaju drzavu Bosnjaci trebaju reci bravo,koji ustupak treba,ide.
Jerbo ova druga dva nisu duzni lijepo se ophoditi prema Bosnjacima,uvazavati njihove stavove ni interse, niti graditi zemlju i odnose u njoj.
- Point.
#285 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Hajde prvo se prestani praviti da si Bosnjak, pa cemo onda nastaviti. Neka Hrvati prestanu kmeciti za trecim, neka prestanu surovati sa Dodikom, neka prestanu obiljezavati dan zlocinacke tkz hrhb, neka Siroki Brijeg dovede nekog fudbalera koji nije katolik, neka obustave dvije skole pod istim krovom, neka vrate Velezu stadion, neka prestanu razmisljati o Mostaru kao stolnom hrvatskom gradu, pa cemo onda pricati da svako zivi onako kako zeli i o nekakvim popustanjima.Marx25 wrote:Naravno da jesu nisi me shvatio..i to je jedan od velikih problema jer Bosnjak ne zeli da vidi istinu osim one gledanja samo pravo i nikad nijednu dobronamjernu ili bilo kakvu kritiku ne shvati osim kao udar i na drzavu i naciju i sve drugo..ne treba se popustati nikad pred bezobrazlukom i bezobzirnim zahtjevima,ali popustiti pred necim cije je pravo samim tim sto je pripadnik jedno od 3 konstitutivna naroda logicno pa ne znam onda brate stvarno cemu ovo sve vodi.Mi necije pravo na zivot ovdje kao jednakog pripadnika naroda nase drzave zovemo popustanjem..svakoga treba da se pusti da zivi kako zeli i jos jednom cu ponovit osim ako nije na stetu ove drzave,i svaki zahtjev ili bilo sta sto nije na stetu opet cu ponovit ne vidim razlog da se o njemu raspravlja ili bilo sta drugo kamoli bori s tim jer stvara samo vece neprijateljstvo.Pa ljudi moji proslo je skoro 25 godina haloo....vjerujte mi kad bi bilo vise tolerancije,razumjevanja i malo gledanja ove drzave drugim ocima a ne samo onako kako jedni zamisljaju bilo bi nam puno bolje.A dok je god ovo lazno licemjerje,radovanje da komsiji crkne krava,stalno nabijanje na nos i stvaranje krivnje kod drugih osim kod sebe..ne znam samo cemu to vodi.Zgoljo wrote:Tako je braco,dok Hrvati svaki dan iskazuju nepatvorenu ljubav prema Bosnjacima,nude im saradnju,ne sikaniraju ih tamo gdje su vecina.Marx25 wrote:Ne razumijem samo dokle vise diranje i prozivanje Hrvata..ova hajka vec duze vrijeme traje i to ko da se sa zebnjom ceko neki krivi korak Kolinde koji samo Bosnjaci vide kao uvredu da bi se moglo non stop po raznim portalima iskazivat takva mrznja prema Hrvatima i svemu sto oni pokusaju da je to nevidjeno.Ne damo im prava nek sute i trpe izdajnici nase drzave,a moraju nas volit,a pogotovo nasu drzavu jer to sve Bosnjak smatra svojom svojinom..to su neke bonsjacke teorije koje ne mogu proc ni u teletabisima pa ne razumijem sta se vise hoce.Trazis neki fol suzivot a da druge udaras nogom u glavu samo zato sto je drugi i drugaciji,a taj suzivot i ljepota bosanska kao da se potura svima..koje licemjerje i pokvarenluk.Pa cekaj zar ne treba svak da trazi svoja prava kakva god ona bila,samo da nisu na stetu drugih..zar to nije dozvoljeno ?Pa cekaj jel vama logika da u drzavi gdje zive 3 konstitutivna naroda svaki narod trazi neka svoja prava ali ne naustrb drugog nego samo prava koja cine da se osjeca kao da je to takodjer i njihova drzava.Sva mrznja,poturanje drugom svojih misljenja,ubjedjivanje u neku svoju nevinost a krvave ruke drugih na svakom metru..e ne moze tako..pa ta bosnjacka logika ne bi mogla proc ni u teletabisima.Sad ispada da ja udaram samo po jednom narodu i pisem njegove mane ali vjerujte da je ovo vise neizdrzivo,samo se stavite na mjesto malobrojnijeg naroda koji se osjeca svakako samo ne ko kod kuce u vlastitoj drzavi i to sve zbog pritiska mrznje i nekog nipodastavanja od strane vecine i kako da onda taj narod smatra i ovu zemlju svojom i svoje komsije prijateljima..sto god vise vremena prolazi cini mi se da Bosnjaci sve vise gube kompas sto se tice svega pogotovo politickih igara..gubi se identitet,velika je kriza tu i dok se ne ustabili situacija s tog aspekta bojim se da ovo ide daleko i u krivom smjeru,vrijedjanja i mrznja nisu nikom potrebni pogotovo onom ko zivi s drugim i drugacijim samo to Bosnjacki mozak nazalost ne moze da shvati..
- HAVANA
#286 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Kad bi mi svi vise radili,ucili ,putovali,igrali i tukli se u trzisnim utakmicama...a manje srali,bilo bi nam puno bolje.Povraca mi se od ovih tema,postotaka,nacija,vjera i teritorija.Bolesno drustvo.Al bas.Prkno malo ,komplet ko predgradje berlina, i ono fol nesta...
-
prog321
#287 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Lako je iz Sarajeva prditi, staviti cvijet u kosu i pjevati hippie pjesme.
Lako je u bilo kojem gradu gdje su Bošnjaci većina biti kosmopolita i nadrintelektualni freedom fighter.
Ali hajde zadji u kamenjarsku prčiju gdje bogorodice iskaču iz svakog grmlja. Gdje su dvije škole pod jednim krovom realnost. Gdje samo katolici imaju pravo na posao, platu, život.
Hajde tamo palamudi o univerzalnim vrij3dnostima društva. Ljepoti razumjevanja. Da vidimo koliko bi trajao tamo.
Etnoreligijska segregacija je realnost. Eno Hafiz se hvali kako Bošnjacima zavlači do balčaka.
Sve je to dovela Bakirova politika popuštanja.
Hrvatski i srpski nacionalnisti razumiju samo silu. Lijepo sa niima i oni to shvate kao slabost.
Tri godine govorim da HDZ nema mjesta u vladi. Ništa se nije desilo da to opovrgne.
Lako je u bilo kojem gradu gdje su Bošnjaci većina biti kosmopolita i nadrintelektualni freedom fighter.
Ali hajde zadji u kamenjarsku prčiju gdje bogorodice iskaču iz svakog grmlja. Gdje su dvije škole pod jednim krovom realnost. Gdje samo katolici imaju pravo na posao, platu, život.
Hajde tamo palamudi o univerzalnim vrij3dnostima društva. Ljepoti razumjevanja. Da vidimo koliko bi trajao tamo.
Etnoreligijska segregacija je realnost. Eno Hafiz se hvali kako Bošnjacima zavlači do balčaka.
Sve je to dovela Bakirova politika popuštanja.
Hrvatski i srpski nacionalnisti razumiju samo silu. Lijepo sa niima i oni to shvate kao slabost.
Tri godine govorim da HDZ nema mjesta u vladi. Ništa se nije desilo da to opovrgne.
- mO k3
#288 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
i te kako su relevantni , nemoj da bacas sve u jedan kos i da ih gledamo kroz prizmu kroz njih par sa kemanjarskog foruma , imaju pravo da se bore za svoja prava ...Point. wrote:Ma zavlacite nema sta. Svake godine kmecite sve jace i jace o trecem, o kanalu. Mozete dobiti jedino karinu u usta da zvacete, relevantni ste ko srbi u Hrvatskoj.Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
I to tvoje baljezganje kako ce dobiti karinu usta i slicno ostavi svojim ukucanima ,....
- mO k3
#289 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
HAVANA wrote:Kad bi mi svi vise radili,ucili ,putovali,igrali i tukli se u trzisnim utakmicama...a manje srali,bilo bi nam puno bolje.Povraca mi se od ovih tema,postotaka,nacija,vjera i teritorija.Bolesno drustvo.Al bas.Prkno malo ,komplet ko predgradje berlina, i ono fol nesta...
I meni ide to na onu stvar
- Alfons Kauders
#290 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Njih "par" su simpatizeri i djelatnici HDZ BiH. Ne fali ni novinara i analiticara, ukljucujuci nesudjenog diplomatu Susnjara.mO k3 wrote:i te kako su relevantni , nemoj da bacas sve u jedan kos i da ih gledamo kroz prizmu kroz njih par sa kemanjarskog foruma , imaju pravo da se bore za svoja prava ...Point. wrote:Ma zavlacite nema sta. Svake godine kmecite sve jace i jace o trecem, o kanalu. Mozete dobiti jedino karinu u usta da zvacete, relevantni ste ko srbi u Hrvatskoj.Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
I to tvoje baljezganje kako ce dobiti karinu usta i slicno ostavi svojim ukucanima ,....
Oni nisu nikakvi radikalni izuzeci, vec pravilo. To je mainstream politika Hrvata u BiH.
Taj kos su sami birali.
- BHCluster
#291 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Pa njemu smetaju i imena ljudi itd... Sta ce ćutuk gaji tradiciju.Vizionar 1985 wrote:I za vjeru.Vizionar 1985 wrote:Pa koji kur.. mi se za slova hvatas.Hafis wrote: Nidze veze. Dze bih ja tebi nešto odredzivao.
- BHCluster
#292 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Ha ja zavlace se, zavukli se Dodiku u pakas vise im i noge ne vire.Point. wrote:Ma zavlacite nema sta. Svake godine kmecite sve jace i jace o trecem, o kanalu. Mozete dobiti jedino karinu u usta da zvacete, relevantni ste ko srbi u Hrvatskoj.Hafis wrote:Jao likova ovdje![]()
-
pemanapemani
#293 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Generalizujete i stavljate sve u jedan koš.
Koji bi čovjek živio sa Bošnjacima, a mrzio ih iz dna duše? Ne kažem da nema psihopata, ali da baš svi iskonski mrze Bošnjake, a žive u mjestima gdje su Bošnjaci većina je malo nevjerovatno.
Baš je fino da nekom pripadniku Armije RBiH neki balavac psuje ustašku mater jer se zove Ivan, ili da se recimo ostavlja izmet pred kućom stare žene koja je preživjela agresiju na BiH u Sarajevu samo zato što se zove Danica i što je neki "patriot" iz Sandžaka procijenio da je ona kriva za politiku HDZ-a, a sin joj poginuo u Vikićevim specijalcima.
Meni je navedeno isto kao četnička metodologija koju sam osjetio na vlastitoj koži, a eto vi nastavite kako hoćete.
Koji bi čovjek živio sa Bošnjacima, a mrzio ih iz dna duše? Ne kažem da nema psihopata, ali da baš svi iskonski mrze Bošnjake, a žive u mjestima gdje su Bošnjaci većina je malo nevjerovatno.
Baš je fino da nekom pripadniku Armije RBiH neki balavac psuje ustašku mater jer se zove Ivan, ili da se recimo ostavlja izmet pred kućom stare žene koja je preživjela agresiju na BiH u Sarajevu samo zato što se zove Danica i što je neki "patriot" iz Sandžaka procijenio da je ona kriva za politiku HDZ-a, a sin joj poginuo u Vikićevim specijalcima.
Meni je navedeno isto kao četnička metodologija koju sam osjetio na vlastitoj koži, a eto vi nastavite kako hoćete.
-
prog321
#294 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Isto kao cetnicka metodologija ?
Mozda si mislio ustaska jer ovdje govorimo o 12 % (16% je previse optimisticno) koji bi kako Hafiz kaze da zabijaju do balcaka ovim od 50% .
Je li imas posao gdje su Bosnjaci vecina? Je li ti djeca idu u iste skole sa ostalima gdje mogu birati hrvatski, srpski ili ini jezik da uce ?
E vidis, to sve Bosnjak ne moze imati gdje su te cetnicke ili tacnije ustaske metodologije.
A to o izmetu i staroj baki je previse i za tebe.
Mozda si mislio ustaska jer ovdje govorimo o 12 % (16% je previse optimisticno) koji bi kako Hafiz kaze da zabijaju do balcaka ovim od 50% .
Je li imas posao gdje su Bosnjaci vecina? Je li ti djeca idu u iste skole sa ostalima gdje mogu birati hrvatski, srpski ili ini jezik da uce ?
E vidis, to sve Bosnjak ne moze imati gdje su te cetnicke ili tacnije ustaske metodologije.
Last edited by prog321 on 27/01/2017 12:40, edited 2 times in total.
-
pemanapemani
#295 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Da, ovo što se piše na forumu je isto kao četnička metodologija. Znači, govorim o ovome što se piše na forumu.prog321 wrote:Isto kao cetnicka metodologija ?
E vidis, to sve ne mozes imati gdje su te cetnicke ili tacnije ustaske metodologije.
Dobro se sjećam kraja 1991., kada se komšinica Srpkinja zaderala na sina, mog tadašnjeg druga. Jebala mu sve po spisku što hoda ulicom gdje žive ustaše.
Od 2000 i kusur mojih postova, bar u stotinu sam naveo kako bih sa ovakvim razmišljanjem jedino mogao živjeti tamo gdje su Bošnjaci većina. Moja djeca, ako ih ikad budem imao će učiti bosanski jezik i biti Bosanci i ništa drugo.
Starica se zove Danica. Živjela je u Butmiru i prije nekoliko godina je odselila u Split. Ime sina koji je poginuo u Vikićevcima neći navoditi, jer je specifično i sigurno bi neko prepoznao o kome se radi.
Ime čovjeka sam pogriješio. Zvao se Marko i lično sam bio prisutan kada mu je balavac iz Sandžaka jebavao ustašku mater, a čovjek bio zapovjedik čete u Armiji. Bio na Varešu, Vitezu, oko Fojnice... Umro je prije 3 godine.
P.S. Čisto da ponovim, iako sam i to napisao nekoliko puta, nikad nisam doživio nikakvu ličnu uvredu u Sarajevu.
-
prog321
#296 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Neces ni doziviti.
Niti u bilo kojem drugom gradu gdje su Bosnjaci vecina.
A to za staricu i izmet mi je nerealno jer svakakvih budala ima koji ne gledaju gdje kake. Licno sam vidio narkomana u po bijela dana u parku kako vrsi veliku nuzdu. Ko pas te gleda u oci i sere,

A to za staricu i izmet mi je nerealno jer svakakvih budala ima koji ne gledaju gdje kake. Licno sam vidio narkomana u po bijela dana u parku kako vrsi veliku nuzdu. Ko pas te gleda u oci i sere,
-
Hafis
#297 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Uff. Uvijek iznova neki novi slučaj kojeg moram utjerati u suruprog321 wrote:Isto kao cetnicka metodologija ?
De bogati pobroj mi te silne škole na područjima s bošnjačkom većinom gdje je djeci omogućen izbor nastave na maternjem jeziku. I to osnovne šklole, nosi mi onu priču s gimnazijom u KŠC.
DakleM?
-
prog321
#298 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Zbog ekonomskih uslova normalno je da je potreban odredjen broj djece da bi se opravdalo placanje dodatnog nastavnog kadra.
Ali i tamo gdje nema dovoljno djece druge etnije omoguceno je da zoves jezik kojim pricas kako hoces, Te srpski, te hrvatski, itd.
Npr, u KS u nastavni jezik pise: bosanski/hrvatski/srpski zajedno. Nigdje nije bosanski odvojen od ostala dva.
Ali i tamo gdje nema dovoljno djece druge etnije omoguceno je da zoves jezik kojim pricas kako hoces, Te srpski, te hrvatski, itd.
Npr, u KS u nastavni jezik pise: bosanski/hrvatski/srpski zajedno. Nigdje nije bosanski odvojen od ostala dva.
-
pemanapemani
#299 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Nisam znao da si ti advokat svih Bošnjaka. Dobro, to zašto se ljudi kriju iza kolektiviteta je već druga priča.prog321 wrote:Neces ni doziviti.
A to za staricu i izmet mi je nerealno jer svakakvih budala ima koji ne gledaju gdje kake. Licno sam vidio narkomana u po bijela dana u parku kako vrsi veliku nuzdu. Ko pas te gleda u oci i sere,![]()
Ne znam da se baš narkoman pokaki, to stavi u plastičnu kesu i objesi na kapiju, ali eto, ima svega.
Ne bih više o tome.
Uglavnom, suština je da su Bošnjaci daleko najtolerantniji narod u BiH i da oni koji su manjina imaju najmanje problema tamo gdje su Bošnjaci većina, posebno u velikim gradovima.
Isto tako je istina da se Bošnjacima uporno nameće da budu kao većina Srba i malo manja većina Hrvata, odnosno da preuzmu njihove metode, jer su to kao jedine moguće metode u BiH.
Znam da je teško izdržati dva desetljeća jebanja u mozak od strane velikosrpske i velikohrvatske politike, ali ako se Bošnjaci spuste na njihov nivo BiH je otišla u p.čku materinu i teško da će se ikad više vratiti.
Sada nastavite generalizirati u stilu moje komšinice četnikuše krajem 1991.
-
Hafis
#300 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Daklem,. niti jedna jedina škola u kojoj se drži nastava na hrvatskom ili srpskom jeziku.prog321 wrote:Zbog ekonomskih uslova normalno je da je potreban odredjen broj djece da bi se opravdalo placanje dodatnog nastavnog kadra.
Inače ''ekonomski razlozi'' su klasični alibi za daljnju asimilaciju preostalog nebošnjačkog stanovništva. Nikakve multi-kulti parole ne prolaze pored postojećih činjenica koje su takve kakve su.