Ista su klasavozackii wrote:Sad je auto staro 7 godina nikakve razlike od onog istog sto je starije 6 godina od mog a isto auto tj. normalno odrzavano.condy wrote:Da si vozio nesto mladje ne bi mislio tako, pogotovo da si kad imao novo autovozackii wrote:Pa u Bosni 90% auta ostaje u posjedu duzi period godina, normalno je da ce neko uzeti starije "premium" auto i nekad moras vise ulagat nekad ne ali bolje izvalit 10.000+km i imati svakakve opreme i ostalih ugodjaja nego ko kmet vozit komad lima zbog toga sto je NOVO a unutra kontenjer nivo opreme i izolacije itd. Da se auta mjenjaju svako 2 godine moglo bi se tako raditi i ne bi bio problem ali ovako je bolje stariji "premium" neki nego novo golo. Jos ovdje tesko zaradjen novac da dajes na neko novo auto pa za 5godina ne mozes nit prodat nit pola para vratit![]()
Radije plakat u bmw 3 2005 nego da mi u Daciji ili slicnim koji su po 10 god mladji a iste cijene kad vjetar puhne napolju mene zapuhne unutra. Izolacija toshiba![]()
Najgore je kad vidim premiJum, a on sav ishaban, izgreban, presijava se lim, unutra mjanjac volan izlizan, tipke pogrebane...i sta je tu onda cejf ?
Limuzine kod nas stare 10 godina je gotovo nemoguce naci u super stanju. Jer ta auta ko ima on ih gazi.
Jbg nisam ja nigdje rekao da treba groba uzet ali eto sad kad smo na cifri od 15.000 tu mozes passata 6 ili BMW 3 i C klasu (ostace para kojeg god da uzmes a da bude u odlicnom stanju ali passat je veca klasa od trice i C klase) ali problem kod nas je ono sto vi i ismijavate to da za 15.000KM bosnjo uzme ajkulu ili E klasu znaci nategne se maximalno samo da kupi a nema sipat kamoli odrzavat i ja sam protiv toga i to je za ismijavanja malo.
A ko hoce limuzinu 10 godina staru "premium" sta god to znacilo umjesto novog golog auta to je sasvim opravdano. Kome sluzi auto samo od a do b ili starije osobe ili oni koji su "isfurali" auta oni ce logicno da uzmu novo auto jer im je ili dopizdilo ili nece da brinu sto je takodjer i to opravdano.
Eto valjda sam se objasnio do kraja
BMW e46 320 2.0 2004
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#276 Re: BMW e46 320 2.0 2004
-
vozackii
#277 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Kako? Ova godista sto poredim nije tad postojala 7 i 8 Passat.
Passat 6 mi je ta jeftinija verzija E klase ili 5 serije, a Passat 5.5 u klasu sa A4, C i 3 seriju.
Passat 6 mi je ta jeftinija verzija E klase ili 5 serije, a Passat 5.5 u klasu sa A4, C i 3 seriju.
- golfiista
#278 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Na cemu si ti? Sevrolet i BMW u jednoj recenici, izbrisi se sa foruma.Me_again wrote:Sjeo sam ja u svoja nova auta, izvezena iz salona, ne zelim da kazem broj jer bi ispalo da se hvalisem a to zaista ne zelim. Iznadprosjecan sam potrosac automobila, i to debelo, sluze mi za posao na kojem dobro zaradjujem i na kraju je logicno da tako i radim. Uglavnom cesto mijenjam aute. Ne kupujem premium klasu jer mi je preskupa i neopravdana za to sto radim.Bakir1 wrote:Izuzev golfiste koji je kontra, ko je od silnih ucesnika u temi sjeo u novo auto, ali bas novo?
Eki premijum star desetak godina i izolacija
Ne osudjujem nikoga ko svoje zelje zadovoljava kupovinom polovnog premium auta. I sam sam kupovao polovna, imao sam nekada i Audija i Mercedesa od tih tzv premium auta, i dan danas nekada kupim polovno za X i Y svrhe.
Dajem si stoga za pravo da potpuno otvoreno kazem da nakon svih tih iskustava znam jedno - novo je novo i tacka.
Kupio sam ja sebi i dobro auto sa manje od 40 kkm na satu, auto je bilo uredno, fino sam prosao sa cijenom u odnosu na nov takav jer sam ustedio jednu trecinu cijene novog, ali to ipak nije novo auto. Te price tek se razradilo su supljara najobicnija, jer ja volim kada ga ja razradim a ne neko drugi ko ga je znao hladnog navrtiti na 4000 obrtaja itd itd.
Automobili su postala potrosna roba, neko je vec napisao, i to je apsolutna istina. Carape kada se poderu vise ih niko ne krpa nego se kupuje nove, druga su vremena. Retoricki receno, naravno.
A sada malo on topic, posto je BMW tema. U poplavi svih automobila koje sam vozao, vozio sam naravno i BMW-a te stoga imam i odredjena iskustva sa njim, ali nikada ga nisam posjedovao. Iskreno, nikada nisam ni imao zelju da ga posjedujem jer do sada nisam shvatio koja je to magija u tom autu koje je za moj pojam jedno od najprecjenjenih automobila u autoindustriji. Ljudi govore o nekom sportskom stihu kojega ja nikako nisam dozivio (nisam probao M modele ali oni i nisu tema), a paralelno tome dok su bili u autosportu, u DTC prvenstvu, Chevrolet Cruise ih je derao kao macku.
Volio bih da me neko pravim argumentima razuvjeri u to, ali ne nekim supljarama tipa: jarane, znas koji je to filling, itd.
Za mene je jedini pravi premium od DE auta Mercedes, sa svim svojim usponima pa da priznamo i ponekada katastrofalnim padovima u kvaliteti.
-
Me_again
#279 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ne trebam se ja brisati, mene s vremena na vrijeme ionako izbrisu.golfiista wrote:Na cemu si ti? Sevrolet i BMW u jednoj recenici, izbrisi se sa foruma.Me_again wrote:Sjeo sam ja u svoja nova auta, izvezena iz salona, ne zelim da kazem broj jer bi ispalo da se hvalisem a to zaista ne zelim. Iznadprosjecan sam potrosac automobila, i to debelo, sluze mi za posao na kojem dobro zaradjujem i na kraju je logicno da tako i radim. Uglavnom cesto mijenjam aute. Ne kupujem premium klasu jer mi je preskupa i neopravdana za to sto radim.Bakir1 wrote:Izuzev golfiste koji je kontra, ko je od silnih ucesnika u temi sjeo u novo auto, ali bas novo?
Ne osudjujem nikoga ko svoje zelje zadovoljava kupovinom polovnog premium auta. I sam sam kupovao polovna, imao sam nekada i Audija i Mercedesa od tih tzv premium auta, i dan danas nekada kupim polovno za X i Y svrhe.
Dajem si stoga za pravo da potpuno otvoreno kazem da nakon svih tih iskustava znam jedno - novo je novo i tacka.
Kupio sam ja sebi i dobro auto sa manje od 40 kkm na satu, auto je bilo uredno, fino sam prosao sa cijenom u odnosu na nov takav jer sam ustedio jednu trecinu cijene novog, ali to ipak nije novo auto. Te price tek se razradilo su supljara najobicnija, jer ja volim kada ga ja razradim a ne neko drugi ko ga je znao hladnog navrtiti na 4000 obrtaja itd itd.
Automobili su postala potrosna roba, neko je vec napisao, i to je apsolutna istina. Carape kada se poderu vise ih niko ne krpa nego se kupuje nove, druga su vremena. Retoricki receno, naravno.
A sada malo on topic, posto je BMW tema. U poplavi svih automobila koje sam vozao, vozio sam naravno i BMW-a te stoga imam i odredjena iskustva sa njim, ali nikada ga nisam posjedovao. Iskreno, nikada nisam ni imao zelju da ga posjedujem jer do sada nisam shvatio koja je to magija u tom autu koje je za moj pojam jedno od najprecjenjenih automobila u autoindustriji. Ljudi govore o nekom sportskom stihu kojega ja nikako nisam dozivio (nisam probao M modele ali oni i nisu tema), a paralelno tome dok su bili u autosportu, u DTC prvenstvu, Chevrolet Cruise ih je derao kao macku.
Volio bih da me neko pravim argumentima razuvjeri u to, ali ne nekim supljarama tipa: jarane, znas koji je to filling, itd.
Za mene je jedini pravi premium od DE auta Mercedes, sa svim svojim usponima pa da priznamo i ponekada katastrofalnim padovima u kvaliteti.
Iz vremena kada su vozili DTC sampionat, proguglaj malo ko je koga derao. Naravno, o tome se bas ne prica ovdje.
Last edited by Me_again on 06/02/2017 23:58, edited 1 time in total.
-
Kiberluskoni
#280 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Hajde da i ja dam svoje viđenje, kao trenutni vlasnik e46 330d.Me_again wrote:Sjeo sam ja u svoja nova auta, izvezena iz salona, ne zelim da kazem broj jer bi ispalo da se hvalisem a to zaista ne zelim. Iznadprosjecan sam potrosac automobila, i to debelo, sluze mi za posao na kojem dobro zaradjujem i na kraju je logicno da tako i radim. Uglavnom cesto mijenjam aute. Ne kupujem premium klasu jer mi je preskupa i neopravdana za to sto radim.Bakir1 wrote:Izuzev golfiste koji je kontra, ko je od silnih ucesnika u temi sjeo u novo auto, ali bas novo?
Ovo što ti pišeš, odnosi se na auto kao alat. I kao svaki drugi alat, prije svega treba da ima funkcionalnost, pa sve ostalo. Za to jeste najbolje novo auto i to iz klase koja svaki dan ima sve više auta u ponudi. Octavia je postala šampion klase, i osim ako nisi direktor kojeg plaća neko drugi, teško ćeš sebi kupiti premiuma. U ovom slučaju, sve ide u prilog autima iz te poslovni-lizing klase: Octavia, Megane sedan...
Ja sam kao službene aute imao 3 verzije Golfa 5 i bio sam prezadovoljan. Poslije sebi kupio i privatno golfa 5 i poslije se pitao, a je li to što meni sada treba? I zaključio da hoću više od auta, za svoje lične potrebe.
To što mi je trebalo jeste da konačno malo više uživam u autu koje nudi više, poslije stotina hiljada u radnom aparatu koji me služio vjerno, ali ništa više od toga.
e46 sam uzeo sasvim slučajno i mislio sam isto kao i ti. Dok nisam provozao ovo auto i nisam imao želju da izađem. Bukvalno
To je bio moj izbor kao auto za uživanje. Ništa skupo i ekstravagantno, malo stariji dobro održavani premium sa najboljom opremom koja je dolazila u toj verziji i sa određenim aftermarket poboljšanjima. Za tu ulogu, nikakva Dacia, Hyundai isl, ne mogu doći u izbor iako su za sve ostalo sigurno mudriji izbor.
Održavanje takvog auta jeste skuplje, istina. Ali, opet je to manje od ekonomske amortizacije novog auta, koje opet nije ni blizu premiuma. Opet, nikakav mi nije problem kupiti dijelove online, u inostranstvu, dumati koja je bolja opcija... Na kraju, ne bih dolazio na ovaj forum da nemam takav stav.
Poslije 3 godine, i činjenice da je BMW postao treće auto u porodici, razmišljao sam o nečemu novijem, umjesto njega i jednog starijeg gradskog auta (Bakir bio mušterija, sjetiće se
Tu dolazim do najvećeg problema mlađih premiuma, a to je krađa. Sa ovim sam koliko toliko siguran, a već e60 ili e90, koje bih volio umjesto ovoga, su na vrhu top liste lopova čak i kao auti sa 10+ godina starosti, tako da im to značajno kvari perspektivu.
Dok me prilike ne natjeraju na neki racionalniji izbor, ne vidim razlog zašto bih se odrekao lijepog osjećaja kada prilaziš autu u kojem ćeš uživati u vožnji?
-
Me_again
#281 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ni jedan pasat nikada nemoze u pricu sa E klasom, nemojmo biti neozbiljni.vozackii wrote:Kako? Ova godista sto poredim nije tad postojala 7 i 8 Passat.
-
vozackii
#282 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Pa logicno da ne moze nije ni cijena ista nisam to ni reko. Kazem jeftinija verzija ali je ipak malo jaca klasa od bmw 3 ili C klase. Passat 6 mi je tu izmedju w211 i C klase 2005.Me_again wrote:Ni jedan pasat nikada nemoze u pricu sa E klasom, nemojmo biti neozbiljni.vozackii wrote:Kako? Ova godista sto poredim nije tad postojala 7 i 8 Passat.
Jedini passati vrijedni pomena 3.6 ovi
-
Me_again
#283 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Cijenim tvoj stav i slazem se sa velikom vecinom svega sto si napisao. Tako je, ja auto uglavnom vidim kao alat jer mi je poslije toliko kilometara sve manje vise svejedno. Vjeruj mi, meni je danas interesantije voziti neko spartansko auto kod kojeg stvarno nesto svasta moras raditi dok ga vozis nego ova nova koja se takoreci sama voze. Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.Kiberluskoni wrote:Hajde da i ja dam svoje viđenje, kao trenutni vlasnik e46 330d.Me_again wrote:Sjeo sam ja u svoja nova auta, izvezena iz salona, ne zelim da kazem broj jer bi ispalo da se hvalisem a to zaista ne zelim. Iznadprosjecan sam potrosac automobila, i to debelo, sluze mi za posao na kojem dobro zaradjujem i na kraju je logicno da tako i radim. Uglavnom cesto mijenjam aute. Ne kupujem premium klasu jer mi je preskupa i neopravdana za to sto radim.Bakir1 wrote:Izuzev golfiste koji je kontra, ko je od silnih ucesnika u temi sjeo u novo auto, ali bas novo?
Ovo što ti pišeš, odnosi se na auto kao alat. I kao svaki drugi alat, prije svega treba da ima funkcionalnost, pa sve ostalo. Za to jeste najbolje novo auto i to iz klase koja svaki dan ima sve više auta u ponudi. Octavia je postala šampion klase, i osim ako nisi direktor kojeg plaća neko drugi, teško ćeš sebi kupiti premiuma. U ovom slučaju, sve ide u prilog autima iz te poslovni-lizing klase: Octavia, Megane sedan...
Ja sam kao službene aute imao 3 verzije Golfa 5 i bio sam prezadovoljan. Poslije sebi kupio i privatno golfa 5 i poslije se pitao, a je li to što meni sada treba? I zaključio da hoću više od auta, za svoje lične potrebe.
To što mi je trebalo jeste da konačno malo više uživam u autu koje nudi više, poslije stotina hiljada u radnom aparatu koji me služio vjerno, ali ništa više od toga.
e46 sam uzeo sasvim slučajno i mislio sam isto kao i ti. Dok nisam provozao ovo auto i nisam imao želju da izađem. BukvalnoProsto nisam mogao vjerovati da sam imao P308 kao alternativu, makar bio 7 godina mlađi. Ne znam koje si BMW i ostale premiume vozio, čak i ako izbacimo M, S i RS modele, sve ostalo sa dobrom opremom i jačim motorima je neuporedivo sa svime ispod premiuma.
To je bio moj izbor kao auto za uživanje. Ništa skupo i ekstravagantno, malo stariji dobro održavani premium sa najboljom opremom koja je dolazila u toj verziji i sa određenim aftermarket poboljšanjima. Za tu ulogu, nikakva Dacia, Hyundai isl, ne mogu doći u izbor iako su za sve ostalo sigurno mudriji izbor.
Održavanje takvog auta jeste skuplje, istina. Ali, opet je to manje od ekonomske amortizacije novog auta, koje opet nije ni blizu premiuma. Opet, nikakav mi nije problem kupiti dijelove online, u inostranstvu, dumati koja je bolja opcija... Na kraju, ne bih dolazio na ovaj forum da nemam takav stav.
Poslije 3 godine, i činjenice da je BMW postao treće auto u porodici, razmišljao sam o nečemu novijem, umjesto njega i jednog starijeg gradskog auta (Bakir bio mušterija, sjetiće se).
Tu dolazim do najvećeg problema mlađih premiuma, a to je krađa. Sa ovim sam koliko toliko siguran, a već e60 ili e90, koje bih volio umjesto ovoga, su na vrhu top liste lopova čak i kao auti sa 10+ godina starosti, tako da im to značajno kvari perspektivu.
Dok me prilike ne natjeraju na neki racionalniji izbor, ne vidim razlog zašto bih se odrekao lijepog osjećaja kada prilaziš autu u kojem ćeš uživati u vožnji?
-
Me_again
#284 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Passat je civara i za C klasu.vozackii wrote:Pa logicno da ne moze nije ni cijena ista nisam to ni reko. Kazem jeftinija verzija ali je ipak malo jaca klasa od bmw 3 ili C klase. Passat 6 mi je tu izmedju w211 i C klase 2005.Me_again wrote:Ni jedan pasat nikada nemoze u pricu sa E klasom, nemojmo biti neozbiljni.vozackii wrote:Kako? Ova godista sto poredim nije tad postojala 7 i 8 Passat.
Jedini passati vrijedni pomena 3.6 ovi
- golfiista
#285 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ne trebam se ja brisati, mene s vremena na vrijeme ionako izbrisu.Me_again wrote:
Na cemu si ti? Sevrolet i BMW u jednoj recenici, izbrisi se sa foruma.
Iz vremena kada su vozili DTC sampionat, proguglaj malo ko je koga derao. Naravno, o tome se bas ne prica ovdje.[/quote]
Nemoj vise ziv bio. Svega se covjek nagleda ovdje, ali neki ljudi fakat pretjeraju. I nije mjerilo deranje na stazi, valjda je mjerilo kada slozis auto za stazu i istovremeno za cestovnu upotrebu, a ono jos limuzina, pa nakrcana opremom, a jos super kvalitetna i na sve to ti stavis sevroleta u istu recenicu...e jbg
- mali_milojica
#286 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Auta se ne porede godinama,nego klasama.vozackii wrote:Kako? Ova godista sto poredim nije tad postojala 7 i 8 Passat.
Passat,A4,C klasa,BMW 3 su ista klasa. Srednja ili D segment.
-
Me_again
#287 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Nemoj vise ziv bio. Svega se covjek nagleda ovdje, ali neki ljudi fakat pretjeraju. I nije mjerilo deranje na stazi, valjda je mjerilo kada slozis auto za stazu i istovremeno za cestovnu upotrebu, a ono jos limuzina, pa nakrcana opremom, a jos super kvalitetna i na sve to ti stavis sevroleta u istu recenicu...e jbg[/quote]golfiista wrote:Ne trebam se ja brisati, mene s vremena na vrijeme ionako izbrisu.Me_again wrote:
Na cemu si ti? Sevrolet i BMW u jednoj recenici, izbrisi se sa foruma.
Iz vremena kada su vozili DTC sampionat, proguglaj malo ko je koga derao. Naravno, o tome se bas ne prica ovdje.
Stavio sam ga u kontekstu sporta cime se BMW tj neki ljudi koji ga vozaju dice. To i jeste sramota da ga Chevrollet dere.
Procitaj dva do tri puta ako ti nije jasno, ne trci na rudu. Tako su mene barem u skoli ucili.
Last edited by Me_again on 07/02/2017 00:31, edited 1 time in total.
-
Kiberluskoni
#288 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.Me_again wrote: Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.
- amar1994
#289 Re: BMW e46 320 2.0 2004
nek proba mps-a , cupa volan iz ruku

- mali_milojica
#290 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Kad dodje novi Megane RS to ce da pobuca ko krme masnu krpuKiberluskoni wrote:Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.Me_again wrote: Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.
-
Me_again
#291 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Probaj ti to malo pa donesi sud. Nema potrebe niti opravdanja bjezati od Focusa ST ili od Megana RS, to su vozilice prave, Civic R type nije bas nesto u toj kategoriji.Kiberluskoni wrote:Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.Me_again wrote: Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.
Sto se tice E46 vozao sam ga, cini mi se da je bila daleka 2000 godina, po Njemackoj i to kao rent a car auto. Benzinac, doduse, ali nikakav utisak na mene nije ostavio osim da je vrlo solidno napravljeno auto, sa kvalitetnim materijalima. I to je to. Za razliku od Audija A5 3.0 quatro (a ja nisam nikakav ljubitelj te tvrtke) kada smo kod Njemackih auta, iz kojega sam jedva izasao. Pa mi zato, da prostis, ta neka odusevljenja BMW-om nikako nisu jasna. Ali dobro, to je moje misljenje, ko me zarezuje za to.....
-
Kiberluskoni
#292 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Jah, pa onda i ovi novi dođu...mali_milojica wrote:Kad dodje novi Megane RS to ce da pobuca ko krme masnu krpuKiberluskoni wrote:Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.Me_again wrote: Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.
Mislim, ako su želje i pozdravi, Tesla S i nema dalje, ali sam ja izgleda malo ozbiljnije shvatio temu...
Govorimo na temi auta koje košta od 7 do 12 milja, a samo čekam kaće f16 uletiti i Lazanski da ga poćera sa novim bjeloruskim Mig29. De ba malo...
Nikad mi neće biti jasne replike tipa, ja to ne vozim i ne razumijem, ali svakako je to kanta i ja bih havanu umjesto tulumbe i moj tata ima veće bicepse i kredit za stan
-
Kiberluskoni
#293 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Pa vjerovatno si vozio 316 ili 318, od kojih ovaj drugi ima 115 Ks. Svaki poznavalac će te savjetovati da probaš bilo kojeg rednog šestaka, jer to je BMW.Me_again wrote:Probaj ti to malo pa donesi sud. Nema potrebe niti opravdanja bjezati od Focusa ST ili od Megana RS, to su vozilice prave, Civic R type nije bas nesto u toj kategoriji.Kiberluskoni wrote:Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.Me_again wrote: Ipak, ako bih htio auto za uzivanje, a to sebi svjesno ne kupujem jer sam malo pretvrd na gasu van grada i jos uvijek ima onog nekog osjecaja da sam jos potreban porodici, jeste daleko prije BMW-a recimo Focus ST, Megane RS i nesto u tom fazonu. Ako to nisi vozao onda je razumljivo da smatras BMW kao interesantno auto za voznju.
Sto se tice E46 vozao sam ga, cini mi se da je bila daleka 2000 godina, po Njemackoj i to kao rent a car auto. Benzinac, doduse, ali nikakav utisak na mene nije ostavio osim da je vrlo solidno napravljeno auto, sa kvalitetnim materijalima. I to je to. Za razliku od Audija A5 3.0 quatro (a ja nisam nikakav ljubitelj te tvrtke) kada smo kod Njemackih auta, iz kojega sam jedva izasao. Pa mi zato, da prostis, ta neka odusevljenja BMW-om nikako nisu jasna. Ali dobro, to je moje misljenje, ko me zarezuje za to.....
-
Me_again
#294 Re: BMW e46 320 2.0 2004
E hajde majke ti, fino si poceo, nemoj se sada rasplakatiKiberluskoni wrote:Jah, pa onda i ovi novi dođu...mali_milojica wrote:Kad dodje novi Megane RS to ce da pobuca ko krme masnu krpuKiberluskoni wrote:
Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.
Mislim, ako su želje i pozdravi, Tesla S i nema dalje, ali sam ja izgleda malo ozbiljnije shvatio temu...![]()
Govorimo na temi auta koje košta od 7 do 12 milja, a samo čekam kaće f16 uletiti i Lazanski da ga poćera sa novim bjeloruskim Mig29. De ba malo...
Nikad mi neće biti jasne replike tipa, ja to ne vozim i ne razumijem, ali svakako je to kanta i ja bih havanu umjesto tulumbe i moj tata ima veće bicepse i kredit za stan
-
Me_again
#295 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Snaga motora je samo jedan od faktora koji odredjuju neko autoKiberluskoni wrote:Pa vjerovatno si vozio 316 ili 318, od kojih ovaj drugi ima 115 Ks. Svaki poznavalac će te savjetovati da probaš bilo kojeg rednog šestaka, jer to je BMW.Me_again wrote:Probaj ti to malo pa donesi sud. Nema potrebe niti opravdanja bjezati od Focusa ST ili od Megana RS, to su vozilice prave, Civic R type nije bas nesto u toj kategoriji.Kiberluskoni wrote:
Pa, Ford i Reno mi sigurno ne bi bili izbor, osim ako bih dobio neki dobro dobar deal. Civic R type, RS-S3, 135-235i, a svakako M2 bi, jer je to u toj klasi.
-
Kiberluskoni
#296 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Slažem se u potpunosti. Odmah poslije je koliko je graviran.Me_again wrote: Snaga motora je samo jedan od faktora koji odredjuju neko auto
- amar1994
#297 Re: RE: Re: BMW e46 320 2.0 2004
Eto njemu i Type-ra novog koji je napokon dobio multilink nazad umjesto torzije i cini mi se oko 340-360ks , ako bude awd , reno mu nece biti konkurencije , nije postenomali_milojica wrote:Kad dodje novi Megane RS to ce da pobuca ko krme masnu krpuKiberluskoni wrote:
-
Me_again
#298 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Ne slazem se, jer maksimalna brzina nije proporcionalna uzitku u voznji nego ukupno ponasanje auta i tzv handling.Kiberluskoni wrote:Slažem se u potpunosti. Odmah poslije je koliko je graviran.Me_again wrote: Snaga motora je samo jedan od faktora koji odredjuju neko auto
Svaka budala moze po ravnom stisnuti gas i voziti limitiranih 250 km/h.
Ali, da skratim pricu, ne zelim da kvarim tvoj utisak i stav o tom automobilu, zelim da i dalje uzivas u njemu. To sto nemamo isto misljenje ne cini nas gorim ljudma, zar ne ?
Da ne bih ujutro ja bio gori, jer moram na posao, odoh na spavanje pa se stoga odjavljujem sa ove diskusije.
Pozdrav !
-
Kiberluskoni
#299 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Dobro, i ja sam pospan.Me_again wrote:Ne slazem se, jer maksimalna brzina nije proporcionalna uzitku u voznji nego ukupno ponasanje auta i tzv handling.Kiberluskoni wrote:Slažem se u potpunosti. Odmah poslije je koliko je graviran.Me_again wrote: Snaga motora je samo jedan od faktora koji odredjuju neko auto
Svaka budala moze po ravnom stisnuti gas i voziti limitiranih 250 km/h.
Ali, da skratim pricu, ne zelim da kvarim tvoj utisak i stav o tom automobilu, zelim da i dalje uzivas u njemu. To sto nemamo isto misljenje ne cini nas gorim ljudma, zar ne ?
Da ne bih ujutro ja bio gori, jer moram na posao, odoh na spavanje pa se stoga odjavljujem sa ove diskusije.
Pozdrav !
Evo da korigujem, snaga, koliko je graviran, što veće felge. Ja mislim da će se većina složiti.
Dok s druge strane, svi znamo da boja ne utiče, tako da bih to isključio.
-
ado-šampion
#300 Re: BMW e46 320 2.0 2004
Nisu originalne ali su identicne originalnim sto sam skinuo, i brojevi i sve, osim sto nema logo BMW. Ima negdje an forumu postavljao sam i slike. AS Hondas i Euromotorio. Evo ovdje:golfiista wrote:@ado
Gdje si kupio te plocice originalne?
http://forum.klix.ba/oe-vs-oem-vs-after ... 98s50.html
Uporedi prvu i drugu sliku, identican dio. Originalne mozes naci samo kod Tomica ili preko interneta. Mislim da su ove oko 200 KM kod njih.
U principu imas masu stranica na kojim mozes naci te brojeve od BMWa, tipa http://bmwfans.info/parts-catalog, ukucas OE broj u Google i uglavnom mozes naci slike kako to izlgeda, a na plocicama uglavnom pise proizvodjac i broj (u ovom slucaju Textar T4282).
Ako ti se ne da peglati, trazis samo Textar, Textar je uglavnom prva ugradnja u EU. Mene je interesovalo pa sam to malo istrazivao, ali ako trazis Textar dobices ove plocice jer druge mislim ni da nemaju.
Na temu, nevjerovatno kako ljudi kod nas imaju pogresnu percepciju BMWa kao trkaceg auta, pa neki Civic Type R pa Megane RS. Kao tamo na nekoj temi nego poredi kavez s jakim motorom i luksuznu limuzinu s jakim motorom.
Evo meni kao vozacu BMWa prvo krenem od izgleda. I sto se toga tice BMW i Merc daleko ispred svih za moj ukus. Od ovog mog keca koji je meni pravi zvrk nisam se zagledao u novije auto te klase osim aktuelne A klase. Evo sad da mijenjam za vece Serija 3/4 ili C klasa. Civic? Pa s aspekta izgleda ja ga ne bih dzaba. Drugo kod BMWa kvalitet izrade i koristenih materijala, ne zanima me auto kanister.ba koji preko 100 k na rupama ko ima 500 k na ledjima. Vozio sam se u BMWima s 400 k na satu, po cesti ko tenk, nista ne lupka, nista se ne cuje. Trece izgled unutrasnjosti - ne interesuje me auto koje unutra ko da su se djeca ucila. Cetvrto pozicija za volanom kad sjednes koja je sta god ko pricao kod BMWa neprikosnovena. Peto zvucna izolacija, posebno oko tockova i u vratima. I onda tek ide sve ostalo, lezanje, snaga, itd. I taj dobar osjecaj u voznji je uzrokovan svim nabrojanim a ne samo tim sto auto ima puno konja. Kavez s 200 KS je i dalje kavez samo sto ima jak motor.
Sto se tice trzista, neko spomenu, nije tacno da ljudi na zapadu ne mogu priustiti premium auta. Pogledajte malo statistike prodaje u EU. U srednjoj klasi tri njemacka premium modela su daleko iznad svih osim Passata. Evo sad prvi put kako ja pratim da su A4/A5 i serija 3/4 preskocili Passata po prodaji. Dakle tzv. premium modeli su itekako trazeni. Da ne govorim u DE, evo ja sam sad u Minhenu, na 5 Audija i 10 BMWa vidis jedan VW. Na 50 Serija 1 vidis jednog Golfa.
Last edited by ado-šampion on 07/02/2017 09:18, edited 2 times in total.