Druže Fudo,Fudo Bosna wrote:Nijedan od ovih nekoliko pametnjakovica me nije , jer pisem o faktima , demantovao,tj. dokazao , da nisam u pravu, kazu, nisi banovan , nisi otisao na "Goli otok" , bas "demokratski hvala Vam", i to ti govore kao "cista obraza", a na hiljade ljudi samo u Sarajevu i Zagrebu podrzavaju istinu, ne kvalitet price Pernara ilu Mladena, nego ISTINU, koju oni prezentuju i nasla se sakica Vas koji ste opozicija i vi ste kao "u pravu".
Postovana gospodo "pametnjakovici" , nisam napisao da su ta dva "eksperti" ali da govore cinjenice, to NIKO, od Vas ne moze i nije do sada demantirao, osim papagajskom ismijavanja i sprdanja sa njihovim javnim istupima, a niste dokazali: da USA /Nato/Sateliti Usa/Francuska/UK itd, politika; rusi /ruse vlade , ubijaju nevine civile i cini/cine, (ponajvise od svih sila) , vise zla od Kine, Rusije, Japana i slicno, cine zlo i zlocine u Svijetu, dokazite da su : Irak, Libija, Afganistan... i agresije tamo...ista drugo do zlocini prema narodima i ekonomijama tih drzava, da je EU, samo kao "uspjesna" ako imamo: slucaj Irska, referendum Italija, ... Britanija istupila iz EU, Grcka otisla na dno dna u toj istoj EU, pa zar i tu "nisu" u pravu , ali ne, vi nemate argumente da dokazete suprotno, samo njih dvojicu moralno i na svaki drugi nacin diskreditujete a nigdje dokaza da EU i NATO npr nemaju "sto rupa" i da su daleko od eto "plemenitih/uspjesnih /prosperitetnih/vojno/ekonomskih organizacija...
Predsjednici Latinoamerickih drzava cesto umiru samo "spontano" opet USA, ma nevinasce od drzave, vojni udari u Africi "spontani", ebole i pticije gripe kao nisu produkti farmaceutske mafije, ma sve je "spontano", zapadni svijet je "nevin" kao i njihov bankarski sistem, "nevin" poput malene djevojcice...
Mozete ih ,njih dvojicu, blatiti i segaciti se sa njima ali NIKADA I DOKAZATI , da nisu u pravu, jer su ovo fakti koje godinama vec, gledamo sopstvenim ocima.
Ako nemamo manje lose opcije od EU i NATO, a vjerovatno nazalost nemamo i nazalost ne mozemo zivjeti osim da posudjujemo od mafije iz tzv MMF-a, barem ova dva gospodina ne ismijavajte jer oni govore istinu, svidila se ona Vama i meni , ili ne...
Negativna tvrdnja se ne dokazuje. Niti ja niti ostali "pametnjakovići" kako nas nazivaš, ne možemo dokazati da neko nešto NE radi, ti moraš dokazati da neko nešto RADI, i onda možemo raspravljati o kvaliteti tih dokaza. Dakle dokaze na sunce, do sada imaš samo tvrdnje, a ono što se tvrdi bez dokaza, može se i odbaciti bez dokaza.
A mnoge tvrdnje su već i odgovorene. Vezano za 9/11, toliko je odgovora na gluposti Marića i njemu sličnih da je nakon 15 godina sramota i intelektualna lijenost tvrditi da nema protivdokaza, i poslije 15 godina nemoj se čuditi da je ljudima mrsko da ti sve ponovo crtaju kada ćeš ti svaki dokaz svakako odbaciti iz ideoloških razloga. Kada je u pitanju nevinost Rusije, već skoro godinu najveći broj žrtava u Siriji pravi upravo Rusija, po svim relevantnim izvorima.
Dalje, za ogromne tvrdnje kao što su upletenost USA u smrti diktatora i vojne udare, ili ebola i ptičja gripa kao produkt "farmaceutske mafije" stvarno moraš imati konkretne dokaze a ne samo usput reći "ja kažem da je tako". Što je veća tvrdnja, to trebaju i jači dokazi.
Dalje, nemoj stavljati sugovornicima u usta da tvrde da je USA "nevinašce od države", malo ko to tvrdi, tako da se boriš protiv izmišljenih tvrdnji. Većina ljudi ovdje ne voli politiku USA i misle da EU i NATO imaju, kako si rekao, sto rupa, ali nalazimo da je čista glupost rezon "ubilačka mašina USA je zlo, hajdemo zato skočiti u zagrljaj ubilačke diktatorske mašine Rusije, i to na takav način da uništimo kompletnu privredu jer ništa ne znamo o njoj".
Dalje, "hiljade podržavaju Pernara" ne znači ništa, hiljade takođe misle da je idiot, samo ne pravimo mitinge zbog toga. S obzirom da ni ti ni tvoji istomišljenici niste na ovom forumu proganjani niti banovani, mislim da sam možeš vidjeti i na ovom forumu da je broj ljudi koji ne vole Pernara nezanemarljiv, možda na ovom forumu čak i veći nego broj pristalica, i imamo pravo govora koliko i ti. Istina, van foruma, u realnom svijetu gdje ima dosta više neinformisanih ljudi, broj Pernarovih pristalica nažalost je vjerovatno veći.
I još nešto: tvoje ironično zahvaljivanje na demokratičnosti i velikodušnosti jer nisi banovan je dupla ironija, s tim da nisi svjestan drugog nivoa ironije: dok ti u ovom sistemu slobodno i bez ikakvih posljedica pljuješ po tom istom sistemu i zalažeš se za Putinizam, trebao bi da znaš da bi, ironično, tvoja prava da pljuješ po sistemu bila prilično ograničena da je taj sistem uređen po vizijama Vladimira Putina.