Pernar i ludi Mladen Marić

Post Reply
tranquil

#276 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

Fudo Bosna wrote:Nijedan od ovih nekoliko pametnjakovica me nije , jer pisem o faktima , demantovao,tj. dokazao , da nisam u pravu, kazu, nisi banovan , nisi otisao na "Goli otok" , bas "demokratski hvala Vam", i to ti govore kao "cista obraza", a na hiljade ljudi samo u Sarajevu i Zagrebu podrzavaju istinu, ne kvalitet price Pernara ilu Mladena, nego ISTINU, koju oni prezentuju i nasla se sakica Vas koji ste opozicija i vi ste kao "u pravu".

Postovana gospodo "pametnjakovici" , nisam napisao da su ta dva "eksperti" ali da govore cinjenice, to NIKO, od Vas ne moze i nije do sada demantirao, osim papagajskom ismijavanja i sprdanja sa njihovim javnim istupima, a niste dokazali: da USA /Nato/Sateliti Usa/Francuska/UK itd, politika; rusi /ruse vlade , ubijaju nevine civile i cini/cine, (ponajvise od svih sila) , vise zla od Kine, Rusije, Japana i slicno, cine zlo i zlocine u Svijetu, dokazite da su : Irak, Libija, Afganistan... i agresije tamo...ista drugo do zlocini prema narodima i ekonomijama tih drzava, da je EU, samo kao "uspjesna" ako imamo: slucaj Irska, referendum Italija, ... Britanija istupila iz EU, Grcka otisla na dno dna u toj istoj EU, pa zar i tu "nisu" u pravu , ali ne, vi nemate argumente da dokazete suprotno, samo njih dvojicu moralno i na svaki drugi nacin diskreditujete a nigdje dokaza da EU i NATO npr nemaju "sto rupa" i da su daleko od eto "plemenitih/uspjesnih /prosperitetnih/vojno/ekonomskih organizacija...

Predsjednici Latinoamerickih drzava cesto umiru samo "spontano" opet USA, ma nevinasce od drzave, vojni udari u Africi "spontani", ebole i pticije gripe kao nisu produkti farmaceutske mafije, ma sve je "spontano", zapadni svijet je "nevin" kao i njihov bankarski sistem, "nevin" poput malene djevojcice...

Mozete ih ,njih dvojicu, blatiti i segaciti se sa njima ali NIKADA I DOKAZATI , da nisu u pravu, jer su ovo fakti koje godinama vec, gledamo sopstvenim ocima.

Ako nemamo manje lose opcije od EU i NATO, a vjerovatno nazalost nemamo i nazalost ne mozemo zivjeti osim da posudjujemo od mafije iz tzv MMF-a, barem ova dva gospodina ne ismijavajte jer oni govore istinu, svidila se ona Vama i meni , ili ne...
Druže Fudo,

Negativna tvrdnja se ne dokazuje. Niti ja niti ostali "pametnjakovići" kako nas nazivaš, ne možemo dokazati da neko nešto NE radi, ti moraš dokazati da neko nešto RADI, i onda možemo raspravljati o kvaliteti tih dokaza. Dakle dokaze na sunce, do sada imaš samo tvrdnje, a ono što se tvrdi bez dokaza, može se i odbaciti bez dokaza.

A mnoge tvrdnje su već i odgovorene. Vezano za 9/11, toliko je odgovora na gluposti Marića i njemu sličnih da je nakon 15 godina sramota i intelektualna lijenost tvrditi da nema protivdokaza, i poslije 15 godina nemoj se čuditi da je ljudima mrsko da ti sve ponovo crtaju kada ćeš ti svaki dokaz svakako odbaciti iz ideoloških razloga. Kada je u pitanju nevinost Rusije, već skoro godinu najveći broj žrtava u Siriji pravi upravo Rusija, po svim relevantnim izvorima.

Dalje, za ogromne tvrdnje kao što su upletenost USA u smrti diktatora i vojne udare, ili ebola i ptičja gripa kao produkt "farmaceutske mafije" stvarno moraš imati konkretne dokaze a ne samo usput reći "ja kažem da je tako". Što je veća tvrdnja, to trebaju i jači dokazi.

Dalje, nemoj stavljati sugovornicima u usta da tvrde da je USA "nevinašce od države", malo ko to tvrdi, tako da se boriš protiv izmišljenih tvrdnji. Većina ljudi ovdje ne voli politiku USA i misle da EU i NATO imaju, kako si rekao, sto rupa, ali nalazimo da je čista glupost rezon "ubilačka mašina USA je zlo, hajdemo zato skočiti u zagrljaj ubilačke diktatorske mašine Rusije, i to na takav način da uništimo kompletnu privredu jer ništa ne znamo o njoj".

Dalje, "hiljade podržavaju Pernara" ne znači ništa, hiljade takođe misle da je idiot, samo ne pravimo mitinge zbog toga. S obzirom da ni ti ni tvoji istomišljenici niste na ovom forumu proganjani niti banovani, mislim da sam možeš vidjeti i na ovom forumu da je broj ljudi koji ne vole Pernara nezanemarljiv, možda na ovom forumu čak i veći nego broj pristalica, i imamo pravo govora koliko i ti. Istina, van foruma, u realnom svijetu gdje ima dosta više neinformisanih ljudi, broj Pernarovih pristalica nažalost je vjerovatno veći.

I još nešto: tvoje ironično zahvaljivanje na demokratičnosti i velikodušnosti jer nisi banovan je dupla ironija, s tim da nisi svjestan drugog nivoa ironije: dok ti u ovom sistemu slobodno i bez ikakvih posljedica pljuješ po tom istom sistemu i zalažeš se za Putinizam, trebao bi da znaš da bi, ironično, tvoja prava da pljuješ po sistemu bila prilično ograničena da je taj sistem uređen po vizijama Vladimira Putina.
Fudo Bosna

#277 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

tranquil wrote:
Fudo Bosna wrote:Nijedan od ovih nekoliko pametnjakovica me nije , jer pisem o faktima , demantovao,tj. dokazao , da nisam u pravu, kazu, nisi banovan , nisi otisao na "Goli otok" , bas "demokratski hvala Vam", i to ti govore kao "cista obraza", a na hiljade ljudi samo u Sarajevu i Zagrebu podrzavaju istinu, ne kvalitet price Pernara ilu Mladena, nego ISTINU, koju oni prezentuju i nasla se sakica Vas koji ste opozicija i vi ste kao "u pravu".

Postovana gospodo "pametnjakovici" , nisam napisao da su ta dva "eksperti" ali da govore cinjenice, to NIKO, od Vas ne moze i nije do sada demantirao, osim papagajskom ismijavanja i sprdanja sa njihovim javnim istupima, a niste dokazali: da USA /Nato/Sateliti Usa/Francuska/UK itd, politika; rusi /ruse vlade , ubijaju nevine civile i cini/cine, (ponajvise od svih sila) , vise zla od Kine, Rusije, Japana i slicno, cine zlo i zlocine u Svijetu, dokazite da su : Irak, Libija, Afganistan... i agresije tamo...ista drugo do zlocini prema narodima i ekonomijama tih drzava, da je EU, samo kao "uspjesna" ako imamo: slucaj Irska, referendum Italija, ... Britanija istupila iz EU, Grcka otisla na dno dna u toj istoj EU, pa zar i tu "nisu" u pravu , ali ne, vi nemate argumente da dokazete suprotno, samo njih dvojicu moralno i na svaki drugi nacin diskreditujete a nigdje dokaza da EU i NATO npr nemaju "sto rupa" i da su daleko od eto "plemenitih/uspjesnih /prosperitetnih/vojno/ekonomskih organizacija...

Predsjednici Latinoamerickih drzava cesto umiru samo "spontano" opet USA, ma nevinasce od drzave, vojni udari u Africi "spontani", ebole i pticije gripe kao nisu produkti farmaceutske mafije, ma sve je "spontano", zapadni svijet je "nevin" kao i njihov bankarski sistem, "nevin" poput malene djevojcice...

Mozete ih ,njih dvojicu, blatiti i segaciti se sa njima ali NIKADA I DOKAZATI , da nisu u pravu, jer su ovo fakti koje godinama vec, gledamo sopstvenim ocima.

Ako nemamo manje lose opcije od EU i NATO, a vjerovatno nazalost nemamo i nazalost ne mozemo zivjeti osim da posudjujemo od mafije iz tzv MMF-a, barem ova dva gospodina ne ismijavajte jer oni govore istinu, svidila se ona Vama i meni , ili ne...
Druže Fudo,

Negativna tvrdnja se ne dokazuje. Niti ja niti ostali "pametnjakovići" kako nas nazivaš, ne možemo dokazati da neko nešto NE radi, ti moraš dokazati da neko nešto RADI, i onda možemo raspravljati o kvaliteti tih dokaza. Dakle dokaze na sunce, do sada imaš samo tvrdnje, a ono što se tvrdi bez dokaza, može se i odbaciti bez dokaza.

A mnoge tvrdnje su već i odgovorene. Vezano za 9/11, toliko je odgovora na gluposti Marića i njemu sličnih da je nakon 15 godina sramota i intelektualna lijenost tvrditi da nema protivdokaza, i poslije 15 godina nemoj se čuditi da je ljudima mrsko da ti sve ponovo crtaju kada ćeš ti svaki dokaz svakako odbaciti iz ideoloških razloga. Kada je u pitanju nevinost Rusije, već skoro godinu najveći broj žrtava u Siriji pravi upravo Rusija, po svim relevantnim izvorima.

Dalje, za ogromne tvrdnje kao što su upletenost USA u smrti diktatora i vojne udare, ili ebola i ptičja gripa kao produkt "farmaceutske mafije" stvarno moraš imati konkretne dokaze a ne samo usput reći "ja kažem da je tako". Što je veća tvrdnja, to trebaju i jači dokazi.

Dalje, nemoj stavljati sugovornicima u usta da tvrde da je USA "nevinašce od države", malo ko to tvrdi, tako da se boriš protiv izmišljenih tvrdnji. Većina ljudi ovdje ne voli politiku USA i misle da EU i NATO imaju, kako si rekao, sto rupa, ali nalazimo da je čista glupost rezon "ubilačka mašina USA je zlo, hajdemo zato skočiti u zagrljaj ubilačke diktatorske mašine Rusije, i to na takav način da uništimo kompletnu privredu jer ništa ne znamo o njoj".

Dalje, "hiljade podržavaju Pernara" ne znači ništa, hiljade takođe misle da je idiot, samo ne pravimo mitinge zbog toga. S obzirom da ni ti ni tvoji istomišljenici niste na ovom forumu proganjani niti banovani, mislim da sam možeš vidjeti i na ovom forumu da je broj ljudi koji ne vole Pernara nezanemarljiv, možda na ovom forumu čak i veći nego broj pristalica, i imamo pravo govora koliko i ti. Istina, van foruma, u realnom svijetu gdje ima dosta više neinformisanih ljudi, broj Pernarovih pristalica nažalost je vjerovatno veći.

I još nešto: tvoje ironično zahvaljivanje na demokratičnosti i velikodušnosti jer nisi banovan je dupla ironija, s tim da nisi svjestan drugog nivoa ironije: dok ti u ovom sistemu slobodno i bez ikakvih posljedica pljuješ po tom istom sistemu i zalažeš se za Putinizam, trebao bi da znaš da bi, ironično, tvoja prava da pljuješ po sistemu bila prilično ograničena da je taj sistem uređen po vizijama Vladimira Putina.

Sta okolisas , jesi li svjestan nekih cinjenica?

Prezentovane su ti/Vam, cinjenice o Zapadu, (NATU, USA, satelitima/saveznicima USA), vise neuspjesnoj i na pragu propadanja EU, lopovskom roboduznickom MMF- i slicno,
kakve bolan "negativne tvrdnje), CINJENICE: Unistavaju i bombarduju i eksploatisu drzave: Latinska Amerika, Libija, Sirija, Iraq, Afgsnistan, sredisnja Afrika itd, proizvode to je i sama Hilari priznala, radikalne isilovce, od ranije stvorenih talibana, 9/11, bez obzira na teroriste i zlocin koji su pocinili nije razlog da kao odmazdu pobijes 100.000 njak hiljada ljudi ,90 %civila, napravis desetine bilona dolara stete , popljackas drzave i unistis ekonomije niza zemalja, Libiju i Iraq koje su bile napredne drzave npr, vratis 100 godina unazad, imas propalu Grcku , imas UK izislu iz EU, a jos se sjecam kako su se zezali sa Dejvidom Ickom kada je Kresi savjetovo da ne ulaze u EU i rekao da ce nekad i Britanci izaci i bio cinjenica je evo covjek u pravu, to su cinjenice koju samo ogranicen ili zlonamjeran ne vidi...

Drugi je par opanaka da li bijede od drzava tipa: BIH, Cro,C .Gore, Makedonije i sl, imaju manje losu alternativu od EU i NATO, vjerovatno ne, ali vam to,ne daje pravo da ismijavate Mladena i Pernara, jer javno imaju "damu" da kazu: "Da znamo i vidimo , car je go!"

Zar je to tako tesko priznati?

P.S.
Nisam neki bas fan Putina i ne slazem se u svemu da ovom dvojicom, Ivanom i Maricem, ali zali Boze na sta je EU i USA spale kad cak i Ruse, sa kojima smo se nekad zezali , uzimamo kao pandan Zapadu...
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2016 16:04, edited 1 time in total.
KB9

#278 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

priznajemo, 50, maksimalno 70% :lol:
Fudo Bosna

#279 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

KB9 wrote:priznajemo, 50, maksimalno 70% :lol:
Ako nemas sta konkretno da dokazes da nisu u pravu , za EU, bankare USA, NATO, razligu, skini mi se sa vrata, jer trolas i naporan si...

Odleprsaj u skokovima...

Popusti me , igraj se, spamaj i trolaj na drugoj temi !
uglavnomja

#280 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by uglavnomja »

jeste druze fudo, tesko je priznati jednom egocentricnom debilu i jednom propalom eks dobrom plitickom analiticaru ...

da li je usa lose mjesto za zivot zbog stvoenih talabana, da bukvaliziram?

isto vazi za njemacku, sveCku ... :?:

da li te zemlje imaju para? kojih bi dio mogao doci u bosnu, bilo kao plate vojnika u natu, bilo kao izvoz proizvoda koji je sad samo u masti ...

radio bi i ti (da si nezaposleni kokuz) u banci koja uzima lihvarske kamate i istjeruje ljude iz kuca na ulicu da te dobro plate i jos bi se udarao nogom u guzicu.

nema vise ideala, i folova, to je luksuz za bogate. ostali da se poklope i uzmu koliko mogu. ako mogu.

nije engleska izasla iz eu zbog ideala nego zbog poljaka prvenstveno, u masi sa ostalim strancima koji su preuzeli dijelove londona itd ...
engleska je oduvijek bila nakoso sa eu.
engleska nije mjerilo nicega. oni su svijet za sebe.
grci su ljudi koji nisu izdavali racune, sa 20 godina staza isli u penziju od 2000 eur ... pa kad ih je klepila trzisna stvarnost i vracanje kredita ... eto frke

ostatak problema je uslovljen svjetskom krizom, jacanjem desnice kao pratiocem svake nezposonesti, i plus talas ili tacnije cunami izbjeglica i "izbjeglica" ...

u ovom trenutku bosni je bila koalicija sa zapadom jedina opcja de se izvace sa dna.
KB9

#281 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

Fudo Bosna wrote:
KB9 wrote:priznajemo, 50, maksimalno 70% :lol:
Ako nemas sta konkretno da dokazes da nisu u pravu , za EU, bankare USA, NATO, razligu, skini mi se sa vrata, jer trolas i naporan si...

Odleprsaj u skokovima...

Popusti me , igraj se, spamaj i trolaj na drugoj temi !
svaki tvoj post u mom svijetu, gdje medicinar pernar ne smije uzimat za pravo pisat knjige o ekonomiji, je isto tako teski trol post koji vrijedja zdrav razum i sve intelektualce svijeta koji su izabrali izucavat i skolovat se o odredjenim stvarima
Horcrux

#282 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Horcrux »

Fudo Bosna wrote: Iraq koje su bile napredne drzave
Jel tebi mozda poznata historija Iraka? Zanima me jos sta je po tebi Sadam Hussein, kako gledas na njega?
Fudo Bosna

#283 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

Horcrux wrote:
Jel tebi mozda poznata historija Iraka? Zanima me jos sta je po tebi Sadam Hussein, kako gledas na njega?

E ovako , dosta mi je bliske familije radilo u BIH kompanijama u Iraqu , plate su im bile fantasticne,
Sadam je bio doktator ali je Iraq bio tada raj za zemlji, u odnosu na ovo danas, ( i pored rata sa Iranom), sa poprilicno dobrim standardom, bez vjerskih i etnickih sukoba, bez autobombi, (najblizi mi je rodjak zahvaljujuci radu u Iraqu kao dipl. ing napravio prekrasnu kucu u Starom Gradu u Sarajevu), da Sadam je bio diktator , ali je to bila bajka za sadasnji terorizam, auto bombe i USA devastaciju /unistenje drzave...
Acid25

#284 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Acid25 »

Fudo Bosna wrote:Prezentovane su ti/Vam, cinjenice o Zapadu, (NATU, USA, satelitima/saveznicima USA), vise neuspjesnoj i na pragu propadanja EU, lopovskom roboduznickom MMF- i slicno,
kakve bolan "negativne tvrdnje), CINJENICE: Unistavaju i bombarduju i eksploatisu drzave: Latinska Amerika, Libija, Sirija, Iraq, Afgsnistan, sredisnja Afrika itd, proizvode to je i sama Hilari priznala, radikalne isilovce, od ranije stvorenih talibana, 9/11, bez obzira na teroriste i zlocin koji su pocinili nije razlog da kao odmazdu pobijes 100.000 njak hiljada ljudi ,90 %civila, napravis desetine bilona dolara stete , popljackas drzave i unistis ekonomije niza zemalja, Libiju i Iraq koje su bile napredne drzave npr, vratis 100 godina unazad, imas propalu Grcku , imas UK izislu iz EU, a jos se sjecam kako su se zezali sa Dejvidom Ickom kada je Kresi savjetovo da ne ulaze u EU i rekao da ce nekad i Britanci izaci i bio cinjenica je evo covjek u pravu, to su cinjenice koju samo ogranicen ili zlonamjeran ne vidi...

Drugi je par opanaka da li bijede od drzava tipa: BIH, Cro,C .Gore, Makedonije i sl, imaju manje losu alternativu od EU i NATO, vjerovatno ne, ali vam to,ne daje pravo da ismijavate Mladena i Pernara, jer javno imaju "damu" da kazu: "Da znamo i vidimo , car je go!"

Zar je to tako tesko priznati?

P.S.
Nisam neki bas fan Putina i ne slazem se u svemu da ovom dvojicom, Ivanom i Maricem, ali zali Boze na sta je EU i USA spale kad cak i Ruse, sa kojima smo se nekad zezali , uzimamo kao pandan Zapadu...
Ovo ti je već deseti post u kojem prezentuješ činjenice, sa kojima smo već odavno upoznati. Hajde za promjenu napiši kako bi ti to riješio nešto što se ponavlja otkako postoji ljudski rod. Uvijek je jači iskorištavao slabijeg. Nametao svoja pravila! Uvijek su oni koji se ne prilagode nestajali. Nestajala su crastva i imperije koje su bile mnogo jače od Amerike i EU. Milioni su ginuli braneći careve i kraljeve. Još toliko preklano jer su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno virjeme. Ne znam na koji način likovi kao Pernar mogu ispraviti takvo stanje. Da nije "Amerika sve kriva" bilo bi "Rusija sve kriva", "Kina najgora", nije bitno.
Uvijek neko mora biti na vrhu. Trenutno je to Amerika.
Jednog će dana nestati Amerika, Rusija bla bla, ali opet će neko biti glavni. I onda opet sve ispočetka.

Svaki sistem pa i ovaj danas u jednom trenutku doživi svoj vrhunac, nakon čega kreće pad sve dok se ne desi neka vrsta revolucije ili dok se ne desi neki belaj. Nakon prekretnice/restarta kreće novi sistem, nova "Amerika", i tako će biti dok postoji planeta Zemlja.
KB9

#285 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

ma daj ba, on je sve svoje reko onim 50-70%, kristalno jasno

u fazonu imas pravo govorit sta ti volja i nagadjat, pogodit ces nekad
Horcrux

#286 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Horcrux »

Fudo Bosna wrote:
Horcrux wrote:

E ovako , dosta mi je bliske familije radilo u BIH kompanijama u Iraqu , plate su im bile fantasticne,
Sadam je bio doktator ali je Iraq bio tada raj za zemlji, u odnosu na ovo danas, ( i pored rata sa Iranom), sa poprilicno dobrim standardom, bez vjerskih i etnickih sukoba, bez autobombi, (najblizi mi je rodjak zahvaljujuci radu u Iraqu kao dipl. ing napravio prekrasnu kucu u Starom Gradu u Sarajevu), da Sadam je bio diktator , ali je to bila bajka za sadasnji terorizam, auto bombe i USA devastaciju /unistenje drzave...
Na osnovu cega baziras da je bio 'raj' na zemlji? Znas li koliko je poginulo iracana u tom ratu? Koliko ukupno, na obje strane? Kako ti brojevi stoje danas sa brojem nakon US invazije? Drago mi je da se slazemo da je Sadam bio diktator. Znas li sta je cilj US invazije na Irak bio?

Kad vec spominjes auto bombe, ko "koristi" iste u Iraku i protiv koga, ko vrsi teror i nad kim? Znas li od kad seze animozitet izmedju sunita i sita?
uglavnomja

#287 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by uglavnomja »

Horcrux wrote:
Fudo Bosna wrote:
Horcrux wrote:

Na osnovu cega baziras da je bio 'raj' na zemlji? Znas li koliko je poginulo iracana u tom ratu? Koliko ukupno, na obje strane? Kako ti brojevi stoje danas sa brojem nakon US invazije? Drago mi je da se slazemo da je Sadam bio diktator. Znas li sta je cilj US invazije na Irak bio?

Kad vec spominjes auto bombe, ko "koristi" iste u Iraku i protiv koga, ko vrsi teror i nad kim? Znas li od kad seze animozitet izmedju sunita i sita?
irak je bio raj za vecinu stanovnika.
sadam je recimo bio dktator, ali je pazio narod. 'isto kao i gadafi. za ostatak tog dijela svijeta irak je bio amerika.

ne slazem se sa fudinom stavovima, ali irak i libija, pa egipat i zemlje magreba ... svi su zivjeli bolje pod "diktatorima" nego u "demokratiji". isto kao i juga. nekim narodima odgovora jaka ruka odozogo da daju (a i dobiju) maksimum.
R A V E N

#288 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by R A V E N »

:P Ovo je malo vezano sa Saddam-om, ali je meni ovo more bamm! bamm! than Saddam!: :-D :-D :-D

[youtube]http://youtube.com/watch?v=1gmhEvaj3CU[/youtube]
Last edited by R A V E N on 07/12/2016 18:40, edited 1 time in total.
cyprus

#289 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

uglavnomja wrote:irak je bio raj za vecinu stanovnika.
sadam je recimo bio dktator, ali je pazio narod. 'isto kao i gadafi. za ostatak tog dijela svijeta irak je bio amerika.

ne slazem se sa fudinom stavovima, ali irak i libija, pa egipat i zemlje magreba ... svi su zivjeli bolje pod "diktatorima" nego u "demokratiji". isto kao i juga. nekim narodima odgovora jaka ruka odozogo da daju (a i dobiju) maksimum.
Kad kažeš raj, čovjek bi pomislio da je riječ o Švedskoj :D No dobro, svakome je jasno da se Irak prije 2003. i Irak poslije ne mogu porediti... Rijetko ko više tvrdi da je invazija na Irak bila dobra ideja... Mnogi zapravo nisu nikada ni tvrdili da je to dobra ideja (znamo recimo za protivljenje i otpor npr. Njemačke i Francuske u pogledu te intervencije, kod njih valjda masoni zatajili)... Zapravo, riječ je o daleko najvećoj greški američke vanjske politike (uz Vijetnam) u historiji... I nije nikakva mudrost to reći ili zaključiti... Ne otkrivaju nam ni Pernar, ni Fudo, ni bilo kakvi teoretičari toplu vodu time...

Što se tiče Libije, znam da će mi teoretičari reći da sam glup ili naivan, ali mislim da Arapsko proljeće nije inicirano od strane Zapada... Evropljanima je to bilo igranje sa vatrom u vlastitom dvorištu, a i mnogi diktatori koji su pali su imali dobre odnose sa Zapadom... To se odnosilo čak i na Gadafija u posljednjim godinama, koji je u 21. stoljeću dosta ublažio svoju retoriku spram Zapada, a pokrenuo je i ekonomsku liberalizaciju i privatizaciju... Dalje, zašto bi se Zapad odlučio za naprasno svrgavanje Hosnija Mubaraka u Egiptu ili Ben Alija u Tunisu? :-) Ili Saleha u Jemenu? Možda je ipak nisu svi Libijci, Sirijci ili Egipćani shvatali da žive u raju?

Što se tiče zemalja Magreba, ne znam šta je tu sporno :-D Tunis, Maroko, Alžir? U Tunisu je koliko znam demokratizacija ko i uspjela...
KB9

#290 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

nemamo svi istu verziju raja :mrgreen:
KB9

#292 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

Image

jos ce mi bojsija ogadit ovaj imbecil :lol:
aratet

#293 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by aratet »

Iraq bio raj na zemlji i nije bilo etničkih i vjerskih sukoba.

Ne znam gdje se hranite ovim.
Ali lik je trijebio Kurde i Sije da je direktno odgovara za kasnije međuetnički i među religijske haose u zemlji.
Tamo gdje ima nafte protjerivanja Kurde i naseljavanje Arape da napravi Arapski grad.
tranquil

#294 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

Ponekad se čuje priča "taj diktator je bio prava faca, vidi poslije njega je haos", ponekad i u lokalnoj varijanti za nekog kriminalca kabadahiju koji "drži kriminal pod kontrolom", a kad ga roknu ne zna se ko pije a ko plaća. Kada čujete takve stvari, razmislite o ovome:

Zašto haos uvijek slijedi takve ljude?

Morate shvatiti da takva vrsta haosa nije samo rezultat praznine u vlasti zbog nestanka diktatora, nego je to i logična i uobičajena i direktna posljedica diktature. Takav sistem, skoro po pravilu (ima malo izuzetaka) se nastavlja ili novom diktaturom ili haosom. Nije bitno kako su zalijepili Sadam, Gadafi, bez obzira ko da ih je skinuo: pobunjenici, NATO, Rusija, Izrael, Unicef... rezultat će uvijek biti isti. Haos slijedi ove ljude u njihovoj sjeni, i čeka da padnu kako bi izašao na sunce.

Mislio sam ovo ne objašnjavati, ali očito se mora crtati ljudima koji idoliziraju masovne ubice i genocidalne manijake kakvi su bili ovi srušeni diktatori, kojima su izvori informacija hahari poput likova iz naslova teme. Domaće firme klepile pare od diktatora, došli kao strani investori i dobijali povlašten položaj, lijepo se živjelo u odvojenim bogatim četvrtima Bagdada i Tripolija, a u isto vrijeme tamo u unutrašnjosti kompletna sela nestajala u magli koju su stvorali Hemijski Ali i saradnici. I mi sada trebamo da vjerujemo doslovnim plaćenicima masovnih ubica da su te diktatorske rupe bile raj na zemlji? Nisam tinte pio.
uglavnomja

#295 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by uglavnomja »

nadjose li ikad sadamovo hemijsko oruzje? ili mi je promaklo :?:

i daj tih sela po libiji koja su nestajala, kako zasto, kada ...? fakat ne znam.

za kurde znam u iraku. ali je ipak velika VECINA obicnog naroda jako dobro zivjela.

do prije 30-ak godina te je i u americi, kolijevci demokratije :roll: , mogao pojesti mrak ako si komunista.
da ne pricam kako su crnci prolazili. kkk nikad nije prestao da postoji.

tako da obican iracanin zali za sadamovim vremenima. ima ih ovdje vani dovoljno da skontam kako su zivjeli, a od cega su pobjegli.
na stranu sto mi je stari tamo radio godinama i sto znam iz njegove price i iz slika kako su zivjeli.
Horcrux

#296 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Horcrux »

nadjose li ikad sadamovo hemijsko oruzje? ili mi je promaklo :?:
za kurde znam u iraku. ali je ipak velika VECINA obicnog naroda jako dobro zivjela. [/quote]

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_and_ ... estruction
https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Anfal_ ... al_attacks

Nema na cemu, nadam se da si danas nesto naucio.
uglavnomja wrote:do prije 30-ak godina te je i u americi, kolijevci demokratije :roll: , mogao pojesti mrak ako si komunista.
da ne pricam kako su crnci prolazili. kkk nikad nije prestao da postoji.
Jeste i niko danas ne prica kako su tad bila bolja vremena (iako i danas afroamerikanci imaju problema, ali ne kao tada), dok na drugu stranu ti pricas da je prije u Iraku bilo bolje.
tranquil wrote:Ponekad se čuje priča "taj diktator je bio prava faca, vidi poslije njega je haos", ponekad i u lokalnoj varijanti za nekog kriminalca kabadahiju koji "drži kriminal pod kontrolom", a kad ga roknu ne zna se ko pije a ko plaća. Kada čujete takve stvari, razmislite o ovome:

Morate shvatiti da takva vrsta haosa nije samo rezultat praznine u vlasti zbog nestanka diktatora, nego je to i logična i uobičajena i direktna posljedica diktature. Takav sistem, skoro po pravilu (ima malo izuzetaka) se nastavlja ili novom diktaturom ili haosom. Nije bitno kako su zalijepili Sadam, Gadafi, bez obzira ko da ih je skinuo: pobunjenici, NATO, Rusija, Izrael, Unicef... rezultat će uvijek biti isti. Haos slijedi ove ljude u njihovoj sjeni, i čeka da padnu kako bi izašao na sunce.

Mislio sam ovo ne objašnjavati, ali očito se mora crtati ljudima koji idoliziraju masovne ubice i genocidalne manijake kakvi su bili ovi srušeni diktatori, kojima su izvori informacija hahari poput likova iz naslova teme. Domaće firme klepile pare od diktatora, došli kao strani investori i dobijali povlašten položaj, lijepo se živjelo u odvojenim bogatim četvrtima Bagdada i Tripolija, a u isto vrijeme tamo u unutrašnjosti kompletna sela nestajala u magli koju su stvorali Hemijski Ali i saradnici. I mi sada trebamo da vjerujemo doslovnim plaćenicima masovnih ubica da su te diktatorske rupe bile raj na zemlji? Nisam tinte pio.
Svaka cast. :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#297 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

tranquil wrote:Ponekad se čuje priča "taj diktator je bio prava faca, vidi poslije njega je haos", ponekad i u lokalnoj varijanti za nekog kriminalca kabadahiju koji "drži kriminal pod kontrolom", a kad ga roknu ne zna se ko pije a ko plaća. Kada čujete takve stvari, razmislite o ovome:

Mislio sam ovo ne objašnjavati, ali očito se mora crtati ljudima koji idoliziraju masovne ubice i genocidalne manijake kakvi su bili ovi srušeni diktatori, kojima su izvori informacija hahari poput likova iz naslova teme. Domaće firme klepile pare od diktatora, došli kao strani investori i dobijali povlašten položaj, lijepo se živjelo u odvojenim bogatim četvrtima Bagdada i Tripolija, a u isto vrijeme tamo u unutrašnjosti kompletna sela nestajala u magli koju su stvorali Hemijski Ali i saradnici. I sada trebamo da vjerujemo doslovnim plaćenicima masovnih ubica da su te diktatorske rupe bile raj na zemlji? Nisam tinte pio.
Haos slijedi nakon katastrofa i ratova, bilo gdje i bilo kad. Da neko bombarduje, razara i pljačka Ameriku godinama imali bi, potpuno, isti ishod - haos. Za mene su genocidalni manijaci oni što jebaše Vijetnam, pa niko ni da se počeše, jebiga, može im se.

Napadi na Afganistan i Irak su u direktnoj vezi sa nastankom ISILA. Bezrezonski napadi, pardon, napadi zbog uticaja, dominacije, industrije oružja i nafte su rezultirali katastrofom. To se zove akcija i reakcija. Problem je kada se bavimo posljedicom, a ne uzrokom.

Sadam i Gadafi su bili diktatori, slažem se, ali isto tako možemo nazvati Kenedija i Buša. Genocidašima možemo nazvati i Izrael, al to se očito ne važi.

Problem je što "svrgavanje" Sadama i Gadafija jeba pola BI i dio Afrike. Šta se desilo: Libija > Egipat > Irak > Sirija > Libanon = čišćenje prostora oko Izraela. Slučajno ? Možda jeste, a možda i nije + nafta + industrija oružja + mjerenje čiji je veći na uštrb miliona ljudi. Ko im jebe mater, a ?

Demokratija se ne uvodi sa bombama i ubistvima ? Ili se pak uvodi ? Ako se već uvodi, što se ne uvede demokratija Izraelu ? Tamo je baš i nema. Palestinci se voze odvojenim autobusima, pri ulasku u pojas Gaze potpisuješ dokument gdje više niko nije odgovoran ako te ubije, zanimljivo, a ? Malo je reći aparthejd.

ps. jebo "demokratiju" koja dovede do još većeg haosa i terora u odnosu na "diktatorski" režim. Nema tu puno logike. Ili ipak ima :skoljka:

Nisam vjernik, znači da nisam vođen vjerom i pričom o cionizmu ili ugroženosti islama, nisam rusofil ( oni su isto govno, samo im se ne može ko amerima, trenutno ). Samo realno gledam na ove stvari, a realno gledanje kaže da nabijem na kiflu ove demokrate što unesrećiše i pobiše milione ljudi, a i one koji pravdaju te demokrate :wink:

Pernar i Marić pričaju dio istine, ali je problem što su prilično neuki pa ih se ne shvata ozbiljno ( što je i logično ).
zenit dozic

#298 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by zenit dozic »

Kad ga vec kvotate i ismijavate evo jos jednog klipa za ismijavanje :-D
It_is_a_Leclerc

#299 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by It_is_a_Leclerc »

KB9 wrote:Image

jos ce mi bojsija ogadit ovaj imbecil :lol:
Nisu oni antisemiti. Oni su budale, i jedan i drugi. Klasični "pametnjakovići" koji u životu nisu pet sklekova napravili, a kamoli nešto ozbiljno u poslovnom, naučnom ili bilo kojem drugom smislu.
cvrčak_na_hedonizmu

#300 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

zenit dozic wrote:Kad ga vec kvotate i ismijavate evo jos jednog klipa za ismijavanje :-D
:thumbup:

A onda neko potegne retardiranu priču o ljudima reptilima, gluposti ala da nijedan Židov nije poginuo 9/11 i sva priča pada u vodu. Argumenti se gube u glupostima, što je valjda i cilj cijele priče.

Amerika je bila velika kada je hipi pokret bukvalno zaustavio rat u Vijetnamu, kada su novinari provalili aferu Watergate i povalili Niksona. Toga više nema, samo mainstream priča medija i masa retarda koji jal veze nemaju. jal ih ne zanima, jal puše priče koje im serviraju.

Krupni kapital je preuzeo sve u svoje ruke, a obični čovjek se pita jel Hilari ili Trump i hoćel kupiti Krajslera ili Forda :oops: a u suštini se ne pita apsolutno ništa ( za razliku od nekih prijašnjih vremena ).

Doduše, to se nas baš i ne tiče, nama ne bi pomoglo deset hipi pokreta i pet Bob Vudvorda i Karl Bernstina :D Al eto, malo palamudimo na forumu :ljulja:
Post Reply