nineinchnails wrote:Srbin islamske vjeroispovijesti koji je Srbiji poklonio ono što su vjekovima htjeli: Pola Bosne!
Sarajevo
Goražde
Brčko
Eto da nabrojimo samo 3 grada koje su Srbi SIGURNO htjeli da budu njihovi. Ako je Alija bio Srbin koji je radio za srpske interese kako to da ti gradovi nisu danas srpski? Sa jedne strane Karadžić i Mladić koji hoće da ti gradovi budu srpski. Sa druge strane srbin Alija koji radi za srpske interese. Kako to da ti gradovi danas nisu srpski?
Trideset treća sjednica NS RS, 20–21. jul 1993. Karadžić:
Još oni nama nisu priznali granice Republike Srpske, Goražde je naše, možda ćemo morati praviti neke ustupke u samom djelu Sarajeva da bi Goražde ostalo naše, jer značaj Drine za Republiku Srpsku i za srpski narod je ogroman.
Trideset četvrta sjednica NS RS, 27. avgust – 1. oktobar 1993. Karadžić:
Mi zadržavamo sve što je naše u Sarajevu i vjerovatno ćemo u periodu od dvije godine sve to zadržati. Nije Sarajevo u muslimanskoj državi, nego je Sarajevo u srpskoj državi, jer je sve okolo srpsko. I sve zadržavamo. Nećemo pustiti ni jednu stopu. Prema tome, Sarajevo ima više šansi da postane kompletno sprsko nego da postane muslimansko. A najrealnija je šansa da se Sarajevo podijeli i da se stvore dva grada. Jer mi Sarajevo, gospodo, nećemo da pustimo, to smo rekli otvoreno delegacijama. Nemojte se zavaravati. Nijedna sitna čarka proći neće, sve što je srpsko u Sarajevu zadržaćemo. To smo rekli i kopredsjednicima. Jer nama Sarajevo integriše istočnu Hercegovinu, staru Hercegovinu i Romaniju. Nema tih Pala i toga Sokoca koji bi opstali ako bi morali da idu u Bijeljinu. Romanija ima svoju čaršiju u Sarajevu. I tako će i ostati.
Četrdeseta sjednica NS RS, 10–11. maj 1994. Radoslav Brđanin:
Jednostavno, oko Brčkog nema pogodbe, bez Brčkog nema RS niti RSK. Mi moramo reći svijetu da mi nismo ratnički raspoloženi, ali svijet mora znati sledeće: da sve i jedan Srbin mora postati kamikaza u obrani Brčkog.
I onda taj Srbin Alija u zadnji čas u Daytonu zaprijeti da neće potpisati ako će Brčko biti u RS-u. Šta mu je to trebalo ako je već radio za srpske interese? Svi izvještaji iz Daytona su saglasni u tome da je sporazum već bio napravljen i da je po njemu Brčko bilo 100% u RS-u. I onda Alija u zadnji čas opet potegne pitanje Brčkog i na kraju postigne da Brčko bude distrikt. Pa treba li bolji dokaz da nije radio za srpske interese?