Moze li se sta zajebat ako to sam uradim?Alfons Kauders wrote:To ti je 99% fejk ROM - u pravilu nemaju dvije cifre, tj trebalo bi izgledati nesto kao 7.0.5.0 da bi bio original. Mada ima global sufiks, vjerovatno je kineski ROM na koji je reseller uvalio podrsku za stotinjak jezika i bruku bloatwarea.AhmetShabo wrote:pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
ROM... about phone... gdje vidis Android verziju... trebala bi biti i MIUI verzija... dakle treba mi full oznaka, ne samo 7.0...
http://en.miui.com/download-240.html
npr. ovo - V8.0.3.0.MXDMIDG (MIUI8)
7.00.55.00 (KXDMICI)
Flashaj telefon na tvornicki Global ROM koji sam ostavio iznad i ok si. Ogromna razlika, vjeruj mi.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- AhmetShabo
#276 Re: Xiaomi mobiteli
- Alfons Kauders
#277 Re: Xiaomi mobiteli
Moze uvijek, ali nece.AhmetShabo wrote:Moze li se sta zajebat ako to sam uradim?Alfons Kauders wrote:To ti je 99% fejk ROM - u pravilu nemaju dvije cifre, tj trebalo bi izgledati nesto kao 7.0.5.0 da bi bio original. Mada ima global sufiks, vjerovatno je kineski ROM na koji je reseller uvalio podrsku za stotinjak jezika i bruku bloatwarea.AhmetShabo wrote: pise ovako.. MIUI7.0 Stable
7.00.55.00 (KXDMICI)
Flashaj telefon na tvornicki Global ROM koji sam ostavio iznad i ok si. Ogromna razlika, vjeruj mi.
Ja sam flashao skoro svaki koji sam dobio i nisam imao problema...
To sad postaje problem s novim modelima, zakljucan bootloader itd... Na Mi4 to bi ti trebalo biti do 30 minuta posla... Skines ROM, prebacis ga u folder na telefonu, uradis rucni update i to je to. Imas detaljna upustva po netu, mada ti najcesce i nece biti potrebna... Imas par metoda, npr mozes preko fastboota ako je reseller sjebo updater app...
Kako bilo, u oba slucaja ide brzo i bezbolno.
- AhmetShabo
#278 Re: Xiaomi mobiteli
Ne trebam prije toga nista obrisati sa telefona?Alfons Kauders wrote:
Moze uvijek, ali nece.
To sad postaje problem s novim modelima, zakljucan bootloader itd... Na Mi4 to bi ti trebalo biti do 30 minuta posla... Skines ROM, prebacis ga u folder na telefonu, uradis rucni update i to je to. Imas detaljna upustva po netu, mada ti najcesce i nece biti potrebna... Imas par metoda, npr mozes preko fastboota ako je reseller sjebo updater app...
- Alfons Kauders
#279 Re: Xiaomi mobiteli
Ne. Nista se ne bi trebalo cak ni backupovati, jer samo uradi update, kao da je dobio OTA... (doduse ja sam to radio na novim telefonima pa nisam ni pazio, ali ako imas sta bitno, uradi backup za svaki slucaj)AhmetShabo wrote:Ne trebam prije toga nista obrisati sa telefona?Alfons Kauders wrote:
Moze uvijek, ali nece.
- AhmetShabo
#280 Re: Xiaomi mobiteli
ok. hvala ti, izvini sto mozda pitam poglupa pitanja, al ne bih da nesto zeznem. Tek sam dobio telefonAlfons Kauders wrote:Ne. Nista se ne bi trebalo cak ni backupovati, jer samo uradi update, kao da je dobio OTA... (doduse ja sam to radio na novim telefonima pa nisam ni pazio, ali ako imas sta bitno, uradi backup za svaki slucaj)AhmetShabo wrote:Ne trebam prije toga nista obrisati sa telefona?Alfons Kauders wrote:
Moze uvijek, ali nece.
-
medeni99
#281 Re: Xiaomi mobiteli
sa carinom, pdv-om i maržom trgovca to i izađe toAlfons Kauders wrote:Pa dobro, za pohvalu jeste... Ali ja ljetos jaranu naruci ovaj telefon za 112 dolara... a ovi ga pola godina kasnije prodaju za 300KM...liberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 km
http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-mi4 ... rey&a=1634
- Alfons Kauders
#282 Re: Xiaomi mobiteli
Ma bez brige, ni ja nisam nikad flashao ta sranja dok nisam poceo uzimati Xiaomi... (prije sam bio na otkljucanim Nexusima i iPhoneima, pa nije bilo potrebe za tim)AhmetShabo wrote: ok. hvala ti, izvini sto mozda pitam poglupa pitanja, al ne bih da nesto zeznem. Tek sam dobio telefon
- Alfons Kauders
#283 Re: Xiaomi mobiteli
Onda svaka cast - jer su jedini shop u drzavi koji placa carinu i PDVmedeni99 wrote:sa carinom, pdv-om i maržom trgovca to i izađe toAlfons Kauders wrote:Pa dobro, za pohvalu jeste... Ali ja ljetos jaranu naruci ovaj telefon za 112 dolara... a ovi ga pola godina kasnije prodaju za 300KM...liberouno wrote:Evo bogami za pohvalu akcija i kod domaćih trgovaca
Mi4c za 315 km
http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-mi4 ... rey&a=1634
(drugacije je nemoguce objasniti cijene mobitel na nasem "trzistu", jer bi vecina pravila minus na svakom prodanom uredjaju)
-
sabanss
#284 Re: Xiaomi mobiteli
Provalio sam gdje se iskljucuju ali nisam provalio kako ih povezati sa aplikacijom, dakle dugo drzim na notifikaciju. Hvala...Alfons Kauders wrote: Isto - pogledaj koji je ROM, pa cemo dalje.
To je najcesce znak da je na telefonu reseller ROM.
Ukoliko je tvornicki, opet se zna desiti, narocito na CN ROMu, ne na Global.
Notifikacije je inace na MIUI jako lako ugasiti. Samo vidi koja ih aplikacija baca i ukini (long press na notifikaciju otvori settings za notifikacije aplikacije koja ju je generisala - ukines totalno ako je spam app ili nesto kinesko poput Mi Store)
Isti princim ako hoces da podesis notifikacije, npr da li da se vide na lockscreenu, da li telefon vibrira na odredjenu notifikaciju itd.
Inace, zeni kupio telefon sa geekbuyinga, trebalo bi da je stock international ROM bar tako kazu na stranici. Pogledam cim dodjem kuci.
Gledam, Mi Max je 170 EUR-a trenutno za standardnu verziju. Dvoumim se da li da kupim posto me privlaci velicina ekrana. Vjerovatno cu ga naruciti do kraja radnog vremena
-
liberouno
#285 Re: Xiaomi mobiteli
to je taj isti, svima postavljajuAhmetShabo wrote:pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
ROM... about phone... gdje vidis Android verziju... trebala bi biti i MIUI verzija... dakle treba mi full oznaka, ne samo 7.0...
7.00.55.00 (KXDMICI)
dok dobro fercera ja ga neću dirat, ako počne zajebavat valja ubacivat drugi i to isključivo ofical global kao što sam na redmi note 2
kolko te izađe carina i porez
- AhmetShabo
#286 Re: Xiaomi mobiteli
100 KM okrugloliberouno wrote:to je taj isti, svima postavljajuAhmetShabo wrote:pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
7.00.55.00 (KXDMICI)
dok dobro fercera ja ga neću dirat, ako počne zajebavat valja ubacivat drugi i to isključivo ofical global kao što sam na redmi note 2
-
sabanss
#287 Re: Xiaomi mobiteli
Koliko placen? Mi 4 je oko 230 EUR-a ili se varam?AhmetShabo wrote:100 KM okruglo
- AhmetShabo
#288 Re: Xiaomi mobiteli
280 KM placensabanss wrote:Koliko placen? Mi 4 je oko 230 EUR-a ili se varam?AhmetShabo wrote:100 KM okruglo
-
liberouno
#289 Re: Xiaomi mobiteli
znači 36% od cijene mobitelaAhmetShabo wrote:100 KM okrugloliberouno wrote:
uzeli u obzir vrijednost po računu ili procjenili sami
i kakvi su tvoji utisci...ne pišeš ništa
Last edited by liberouno on 18/11/2016 16:50, edited 1 time in total.
- zlo zlo
#290 Re: Xiaomi mobiteli
180 dolara na Ali 3/32 verzija. to je tosabanss wrote: Inace, zeni kupio telefon sa geekbuyinga, trebalo bi da je stock international ROM bar tako kazu na stranici. Pogledam cim dodjem kuci.
Gledam, Mi Max je 170 EUR-a trenutno za standardnu verziju. Dvoumim se da li da kupim posto me privlaci velicina ekrana. Vjerovatno cu ga naruciti do kraja radnog vremenaDa li je neko probao neki stylus sa ovim telefonima? Sta radi kako treba, neki link?
maloprije ga pipah dok čekam svoj
-
liberouno
#291 Re: Xiaomi mobiteli
to je stvarno veliko, skoro je to tablet
nekai maximum je MI Mx koji je uspio ugurat 6,4 inča u kučište veličine iP7+ koji je sa 5,5 inča i to je kraj povećanja dimenzija mobitela, bar po meni
a ja inače odustajem i od 5,5 inča, jer imam Redmi Note 2, i to mi je preveliko
i silazim na ovaj MI4 koji je po meni optimalan, i veličinom ekrana od 5 inča i samom veličinom mobitela
nekai maximum je MI Mx koji je uspio ugurat 6,4 inča u kučište veličine iP7+ koji je sa 5,5 inča i to je kraj povećanja dimenzija mobitela, bar po meni
a ja inače odustajem i od 5,5 inča, jer imam Redmi Note 2, i to mi je preveliko
i silazim na ovaj MI4 koji je po meni optimalan, i veličinom ekrana od 5 inča i samom veličinom mobitela
-
liberouno
#292 Re: Xiaomi mobiteli
neko negdje je ranije spomenuo da je uzeo od njih i to sa dostavom preko PIKa i uredno dobio fisklani računAlfons Kauders wrote:Onda svaka cast - jer su jedini shop u drzavi koji placa carinu i PDVmedeni99 wrote:sa carinom, pdv-om i maržom trgovca to i izađe toAlfons Kauders wrote:
Pa dobro, za pohvalu jeste... Ali ja ljetos jaranu naruci ovaj telefon za 112 dolara... a ovi ga pola godina kasnije prodaju za 300KM...
(drugacije je nemoguce objasniti cijene mobitel na nasem "trzistu", jer bi vecina pravila minus na svakom prodanom uredjaju)
što je dokaz da plaćaju
a i kao dokaz za garanciju koju takođe daju, a što takođe povećava cijenu
mi što smo kupili direktnood kineza ipak nemamo ama baš nikakve garancije
rikne ...rikne...kanta za smeće i naručuj novi, drugi
ili isti, a ovaj za djelova...ali neke modele više nije moguće ponovo naručit..konkreno MI4 je već "out of stock", dakle kaput
- zlo zlo
#293 Re: Xiaomi mobiteli
mužu prošli (sadašnji)mob uzeli kod njih u radnji.
- Alfons Kauders
#294 Re: Xiaomi mobiteli
Stylus ne radi s ovim ekranom.sabanss wrote:Provalio sam gdje se iskljucuju ali nisam provalio kako ih povezati sa aplikacijom, dakle dugo drzim na notifikaciju. Hvala...Alfons Kauders wrote: Isto - pogledaj koji je ROM, pa cemo dalje.
To je najcesce znak da je na telefonu reseller ROM.
Ukoliko je tvornicki, opet se zna desiti, narocito na CN ROMu, ne na Global.
Notifikacije je inace na MIUI jako lako ugasiti. Samo vidi koja ih aplikacija baca i ukini (long press na notifikaciju otvori settings za notifikacije aplikacije koja ju je generisala - ukines totalno ako je spam app ili nesto kinesko poput Mi Store)
Isti princim ako hoces da podesis notifikacije, npr da li da se vide na lockscreenu, da li telefon vibrira na odredjenu notifikaciju itd.
Inace, zeni kupio telefon sa geekbuyinga, trebalo bi da je stock international ROM bar tako kazu na stranici. Pogledam cim dodjem kuci.
Gledam, Mi Max je 170 EUR-a trenutno za standardnu verziju. Dvoumim se da li da kupim posto me privlaci velicina ekrana. Vjerovatno cu ga naruciti do kraja radnog vremenaDa li je neko probao neki stylus sa ovim telefonima? Sta radi kako treba, neki link?
- Alfons Kauders
#295 Re: Xiaomi mobiteli
Ako je reseller ROM, onda mijenjaj u startu.liberouno wrote:to je taj isti, svima postavljajuAhmetShabo wrote:pise ovako.. MIUI7.0 StableAlfons Kauders wrote: Nema ti to veze, Li Poly baterija, puni kako hosh...
7.00.55.00 (KXDMICI)
Inace nemas update - sto je bezveze...
-
liberouno
#296 Re: Xiaomi mobiteli
a meni je baš to super
jebo update, koji će mi qurac
pa i na redmi note 2 gdje sam ubacio ofical global stable i gdje mi se pojavljuje update na MIU 8, ja NEĆU da apdejtujem već držim na MIU 7.2.3 jer odlično fercera i radi ko doxa, te neću da rizikujem da se nešto sjebe, iako je ofical global dobar u svakoj verziji
a vidim kako pojedinci kmeče redovno na bug forumu http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... spx?page=2
oni koji su na dev verzijama sa weekly updetima, te ne radi ovo, ne radi ono...a ostaju na tom sranju
pa i na redmi note 2 gdje sam ubacio ofical global stable i gdje mi se pojavljuje update na MIU 8, ja NEĆU da apdejtujem već držim na MIU 7.2.3 jer odlično fercera i radi ko doxa, te neću da rizikujem da se nešto sjebe, iako je ofical global dobar u svakoj verziji
a vidim kako pojedinci kmeče redovno na bug forumu http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... spx?page=2
oni koji su na dev verzijama sa weekly updetima, te ne radi ovo, ne radi ono...a ostaju na tom sranju
- Alfons Kauders
#297 Re: Xiaomi mobiteli
Ma patcha se Android i popravlja masa stvari... Nije to bezze vjeruj mi...liberouno wrote:a meni je baš to super
- AhmetShabo
#298 Re: Xiaomi mobiteli
napisao sam da je je telefon top izgledom, u ruci, tek je jedan dan kod mene. Juce u 18 sati sam ga napunio do vrha, evo sad jos ima 20 % baterije. Camera je perverzija. Mnogo mi se dopada. Ostalo jos nisam cacko previse. Lijep je nije glomazan sto mi se posebno svidja. Evo sad samo jos kontam da instaliram ovaj miui 8 sto mi je alfons preporucio, jer kako on kaze bice telefon jos bolji, a ja ko ja, ne smijem cackati nistaliberouno wrote:znači 36% od cijene mobitelaAhmetShabo wrote:100 KM okrugloliberouno wrote:
uzeli u obzir vrijednost po računu ili procjenili sami
i kakvi su tvoji utisci...ne pišeš ništa
-
liberouno
#299 Re: Xiaomi mobiteli
Ništa telefon neće bit bolji a vrlo je upitno kako će se ponašat sa najnovijom verzijom softvera, i vrlo često bude slučaj da stariji uređaji ne rade dobro sa novijim softverom nego upravo najbolje sa onim koji su fabrički došli instalirani
- AhmetShabo
#300 Re: Xiaomi mobiteli
Volio bih da cujem korisnike Xiaomi Mi4 modela. utisci, koju verziju koristite i neke zanimljivosti koje telefon ima da su ona za podijeliti.