Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
GeeTnT

#276 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

animals wrote:Dodik javno na TV, spomene kako u Srebrenici nije pobijeno toliko Bosnjaka..
pa nijedan Bosnjacki politicar da ga osudi..
niko nista..
Kakvo je vrijeme u Linzu? Kazu da je Graz topliji za pola stepena.... ima li vehabija u Becu?
animals

#277 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:Dodik javno na TV, spomene kako u Srebrenici nije pobijeno toliko Bosnjaka..
niko nista..
Kakvo je vrijeme u Linzu? Kazu da je Graz topliji za pola stepena.... ima li vehabija u Becu?
Jednom sam zbog tebe i tvoji provokacija,dobio ban..
zato ako ne mozes diskutovati smisleno,onda i nemoj..
GeeTnT

#278 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

animals wrote:
GeeTnT wrote:
niko nista..
Jednom sam zbog tebe i tvoji provokacija,dobio ban..
zato ako ne mozes diskutovati smisleno,onda i nemoj..
Znaci ti svojim provokatorskim istupima mozes rafalat, a mi tebi nesmijemo ni metak ispalit...
Danguba

#279 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

animals wrote:
Danguba wrote:Trolas animals.
Ako ista mrzim ,to je rijec trolas..
ja govorim istinu,a sto tebi ne odgovara,druga stvar..
eto vidis da trolas...
reci nesto konkretno na temu(slazes se ne slazes se, ovako, onako...) a ja nisam tema pa cak ni ono o cemu ti pises u zadnjim postovima.
animals

#280 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Ako je za tebe provokacija, da kazem da svi Srbi ne mogu biti genocidni..
onda sam ja provokator..
muha_sa

#281 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

animals wrote:Ako je za tebe provokacija, da kazem da svi Srbi ne mogu biti genocidni..
onda sam ja provokator..
naravno da nisu svi :-) nisu recimo oni koji se stide genocidne tvorevine iliti UZP-a
Danguba

#282 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

animals wrote:Ako je za tebe provokacija, da kazem da svi Srbi ne mogu biti genocidni..
onda sam ja provokator..
Naravno da nisu sve dok postoji i jedan posten(a postoji) ALI ogromna vecina u brlogu sigurno jeste.
animals

#283 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Danguba wrote:
animals wrote:
Danguba wrote:Trolas animals.
Ako ista mrzim ,to je rijec trolas..
ja govorim istinu,a sto tebi ne odgovara,druga stvar..
eto vidis da trolas...
reci nesto konkretno na temu(slazes se ne slazes se, ovako, onako...) a ja nisam tema pa cak ni ono o cemu ti pises u zadnjim postovima.
Pa na temu mogu samo reci da je Dodik ludjak i inicijator, ovi odluka..
u stvari citav Srpski vrh i u Srbiji i BIH, je leglo ludjaka..
eto, moj stav..
animals

#284 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

muha_sa wrote:
onda sam ja provokator..
naravno da nisu svi :-) nisu recimo oni koji se stide genocidne tvorevine iliti UZP-a
Znas kako mene nervira kad neki Srbin kaze da je iz RS, a ne iz Bosne..
ja bi je sutra ukinuo,da se mene pita..
ona je problem svega, i dok bude postojala, postojace i provokacije..
muha_sa

#285 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

animals wrote:
eto, moj stav..
nisu oni ludi :-) ludjaka dijagnoza amnestira

ovi znaju šta rade i to rade u kontinuitetu od dolaska Slobe na vlast do dana današnjeg
animals

#286 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

muha_sa wrote:
animals wrote:
eto, moj stav..
nisu oni ludi :-) ludjaka dijagnoza amnestira

ovi znaju šta rade i to rade u kontinuitetu od dolaska Slobe na vlast do dana današnjeg
Da,pokusali su i u Hrvatskoj i na Kosovu,pa su porazeni..
dok god se i u Bosni ne poraze takve snage,nema buducnosti..
miop

#287 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by miop »

"Koristimo Alijinu grešku da poskupimo vino. Sjećate se prije rata, svih onih SAO-a i mjera - bile su uvijek iza Alijine greške. Mi smo imali devet do deset poteza koje smo napravili, izmozgali smo ih svi zajedno, ali ih nismo lansirali sve odmah, nego kako Alija napravi grešku - mi lansiramo potez. Pa onda Muslimani psuju njemu mater, a ne nama. Nakon propasti ovih sporazuma, do kojih će Alija dovesti - i Aliju ćemo optužiti za to propadanje", citirao je tužitelj Karadžića otkrivajući političko-ratnu strategiju rukovodstva RS,
I
Last edited by miop on 26/10/2016 20:46, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#288 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote: pa ja nisam ni rekao da su se bosnjaci radikalizirali radi par postova vec da si ti izvukao genijalan zakljucak na osnovu tih postova kao indikatora, a to zaista mogu samo vhunski strucnjaci
Ne znam da li si prije ovog nick-a ranije bio neko drugi, nije ni bitno.
Sjećam se rasprava na forumu od prije 5-6 godina, čak i ranije. Svaki post, u kome se barem nagovještavala neka generalizacija bilo kog naroda u nekom negativnom kontekstu se momentalno prijavljivao, a ovakve teme nisu uspijevale da prežive ni par sati. Sada je sasvim normalno da čitava tema bude posvećena pljuvanju po jednom narodu, forumaši jedni drugima nabacuju postove "na volej", a oni koji se na to bune, dobijaju pitanja tipa "Prvo da vidimo gdje si ti bio 1992".

Nije to par postova, to je par desetina hiljada postova.
Zaključak nije genijalan, već porazan, momčino.
pasa moj solidni,
kao prvo, tema nije posvecena pljuvanju po jednom narodu vec po jednoj politici koja odaje priznanja osudjenim ratnim zlocincima. koliku podrsku takva politika ima u srpskom narodu ti najbolje znas
a kao drugo, prvo se protivis (opravdano) generalizacijama a onda sam generaliziras spominjuci nekakvu radikalizaciju cijelog bosnjackog naroda. kontradikcija je to, majstore moj..
i nema potrebe da se dalje zavaljujes, jer vecina nas ovdje znamo da si ok tip...lp
Last edited by hizo ramidovic on 26/10/2016 20:47, edited 1 time in total.
muha_sa

#289 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

animals wrote:
muha_sa wrote:
onda sam ja provokator..
Znas kako mene nervira kad neki Srbin kaze da je iz RS, a ne iz Bosne..
ja bi je sutra ukinuo,da se mene pita..
ona je problem svega, i dok bude postojala, postojace i provokacije..
jebi ga animals :-) imaju svoje državljanstvo :-) vec 20 godina žive u toj tvorevini tog imena i šta ce neg tako govorit

Oni se ponose ratnim zlocincima--oni su im idoli. Njihova skupština im dodjelila naka priznanja :-)
Cega se pametan stidi time se idiot ponosi
animals

#290 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

muha_sa wrote: jebi ga animals :-) imaju svoje državljanstvo :-) vec 20 godina žive u toj tvorevini tog imena i šta ce neg tako govorit

Oni se ponose ratnim zlocincima--oni su im idoli. Njihova skupština im dodjelila naka priznanja :-)
Bosnjaci, a ni Hrvati,ne mogu nista sami popraviti..
odlucuju veliki igraci, kao i na Kosovu..
kako se u buducnosti dogovore, tako ce i biti..
GeeTnT

#291 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

animals wrote:
muha_sa wrote: jebi ga animals :-) imaju svoje državljanstvo :-) vec 20 godina žive u toj tvorevini tog imena i šta ce neg tako govorit

Znaci, dzaba trunimo...
Kikibombona

#292 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:
Elita diktira procese, narod slijedi.

Da li je narod pozvao vlasti RS da odlijuju ratne zlocince? Da li su se desili neki protesti u to ime? Ne. Srpska elita u RS je to uradila iz politickih razloga.

Isto tako, nije srpski narod devedesetih zelio rat i krv, kao sto ne zeli nijedan narod, vec je zeljela srpska elita. Preko medija, koristeci se propagandom, najvise strahom, oni su uvjerili srpski narod da je rat neophodan.

Narod ne moze biti genocidan. Moze samo odredjena politika. Srpska politika je devedesetih bila genocidna, a danas njeguje tekovine genocida i etnickog ciscenja.

Moj je principijelan stav da uvijek osudjem elitu. Narod je stoka, svugdje. Narod ne treba amnestirati od odgovornosti, posebno one koji na bilo koji nacin podrzavaju zlo, ali ostricu borbe protiv zla treba usmjeriti na elitu. Elita zeli da se njihova politika poistovjeti sa narodom. Dodik svaki napad na njega karakterise kao napad na srpski narod. Jasno je i zasto.
Ti si bio premali da bi se toga sjecao. Nista Srbe '91 nije moglo zaustaviti u pohodu ka ostvarivanju sna o Velikoj Srbiji - NISTA.
Uvecao i ofarbao.

Nije Djordje iz Leskovca sto na pijaci prodaje paprike napisao memorandum SANU, vec je napisao Dobrica Cosic i srpska elita.

Koliko je srpski narod bio raspolozen za rat vidi se po broju dobrovoljaca. U BiH i Hrvatsku su dosli mahom krimosi, pripadnici navijackih skupina i slican olos... Nije doslo milion Srbijanaca, a bogumi ni 100 000. Eto koliko je srpski narod bio raspolozen da kolje i ubija. Ovim u BiH se uvalila puska u ruke, nisu imali drugog izbora.

Srpska politicka, intelektualna i duhovna elita je bila nakaradna. I sada je, nazalost. Zbog toga ispasta srpski narod i oni koji sa Srbima zive. A prosjecan Srbin je standardno glup i neobrazovan, podlozan manipulaciji. To narod ne amnestira od odgovornosti, ali je jasno da je sve ovo smislila politicka elita, kao sto uvijek i svugdje smisli, a ne narod.
Last edited by Kikibombona on 26/10/2016 21:07, edited 1 time in total.
animals

#293 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:

Znaci, dzaba trunimo...
Svi znaju da je ova vlast u RS, na istoj putanji kao i ona ratna..
teznja da se pripoje Srbiji...
nadam se da se to nece nikada ostvariti..
Banksy

#294 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Banksy »

A sad je vrijeme da se pređe na novu, aktuelnu temu, pa da se i na njoj prebrojimo.

http://forum.klix.ba/novi-doprinos-mult ... #p12998241
cyprus

#295 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote:
dezurni_ucenik wrote:E stvano nema na ovoj temi boraca za ljudska prava, liberala, ljevicara, fanova Lejle Colak. Jedino se javio cypruss hill u nji'ovo ime ali brzo je smugno.
Ma jesi li to indirektno prozvao sve koji su se javili na ovu temu protivnicima ljudskih prava i desničarima? Inače, hvala ti za te epitete (osim to za fanove Lejle Čolak, ne spadam u tu grupu), ali mislim da nisam jedini takav na ovoj temi :)

Ali evo na šta uglavnom liče teme ovog tipa... Tematika je takva da se naravno neće naći niko ko bi o ovom bolesnom činu rekao bilo šta afirmativno... Eh naravno, koncept foruma je takav da teme gdje se svi slažu i furaju istu priču nemaju neki potencijal... Zato forumaši poput tebe vrebaju i jedva čekaju stavove koji bar za milimetar odstupaju od mainstreama... I vidi, zaista se veći dio ove teme bazira na direktnim ili indirektnim replikama na sasvim normalan i razuman stav koji sam ja ovdje iznio...

A moj stav je jasan - ovo što radi srpska nacionalna politika sada i što je radila u prošlosti jeste bolesno... U bolesnom stanju je i društvo u Republici Srpskoj... Međutim, teza o genocidnom narodu koju su ti iznio direktno i bez okolišanja, a neki drugi sa okolišanjem, također je bolesna... I najgore u tome svemu je što (čini mi se) polako ulazi u mainstrem stav... Ako se ne varam, za iznošenje tako poganog stava se nekada dobivao ban na ovom forumu, a danas su oni koji mu se suprotstavljaju prisiljeni na defanzivu (što u suštini i jeste ovaj moj post - defanziva)... Razumno i zdravo mišljenje je prešlo u grčevitu defanzivu... E, to je ono što me veoma brine...

A šta zapravo poručujete vi koji Srbe proglašavate genocidnim narodom odnosno genocidašima? Poručujete da su genocidaši i one hiljade Srba koji su ostali "na ovoj strani"... Također, i oni Srbi koji su danas pod zemljom, a tamo su završili boreći se za slobodnu, nedjeljivu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, po ovome su za vas genocidaši, pripadnici genocidnog naroda... Genocidni su valjda i oni Srbi iz ZAVNOBiH-a koji su obnovili državnost ove zemlje... Eto, ostavit ću sad po strani sve druge kategorije u sprskom narodu, uzmimo da svi ostali jesu genocidaši, ja zbog ovih koje sam naveo ne pristajem i nikada neću pristati na bljuvotinu od teze o genocidnom narodu. Nikad!

A kad smo i kod tih ostalih, dakle Srba u Republici Srpskoj koji u najmanju ruku šute o ovoj i sličnim pizdarijama... Eto, nek bude da su genocidaši... Ali u tom kontekstu mi pade na um da sam pročitao (nisam 100% siguran da li je tačno) da sutra ponovo na red u kantonalnoj skupštini dolazi tačka o imenovanju škole u Dobroševićima imenom Mustafe Busuladžića... Ako su ovi iz RS-a genocidaši jer ili šute ili podržavaju "svoje" zločince, hoćemo li okarakterisati fašistom svakoga ko ne podigne glas protiv ove bolesne inicijative u našem gradu, našem kantonu?
Rijecima legende Campe..."Pa necemo tako Dino!"

Kada se kaze "genocidna tvorevina" zna se na sta se misli. Kada se kaze "genocidashi" takodjer - niko nikad nije u usta uzeo npr. sarajevske ili tuzlanske Srbe koji su se borili protiv takve politike. Zapravo, imas ih i na forumu, i najcesce su misljenjem blize meni nego tebi...
Pa jebiga Alfonse, ako laže koza, ne laže rog... Evo nekoliko vaših citata, onih najreprezentativnijih (gdje niste okolišali):
Alfons Kauders wrote:...onda je krivica kolektivna, a ne individualna. Dakle, "genocidashi" i "genocidni narod" zapravo i nisu uvrede, vec cinjenicno precizan opis tog dijela populacije.
dezurni_ucenik wrote:Cudan je to narod. Vole se javno hvaliti kako su nas klali a kad im mi ukazemo da su genocidasi oni to shvate ko uvredu.
dezurni_ucenik wrote:...A i uostalom boli me kurac sta ti mislis, to je genocidni narod i vozdra ba.
dezurni_ucenik wrote:Ja mislim da tom narodu ni katarza ne moze pomoci.
Alfons Kauders wrote:...Posto kazes da nisu svi Srbi takvi...
dezurni_ucenik wrote:...Tesko je vama srbima priznati mnoge stvari. Genocidni narod sa genocidnom politikom.
El_comadante wrote:a srbi su još jednom pokazali i dokazali kakvi su ljudi i narod...
El_comadante wrote:...ako srbi svi nisu genocidaši... srbi nebi bili genocidaši...
Alfons Kauders wrote:Od onog trenutka kada joj srpski narod da demokratski legitimitet da radi ovakve stvari. Ne zaboravimo da je prva rijec u nazivu te skupstine "Narodna" - dakle... Radi ono sto narod trazi, kao kolektivitet...
Da, Alfonse, srpski narod ste prozvali genocidnim... Nedvosmisleno... I više puta... A to jasno znači sljedeće - ako su Srbi genocidan narod, onda je i svaki Srbin pripadnik genocidnog naroda, ili kako vi kažete genocidaš... Da li treba da sada ovdje pravim listu svih ljudi koje ste indirektno prozvali genocidašima? Ono od Slaviše Šućura, preko Nataše Kandić do Srđana Aleksića... Treba li? Svaki put kad Srbe nazovete genocidnim narodom, mora vam biti jasno da ste time najviše hraknuli po časnim ljudima iz redova tog naroda, između ostalog i po onima koji su branili ovu zemlju... To neće nasekirat ni Dodika ni nekog četnika sa Romanije, ali časne Srbe itekako hoće... I baš bih volio upoznati tog Srbina, koji je sasvim OK sa tim da ga se naziva pripadnikom genocidnog naroda :oops:

Istina, vidim kasnije se malo povukla ručna, pa je došlo do odstupanja od prvobitno izrečenih tvrdnji, ono tipa: pa znaš, nisam baš tako mislio, nisam mislio na ove Srbe, ni na individue, ovo ono... Iako mi je neobično da vidim takvu praksu kod predstavnika NVZ :mrgreen: , drago mi je... Samo mi to liči na ono Trumpovo... Prvo kaže da će zabranit ulaz muslimanima u SAD, pa se onda kasnije vadi kako nije mislio baš na sve muslimane :-) E tako i vi... Prvo gore kroz 10-tak postova jasno kažete Srbi, srpski narod ili svi Srbi, dakle bez ikakvih specifikacija ili ograda, a onda potom: eto nismo mislili baš na sve Srbe...

Dakle, de mi živ bio objasni kako dođe od ovoga:
Alfons Kauders wrote:...Dakle, "genocidashi" i "genocidni narod" zapravo i nisu uvrede, vec cinjenicno precizan opis tog dijela populacije.
do ovoga:
Alfons Kauders wrote:...Nije narod genocidan. Nisu ni Njemci, ni Turci, ni Spanci, ni ostali koji su pocinili genocid...
Baš me živo interesuje objašnjenje... Znam, vjerovatno zajebancija... Zato sam ti i napisao da ne zajebavaš...

Ostatak tvog teksta je neka druga tema, ili neka druga dimenzija ove teme...
GeeTnT

#296 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

Cypi mnogi svjetski mocnici su daleko rigorozniji bili kada su davali epitete srbima....dezurni i alfons su daleko blaza varijanta..
smijesni_ste

#297 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by smijesni_ste »

Epiteti za Srbe u devedesetim spadaju u "nekad bilo sad se spominjalo"...danas su skroz drukčije okolnosti u svijetu koje njima idu na ruku nažalost
ABH017

#298 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:
Apsolutno se slažem i nekoliko puta sam istakao, samo na ovoj temi, da narod ne može biti genocidan. Međutim, narod može biti i jeste ovca. Onaj koji slušajući Dodika ili bilo kojeg drugog političara, negira genocid a svi dokazi su tu, negira Tomašicu a pred nosom mu pa se žali na smrad, taj je bezobrazni fašista.
Pitanje je zašto neko ima potrebu da brani takvog, a deklarativno se ne slaže sa njim.
Srpski narod je, posebno u BiH, zatucan i zadrt. Vecina ljudi koji su vrijedili su zapalili vani. Drustvom dominira zadrta i agresivna manjina, nacionaoisticki i sovinisticki obojena. Kad je sranje u drustvu, na povrsinu vazda ispliva najgori talog, a normalan se povuce da sacuva buducnost. E tako i taj neki Srbin iz Tomasice, sta on moze!?? Da kaze nesto, moze jedino dobiti degenek i otkaz na poslu. Moze ugroziti sebe i buducnost porodice.

Zamisli da radis u nekoj firmi gdje je gazda veliki musliman, pa na TV kazes da je vjeronauka u vrticima greska!?? Otkaz sa posla zagarantovan. Sikaniranje i mozda batine izgledna opcija. Suti sokole.

Pozitvna iznimka su 'zene u crnom', ovaj Puhalo i sl. Njihova egzistencija ocigledno nije ugrozena, sto im daje odredjenu slobodu, al' opet valja imati muda pa gurniti prst u oko sovinistima, napraviti od sebe metu.

Malo sam razmislio, zapitao se zasto je Dodik ovo uradio. U prvi mah od silne odvratnosti nisam mogao razmisljati. Cijenim da za cilj ima pridobiti radikalne simpatizere SDSa. Poruka je upucena, mi smo srpski pokret, mi postujemo zasluzne Srbe bez obzira na stranacku pozadinu. Dakle, mi smo nasljednici SDSa. Ovim su ponovo uvalili SDSu, isto kao sa referendumom. Doveli ih pred svrsen cin. Izdajnici su ako odbiju, a SNSD ubire poene.

Boli Dodika kurac sto je srpskom narodu nanio veliku sramotu. Svaki normalan Srbin se sada stidi. Ovo je pljuvanje po zrtvama i srspkom narodu. Jedinu korist od ovoga ima bolesnici, sovinisti.

Bosnjacka politika treba ovo ostro osuditi. Ima tu obavezu. One koji su digli ruku za ovo treba etiketirati kao sljedbenike zlocina. Ne treba propustiti priliku ni da se pecne srpski narod, ali ne tako sto ce ga se proglasiti genocidnim, vec tako sto ce ga se pozvati da prekine podrzavati genocidnu elitu. I to je ono sto sovinista ne zeli, da ga se razdvaja od naroda, u kojem trazi zastitu. Treba reci da je parlament RS ovim potezom ponizio srpski narod koji predstavlja. I takva poruka bi po meni imala najvecu snagu i bila civilizacijski najispravnija.
Mogao je taj što živi pored Tomašice ili bilo koje masovne grobnice, anonimno dojaviti gdje je lokacija grobnice. Ne bi ga koštalo ni posla ni degeneka. Koštalo bi ga samo "srbovanja".
I takvog ne mogu drugačije smatrati nego ljudskim šljamom. Možeš ti to braniti i relativizirati koliko hoćeš, ali među takvima ima i veoma obrazovanih ljudi. Nisu to samo brđani. Jesu ali brđani u glavi.
statixx

#299 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by statixx »

Fakat vam je glupa rasprava. Naravno da ne postoje genocidni narodi. Postoje ideologije. Sjecam se da je Leclerc na nekoj temi mudrovao o nekakvom cetnickom genu.

Najkrvavije ideologije nastajale su upravo na slicnim pseudonaucnim rasistickim teorijama i besmislicama koje su pojedinci proglasili istinama, dok su njihovi podanici paranoicno u horu pruzali im podrsku i padali u trans.
ABH017

#300 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote: Pišeš gluposti, napisao sam da je tolerisanje i odobravanje postova u kojima se srpski narod proglašava genocidnim rezultat radikalizacije Bošnjaka.
jah...samo istinski genijalci mogu na osnovu samo nekoliko postova forumasa na nekom privatnom portalu izvuci zakljucak da je cijeli jedan narod radikaliziran...
svaka ti cast, momcino!
Momčino, za razliku od tebe ja vrlo dobro znam šta sam napisao, a ako nemaš sposobnost da pravilno shvatiš značenje mojih postova, pomoći ću ti.
Dakle, ja sam napisao:
Nekada su zbog ovakvih postova forumaši bili trajno banovani, a ovakve teme momentalno zaključavane.
Ovaj forum je upravo eklatantan dokaz da se Bošnjaci jesu radikalizovali. E sad, da li je to produkt Dodikove politike, ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama... Vjerovatno i jednog i drugog, podjednako.
Dakle, bošnjački narod nije radikalizovan zbog postova na forumu, već zbog Dodikove politike i/ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama. Po mom mišljenju i zbog jednog i zbog drugog.
Ta radikaliziranost momčino se reflektuje na forumu.
Ako je radikalizam prihvatanje realnosti, umjesto šuplje priče o bratstvu i jedinstvu, te "ko nas bre zavadi", onda su se Bošnjaci, hvala Bogu, radikalizovali. To poturanje ljubavi prema turcima i arapima je šuplja na kvadrat. Bošnjaci su potpuno svjesni ko su i šta su oni.
Post Reply