madner wrote:
Inace za dobar dio drustva auto od 10 000 jeste znak uspjeha, nazalost.
VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#276 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
- amar1994
#277 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
da , kod nassupercali wrote:Za njim mogu vrat iskretati samo 3 muskarcaEdin H. wrote:Ma dobro, ali postizes isti efekat strahopostovanja Subaru Imprecom, pa ih opet rijetko vidjas.Velkoski wrote:ne znam baš za kontraefekat... nedavno sam se vozio u bmw-u, stojimo na semaforu, tri cure prelaze i vrat im se iskrivio gledajući u auto...kad vozim svog Pola osjećam se nevidljivo
![]()
Ja kad sam vozio ferarija djevojke dobacuju
Al dobro to je potpuno druga prica takodjer i neuporediva sa ovim o cemu pricamo
-
tempuser
#278 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Sto bi komunikolozi rekli u kompunikacijskom kanalu potoje posiljalac i primalac, kad nema primaoca postojanje posiljaoca nema svrhu!
-
530i
#279 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A neko starog 30+ godina!?tempuser wrote: Bas kao sto ti je @miloica napisao, BMW-a voze svi koji putem auta zele ostaviti utisak u drustvu, od ljekara preko do lokalnog sanera, neko novim od 100k KM, neko starim 15 god od 10k KM, samo sto ti iz nekog razloga vidis samo kockaste glave!
- supercali
#280 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Sto bi normalan svijet rekao sta zna papak sta je komunikologija posiljalac i primalactempuser wrote:Sto bi komunikolozi rekli u kompunikacijskom kanalu potoje posiljalac i primalac, kad nema primaoca postojanje posiljaoca nema svrhu!
On ce se kurciti i drvetu samo da mu se digne ego
-
tempuser
#281 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Za tu disciplinu fale min. metar uduzinu i jedno 2 cilindra!530i wrote:A neko starog 30+ godina!?tempuser wrote: Bas kao sto ti je @miloica napisao, BMW-a voze svi koji putem auta zele ostaviti utisak u drustvu, od ljekara preko do lokalnog sanera, neko novim od 100k KM, neko starim 15 god od 10k KM, samo sto ti iz nekog razloga vidis samo kockaste glave!![]()
-
tempuser
#282 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Pa ne znam bas... To ti je filozofska rasprava ko iz vica sa Mujom i Claudiom Schiffer na pustom ostrvu!supercali wrote:Sto bi normalan svijet rekao sta zna papak sta je komunikologija posiljalac i primalactempuser wrote:Sto bi komunikolozi rekli u kompunikacijskom kanalu potoje posiljalac i primalac, kad nema primaoca postojanje posiljaoca nema svrhu!
On ce se kurciti i drvetu samo da mu se digne ego
- supercali
#283 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Pa znam ja
Evo uzmi ove satro mafijase opasne likove sto hodaju a nemaju za kifle
Oblace se pokazuju nesto nekome a niko ih ne jebe ni 2% al on smatra da je ostavio utisak neki da je nekome nesto pokazao tako je i s autima otprilike
Samo sto s autima mogu izazvati nesrecu pa im se raja u toku njihove egzibicije sjeti familije i to je sve
Evo uzmi ove satro mafijase opasne likove sto hodaju a nemaju za kifle
Oblace se pokazuju nesto nekome a niko ih ne jebe ni 2% al on smatra da je ostavio utisak neki da je nekome nesto pokazao tako je i s autima otprilike
Samo sto s autima mogu izazvati nesrecu pa im se raja u toku njihove egzibicije sjeti familije i to je sve
-
tempuser
#284 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Nisam bas sigura, bez akcije nema ni reakcije!
- KB9
#285 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
nemoguce je to dokazat onom liku, to kad kazes zavidan simadner wrote:Pa da nema efekta, ne bi ni kockaste glave mislile da je to statusni simbol.
Inace za dobar dio drustva auto od 10 000 jeste znak uspjeha, nazalost.
-
ado-šampion
#286 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Pa upravo u tome je i glupost teme, covjeku je statusni simbol auto od 10 k, a ovi mnogi su ljubomorni jer nemaju ni toliko.
To nije bas izrazeno kad je u pitanju ta cifra, jer jbg svaki uhljeb, malo kredita i eto 10 k. Ali ako se vratimo na postavku teme, Golf, sestice su danas "u modi", i ako uzmemo da su takve cca 20 k, dodjemo do razloga frustracije samoprozvane urbane gerile, gradske raje, civilizovanih kulturnih ljudi, i raznih epiteta, jer oni ne mogu dobaciti ni do tih 20. Ne svih naravno, ali mnogih da, od postavljaca teme pa nadalje.
Uglavnom, vrlo zalosno je kakvih se stvarima bavimo, dok nema vode, dok je grijanje slabo, dok se trenutno ne vidi 50 metara u daljinu (a nije ni kraj oktobra), u tom istom Sarajevu, mi se bavimo time jel papak u BMWu ili je u Golfu, ili je pak u Francuzu.
To nije bas izrazeno kad je u pitanju ta cifra, jer jbg svaki uhljeb, malo kredita i eto 10 k. Ali ako se vratimo na postavku teme, Golf, sestice su danas "u modi", i ako uzmemo da su takve cca 20 k, dodjemo do razloga frustracije samoprozvane urbane gerile, gradske raje, civilizovanih kulturnih ljudi, i raznih epiteta, jer oni ne mogu dobaciti ni do tih 20. Ne svih naravno, ali mnogih da, od postavljaca teme pa nadalje.
Uglavnom, vrlo zalosno je kakvih se stvarima bavimo, dok nema vode, dok je grijanje slabo, dok se trenutno ne vidi 50 metara u daljinu (a nije ni kraj oktobra), u tom istom Sarajevu, mi se bavimo time jel papak u BMWu ili je u Golfu, ili je pak u Francuzu.
- supercali
#287 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Vidis indirektno ima veze sve to pobrojano sa ovim krkanima sto voze bmw i sl
- amar1994
#288 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
ma u svakom jeado-šampion wrote:Pa upravo u tome je i glupost teme, covjeku je statusni simbol auto od 10 k, a ovi mnogi su ljubomorni jer nemaju ni toliko.![]()
neki dan mazda cx7 parkirana preko cijelog trotoara i zena neka, sta ce , cestom mora da vodi djecu da je zaobidje
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#289 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Jucer lik sa golfom sedmicom, od neskovica na vracama prema lukavici, stavio dijete u krilo i vozi hladno, k'o da su sami na cesti. Nisam uspio vidjeti broj tablica, krivina me zeznula, al' frajer je za bandere. Dodjem u grad, kad ispred BBI centra udes, pred mojim ocima. Lik u polu, udari bengu, koju vozi neki doktor, arhitekta, pravnik, pismen lik. Ovaj u polu blenuo, razgleda, i ne drzi odstojanje, i onda zvekkk!!!!!!! Bio je bitanga tu, moze potvrditi.[emoji1]
Opasne su svabe, u svakom pogledu.[emoji12]
Sent from my C6603 using Tapatalk
Opasne su svabe, u svakom pogledu.[emoji12]
- Ridjobrki
#290 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Moj prvi savjet mladom vozaču: poželjno odstojanje od Golfa 2 na cesti u BiH je normalno odstojanje x3.
Drugo, što se tiče mentalnog sklopa i ponašanja na cesti vozača VW i BMW o kojem se govorilo na temi, rekao bih da je to u suštini ista stvar, samo što vozači Golfova hoće isto što i vozači BMW-ova ali nemaju s čim.
Čak i u svjetskim okvirima postoji stereotip o bahatosti vozača BMW-a, mislim da je Lexus imao čak i jednu reklamnu kampanju u Americi koja se zasnivala na tome da su vozači BMW-a drkadžije, vozači Audija dosadni a k'o biva normalni ljudi voze Lexuse. Možda griješim ali potražiću taj serijal od par klipova gdje tri brata dolaze na obiteljsko okupljanje pa se to kroz njih pokazuje... BMW je BMW i to tako ide, ne može se puno učiniti po tom pitanju ali BMW je statusni simbol u svakom društvu i inače ga voze ljudi koji se žele kurčiti tako da taj stereotip i nije daleko od istine.
E sad, sa VW-om je u nas složena situacija. VW je kod nas bio domaće auto, široko rasprostranjen, relativno lak za nabaviti i lakši za održavati... To se uvriježilo dok je bilo TAS-a, dok je bilo jednostavne mehanike i dok u auta nije mećalo puno elektronike. Za Francuze se teže dolazilo do dijelova, nije ih znao servisirati svaki majstor, za Japance pogotovo, plus jedna pogrešna riječ na globalnom diplomatskom nivou i pozdravi se sa dijelovima za Hondu.
Ta su se vremena promijenila, moderni VW modeli su u globalnoj trci zaostali, konkurencija nudi više za manje para, konkurencija nudi naprednija tehnička rješenja, bolje dizelaše, VW lažira testove, prodaje Škode pod Passate i na istoj platformi pravi i Škodu Octaviju i VW Bubu i Audi TT i prodaje muda pod bubrege... O tome se na ovom forumu pisalo manje-više na svakoj temi o autima i ja neću ulaziti u rasprave o tome, ovdje se više bavimo psihološkim fenomenom Bošnje jer se svijet mijenja, auto-tržište se mijenja, i VW se mijenja... sve je varijabla ali Bošnjin mentalni sklop je i uvijek će biti konstanta.
Tako sad imamo relikte socijalizma u vidu onih starih vlasnika TAS-ovih Golfova koji su znali cijeniti i održavati auto i dan-danas imaš čičice sa očuvanim Dvojkama koji voze iz tačke A u tačku B i obično su uzorni vozači i domaćini na koje se ova tema ne odnosi. Ova tema se odnosi na Prosječnog Bosanskog Golju (u nastavku teksta: PBG) jeb'o mu ja krkansku mater majčinu i svu užu i širu familiju redom, jeb'o me ko me posadi u istu zemlju da pijem istu vodu i dišem isti zrak sa njim, krv mu krvavu jebem da mu jebem! PBG je razlog i što je Golf na zlu glasu i što je propao rokenrol i što uvijek pobijedi SDA i što u ovoj zemlji nema nafake niti će je biti dok je svijeta i vijeka.
PBG je čovjek iz Bosne i Hercegovine bez obzira na vjeru i etničku pripadnost kojem je svijet uvijek nešto dužan iako on svojim osobinama i ponašanjem ne zaslužuje ni ono što mu je Bog dao. PBG zakolje doniranu kravu pa psuje državu što nema za mlijeko, PBG krade struju pa psuje elektroprivredu što mu je loš napon, PBG propije platu pa bije ženu što nema ručka... Kontate šta hoću da kažem, to je taj princip a njegovih manifestacija ima bezbroj u svim sferama života pa tako i u saobraćaju.
E taj i takav PBG je čovjek kojem je Golf 2 najprijemčivije vozilo - dostupan za relativno male pare, najmanje će na njemu izgubiti ako ga kad proda, može ga voziti na lož-ulje i tankati na poljoprivredni dizel umjesto traktora, može u njega metnuti mladu i odvrnuti Šemsu... boli ga kurac. On na svakoj raskrsnici ima pravo prvenstva, saobraćajne znakove ponekad pogleda čisto iz radoznalosti a u saobraćaju pazi samo da neće odnekud naletjeti drugi Golf dvojka. Njegov personalni prostor je vas dunjaluk i ako si ti slučajno na tom dunjaluku to je tvoj problem.
A ti kao pismen čovjek neke građanske provinijencije njega žališ što je rođen na pogrešnom mjestu i što mu društvo nije dalo šansu i ne kontaš da on nije posljedica nego uzrok takvog društva. Onog momenta kad PBG ne kaže "ko joj jebe mater" nego stane i zamijeni neispravnu žarulju štop-svjetla na prvom proširenju, desiće se civilizacijski iskorak koji će biti bosanskohercegovački ekvivalent misije Apollo 11 i nakon kojega ništa neće biti isto. Ali prije ćemo prohodati i Marsom i Venerom i Jupiterom nego što se to desi.
Drugo, što se tiče mentalnog sklopa i ponašanja na cesti vozača VW i BMW o kojem se govorilo na temi, rekao bih da je to u suštini ista stvar, samo što vozači Golfova hoće isto što i vozači BMW-ova ali nemaju s čim.
Čak i u svjetskim okvirima postoji stereotip o bahatosti vozača BMW-a, mislim da je Lexus imao čak i jednu reklamnu kampanju u Americi koja se zasnivala na tome da su vozači BMW-a drkadžije, vozači Audija dosadni a k'o biva normalni ljudi voze Lexuse. Možda griješim ali potražiću taj serijal od par klipova gdje tri brata dolaze na obiteljsko okupljanje pa se to kroz njih pokazuje... BMW je BMW i to tako ide, ne može se puno učiniti po tom pitanju ali BMW je statusni simbol u svakom društvu i inače ga voze ljudi koji se žele kurčiti tako da taj stereotip i nije daleko od istine.
E sad, sa VW-om je u nas složena situacija. VW je kod nas bio domaće auto, široko rasprostranjen, relativno lak za nabaviti i lakši za održavati... To se uvriježilo dok je bilo TAS-a, dok je bilo jednostavne mehanike i dok u auta nije mećalo puno elektronike. Za Francuze se teže dolazilo do dijelova, nije ih znao servisirati svaki majstor, za Japance pogotovo, plus jedna pogrešna riječ na globalnom diplomatskom nivou i pozdravi se sa dijelovima za Hondu.
Ta su se vremena promijenila, moderni VW modeli su u globalnoj trci zaostali, konkurencija nudi više za manje para, konkurencija nudi naprednija tehnička rješenja, bolje dizelaše, VW lažira testove, prodaje Škode pod Passate i na istoj platformi pravi i Škodu Octaviju i VW Bubu i Audi TT i prodaje muda pod bubrege... O tome se na ovom forumu pisalo manje-više na svakoj temi o autima i ja neću ulaziti u rasprave o tome, ovdje se više bavimo psihološkim fenomenom Bošnje jer se svijet mijenja, auto-tržište se mijenja, i VW se mijenja... sve je varijabla ali Bošnjin mentalni sklop je i uvijek će biti konstanta.
Tako sad imamo relikte socijalizma u vidu onih starih vlasnika TAS-ovih Golfova koji su znali cijeniti i održavati auto i dan-danas imaš čičice sa očuvanim Dvojkama koji voze iz tačke A u tačku B i obično su uzorni vozači i domaćini na koje se ova tema ne odnosi. Ova tema se odnosi na Prosječnog Bosanskog Golju (u nastavku teksta: PBG) jeb'o mu ja krkansku mater majčinu i svu užu i širu familiju redom, jeb'o me ko me posadi u istu zemlju da pijem istu vodu i dišem isti zrak sa njim, krv mu krvavu jebem da mu jebem! PBG je razlog i što je Golf na zlu glasu i što je propao rokenrol i što uvijek pobijedi SDA i što u ovoj zemlji nema nafake niti će je biti dok je svijeta i vijeka.
PBG je čovjek iz Bosne i Hercegovine bez obzira na vjeru i etničku pripadnost kojem je svijet uvijek nešto dužan iako on svojim osobinama i ponašanjem ne zaslužuje ni ono što mu je Bog dao. PBG zakolje doniranu kravu pa psuje državu što nema za mlijeko, PBG krade struju pa psuje elektroprivredu što mu je loš napon, PBG propije platu pa bije ženu što nema ručka... Kontate šta hoću da kažem, to je taj princip a njegovih manifestacija ima bezbroj u svim sferama života pa tako i u saobraćaju.
E taj i takav PBG je čovjek kojem je Golf 2 najprijemčivije vozilo - dostupan za relativno male pare, najmanje će na njemu izgubiti ako ga kad proda, može ga voziti na lož-ulje i tankati na poljoprivredni dizel umjesto traktora, može u njega metnuti mladu i odvrnuti Šemsu... boli ga kurac. On na svakoj raskrsnici ima pravo prvenstva, saobraćajne znakove ponekad pogleda čisto iz radoznalosti a u saobraćaju pazi samo da neće odnekud naletjeti drugi Golf dvojka. Njegov personalni prostor je vas dunjaluk i ako si ti slučajno na tom dunjaluku to je tvoj problem.
A ti kao pismen čovjek neke građanske provinijencije njega žališ što je rođen na pogrešnom mjestu i što mu društvo nije dalo šansu i ne kontaš da on nije posljedica nego uzrok takvog društva. Onog momenta kad PBG ne kaže "ko joj jebe mater" nego stane i zamijeni neispravnu žarulju štop-svjetla na prvom proširenju, desiće se civilizacijski iskorak koji će biti bosanskohercegovački ekvivalent misije Apollo 11 i nakon kojega ništa neće biti isto. Ali prije ćemo prohodati i Marsom i Venerom i Jupiterom nego što se to desi.
- Tigar1
#291 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Nije do konja nikad, vazda je do jahača.
- O'zone
- Globalni moderator
#292 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A ja budala odradio motor umjesto janje da okrenembitanga_sa_otesa wrote:![]()
pocesto se i janje okrene ,od ostatka kredita, kad se kupi neka raga
-
direstraits0078
#293 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
DC motor za ražanj?O'zone wrote:A ja budala odradio motor umjesto janje da okrenembitanga_sa_otesa wrote:![]()
pocesto se i janje okrene ,od ostatka kredita, kad se kupi neka raga
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#294 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Neki dan drug rece dobru stvar. Sve na svijetu napreduje,samo ljudsko bice se i sada ponasa kao i prije 5000 godina. Imas faraone,robovlasnike i ovce za klanje,daj hljeba i igara i sve je ok. Ne samo u Bosni nego cijeli svijet. Kako rece,da je ljudsko bice napredovalo samo 0,001% koliko je tehnologija,ljudi bi letjeli sami,kao na crtanim sto lete Marsovci 
- konektovan
#295 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Brkati, svaka ti dala.[emoji4] [emoji2] [emoji106] [emoji106] [emoji106]Ridjobrki wrote:Moj prvi savjet mladom vozaču: poželjno odstojanje od Golfa 2 na cesti u BiH je normalno odstojanje x3.
- amar1994
#296 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
mali_milojica wrote:Neki dan drug rece dobru stvar. Sve na svijetu napreduje,samo ljudsko bice se i sada ponasa kao i prije 5000 godina. Imas faraone,robovlasnike i ovce za klanje,daj hljeba i igara i sve je ok. Ne samo u Bosni nego cijeli svijet. Kako rece,da je ljudsko bice napredovalo samo 0,001% koliko je tehnologija,ljudi bi letjeli sami,kao na crtanim sto lete Marsovci
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#297 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
koliko sam ja zapazio starija gospodja je vozila pola,a sto me nisi povukao za rukav kad sam vec bio tu?konektovan wrote: Dodjem u grad, kad ispred BBI centra udes, pred mojim ocima. Lik u polu, udari bengu, koju vozi neki doktor, arhitekta, pravnik, pismen lik. Ovaj u polu blenuo, razgleda, i ne drzi odstojanje, i onda zvekkk!!!!!!! Bio je bitanga tu, moze potvrditi.[emoji1]
- Bakir1
- amar1994
- konektovan
#300 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Slabo si zapazio,[emoji2] gospodin je vozio, cikica stariji. Nekulturno je povlaciti za rukav, a i ruke su mi bile zauzete nóseci djetica, a sta znam, mozda bi mi cvoku zveknuo pred rajom, haj ga znaj?![emoji2] [emoji2]bitanga_sa_otesa wrote:koliko sam ja zapazio starija gospodja je vozila pola,a sto me nisi povukao za rukav kad sam vec bio tu?konektovan wrote: Dodjem u grad, kad ispred BBI centra udes, pred mojim ocima. Lik u polu, udari bengu, koju vozi neki doktor, arhitekta, pravnik, pismen lik. Ovaj u polu blenuo, razgleda, i ne drzi odstojanje, i onda zvekkk!!!!!!! Bio je bitanga tu, moze potvrditi.[emoji1]