Šta su amerikanaci uradili sa onih 12 milijardi Dolara donacija u Iraku.To je ustaljena praksa.Vizionar 1985 wrote:Pa na humanitarnoj pomoci se najvise krade, pogotovo je stranci kradu.uglavnomja wrote:sinuhe wrote: Ipak, svi se slažu kako se radi o najmanje 10 do najviše 20 milijardi dolara."
SREBRENICA
- SmokingMan
#276 Re: SREBRENICA
- Sanjarko
#277 Re: SREBRENICA
De ba poklopi se.ze kalanga wrote:Nije on ubio ničijeg oca, dok su njegovog ubili...
Ako je to najbitniji detalj priče.
Imas li imalo empatije, srama, obraza.
Gdje sam napisao da je on nekog ubio.
by Vizionar 1985 » 20/10/2016 16:37
ze kalanga wrote:
Ne bih rekao da je nemoguće. Zašto za Grujićića ne bi glasao Bošnjak?
Ti ko da si sa marsa pao il sta.
Da za simpatizera cetnika, zrtava cetnika glasa.
Da Ja glasam primjerice za simpatizera cetnika, Ja kome su cetnici pola familije u rogatici zaklali u 2 svjetskom ratu.
PS. Mi Bosnjaci, Bosanci Glasamo za Srbe, Hrvate i druge ne Bosnjake, ne Bosance i dan danas i prije smo glasali jer ko onda glasa onoliko za Bogic Bogicevica, Zeljka Komsica itd.
Titu JB i dan danas mnogi vole i postuju i mnoge druge od Tesle, itd. Bosanci, Bosnjaci, i ginuli su
za iste, vole iste, daju imena ulica po istima itd.
- Sanjarko
#278 Re: SREBRENICA
Ugradili se ljudi.SmokingMan wrote:Šta su amerikanaci uradili sa onih 12 milijardi Dolara donacija u Iraku.To je ustaljena praksa.Vizionar 1985 wrote:Pa na humanitarnoj pomoci se najvise krade, pogotovo je stranci kradu.uglavnomja wrote:Ipak, svi se slažu kako se radi o najmanje 10 do najviše 20 milijardi dolara."
Ak mene pitas.
-
PM72
#279 Re: SREBRENICA
Nisi u pravu.Grujićev otac je POGINUO kao vojnik VRS u napadima na Srebrenicu.Nije ubijen kao civil.Znači,stradao je kad je napadao druge ljude i otimao ono što nije njegovo.ze kalanga wrote:Nije on ubio ničijeg oca, dok su njegovog ubili...
Ako je to najbitniji detalj priče.
Njegov sin a sadašnji načelnik voli da nosi kokardu a to je za Bošnjake simbol zla,domaćih izdajnika i sluga okupatora.
Ako bude normalan (u što sumnjam) možda će i privesti svoj mandat u zdravlju i miru.
- Gojeni H
#280 Re: SREBRENICA
Vizionar 1985 wrote:Za opstanak se ne pitamo mi kao narod nego Elite, Mocnici.Gojeni H wrote:opstanka naseg naroda u Hercegovini i Podrinju
Sta oni odluce tako ce bit, ak su odlucili da nestanemo nestat cemo, malo sta mi tu mozemo uradit.
Ovo vrijedi za sve prostore gdje su Bosanci, Bosnjaci, gdje zive, rade itd.
=nazalost.
Ovo je tako.
Mogu zamisliti kako je tebi zivjeti s tobom.
-
putokaz1
#281 Re: SREBRENICA
Grujučić je šahovski pijun,koji je promovisan u kraljicu
Dodik je Karpov koji upravlja tim pijunom kako želi,alii kraljicom.
- Sanjarko
#282 Re: SREBRENICA
Ludnica, jbjg. Bukvalno, imam i certifikat ko avion, oni mericki F serije.Gojeni H wrote:Legendo!
Sta cu tako mi grah pao, taka nafaka.
Ne bi bilo ni dobro da smo svi isti, zar ne.
- uglavnomja
#283 Re: SREBRENICA
za temu je apslutno nebitno ko je i sta je lik.
poenta je da su ga ljudi koji imaju pravo glasa izabrali. oni koji su glasali. a oni koji nisu glasali nemaju pravo da se ljute.
poenta je da su ga ljudi koji imaju pravo glasa izabrali. oni koji su glasali. a oni koji nisu glasali nemaju pravo da se ljute.
- Sanjarko
#284 Re: SREBRENICA
A ono stoji. Jedne Elite, Mocnici su nas htjele istrijebit, sad pitanje je sta ove nase i drugeVizionar 1985 wrote:Ludnica, jbjg. Bukvalno, imam i certifikat ko avion, oni mericki F serije.Gojeni H wrote:Legendo!
Elite, Mocnici planiraju.
- Sanjarko
#285 Re: SREBRENICA
Ove nase samo planiraju kak se uhljebit itd. izgleda.Vizionar 1985 wrote:A ono stoji. Jedne Elite, Mocnici su nas htjele istrijebit, sad pitanje je sta ove nase i drugeVizionar 1985 wrote:Ludnica, jbjg. Bukvalno, imam i certifikat ko avion, oni mericki F serije.Gojeni H wrote:Legendo!
Elite, Mocnici planiraju.
Samo korist gonjaju.
- Sanjarko
#286 Re: SREBRENICA
Evo statistika za Srebrenicu iz 2013 godine.
Bosnjaka rodzeno 37 umrlo 17, po tome maks za generaciju ce bit Bosnjaka bez iseljavanja oko 3 H.
Srba umrlo te godine 72 a rodzeno 26 al vjerovatno je se dosta van Srebrenice rodilo, i umrlo kod svih.
Po ovome Srba ce bit oko 2 H maks za generaciju.
Ma izumiremo svi, pisao sam na drugim temama, izbjeglice, demografija.
Bosnjaka rodzeno 37 umrlo 17, po tome maks za generaciju ce bit Bosnjaka bez iseljavanja oko 3 H.
Srba umrlo te godine 72 a rodzeno 26 al vjerovatno je se dosta van Srebrenice rodilo, i umrlo kod svih.
Po ovome Srba ce bit oko 2 H maks za generaciju.
Ma izumiremo svi, pisao sam na drugim temama, izbjeglice, demografija.
- ze kalanga
#287 Re: SREBRENICA
Pišemo na politici, tako da se i slažemo uglavnom. Pijuni su svi načelnici u rukama svojih stranačkih vođa. To nije ništa novo. Grujičić za razliku 99% aktuelnih prvih ljudi lokalnih zajednica nikada nije bio političar. Niti je imao člansku kartu. To neiskustvo jeste hendikep na svom početku, ali je isto tako ogroman plus za njega kao pojedinca jer nema etiketu političke ličnosti.putokaz1 wrote:Grujučić je šahovski pijun,koji je promovisan u kraljicu
Suština njegovog rada na lokalu će se ogledati prije svega u tome da li će uspjeti u namjeri da Guber ponovo počne raditi, ali i u tome da li će uspjeti dovesti jednog stranog investitora i zaposliti respektabilnih 100 novih radnika iz Srebrenice. Ako u tome uspije u toku svog mandata može se slobodno reći da je digao Srebrenicu sad dna na kojem se trenutno nalazi.
-
PM72
#288 Re: SREBRENICA
kalanga,
Što se praviš lud kad te ljudi nešto pitaju? Valjda je neki osnovni red da daš odgovore na pitanja koja nas interesuju,kad si već došao da podjebavaš.
Što se praviš lud kad te ljudi nešto pitaju? Valjda je neki osnovni red da daš odgovore na pitanja koja nas interesuju,kad si već došao da podjebavaš.
- ze kalanga
#289 Re: SREBRENICA
Čuj došao da podjebavam. Pa ja mislim da smo mi dovoljno odrasli da zaobiđemo dječije fore...
Ono što si ti napisao nije bilo pitanje, već konstatacija. Mudri bi rekli subjektivna.
Tvoja percepcija, moja je drugačija. Ali tu nema apsolutno potrebe da jedan drugog ubjeđujemo. Možemo samo zaključiti, Mladen Grujičić nije odgovoran ni za čiju smrt, ni za čiji život, dio tijela. S druge strane, njemu je od strane bošnjačke ruke uništeno djetinjstvo jer su mu ubili oca. I tu treba zapravo i staviti tačku.
Danas je 2016. godina, prije Grujičića, dobrih 20 godina Bošnjaci su kao narod imali svog izvornog predstavnika. Šta je on za svo to vrijeme uradio za njih u Srebrenici? Ne moram pričati šta je uradio za srpski narod, suvišno je.
Ono što si ti napisao nije bilo pitanje, već konstatacija. Mudri bi rekli subjektivna.
Tvoja percepcija, moja je drugačija. Ali tu nema apsolutno potrebe da jedan drugog ubjeđujemo. Možemo samo zaključiti, Mladen Grujičić nije odgovoran ni za čiju smrt, ni za čiji život, dio tijela. S druge strane, njemu je od strane bošnjačke ruke uništeno djetinjstvo jer su mu ubili oca. I tu treba zapravo i staviti tačku.
Danas je 2016. godina, prije Grujičića, dobrih 20 godina Bošnjaci su kao narod imali svog izvornog predstavnika. Šta je on za svo to vrijeme uradio za njih u Srebrenici? Ne moram pričati šta je uradio za srpski narod, suvišno je.
-
PM72
#290 Re: SREBRENICA
E tu i jeste kvaka...ze kalanga wrote:Čuj došao da podjebavam. Pa ja mislim da smo mi dovoljno odrasli da zaobiđemo dječije fore...
Tačno je da Mladen nije kriv ni za čiju smrt ali njegov otac garant jeste.On je poginuo (ne ubijen) prilikom napada na Srebrenicu koja je bila većinski muslimansko mjesto.Znači,bio je u funkciji napadača na žene,djecu ,starce.Boli me ona stvar što mu je djetinjstvo uništeno od strane neke "bošnjačke ruke".Hoću reći - ruka mu se pozlatila ko ga pogodi u čelo.Znači on je odgojen na priči kako mu je babo bio hudnik kojeg su pomahnitale muslimanske horde ubile na pravdi boga.Znači,nije "prikladan niti prihvatljiv".
- ze kalanga
#291 Re: SREBRENICA
O tome ti ja pričam. Slaviš nečiju smrt, ja ne.
Možda si nekoga u ratu ubio. Sigurno nisam.
-
PM72
#292 Re: SREBRENICA
E tu se i razlikujemo.Tvoj otac,brat ili stric su potezali konop pa gađali narod sa sigurne distance.Nisu morali nego su htjeli.Ja sam se branio i nisam napadao ni na koga.Ako sam koga i ubio - drago mi je.Nisam pucao na žene i djecu nego na četnike koji su napadali mene,moju porodicu,moj grad i zemlju.Ja bih volio da sam ih ubio hiljadu ali nisam.Ovo ti iskreno kažem.ze kalanga wrote:O tome ti ja pričam. Slaviš nečiju smrt, ja ne.
Ti o ratu znaš samo ono što su ti slagali.Tako si nam tumačio i o Čemernom samo si naletio na pogrešnog pa sam ti očitao lekciju.
- ze kalanga
#293 Re: SREBRENICA
Samo ti nama čitaj lekcije. Bio si svreprisutan. U istom trenutku na nekoliko lokacija, u jednom minutu na dva kraja. U jednom danu i u blatu i na rijeci i na brdu i u šumi.
Ne bih uopšte dalje o tome.
Radovati se bilo čijoj smrti je odraz civilizovanosti.
Što se Grujičića tiče, već sam rekao što sam imao.
On nije pogodan samo iz jednog razloga - zato što je Srbin.
- uglavnomja
#294 Re: SREBRENICA
ovo boldirano je upitno, bar sto se tice nekih ljudi koje dobro znam i cije su mi price poznate, od sakrivanja po rodbini, po bolnicama, bjezanja od racija jer je bila opsta mobilizacija... konkretno u bekoj bolnici u bg je dosao lik i rekao svi koji imaju dvije ruke i noge - mars na liniju. niko nije htio da bude tu gdje je zavrsio, ako je zavrsio. oni sretniji nisu uhvaceni ili su uspjeli pobjeci vani.PM72 wrote:E tu se i razlikujemo.Tvoj otac,brat ili stric su potezali konop pa gađali narod sa sigurne distance.Nisu morali nego su htjeli.Ja sam se branio i nisam napadao ni na koga.Ako sam koga i ubio - drago mi je.Nisam pucao na žene i djecu nego na četnike koji su napadali mene,moju porodicu,moj grad i zemlju.Ja bih volio da sam ih ubio hiljadu ali nisam.Ovo ti iskreno kažem.ze kalanga wrote:O tome ti ja pričam. Slaviš nečiju smrt, ja ne.
Ti o ratu znaš samo ono što su ti slagali.Tako si nam tumačio i o Čemernom samo si naletio na pogrešnog pa sam ti očitao lekciju.
ovo vazi i za srbe i za hrvate
- JThomas
#295 Re: SREBRENICA
a vama jeste pogodan također iz samo jednog, tog istog razloga. dodik mu ni prezime nije znao.ze kalanga wrote:Samo ti nama čitaj lekcije. Bio si svreprisutan. U istom trenutku na nekoliko lokacija, u jednom minutu na dva kraja. U jednom danu i u blatu i na rijeci i na brdu i u šumi.
-
KENJAC
#296 Re: SREBRENICA
Do kad ce Srebrenica bit predmet prepucavanja individua koji u zivotu nisu joj prisli na 50 kilometara. Do kad ce Srebrenica bit ulog u politicke igre likova kojima puca neka stvar za Srebrenicu. Do kad ce Srebrenica ispastat nesto za sto nije kriva ? Hajmo iskreno , ko je od ucesnika diskusije na ovom forumu ikad bio u Srebrenici ? Ko je ikad uplatio marku za Srebrenicu ?
Ja jesam ! A sutim !
Ja jesam ! A sutim !
-
PM72
#297 Re: SREBRENICA
Vidi,ne služi se glupostima tuđih.Imao si prilike kopirati i pametnije stvari.I tebe ću (kao i mnoge prije tebe) zamoliti da mi pronađu neku laž ili petljaniju.To gdje sam bio i šta sam radio - nije tvoj problem.Bitno je da sam ostao čista obraza i pred Bogom i pred narodom.ze kalanga wrote:Samo ti nama čitaj lekcije. Bio si svreprisutan. U istom trenutku na nekoliko lokacija, u jednom minutu na dva kraja. U jednom danu i u blatu i na rijeci i na brdu i u šumi.
Radovati se smrti neprijatelja je istinski merak i zadovoljstvo.I to neprijatelja koji te napadao na pravdi Boga.Spominjao si Čemerno neki dan a ja sam te prekinuo u žalopojki objasnivši da to nisu bili nikakvi civili nego artiljerci koji su dva mjeseca ubijali nejač i civile pod okolnim muslimanskim mjestima.Ima i dokaze za to jer se ja ne služim propagandom i lažima kao ti i tebi slični.Ponosan bih bio da sam učestvovao u toj akciji u kojoj je neutralisano četničko artiljerijsko gnjezdo i 20-tak artiljeraca. Mene sramota nekih "naših" zločina kao što su Kazani jer su ubijani starci i civili koji nisu nosili pušku niti su pucali po nama.
A nije problem za mene što je Grujičić - Srbin.Ja imam dosta prijatelja Srba a imam i i u familiji.Sad imam 20 brojeva Srba u telefonu i mogu ih nazvati u pola noći.Problem je što je taj Grujičić sin poginulog agresorskog vojnika koji je odrastao na priči koju sam ti već opisao.Imali su valjda i korektnijih kandidata ali jok,kod vas je patriotizam isticanje četništva,prosipanje mržnje,pisanje i skandiranje onog "Nož,žica",paljenje džamija,vrijeđanje Islama i Muslimana.
Dok god bude tako - imaćemo problem.I ovaj Milan ako ne bude pametan i normalan - neće dočekati kraj mandata.
Last edited by PM72 on 21/10/2016 20:20, edited 1 time in total.
-
PM72
#298 Re: SREBRENICA
Bio.Uplatio.poslao.Valjda imam pravo na svoje mišljenje.KENJAC wrote:Do kad ce Srebrenica bit predmet prepucavanja individua koji u zivotu nisu joj prisli na 50 kilometara. Do kad ce Srebrenica bit ulog u politicke igre likova kojima puca neka stvar za Srebrenicu. Do kad ce Srebrenica ispastat nesto za sto nije kriva ? Hajmo iskreno , ko je od ucesnika diskusije na ovom forumu ikad bio u Srebrenici ? Ko je ikad uplatio marku za Srebrenicu ?
Ja jesam ! A sutim !
- ze kalanga
#299 Re: SREBRENICA
Apsolutno. Na svakoj temi nam objašnjavaš da si patriota. Da si ponosan na svoj rad. I svoja djela. Kao da nam želiš reći da smo svi ostali manje vrijedni...To gdje sam bio i šta sam radio - nije tvoj problem.
A ja opet pokušavam shvatiti kakve to veze ima sa Srebrenicom, Mladenom Grujičićem i uopšte odnosom dva naroda.
Čitajući neke stavove, osjetim transfer neprijatnosti.
-
putokaz1
#300 Re: SREBRENICA
U grujičiću ima doza mladalačke iskrenostize kalanga wrote:Pišemo na politici, tako da se i slažemo uglavnom. Pijuni su svi načelnici u rukama svojih stranačkih vođa. To nije ništa novo. Grujičić za razliku 99% aktuelnih prvih ljudi lokalnih zajednica nikada nije bio političar. Niti je imao člansku kartu. To neiskustvo jeste hendikep na svom početku, ali je isto tako ogroman plus za njega kao pojedinca jer nema etiketu političke ličnosti.putokaz1 wrote:Grujučić je šahovski pijun,koji je promovisan u kraljicu
Suština njegovog rada na lokalu će se ogledati prije svega u tome da li će uspjeti u namjeri da Guber ponovo počne raditi, ali i u tome da li će uspjeti dovesti jednog stranog investitora i zaposliti respektabilnih 100 novih radnika iz Srebrenice. Ako u tome uspije u toku svog mandata može se slobodno reći da je digao Srebrenicu sad dna na kojem se trenutno nalazi.