Zahiragić opet jaše

Post Reply
spreca

#276 Re: Zahiragić opet jaše

Post by spreca »

BayrakTB wrote:
Pa čim imaš potrebu da u svom mizernom životu blatiš jednog momka koji se još akademski izgrađuje i koji se bori za dobrobit zajednice za razliku od tebe koji av-av na cyber mrežma, i trebaš.
hocel uspjeti za ovog zivota.....nek on malo poHiti vrijeme ide
kamberovica polje

#277 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kamberovica polje »

Šuti ovaj je barem upisan na fakultet. Većina njihovih "akademski izgrađenih" kadrova vidjelo je fakultet samo u prolazu.
Variola Vera

#278 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Variola Vera »

:lol: :lol: :lol:

Image
Variola Vera

#279 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Variola Vera »

BayrakTB wrote:
Variola Vera wrote:
BayrakTB wrote:I komunjare i kerovi koji laju na istu. Oni se kote i množe ogromnom brzinom. Treba ih eliminisati političkim šintorima. :lol:
jel to citat iz islamske deklaracije?
Jok. Kapital.
vallahi, billahi, tallahi :lol:
Alternativac1

#280 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Alternativac1 »

Pa glede ovog slučaja, na njemu je da predloži (iako ima mnogo bitnijih stvari za rješavanje), a na ostalima da odbiju prijedlog ako smo sekularna država...
Ne treba puno pažnje pridavati Zahiragiću,to bi bila najbolja opcija jer kad bi vidio da niko ne obraća pažnju onda kontam da ne bi više gluposti predlagao i pričao... Ali mediji satraše...
ultima_palabra

#281 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ultima_palabra »

BayrakTB wrote:
sunceKOtepsija wrote:Zahiragic-istaknuti bosnjacki mislilac i intelektualac :lol:
Ako nastavi ovim tempom, za 100 g će se ustajati na pomen njegovog imena.

Ma jok, nego Mujo i Suljo iz viceva su ogledala bošnjačkog intelekta. Ozbiljno. Bez ironije.
Sve je moguce, kad budale danas pominju nekakvog Busuladzica, mozda i ovaj doceka svojih 5 minuta...
Variola Vera

#282 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Variola Vera »

vehabije pod hitno trebaju napravit svoju stranku i izaći na izbore
Connaisseur Karlin

#283 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Connaisseur Karlin »

jao_situacije wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
jao_situacije wrote: ne znam na šta konkretno ciljaš, rs eu nato ? mmf ?
moraš biti konkretnija
Generlano,trenutna situacija u cijeloj drzavi,ne iskljucivo u Federaciji ili Sarajevu.
naravno da ne dijele, kod bošnjaka se ipak može uočiti neko kritičko razmišljanje i stav spram politike/a koje vode stranke, problem je što su takvi pasivni i nezainteresirani
to se ipak ne može reći za bh hrvate i srbe, oni guslaju jedno te isto 20 godina, a kritička svijest čista 0
Ako sam dobro razumejla: nema podjele medju Bsanjcima o bosanjckoj politici,a problem je takojder njihova pasivnost i nezainteresiranost. Ne razumijem!
jao_situacije

#284 Re: Zahiragić opet jaše

Post by jao_situacije »

Ako sam dobro razumejla: nema podjele medju Bsanjcima o bosanjckoj politici,a problem je takojder njihova pasivnost i nezainteresiranost. Ne razumijem!
ako se ja sjećam ti si mene pitala da li svi bošnjaci dijele isto mišljenje o bošnjačkoj politici
ja ti kažem ne dijele, i kažem ima kritičkog razmišljanja, pogledaj kako se pljuje "stožerna stranka", sda, kako se prozivaju i pljuju bakir i sebija, zukić &co.
i da pasivni su ti koji pljuju i kritiziraju, osim kritika slabo šta rade, ali i to je nešto, kod ostalih ni te kritike nema
nadam se da sam sad bio jasan
u hercegovini nećeš čuti ni jednu kontra hdz-a, u rs-u kontra dodika, inače si izdajnik, bošnjaci tu priču ipak ne puše toliko

uostalom to ti pokazuju i rezultati općinskih izbora, sda je u usk-a imala većinu načelničkih pozicija, sad imaju samo jednu, ako se ne varam..
tamo su bošnjaci većina i kaznili su stranku za koju su glasali prije 4 godine, u visokom su glasali za sda prije 4 godine pa je sad nezavisni kandidat itd.
takvih primjera ima jako puno, konstantno se smjenjuju stranke koji bi se uslovno mogle proglastiti relativnim izbornim pobjednicima tj. koje su dobile najviše glasova na izborima i onda za 4 godine izgube izbore
drugi problem je što u tim strankama koje se mijenjaju svake 4 godine sjede ljudi koji se vrte u politici preko 20 godina
Connaisseur Karlin

#285 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Connaisseur Karlin »

jao_situacije wrote:
ako se ja sjećam ti si mene pitala da li svi bošnjaci dijele isto mišljenje o bošnjačkoj politici
ja ti kažem ne dijele, i kažem ima kritičkog razmišljanja, pogledaj kako se pljuje "stožerna stranka", sda, kako se prozivaju i pljuju bakir i sebija, zukić &co.
i da pasivni su ti koji pljuju i kritiziraju, osim kritika slabo šta rade, ali i to je nešto, kod ostalih ni te kritike nema
nadam se da sam sad bio jasan
u hercegovini nećeš čuti ni jednu kontra hdz-a, u rs-u kontra dodika, inače si izdajnik, bošnjaci tu priču ipak ne puše toliko

uostalom to ti pokazuju i rezultati općinskih izbora, sda je u usk-a imala većinu načelničkih pozicija, sad imaju samo jednu, ako se ne varam..
tamo su bošnjaci većina i kaznili su stranku za koju su glasali prije 4 godine, u visokom su glasali za sda prije 4 godine pa je sad nezavisni kandidat itd.
takvih primjera ima jako puno, konstantno se smjenjuju stranke koji bi se uslovno mogle proglastiti relativnim izbornim pobjednicima tj. koje su dobile najviše glasova na izborima i onda za 4 godine izgube izbore
drugi problem je što u tim strankama koje se mijenjaju svake 4 godine sjede ljudi koji se vrte u politici preko 20 godina
ali,ja nisma primjetila da narod bolje zivi ni u jednoj od etnicko-nacionalnih grupa :) svakome,ko je nomrlan i posten gradjanin ne moze biti zadovoljan danasnjom BiH politikom,zato mnogi odlaze. Pretpostavljam da su bosanjci pasivni,jer su davno skonatli da nemaju zastitu,podrsku i ekonomski razvitak od strane vlastitih stranaka.
Dr Baltazar

#286 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

BayrakTB wrote:I komunjare i kerovi koji laju na istu. Oni se kote i množe ogromnom brzinom. Treba ih eliminisati političkim šintorima. :lol:
Ne obraćaj pažnju. Ovi koji te citiraju i pokušavaju da ismijavaju Bošnjake su ti istomišljenici četnika i ustaša. A poznato je da oni baš i nisu pametni :)

Evo vidim i vehabije pominju, a u kućama im je strah jedini osjećaj na njihov pomen. Valjda i oni znaju šta su ovi spremni sve uraditi.
breuer

#287 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

Zahiragić nikako da sjaše...

...al hoće!
alphonse kauders

#288 Re: Zahiragić opet jaše

Post by alphonse kauders »

JThomas wrote:
drunken tiger wrote:Ovo je savršena dresura iz vha SDA. Ovaj će vam uskoro krojiti sudbinu i odlučivati o zakonima.
budući premijer federacije ili kantona sarajevo. citirajte me za 15-20 godina ako još bude foruma.
ubijeđen sam da će biti tako... ako ništa, neki Ministar obrazovanja...
BayrakTB

#289 Re: Zahiragić opet jaše

Post by BayrakTB »

Dr Baltazar wrote:
Ne obraćaj pažnju. Ovi koji te citiraju i pokušavaju da ismijavaju Bošnjake su ti istomišljenici četnika i ustaša. A poznato je da oni baš i nisu pametni :)

Evo vidim i vehabije pominju, a u kućama im je strah jedini osjećaj na njihov pomen. Valjda i oni znaju šta su ovi spremni sve uraditi.
To je jednostavno za neke naučno-istraživačke radove. Trebaju se skupiti svi psiholozi svijeta i izučavati pojam bošnjačkog kompleksa niže vrijednosti, samodestrukcije i uvlačenja u čmarni otvor susjedima.
alphonse kauders wrote:
JThomas wrote:
drunken tiger wrote:Ovo je savršena dresura iz vha SDA. Ovaj će vam uskoro krojiti sudbinu i odlučivati o zakonima.
budući premijer federacije ili kantona sarajevo. citirajte me za 15-20 godina ako još bude foruma.
ubijeđen sam da će biti tako... ako ništa, neki Ministar obrazovanja...
Znači vi nemate problema sa tim što vaša djeca u budućnosti neće učiti bosanski jezik u školama i učiti i čitati djela naših poznatih bošnjačkih intelektualaca i pisaca...
breuer

#290 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

Pa ja da sam ikakav Bošnjak, svakako ne bih volio da mi dijete uči i čita Mešino "Za i protiv Vuka" :D
BayrakTB

#291 Re: Zahiragić opet jaše

Post by BayrakTB »

Iskren da budem ja njega i ne vidim u toj kategoriji naših pisaca. Kad je njemu samom SANU bila književna i nacionalna kibla što da ga mi okrećemo sebi i da ga svojatamo (na stranu njegovo umijeće i kvalitete) :D
madner

#292 Re: Zahiragić opet jaše

Post by madner »

Samo vidi se usadjeni strah od crvenih. Porazis ih par puta i odmah ispod kreveta traze pioniere. :D
¤ jelena ¤

#293 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ¤ jelena ¤ »

BayrakTB wrote:Iskren da budem ja njega i ne vidim u toj kategoriji naših pisaca. Kad je njemu samom SANU bila književna i nacionalna kibla što da ga mi okrećemo sebi i da ga svojatamo (na stranu njegovo umijeće i kvalitete) :D
Tako je, legendo!

Meša....fujto...izdajnik jedan! Eto him ga, nek ga kući nose, sa sve tim nakim kvalitetom i umijećem...
Miki123

#294 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Miki123 »

Znači vi nemate problema sa tim što vaša djeca u budućnosti neće učiti bosanski jezik u školama i učiti i čitati djela naših poznatih bošnjačkih intelektualaca i pisaca...
ako je Busuladzic intelektualac ni najmanje. fuj.
Miki123

#295 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Miki123 »

dok se par dekana usprotivilo, međutim bez kvalitetne argumenatacije.
Istina je da sam pojedinim senatorima rekao da govore bez znanja, jer su u pokušajima obaranja mojih argumenata istakli da bi takva odluka Senata bila u suprotnosti sa Zakonom o visokom obrazovanju i Zakonom o radu, što svakako nije tačno. Nije tačno ni to da bi se takva odluka kosila sa multi-etničkim karakterom našeg društva. - See more at: http://www.akos.ba/vijesti/intervjui/lo ... 8StjT.dpuf

by haris zahiragic.

balo balavi. ono studira jedan od laksih fakulteta na univerzitetu i ima obraza dekanima govorit da govore bez znanja..

kumit cemo baketa da se vrati pored ovih...
Miki123

#296 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Miki123 »

BiH de iure (formalno-pravno) nije sekularna država, tj nigdje nije propisan sekularizam
by haris..

:-) :) za mene veci neprijatelj nego dodo.. jebo mu isil mater
HAVANA

#297 Re: Zahiragić opet jaše

Post by HAVANA »

Ne pridajite toliku paznju debilcicu.Samo ga gurate.Ko mu jebe mater.
KB9

#298 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

treba u nekoj emisiji na kakav blind date izvest ovog debila zahiragu i lejlu colak :izet:
Haris.ba

#299 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Haris.ba »

Miki123 wrote:
BiH de iure (formalno-pravno) nije sekularna država, tj nigdje nije propisan sekularizam
by haris..

:-) :) za mene veci neprijatelj nego dodo.. jebo mu isil mater
Mnogi ljudi i ne znaju šta nači sekularizam. A, sekularizam nema veze sa omogućavanjem pauze petkom za džumu.
ZAKON O SLOBODI VJERE I PRAVNOM POLOŽAJU CRKAVA I VJERSKIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI

IV - Odnos države i crkava i vjerskih zajednica

Član 14.
Crkve i vjerske zajednice odvojene su od države a to znači da:

1. Država ne može priznati status državne vjere ni jednoj vjeri niti status državne crkve ili vjerske zajednice ni jednoj crkvi ili vjerskoj zajednici;

2. Država nema pravo miješati se u unutrašnju organizaciju i poslove crkava i vjerskih zajednica;

3. Nijedna crkva ili vjerska zajednica, ni njeni službenici, ne mogu dobivati posebne privilegije od države
u odnosu na druge crkve ili vjerske zajednice i njihove službenike, niti može formalno učestvovati u radu političkih ustanova, osim kako je navedeno u stavu 4. ovog člana;

4. Država može, na osnovu jednakosti prema svima, davati materijalnu podršku crkvama i vjerskim zajednicama za očuvanje kulturne i historijske baštine, zdravstvene djelatnosti, obrazovne, karitativne i socijalne usluge koje pružaju crkve i vjerske zajednice, jedino pod uslovom da crkve i vjerske zajednice spomenute usluge obavljaju bez ikakve diskriminacije, a posebno nediskriminacije na osnovu vjere ili uvjerenja;

5. Crkve i vjerske zajednice u oblasti porodičnog, roditeljskog prava i prava djeteta mogu obavljati funkciju humanitarne, socijalne i zdravstvene pomoći, vaspitanja i obrazovanja, u skladu s odgovarajućim zakonima koji uređuju ta prava i materiju;

6. Javnoj vlasti zabranjeno je bilo kakvo uplitanje prilikom izbora, imenovanja ili smjenjivanja vjerskih velikodostojnika, uspostavljanja struktura crkava i vjerskih zajednica ili organizacija koje vrše službu Božiju i druge obrede;

7. Javno očitovanje vjere ili uvjerenja može biti ograničeno jedino na osnovu zakona i u skladu s međunarodnim standardima kada nadležni organ dokaže da je to neophodno u interesu javne sigurnosti, zaštite zdravlja, javnog morala, ili u cilju zaštite prava i sloboda drugih osoba u skladu s međunarodnopravnim standardima. Crkve i vjerske zajednice imaju pravo žalbe na ovu odluku. žalbeni organ, prije donošenja odluke o žalbi, mora zatražiti od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine mišljenje u vezi sa slučajem zabrane javnog očitovanja vjere ili uvjerenja.
P.S.
A da ne bude refleks Dodika da što nema u ustavu ne postoji, BiH je i u ustavnoj materiji sekularna država. Samo mi mrsko to sada dokazivati.
uglavnomja

#300 Re: Zahiragić opet jaše

Post by uglavnomja »

Dr Baltazar wrote:

ocito :roll:

hebotetito, ko sve trosi zrak :run:
Post Reply